След първата среща с детенце

• 11 468
  • 134
  •   1
Отговори
# 30
ама въобще не е верно ...  Wink
това за сушата де ...
ако сте безотговорни като мен  Flutter, животът ви няма да се оскучни - напротив става сто пъти по-весело.
нито сме си разредили излизанията, нито пътуванията, а не сме се отделяли от Нико - просто си имаме компания
Горкото ми дете, на какви места е спало...
само за яденето съм фашага

# 31
Зравейте! Честита нова година!
Вчера бях на първата среща с детето. То е на 2 г. и 2 м. Хубаво е че престоя му в дома е само 3 месеца.
Преди това е имало семейство, каквото и да е било то. Нямаме почти никаква информация за живота му до сега.
Водят го без заболявания, но дали въобще са му правени изследвания?

# 32
  • София
за да се изготви социален доклад на детето, трябва да са му правени изследвания, но не и някакви по-специални такива

# 33
Казаха, че има изследвания за СПИН, Васерман и ...
Чудя се дали да го заведем на педиатър? Социалните казаха, че може да се уреди

# 34
  • София
При липса на някакви симптоми, се съмнявам, че педиатърът ще открие някаква страшна болест от един преглед, но ако ще си по-спокойна, го заведи.

Аз по-скоро бих се заинтересувала, поради каква причина детето е вписано в регистрите - било ли е жертва на домашно насилие и ако да, бих потърсила предварителна помощ от детски психолог, който да ми даде насоки за поведение, ако реша да го осиновя.

# 35
горкото буболече ... ако до две години няма проявени симптоми на сериозно заболяване, едва ли е болно. Бъди спокойна

ей затова съм резервирана към приемната грижа ... изключвам пишещите тук приемни родители   bouquet

# 36
  • София
Съмнявам се, че е било в приемно семейство, по-скоро си мисля за разширено семейство..., но каквото и да е според мен е добре да получи отговор от социалните за това.

# 37
Благодаря ви за отговорите, защото се страхувам да взема решение.
Детенцето е било е до м. октомври при "семейството " си- 4 деца. Октомври майката е подписала за 2- те най-малки. Вече сестричката му е осиновена.
В доклада пише , че няма данни за малтретиране, няма данни за заболяване и че всички имунизации били направени

# 38
Vanvan, има ли нещо конкретно, което те притеснява или по-принцип не знаеш как да се увериш, че детето е здраво? Щом няма видими индикации, че страда от нещо и са му правени изследвания за тежки заболявания като СПИН, Васерман и т.н., няма място за притеснение. Така или иначе не може да сме сигурни, че което и да е дете е абсолютно здраво и така ще си остане. Ако всичко останало е ОК, не виждам причина да се тревожиш. Спокойно, виж го пак, поиграйте си, поговорете си, има време да решиш.

Един съвет, ако позволите, към всички които ще се срещнат за първи път с предложеното дете. Не си изграждайте предварителни представи как трябва да изглежда или какво точно трябва да е вашето дете. Те само ще ви доведат до първоначална резервираност или не дай си боже разочарование. Казвам го от личен опит. И слушайте разума си, противно на това което непрекъснато повтарят по американските фирми. Защото ако бях послушала сърцето си, сега то щеше да е празно и пусто. Слава богу се доверих на трезвата си преценка и сега не мога да си представя моето дете да е друго. Това е било моето дете, тогава не го знаех, нито чувствах, но сега съм абсолютно сигурна и в сърцето и в разума си - това е МОЕТО ДЕТЕ, макар и тогава да не беше.

# 39
Май и аз незнам какво ме притеснява . Просто съм объркана. Много бързо стана всичко.
Детенцето видимо изглежда добре. Само му хъркат гърдичките, но казаха, че всички деца били болни и са на антибиотици

# 40
  • София
Това с хъркането е нормално, особено в този сезон - дали са гърдичките, дали нослето, дали задна хрема... свиквай - ако ще ставаш майка, знаеш ли колко хъркащи гърдички ще чуеш  Mr. Green

# 41
Vanvan, нормално е да си объркана. Дай си малко време, за да се съвземеш. Това, през което минаваш ми е адски познато. На мен ми се обадиха около 6 - 7 дни след като ме вписаха в регистрите. Изобщо не бях готова чисто психологически. Бях се настроила да чакам дълго, поради факта че съм сам родител. Моя съвет е просто да се успокоиш и да не се панираш. Трябва да вземеш решение на трезва глава.

А за хъркащите гърдички - ние месец след като се взехме прекарахме пневномия, после бронхит...тъй че в реда на нещата е. няма начин, децата боледуват, особено през зимата.

Успех!

# 42
ne se pritesnqvai mila i az sam bila tolkova drebna  no sega  ako me vidish nqma nishto detenceto ti 6te se opravi  newsm10 newsm44

# 43
vanvan i na men taka sa mi harkali gardite kato malka polse na 3 godini sam se razbolqla ot bronho i se e nalojilo da sam bolnica tova vnimavai da ne se razbolee 4e posle za cql jivot kato ima obiknovenna nastinka shte harka 

# 44
Когато видях моето детенце за първи път също много силно му хъркаха гърдичките. А като си сложих ръката на гръбчето подскачаше. 3-4 дни от притеснение не попитах, защо е така. Когато попитах, на другия ден вече не хъркаше. Мисля, че са и били урбазон, за да не питам. В деня в който трябваше да си я приберем в къщи - влезе в болница с тежка пневмония и астматичен пристъп. Милите дечица, не им е лесно да се преборят с всичко.

Общи условия

Активация на акаунт