Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 575
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Jasra,много интересна гора от борчета   bouquet
Пепика, какво не му харесваш снимката на детенце, чудна е  Peace
Ето моите коледни сладки  с  Лимонените мъфини - това е за празника  Grinning. Край. Изчезвам.

# 76
Здравейте, момичета! И аз от сутринта готвя, но снимах само десерта за тази вечер (иначе пак ядохме пица с риба тон, защото за друго нямах сили)

Шоколадов крем и сметана в портокал, по идея на Йоли:

tracy_t, идеята за меденките свещничета не е моя, но не знам от къде съм я запомнила. Някъде по безбройните снимки в нета ги видях, но бяха далеч по-красиви.
alximika, няма нищо, няма от къде да знаеш, пък и май е по-скоро комплимент  Laughing
3xi, labrex, Pinki_81, иланг-иланг, пеп-4о, много много хубави сладки!   bouquet
Supermint, Rumya, красива украса на сладките, бих искала да имам и аз такова търпение!
bliznacite2004, благодаря! Както винаги си много мила!
Пепика, направила си чудеса! Колко вида сладки си правила!?!?   newsm20Направо ме разби, а аз си мислех, че съм уморена! Кажи ми рецептата, моля,  за мини щруделите, много ми харесаха!
MG18, тиквеника е един път! Браво! Дано и на мен утре да ми се получат баничката и щрудела!
Jasra, много впечатляваща гора, какво представлява по-точно?

Лека нощ на всички!

# 77
# 78
Леля Ог, гората е от марципан и захар Simple Smile Рецептата - тук: http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/tree-shaped-almond-desserts/

# 79
Smiley*,Supermint,рени55,Леля Ог, мерси за милите думи!
от предната тема и от тази- Anuck,Supermint,tracy,Леля Ог,Пепика,пеп-40, сладките ви са много красиви   bouquet кантучините на Роца и Лоис също изглеждат страхотно  Crazy
milika, ефектна нежна торта   chef
bliznazite,какво е измир кюфте,голяма вкуснотия изглежда Blush

вчера случайно видях,че брашното,което бях приготвила преди доста време за тези прословути макарони е към края на годността си,та непредвидено се превърна в едни много вкусни   канелено-бадемови звездички

Zimtsterne

# 80
  • пак на Рив Гош
Пепика, дано да си тук по празниците да отваряш нова тема !  Laughing Като гледам тази с какви темпове върви... Както винаги, чудесно оформена   bouquet
Разкошни сладки - Пепика, пеп-4о, Леля Ог, Rumyа, Близнаците2004, Лабрекс, Дидибу (от миналата тема... и докато се наканя... и от тази тема  Wink), Трейси_Т... и сигурно пропускам поне десетина момичета  Hug
Танита, щоленът ти изглежда много по-представителен от моя  Grinning.
Лоис, както винаги ни глезиш с чудесни снимки, както и Милика (по тази торта въздишам, откакто я мернах при Еси  Wink).

Леля Ог, Смайли, рецептата за френския огретен е тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217691.msg4801868#msg4801868

Аз ще допринеса за вдигането на калориите в темата с последните ми два вида коледни бисквити:

- тройка кебапчета с гарнитура, тоест, тройно шоколадови овесени бисквити с арония  Laughing

- бадемово-портокалови бисквити - трябваше да станат дантелени, ама дантелата по-скоро на дебел мокет я докарах  Laughing

Весели празници, момичета!

