Тайната на дългата и здрава коса - 76

• 101 495
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Amra  Hug
Оставили са да преценим индивидуално!

Така е, права си,  аз нали съм "Мара Подробната" та все искам всичко да знам Crazy Laughing

# 391
Някой дали е използвал шампоаните на Веледа, интересувам се по- специално от този с розмарин  Hug

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 19:42 от milavanila

# 392
Момичета имам един малко сложен въпрос и много се надявам да ми помогнете, защото знам, че доста разбирате от коса, скалп и грижата за тях  Grinning  От няколко месеца съм с доста силно изразена форма на себорея и я лекувам с обливки с нистатин и ябълков оцет и натриване със себорал. За в момента нещата малко са се пооправили /което мен много ме радва  Grinning/ Въпросът ми е дали мога преди миенето на косата да нанасям някаква домашна маска и ако да какви да са съставките в нея - по изсушаващи или по-омазняващи? Косата ми е нормална към суха. Направо вече не издържам да не си правя домашни маски, защото косата ми след тях става много хубава и подхранена, но се чудя дали няма да си обостря допълнително себореята, въпреки че според мен би трябвало резултата да е само положителен.
Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet

# 393
Важно е каква е себореята,мазна или суха.

# 394
 4ernokoska аз бях с подобен проблем,и домашните маски само ми погогнаха PeaceНаблягах на зехтина и маслата Peace

# 395
Важно е каква е себореята,мазна или суха.
Забравила съм да уточня  Embarassed мазна себорея.

4ernokoska аз бях с подобен проблем,и домашните маски само ми погогнаха PeaceНаблягах на зехтина и маслата Peace
На мен много ми харесва как ми се отразява маска с: авокадо, стимулант на Икаров /или бадемово масло/, деавид, розова вода, сока от 1 лимон и 1ч.л. алкохол и се чудех дали мога нея да я слагам без да влоша себореята. Явно ще трябва да добавя някое и друго масло щом като казваш, че са ти помогнали. Може би жожоба и кокос  newsm78 /знам, че ми се отразяват добре на косата/

# 396
При мазна себорея се стреми да се намали мастната секреция,разни маски с масла няма да са полезни,избери нещо средно.Намали от менюто си,тлъсти,люти,тестени храни и алкохол.Също трябва да се внимава с  антисеборейни препарати,че силното обезмазняване на кожата може да провокира още по- обилно отделяне на мастна секреция,затова не прекалявай с много препарати,себорала е достатъчен.Избери и някакъв шампоан с катран или цинк.Но знай,че не съм лекар,това съм го прилагала и е помогнало при мен,но всеки човек е различен  Peace

# 397
Авокадото намачкано ли го ползвате?

# 398
Авокадото намачкано ли го ползвате?

Избирам добре узряло авокадо /ако няма го оставям за ден-два у дома на стайна температура/ и го обелвал леко от тънката коричка ,останалата част мачкам с вилица.

4ernokoska сигурна ли си ,че себореята ти е мазна ?! Казваш ,че имаш нормална към суха коса и мазна себорея ?!Лекар ли ти постави диагнозата ? Това са важни неща  ,ако имаш време пиши !

http://www.puls.bg/illnes/issue_46/print.html

http://www.dar-center.com/article/?article=271

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:33 от Си♥си

# 399
Момичета, здравейте, искам спешно да ви попитам няколко неща:

- Как отваряте шишенцето с тривитаминола?
- Какво е количеството ако слагам само тривитаминола?
- Как си миете косата, тоест опасно ли е ако вялза да се изкъпя и този тривитаминол напрактика ще попадне върху тялото ми - има ли проблем, или трябва да измия косата отделно, не заедно с тялото?

Благодаря ви предварително! Hug

# 400
  • София
Здравейте, момичета
Да се присъединя и аз към отбора на дългокоските желаещи да имат здрава и хубава коса Simple Smile
Аз съм с дълга, тънка и изрусена коса. Кожата на скалпа ми е нормална към мазна, но краищата са ми доста сухи. Досега косата ми беше чудесна и много си я харесвах, но от 10-ина дни ме почна следродилният косопад и положението е страшно - ръся шепи косми навсякъде  Confused Знам, че от това спасение няма тъй като е на хормонална основа, но лошото е, че заедно с косопада започна и някакъв ужасен цъфтеж на косата ми, а тя не е цъфтяла от пубертета. Подстригвах я два пъти, отделно и в къщи през ден подрязвам разни нацъфтели косъмчета, но те стават повече и повече...
Та пиша ви с молба да ми дадете идеи как основно да си подсиля косата и евентуално да повлияя цъфтенето. Много се каня на маската с тривитаминол, но все още кърмя, а прочетох, че не се препоръчва на кърмачки... макар и да ми е странно как от косата ще стигне до кърмата такова количество каквото би навредило на детето  Rolling Eyes

# 401
Момичета, здравейте, искам спешно да ви попитам няколко неща:

- Как отваряте шишенцето с тривитаминола?
- Какво е количеството ако слагам само тривитаминола?
- Как си миете косата, тоест опасно ли е ако вялза да се изкъпя и този тривитаминол напрактика ще попадне върху тялото ми - има ли проблем, или трябва да измия косата отделно, не заедно с тялото?

Благодаря ви предварително! Hug

Аз го режа с нож и после със спринцовка  Joy Ако слагаш само тривитаминол зависи колко ти е дълга косата.. а отностно миенето,не мисля че е проблем ако попадне на кожата,опасно е за очите  Naughty

# 402
Защо се усложнявате със спринцовки newsm78.Като махнете металната част( с нож става), и после гумичката си остава като капачка Peace

# 403
Значи само режа това металното и вътре има някаква гумичка, която си върши работата на капачка Simple Smile)) така ли Simple Smile)) Много в благодаря, косата ми е горе долу до плешките...?

Ааааааааааа, а и използвате ли ръкавици да не попадне тривитаминол на ръцете ви?

# 404
Значи само режа това металното и вътре има някаква гумичка, която си върши работата на капачка Simple Smile)) така ли Simple Smile)) Много в благодаря, косата ми е горе долу до плешките...?

Ааааааааааа, а и използвате ли ръкавици да не попадне тривитаминол на ръцете ви?

Момиче разсмя ме доста Peaceне се притеснявай толкова от факта,че е животинско лекарство Peaceнищо не може да ти стане освен да ти избуее косата PeaceПолзвай си го спокойно,мога да кажа за мен,че нищо не ми е станало като го мажа без ръкавици Laughingдаже си права понякога и маска на ръцете като го разтривам за няколко минути и после измивам-много добре омекотява Peace

Общи условия

Активация на акаунт