Машина за хляб-23 част

• 52 228
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
...
Ердинч, опитвам се да намеря общото между   дъждовната вода и  преварената в рецептата за домашен хляб на Лабрекс newsm78

...ако във въздуха не разтвори нищо докато пада като дъжд...

Hug да, точно е така, но тука става въпрос за дъжд от тази местност, тука все още планините, горите ... изобщо все още всичко е девственно, няма замърсители на околната среда(заводи и подобни)

например ако взема да приготвя закваска със дъжд валял във София или Анкара   newsm78 малеее то направо сярна киселина  Mr. Green едноклетъчните направо  ша мутасат

# 61
  • Добрич
Denito, много от потребителите тук работят без везна. За да се улесня максимално аз си купих от Интермаркет за 38 лв. ето тази везна Fagor.

# 62
  • София
здравейте,вече и аз се зачислявам към тази тема,защото дядо коледа ми подари машина за хляб Мулинекс 5000,обаче още не съм я пробвала защото четох че е хубаво да се претеглят продуктите с ел.везна,и започна се търсене на такава,и искам да попитам дали има значение ел.везната дали ще е по-скъпа или не.Имам в предвид някоя от 20 лв(такава си избрах,на Елите) или някоя от 40лв(но не ми се дават толкова пари за мерене на брашното.По-скъпа не ми се вижда разумно да купувам(свиди ми се Laughing).

Аз така и не разбрах от къде се насади това погрешно впечатление, че за да работите с хлебопекарната трябва да имате електронна везна. Какво точно ще мерите с аптекарска точност ако не е тайна. Яйцата и да ги мерите и да не ги мерите са си яйца, течностите си се мерят на обем, а брашното извинявайте и на атомна везна да го измерите, ще си го добавяте докато си се образува консистенцията на тестото и това е.

# 63
  • В сърцето на ММ
И аз слагам всичко на око и когато започне да меси,добавям брашно на ръка,докато ми хареса тестото. Simple Smile

# 64
  • София
Момичета, вчера ви се похвалих с новата си машинка Мулинекс 5000, а днес претърпях пълно разочарование Cry Бях споменала за стържещият звук, който се чу при първото месене. Днес напълних казанчето да меся погача за Стефанов ден, чу се само някакво изръмжаване и боботене и бъркалките отказаха да се завъртят. Вдигнах казанчето, за да проверя дали турбинките ще се заработят без него - не стана Cry Confused Само бръмчи. Много ми е гадно и мъчно, защото баща ми ми я подари с такова желание и обич за Коледа, а естествено аз си я избрах. ..И ето сега ми казаха от Техномаркет да я нося в сервиз - нищо че от самото начало си е развалена - щом не е купена вчера значи съм я развалила аз #Cussing out
Сега едва ли ще правя домашен хляб и питки скоро... Днешната питка я измесих на ръка, а ми идеше от тефлоновото казанче да я излея директо във WC-то.

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 17:17 от Skiorche

# 65
здравейте,вече и аз се зачислявам към тази тема,защото дядо Коледа ми подари машина за хляб Мулинекс 5000,обаче още не съм я пробвала защото четох че е хубаво да се претеглят продуктите с ел.везна,и започна се търсене на такава,и искам да попитам дали има значение ел.везната дали ще е по-скъпа или не.Имам в предвид някоя от 20 лв(такава си избрах,на Елите) или някоя от 40лв(но не ми се дават толкова пари за мерене на брашното.По-скъпа не ми се вижда разумно да купувам(свиди ми се Laughing).

Без значение е цената  на везната важното е  да ти харесва и да ти е по джоба.Всички мерят еднакво няма.Моята е на ЕЛИТ .

# 66
Skiorche, ако не се  лъжа докато машината ти е в гаранция, можеш да я носиш в магазина и от там да се разправят да я носят на сервиз. Мисля, че някои момичета тук така бяха направили и ако повредата е неотстранима, трябва да ти я сменят с нова.
Успех и дано всичко се нареди и да си имаш пак работеща машинка Praynig Hug

# 67
И аз слагам всичко на око и когато започне да меси,добавям брашно на ръка,докато ми хареса тестото. Simple Smile

Аз така и не разбрах от къде се насади това погрешно впечатление, че за да работите с хлебопекарната трябва да имате електронна везна. Какво точно ще мерите с аптекарска точност ако не е тайна. Яйцата и да ги мерите и да не ги мерите са си яйца, течностите си се мерят на обем, а брашното извинявайте и на атомна везна да го измерите, ще си го добавяте докато си се образува консистенцията на тестото и това е.
Да,може и да не трябва, но така пише в упътването,а и аз мисля че за мен ще е улеснение за да не сбъркам нещо,ако можех да меся като вас на ръка и да преценям на око как е тестото,нямаше да се чудя,ама не мога,имам много провали зад гърба си и си мисля че с хлебопекарната няма да е така,ама сега гледам че няма да зависи само от мен,ами и от брашното ,маята и т.н.И друго-казвате че добавяте брашно по време на месене на машинката,ама аз като не съм я проучила още,не ми е ясно как става това добавяне.Всичко с практика става,но в началото гледам хлебопекарната като някакво неразгадаемо чудо за мен,но ще събера смелост и ще почна без кантарче,щом става.Ще покажа първия си опит.

