Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 752
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Кари, нямам, но тази рецепта на Таня е както аз го правя.  

Благодаря   bouquet, защо се прави тази процедура с посоляването на тиквата за първи път чувам

# 196
  • Пазарджик/Лондон
Аелис, рецептата за обърнатата баница от ТУК ли я взе???

Не съм я взела от там, щях да посоча източник Wink.Ето рецептата , по която направих баницата, там съм записала и как я научих :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13585158#msg13585158

Ще видиш, че са различни Hug.Рецептата, която си посочила е за сладка баница, не съм правила такава, но след като казваш, че е хубава май и нея ще трябва да пробвам Heart Eyes.

# 197
Кари, нямам, но тази рецепта на Таня е както аз го правя.  

Благодаря   bouquet, защо се прави тази процедура с посоляването на тиквата за първи път чувам

за да се отцеди от водата, която съдържа.
Ако е с точени ръчно кори, те са дебели и ще поемат влагата. Но тазие с купени фини кори, та затова така

# 198
За обърната баница лесно изглежда да Peace.Само не знам с това обръщане как ще се правя.Най вероятно първия път ще я събираме на парчета hahaha
Цеце напълни ми душата красотата която струи от Коледната ти трапеза Peace

# 199
  • Пазарджик/Лондон
 Хъни - Бъни , и мен много ме притесняваше обръщането, но ме увериха , че няма проблем, стига тавата да не е с незалепващо покритие. То аз преди да я обърна застлах плота с домакинска хартия, за всеки случай, но всичко си беше наред, и трохичка не падна Heart Eyes.

# 200
  • София
Хъни - Бъни , благодаря! Hug

За обърнатата баница няма какво да се притесняваш, тя и да се отлепи тук-там, опира в купичките и няма как да падне или да се разкъса  Peace Аз съм правила няколко пъти така, но не съм намирала особена разлика в пухкавината, честно казано  Thinking Според мен е по-важно как са наложени корите. Ако са наредени като листове хартия една върху друга, и 2 часа да виси обърната, пак няма да стане пухкава. Колкото по-смачкани и рошави са, толкова по-обемна става баницата.  И не че някой ме пита, ама да си кажа, че хич не обичам набухватели под каквато и да е форма във баница  Peace

А за тиквата, понеже гледам, че сте коментирали - същият ефект на обезводняване се получава и когато се сложи захар. Аз не обичам мокри тиквени баници  Sick  и затова винаги като рендосам тиквата, я поръсвам със 3-4 лъжици захар, разбърквам и изчаквам да си пусне водата за 15 минути, след което много хубаво я изстисквам и изхвърлям сока. После добавям още захар до вкуса, който искам, слагам много орехи, канела и мазнина, и с тоя пълнеж оформям вита баница. Отгоре пак намазвам с олио и поръсвам с много кристална захар. Като се изпече, става много хрупкава, карамелизирана и ужасно вкусна!

# 201
Цецето   magi71   Bergkristall трапезите ви са страхотни
 Суха Мащерка  пеп-4o Селма благодаря ви  Hug
Тъй като вчера не успяхме да се справим със салатките, днес си ги хапнахме с нова аранжировка:

Приятна почивка на всички!!!

# 202
Веси, аз вече думи нямам........Ами съвършени са тия салатки, като картинки!   chef  bouquet

(ей го, от заплесия даже съм изяла едно Ъ, та съм ги направила на свършени салатките, ама то едва ли има вариант да са останали.) Laughing

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 18:09 от labrex

# 203
  • Бургас
Весела Коледа и от мен.

# 204
Веси-  Hug и аз останах без думи ..... smile3555 разкошни салатки....Красота !   bouquet Heart Eyes

Страхотни трапези видях момичета -  Flutter  newsm51

# 205

Торта "Рафаело" на Наталина.

Пълнено пиле

# 206
Честита Коледа,момичета.Страхотни трапези.Моя апарат се развали и трябваше да снимам с телефона. #Cussing outСнимките са много зле и трябва да се обърнат,но не ми се занимава сега.
От Бъдни вечер
Боб на фурна

Лозови сърми,зелеви сърми,пълнени чушки,и от боба на фурна

Баница...от магазина Embarassed

И от Коледа

Лека вечер на всички.
П.С.Пак се извинявам за качеството на снимките.

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 18:14 от Neli4ka

# 207
Стоева ,Цеци благодаря ви за отговорите

тази обърната баница вкусна ли е, аз искам за нова година да пробвам да направя сладка баница с късмети и си търся рецепта

# 208
  • Пазарджик/Лондон
Кари_ , тази , която правих аз , е вкусна, но е солена, ако искаш сладка, пробвай тази, за която спомена Venetta  Wink.

# 209

delicate, имам мнооого вкусни спомени от тая тортичка Рафаело! Heart Eyes  bouquet

У нас руска салата,

свинско с картофи на фурна

и многоетажни хлебчета.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт