Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 56-та тема

• 123 568
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Честит рожден ден   Берина
Бъди здрава,щастлива и обичана!

# 556
  • сред люляците
Полин, стана вкусна, но не се получи на вид като твоята. Ще я пробвам пак скоро, да я докарам и на вид Laughing

# 557
Честит рожден ден на Берина   bouquet  bouquet  bouquet

торта Добуш по рецептата на Аелис  Hug

# 558
Но е важно и тавата да е най-обикновена емайлирана.  Hug

Бъни, аз също това гледам най-напред  Peace Но ако се престрашиш да направиш още веднъж, намажи дъното, както Илианка ти казва.

Честит рожден ден, Берина   bouquet

# 559
  • София
Берина, Честит рожден ден    newsm67

Леля Ог, мога ли да те помоля за рецептата за мъфините с круши. Имам едни круши и явно така ще се изядат.

# 560
berina, Честит Рожден Ден!   bdbaloni Много здраве, късмет и любов ти желая! Чудесна почерпка!

ilrai78, благодаря, радвам се, че са ти харесали плодовете! Сложих малко масълце, доста захар (всичко на око, не съм го правила по рецепта), малко канела, да кажем половин лъжичка. Изсипах плодовете, бъркам, поливам и отгоре ликьорчето, пак бъркам, поливам и така. Извадих ги и ги наръсих с ядки.
t_ilieva, това си е абсолютен комплимент! Аз не съм  много добра в готвенето, а той обича да хапва манджички, примерно като твоите кюфтета в доматен сос, или ориза, или примерно някакъв гювеч.  Не си пада особено по елхичка от картоф и броколи или пълнен картоф или нещо такова. Да не говорим, че  пълнените чушки със зелена соя направо отказа да ги яде.  Като направих мусаката на Ягодка такава еуфория настана вкъщи...  изядоха почти цялата тава на вечеря.  Аз също се възхищавам на нещата, които готвиш, а също и на това, че са много и разнообразни. Така че... комплимент си беше!   bouquet  Hug
polin_a, много благодаря и аз! Да беше дошла да я целуваш, че мойте само я мирисаха и демонстративно отказаха да опитат  Laughing
vangobi, именно! И аз затова ги направих, защото имах изостанали круши. Открих, че всичко се изяжда, ако е под формата на мъфин Grinning
Направих ги по тази рецепта:

·  3 яйца
·  300 гр.захар
·  1/2 ч.ч. олио
·  1ч.ч.кисело мляко
·  2 1/2 ч.ч. брашно
·  1ч.л. сода за хляб
·  ванилия и щипка бакпулвер

Кушите се овалват в галета или брашно и се прибавят накрая, но не прекалявай с количеството им, защото ще се начупят мъфините. Нарежи ги на малки парчета. Пекох ги на 200 градуса, предварително загрята фурна, към 20-30 мин. Успех!

# 561
  • забравих си мисълта...
Влизам само да се оплача, че пробвах Обърната баница по рецепта на Аелис.
Пепчо и твоята рецепта четох по специално за технологията на обръщане.
Е  Embarassed Embarassed Embarassed не се справих и половината баница я събирахме с лъжиците ooooh!.
Аелис там където остана читаво е много вкусно ама....ако някой има снимка на това обръщане ще се радвам да сподели.Така се амбицирах че  #Crazy #Crazy #Crazy
От снимка няма нужда да не се плашите Mr. Green
Обърнах баницата на 4 големи купички и по средата хлътна и се залепи за масата.Посъбрах я и така ooooh!

Бъни, в www.gotvetesmen.com много добре е обяснено това, аз следвах тези обяснения и нямах проблем. Ето ти линк: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg92706.html#msg92706

Също така копирам написаното от Жоро, за тези, на които не им се отваря страницата.

Цитат на Жоро от www.gotvetesmen.com :
"Подобни баници са специалитет на моята тъща, както и на сестра й. Особеното е в обръщането на баницата върху купички, след изпичането (наричаме ги обърнати баници). Независимо от плънката и начина на приготвяне тези баници стават наистина пухкави, рехави и доста удачни. Има обаче една особеност, освен тази, че тавата трябва да не е намаслена, споменавам я, защото стават лесно гафове и баницата от "обърната", се превръща в "изсипана". Става дума за вида на тавата: тези баници могат да се приготвят само в обикновени емайлирани тави (на снимката ти много добре се вижда че баницата е приготвена в такава тава), само там залепват и не се изсипват, опит за направа в тефлонова или стоманена тава е неуспешен. Уви, аз нямам вече такива тави и не правя такива баници."