# 81
didibu- чудни звездички  Flutter рецептата за Измир кьофте я взех от Турската готварска темичка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6351279#msg6351279 много е вкусно, малките казаха, че съм направила ужасно прекрасна и вкусна манджичка .. Laughing

И отново страхотни сладки видях - Пепика, Леля Ог, Лоис, Роца, пеп-4о, Jasra-   bouquet  santa2  Hug

# 82
  • София

Майкооооооооооо, какво правите девойки?
Днешните сладки са голяма фантазия. Не запомних всички имена, но всичките днес заслужавате аплодисменти  smile3501
Лабрекс, аз не съм чела рецепта - една приятелка ми каза, че е яла такава баница и реших сама да си я приготвя.
Намазва се всеки лист с кр. масло и се прегъва на две по дължина и отново се маже с масло. В долният край , откъм късата страна се слага натрошена халва.Двата външни края по дължина се подгъват, за да не изпадне халвата и се навива на роло. Подреждат се в тавата и се намазват отгоре пак с кр.масло. Пекат се на 180 градуса до златисто. По идея на Аелис ( за което много й благодаря  bouquet) след като изстинат се напръскват със захарен сироп ( за 1 пакет кори - 1/2 к.ч. вода с 1 с.л. захар). Не става хубава ако се сложи повече сироп. Отгоре се поръсват с кокос; шоколадови или шарени пръчици.

# 83
  • София
Аз също съм възхитена  от невероятно красивите и  вкусно изглеждащи сладки ,които показахте  Crazy ! Двете Пепита  Heart Eyes  тотално ми взеха акъла  Crazy ! Аз повечето неща ще ги правя утре ,че за  Коледа сме си при мама  Heart Eyes  и аз само някои поръчани от племенниците неща ще правя ,че да ги зарадвам .
И  ако аз не разваля поредицата от вкусни сладкиши ,няма кой друг да е  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green !
Салата лимонова херинга

свинско със сладък сос  с кленов сироп и  картофите дето все тях си правя  Laughing

и една бишкотена  тортичка със заквасена сметана и белени праскови (разрез няма ,защото е за подарък  Embarassed )

Вкусни и Весели, щастливи празници Ви пожелавам   Hug  Hug  Hug !

# 84
  • София
Последно за днес да покажа и тиквеника :

Jasra, борчетата са много красиви. Милика , тортата е като за изложба.
Lois , видях че блогът ти е вече в блогсферата на Дневник - честито с пожелание за много фенове и популярност.

Весело посрещане на празниците!

# 85
Момичета, впечатлена съм от вашите произведения Hug

# 86
  • София
Пепика,мини щруделчетата изглеждат страхотно, мога ли да те помоля за рецептата.
Jasra, гората от захарни борчета е като истинска.
Леля Ог , възхищавам се на сладките, които приготвяш, от къде купуваш боята.
От мен днес час от коледните сладки, държа да отбележа, че децата много ми помагаха.

другите станаха вкусни, но не се справих с украсата им и затова не съм ги снимала Embarassed, другата година смятам да тренирам доста по  от рано за да имам успех за Коледа.
И едно пиле , което имаше нужда от още печене, но подрасващата младеж даде много зор Joy

Това е от мен, нека е спорен денят ви   bouquet

# 87
  • забравих си мисълта...
Невероятно вкусни ястия, торти и какво ли не още видях, а аз да ви поднеса топли и вкусно ухаещи с хрупкава коричка хлебчета по рецепта от пакетчето с готова смес за хляб.

Момичета желая ви весели празници, да сте здрави, да се сбъднат всичките ви мечти и все така вкусно да творите.

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 08:42 от Venetta

# 88
Пепика, мини-щруделчетата са прекрасни - ще ги приготвя в най-скоро време - от бутер тесто, ябълка, захар и боровинка или стафида е това в средата? Канела също ще е подходяща, нали? Дори бих пробвала да капна по една капчица Бейлис за аромат.
Роца, благодаря за рецептата, в един ресторант ядохме огретен, който изглеждаше точно като твоя и от тогава ми се иска да приготвя и аз.
Колко много красиви и оригинални неща сте показали - желая весели празници на всички !  smile3525

# 89
Мила Пепчо,
Честит Рожден ден !
Един букет от мене с най-добри и най-сърдечни пожелания !

Общи условия

Активация на акаунт