# 68
  • В сърцето на ММ
Denito,не знам как е при другите,но при мен винаги тестото става много рядко,ако сложа точно колкото е по рецепта.И затова се отказах от мерките и просто си поръсвам на ръка отгоре ,когато бърка. Simple Smile

# 69
  • София
Skiorche, ако не се  лъжа докато машината ти е в гаранция, можеш да я носиш в магазина и от там да се разправят да я носят на сервиз. Мисля, че някои момичета тук така бяха направили и ако повредата е неотстранима, трябва да ти я сменят с нова.
Успех и дано всичко се нареди и да си имаш пак работеща машинка Praynig Hug

Мерси за пожеланията, дано се оправят скоро нещата, но това е което ми казаха от Техномаркет. Ако някой друг има опит с този магазин и дефектен уред ще се радвам да сподели. Казаха ми , че ако от сервиза не могат да отстранят повредата, ще информират Техномаркет и чак тогава те биха могли да я сменят с нова. Тогава си спомням, че взехме последната от магазина. Може пък и да са знаели, че е с дефект и да са ни я пробутали. #2gunfire #Cussing out

# 70
  • Разград
Skiorche,ти ходи ли на място или по телефона ти го казаха?Ако е по телефона,в понеделник вземаш машинката и директно в магазина отиваш и им казваш какъв е проблема.Те трябва да направят протокол и да ти я приемат,от там нататък те трябва да се задействат.Приказват си ей така и ако мине номера-мине.В закона много ясно си пише,че до две години от закупуването на уреда се търси търговеца,той трябва да се оправя с уреда,който се е провалил.

# 71
  • Варна
Здравейте момичета. От Коледа и аз съм притежател на така желаната от мен хлебопекарна Мулинекс. Днес за първи път правих хляб и съм очарована, децата също. Обаче н видях описано в инструкциите никъде как мога примерно да направи повече бъркания примерно, или ако не ми хареса как е изпечено - може ли да се повтори само цикъла на печене и как  Rolling Eyes Сега започвам да ви чета назад, но да си питам все пак, че бая за четене има  Laughing

# 72
  • Разград
Здравейте момичета. От Коледа и аз съм притежател на така желаната от мен хлебопекарна Мулинекс. Днес за първи път правих хляб и съм очарована, децата също. Обаче н видях описано в инструкциите никъде как мога примерно да направи повече бъркания примерно, или ако не ми хареса как е изпечено - може ли да се повтори само цикъла на печене и как  Rolling Eyes Сега започвам да ви чета назад, но да си питам все пак, че бая за четене има  Laughing

Ако искаш тестото да се меси още,спираш програмата,като натискаш продължително бутона *Старт* и отново стартираш.Програмата си започва отначало и тестото има още толкова време за месене.
На моя Мулинекс имам програма само *Печене* и ако реша мога да я пусна допълнително.Незнам при твоята как е.

# 73
  • София

Да,може и да не трябва, но така пише в упътването,а и аз мисля че за мен ще е улеснение за да не сбъркам нещо,ако можех да меся като вас на ръка и да преценям на око как е тестото,нямаше да се чудя,ама не мога,имам много провали зад гърба си и си мисля че с хлебопекарната няма да е така,ама сега гледам че няма да зависи само от мен,ами и от брашното ,маята и т.н.И друго-казвате че добавяте брашно по време на месене на машинката,ама аз като не съм я проучила още,не ми е ясно как става това добавяне.Всичко с практика става,но в началото гледам хлебопекарната като някакво неразгадаемо чудо за мен,но ще събера смелост и ще почна без кантарче,щом става.Ще покажа първия си опит.

Ами ние нали затова сме тука в тоя форум.
Ти питаш ние отговаряме.
После ти правиш вкусни хлябове и ние ги опитваме и готово.  Laughing

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 18:12 от дядо хаджия

# 74
Извинявай Полин а,объркала съм се.Имах предвид Вела.Извинявай пак Praynig

Общи условия

Активация на акаунт