Но аз правя баницата по рецепта на Mivis, разликата е незначителна между нея и тази на Аелис. Hяма значение по-коя рецепта ще я направиш, все е с обръщане, а според мен е важно, да не намасляваш тавата, в която ще печеш баницата и тавата да е емайлирана. Аз специално заради тази баница си купих такава тава и с нея не съм имала проблем.
Дано съм ти била полезна

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 14:29 от Venetta

# 562
Илиянка, Пепчо, Венета  bouquet  bouquet  bouquet.
До тук си открих две грешки по въпроса за обърната баница.
Първо взех емайлираната тава, ама после си викам що пък да не спретна тази баничка в чисто новата си огнеупорна тавичка ooooh!.
Голяма грешка се оказа.
За капак намазах дъното на тавичката с малко масълце.Викам си масло колкото повече толкова повече Whistling.И точно както Жоро Бордовски е писал баницата ми от обърната се превърна в изсипана Joy
Нищо ще я правя пак тази баница.Че съм инат Mr. Green и хич не обичам нещо като не ми се получава.
Берина Честит Рожден Ден   bouquet  bouquet  bouquet.Да си жива и здрава и много щастлива Hug.Да ни радваш през цялата година с нови кулинарни красоти както ти умееш Peace

# 563
  • София
vangobi, именно! И аз затова ги направих, защото имах изостанали круши. Открих, че всичко се изяжда, ако е под формата на мъфин Grinning
Направих ги по тази рецепта:

·  3 яйца
·  300 гр.захар
·  1/2 ч.ч. олио
·  1ч.ч.кисело мляко
·  2 1/2 ч.ч. брашно
·  1ч.л. сода за хляб
·  ванилия и щипка бакпулвер

Кушите се овалват в галета или брашно и се прибавят накрая, но не прекалявай с количеството им, защото ще се начупят мъфините. Нарежи ги на малки парчета. Пекох ги на 200 градуса, предварително загрята фурна, към 20-30 мин. Успех!

Благодаря ти ще се възползвам от рецептата   bouquet

# 564
Берина, честит Рожден ден и от мене !  
Хубав празник ти желая !!!

# 565
  • забравих си мисълта...
Берина, честит рожден ден и от мен   bouquet! Желая ти здраве, щастие и сбъдване на мечтите ти  newsm59.

И тъй като аз все още съм настинала и не мога да определя какво ми се иска да направя, докато втаса тестото, 10 пъти промених решението си и накрая реших половината да е месеница, а в другата половина след първото втасване прибавих захар на око и го омесих добре, разточих го и му сложих плънка от сладко от сливи с орехи и го навих. Откровено казано бях твърде скептична, но останах приятно изненадана от резултата, като се има предвид, че тестото ми е 50/50-бяло/ръжено.  А стана много пухкаво и дори може да се каже, че се получиха леки конци, което до сега не ми се е случвало когато имам и ръжено брашно в тестото.

Mесеница                                                                           А това сега как да го нарека  newsm78, да кажем Сладка месеница с пълнеж от сладко от сини сливи и орехи.  

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 14:47 от Venetta

# 566
Боже за един ден не мога да смогна да се нагледам на вкусотиите ви и да ви запиша.
Берина ЧРД .Само усмивки,щастие и късмет.
Ей такива тортички обожавам.
Бени и твоята е разкошна.
Поли баницата ти е трепач.
Леля Ог благодаря за рецептата/копнах се я и ще я прегледам внимателно/
Илиева,Лабрех,Дес,Ясмина,Лео,пепчо/записах и ще чета/,Петя,Венета...сигурно изпуснах много и пак сгреших ,че изброявам.Отличен за всички.  newsm51
И от мен една гореща спаначена супичка,св.с ориз и праз,прасковки с крем и домашен хляб.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 15:06 от megans

# 567
  • София
Честита Нова година! Бъдете много здрави, весели и щастливи!
Честито на мамето, много да ви радва малчугана!
ЧРД  Берина, от сърце ти желая всичко най-хубаво!

У нас картофени кюфтета, "сърми" от сместта на картофите увити в пушена шунка, шкембе

# 568
  • София

и шкембето

# 569
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честита Нова година!!!!
Нека новата година ни донесе много щастие и радост  Hug

по празниците не си бяхме у дома и съответно няма кулинарно с какво да се похваля  Wink
и на Нова година нямахме баница с късмети и затова днес направих една, но без късмети Crazy

баница с праз

П.П. Берина, честит рожден ден!!!
незнам кога успя да подготвиш такива красоти Hug

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 17:03 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт