Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 750
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • DE
честита коледа,моми4ета и мом4ета
Фотото беше скрито цели три дни.Щото срама съм нямала и по коледа да" Му" bowuu се разхождала чинията из интернет hahaha
Та,от днес
Броколи с месце и пак едно сметаново руло

Спокойна вечер

# 211
  vesi_nn,имаш ли отделен албум или тема със салатките ти?Невероятни са! Hug
  Labrex,заради твоята руска салата сега тичах до най-близкия супер за поне някакво Кенар-изпълнение. Crazy Crazy Crazy
  Как се получиха етажите при твоите хлебчета? Rolling Eyes
  matze ,много апетитно! Party

# 212
   Labrex,заради твоята руска салата сега тичах до най-близкия супер за поне някакво Кенар-изпълнение. Crazy Crazy Crazy
  Как се получиха етажите при твоите хлебчета? Rolling Eyes

Селма, вкъщи сме и любители на т.нар. руска салата (познати руснаци са ме питали защо и казваме руска, и аз им казвах, ами защото е много вкусна като вашата кухня- това ми раждаше главата Grinning) и отвреме навреме си я правим, сега използвах повода. А хлебчетата са много прости за изпълнение, по принцип тестото е с мая, като за хляб, разточваш на кора с дебелина около 5 мм, режеш кръгчета или каквито искаш формички, мажеш с четка повърхността на най-долната питка с вода и слагаш отгоре друго кръгче и така до четири. Най-горното с нищо, или с яйце, може и със семена да се поръси. Моите са от тестото на мах-мама, напоследък само него меся и са намазани с масло вместо вода. Малко за разнообразие, да не са само питки. Grinning

# 213
   newsm10 Много идейно това с хлебчетата,Лабрекс!

# 214
  • При елфите ...
Весела и щастлива Коледа пожелавам на всички!

Видях разкошни трапези и страхотни празнични менюта, браво момичета!

От мен нещо скромно днес, "моята" салата "Aredhel".

# 215
  • София
Едно много леко и освежаващо десертче:

Мус с авокадо и мента

# 216
Стоева ,Цеци благодаря ви за отговорите

тази обърната баница вкусна ли е, аз искам за нова година да пробвам да направя сладка баница с късмети и си търся рецепта

Кари, всяка баница става "обърната" щом я обърнеш. Аз съм правила солена, но откакто си я заливам с масло и яйца /без млека/ не ми спада никак и вече не обръщам.

И менюто за днес беше

хрупкави пилешки филета с куркума

Млечна салата и Млечно-чеснов пастет

бобена салата

и Шкембе с масло и чесън Crazy

# 217
Честито Рождество Христово! От сърце ви желая здраве, любов и много късмет!  santa2 Nature Snowman

Прекрасни трапези видях и  вкусни сладки, питки, пънчета, баници, тортички, ястия... Кога успявате да приготвите всичко това?!  При някои от вас преброих по над десет вида сладки и соленки!!! И кое от кое по-красиво!  smile3501

yagodka, и другия месец пак ще те поздравяваме Laughing  Да ти е жив и здрав именника, много да те радва! След снимката на твоя тиквеник се зачудих дали да слагам моите опити за баница и щрудел, но все пак... нали това съм приготвила, кой колкото може  Laughing

didibu, много оригинална коледна украса на кекса!
Кари_, страхотен празеник!
tracy_t, много ми хареса как си украсила снежко, особено лопатата!
dimana27, пълнената тиква е много впечатляваща!
esy, много красиви неща показваш!
asyalein, nadeto_sp, Роца, както винаги много красиво и необикновено!
vesi_nn, нямам думи!  #Crazy #Crazy #Crazy Събрах всички на компютъра да им показвам твоите красоти! Направо страхотни! Не знам как си успяла да направиш цели пет салати с такава украса?!?! Видях и на labrex варианта в другата тема.  И двете сте страхотни! newsm20  От какво получавате синия цвят? И какви салатки използвате за основа?

Estell, рецептата за портокалите- Заповядай! Аз използвах идеята, но сложих различни неща вътре- два вида крем (шоколадов и лимонов), отгоре меденки, настъргани портокалови кори, бананче, ядки, стафидки и шоколадови пулчета. С две думи,  каквото имах.

Сега и аз да докладвам какво приготвях тези дни. На Бъдни вечер обичайните неща- сърмички, боб, туршийка, краставички, питка, ушав. От всичко съм снимала само сушените плодове, баничка, щрудел и питката, която не е много за показване, но пък е първата ми содена питка и си заслужава да я уважа с едно фото:

На Коледа бяхме на гости и аз приготвях само салатки и предястия:
Чушки със сиренце, пингвинчета и дядо коледовци, коледни топки с маслинка и подарък от сиренце:

Елхичка от пюре и броколи, за която не ми стигнаха нервите да наглася с нар и царевица и един не много изпипан снежко:

И еклерчета със сладолед:

Всичко това съм видяла в този форум и благодаря на всички момичета, от които съм взела идеите!   bouquet   bouquet   bouquet

Спокойна вечер на всички!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 16:02 от Леля Ог

# 218
  • забравих си мисълта...
Пепчо, Цеци, Леля ОГ, Vesi_nn, Alximika, 3xi, Bergkristall  smile3501, изключително красиво и вкусно при вас  newsm10. Не мога да се нагледам на творенията ви  smile3521.   

От мен

Руло от пуйка с ориз                                                                                    и    Баклава с мая

# 219
# 220
При нас за вечеря:

пържолки с топено сирене, сметана и гъбки

и салатка

# 221
  Момичета- поздравления за абсолютно всички невероятно вкусни , красиви и богати трапези , които сте приготвили!
  Очевидно е , че във всеки дом е било много празнично , ароматно и вкусно!

Ето и нашата традиционна трапеза за Бъдни вечер и Коледа:

Още не съм до измислила менюто за Нова Година , затова ще се възползвам от идеи и предложения от вашите трапези Hug

# 222
  • Пазарджик/Лондон
Aredhel , ще ми кажеш ли какво има в салатата Wink?

# 223
Направих едни бързи бутер банички за закуска:

# 224
  • При елфите ...
Aredhel , ще ми кажеш ли какво има в салатата Wink?

Аелис, салата "Aredhel" я правя от цедено кисело мляко, прясни краставици, сладка царевица, смлени орехи, пресован чесън, сол и малко олио. Количеството на продуктите е по избор, ако не харесвате орехи може и без тях. За подправка й отива свеж копър, но аз не го обичам и не слагам.

Общи условия

Активация на акаунт