Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 525
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Голеееми красоти показвате момичета.
Аз се включвам скромно с биволски кашкавал на грил-тигана и наденичка, също на грил тигана.

# 31

боб с наденица

лукумки newsm03

# 32
Суперминт, вечерята ви изглежда невероятно, може ли рецештата за пиле със зеленчуци и оризово фиде по рецепта на esy. Или може и Еси да ми я даде, ако може   bouquet

tracy_t, заповядай рецептата тук - само да кажа че според мен продуктите са за 3 порции според мен или пък моя пакет фиде е бил по-големичък Simple Smile (беше 390 гр. целия)

Много точно си го изчислила, точно за три порции е, ние сме трима в къщи  Wink Аз мисля, че не съм споменавала за колко е в рецептата, сега ще погледна  Rolling Eyes

Момичета, благодаря, за хубавите думи! Джолана стана много вкусен, и го препоръчвам за празничната трапеза  chef

# 33
Здравейте, момичета!
Признавам си, че от много теми ви чета редовно, даже си позволявам да открадна рецепти от тук.
Сега моля рени55 за рецептата за содената питка, защото изглежда много добре, а нали утре трябва да присъства на трапезата. Аз не обичам миризмата на сода, но се надявам да не е натрапчива.Успешен ден!

# 34
  • забравих си мисълта...
Добро утро.Вчера направих меденките на Венета,страхотни са на вкус,саво че имам въпрос:кога ги издълбаваме,защото не ми се получи,като опитах

3xi, тази рецепта не e моя, аз не съм публикувала рецепта за меденки, но за издълбаването знам още от едно време от  прасковите, които бяха модерни тогава, че се издълбават бързо, докато са топли, иначе после е късно. При меденките мога да си представя, че тестото трябва да е замесено меко, иначе пак ще е трудно да се издълбаят, но виж на кого е точно рецептата и ще ти кажат Simple Smile.

MG18, майка ми прави корите за тиквеника за бъдни вечер само от брашно, вода, малко сол, малко олио и малко оцет и се получава разкошен тиквеник. За бъдни вечер  не се ползва масло или маргарин у нас, въпреки, че маргарина е растителна мазнина.

Gretacvetina,  ако желаеш можеш да опиташ и ето тази Коледна содена питка, също се получава много вкусна и с мекичка и тънка коричка.

# 35

Рени, много добре ти изглежда питката!  bouquetСтават си и содените питки, като се угаси содата, не се усеща толкова.

На Танита щолена - перфектно свършена работа!  chef  bouquet Аз тая година реших проблема с готов от Метро с марципан. Въпреки че миналата година ми станаха два много вкусни щолена, но не чак такива красиви, като на Танита. Grinning.

Venetta, много апетитна питка! Heart Eyes  bouquet

Последните ми коледни сладки, мисля, че приключих вече. Grinning Само за мама ще направя соленки, сладкото и е противопоказано. Освен тези с вареното тесто, нещо друго вкусно и лесно ще предложите ли?  bouquet

# 36
  • Видин
Oт "100 години " ви чета,но най-накрая се престраших и аз да пиша!  Simple Smile

Labrex ,заслугата е изцяло твоя,защото ме предизвика със соленките. Аз правих вчера едни- любими на моето семейство от години.

Соленки със сирене "Крема"
   2 пак. сирене "Крема'

1 кутия маргарин - 500г

2яйца

1ч.л. сол

брашно, като за точене /пусто, никога не си го меря/

Замесвам тестото и го разточвам на дебелина около 0.5 см. Нарязвам го на пръчици с къдраво ножче. Намазвам с яйце, поръсвам с настърган кашкавал и пека.
   Излизат много бройки и са мн. вкусни.

За съжаление нямам фотоапарат и снимки- нанай! Embarassed А май Дядо Коледа и тази година ще ме подмине! Cry Но пък скоро ми е Рождения ден- надежда има!

# 37
  • Русе/София
Венета извинявай за объркването.Разрових се и се оказа,че рецептата е на Ванчето,за което благодаря и пак се извинявам.  bouquet smile3525 santa2

# 38
Oт "100 години " ви чета,но най-накрая се престраших и аз да пиша!  Simple Smile

Labrex ,заслугата е изцяло твоя,защото ме предизвика със соленките. Аз правих вчера едни- любими на моето семейство от години.

Соленки със сирене "Крема"
   2 пак. сирене "Крема'

Валюша, благодаря ти за рецептата, копвам си я! Би ли написала колко дни горе-долу могат да траят соленките. Пожелавам ти Дядо Коледа да не те подминава, но пък щом и рожден ден имаш скоро - все ще ти се случи да получиш хубав и желан подарък!   bouquet
И щом си се престрашила (то пък какво ли му е страшното, ама...... Grinning) да пишеш, навестявай ни по-често, ще се радвам да виждам и твоите кулинарни постижения!   bouquet

# 39
                     ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Да си спретнете вкусна трапеза в което аз въобще не се съмнявам Crazy и мноого мноого хубави емоции  lalalala santa2

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 13:47 от suni4ka

# 40
  • Видин

Валюша, благодаря ти за рецептата, копвам си я! Би ли написала колко дни горе-долу могат да траят соленките.

Labrex, много труден Въпрос! newsm78 У дома не се задържат повече от два дни ,но предполагам,че в затворен съд могат да се запазят поне 10-ина дни.

# 41
  • забравих си мисълта...
Венета извинявай за объркването.Разрових се и се оказа,че рецептата е на Ванчето,за което благодаря и пак се извинявам.  bouquet smile3525 santa2

3xi, няма никакъв проблем. Няма абсолютно никаква причина да се извиняваш  Hug. Винаги ако мога бих помогнала, но ако нещо не е мое казвам веднага, за да се избегнат недоразумения  Naughty.

Да ви покажа и днешната ми питка. Получи се чудесна, но нали не съм от най-бързите, докато си търся, винаги го търся, GSM-а да снимам и беше вече начупена, това мъжът да е в къщи няколко дни наред - лоша работа. Все пак успях да снимам и да ви я покажа.

# 42
  • varna
Esy,джоланчето изглежда страхотно!Но не става ли малко тежичко от майонезата?  bouquet

# 43

Марабу, може ли рецептата за Пиле Тапака, много апетитно изглежда   chef и сладкото ти е много примамливо изглеждащо.

не съм Марабу, но ето  го Пиле табака

Весела Коледа, момичета   bouquet

# 44
Поздравления за новата ароматна и изкушаваща темичка!!!   chef  chef  chef

Много красоти са се наредили отново тук!Благодаря на всички за милите думи и топлото посрещане в най-любимата ми темичка!!!Надявам се от догодина отново да съм сред Вас и с моите предложения и гозби.

Пожелавам Ви Весела и усмихната Коледа,много усмивки и топлина в празничната нощ!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт