Машина за хляб-23 част

  • 52 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Хора, може ли някой от вас да ми каже откъде мога да си сваля книжката с рецепти на бг за Мулинекс OW 5000. Благодаря   bouquet

# 121
  • София
  • Мнения: 4 519
Здравейте.Имам спешен въпрос.В момента правя козунак на пр. 1 , но токът спря за по-вече от половин час и сега се чудя как да постъпя.Оставаха до края още 2ч. 30мин. Сега на по кратка програма ли да пусна???   ooooh!

Остави го да втаса в машината. Като видиш че е удвоил обема си, вадиш, сплиташ, слагаш в тава или в контейнера на машината и слагаш във фурната на 50 градуса. След около 40-50 минути (примерно - гледаш да е станал двоен) вадиш бързо, мажеш с разбито яйце, белтък, прясно мляко+жълтък, олио+жълтък или с каквото мажеш по принцип, наръсваш около 50-100 грама (зависи от рецептата) захар. После слагаш във фурната на 180 градуса или на 160 с вентилатор. Като се зачерви отгоре го покриваш с фолио да не изгори. Печеш 40-60 минути (като мушнеш с шишче да не лепне по него тесто и да излиза сухо).
Успех

# 122
  • България
  • Мнения: 439
Честито Рождество Христово!
Здрава и Щастлива Нова Година!

# 123
  • София
  • Мнения: 372
Записвам се да не ви изпусна.
Нищо ново при нас - хляб - един и същи и това си е. скоро не съм експериментирала с нещо ново. Този много си ни харесва.
Много съм доволна, че машинката меси "Меденките на Джули" вместо мен, иначе бая зор щях да видя  Crazy

 Hug

# 124
  • Добрич
  • Мнения: 6 219
Хора, може ли някой от вас да ми каже откъде мога да си сваля книжката с рецепти на бг за Мулинекс OW 5000. Благодаря   bouquet

http://www.pazaruvai-lesno.bg/manuals/Recipe_Book_Moulinex.pdf

# 125
  • Мнения: 981
Честити машинки на всички, към които дядо Коледа е бил благосклонен! Grinning
zlatina_ZZ, аз за Коледа правих питка по рецепта от една книжка в къщи. Ако искаш ще ти напиша самата рецепта. А ето я и питката.
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.16567683
Понеже също имам от скоро машинка за първи път правих питка. Използвах мая от кубче, но предварително я разтворих в течните съставки.По-опитните хлебари казаха,че маята може да се натроши върху брашното, но аз вече я бях замесила.

# 126
  • Мнения: 202
Привет на всички.
След няколко дни гости се прибрахме и направих бързо едно хлебче.Докато гостувахме ги "зарибих "с форума и резултат още две машинки.Пробвахме няколко вида хляб,питки и тутманици...но с домашни яйца,прясно и кисело мляко,сирене.Имаше огромна разлика.Всичко е от продуктите
каквито купуваме...на късмет.Получиха се страхотни вкусотии и с рецептите благодарение на вас.
Не съм ви изпускала,че пак сте направили страхотни питки.
Поли да те радва синчето и по бързи краченца от мама.
Честито на всички с новите придобивки.


 

# 127
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Хора, може ли някой от вас да ми каже откъде мога да си сваля книжката с рецепти на бг за Мулинекс OW 5000. Благодаря   bouquet

http://www.pazaruvai-lesno.bg/manuals/Recipe_Book_Moulinex.pdf
Супер си! Много благодаря   bouquet

# 128
  • Мнения: 765
Дядо Коледа беше мзного щедър и ми донесе изненадващ подарък-Хлебопекарна мулинекс 6000, много съм му благодарна  Grinning
Само везна нямам и утре ще си купя и ще я пробвам веднага.  chef

# 129
  • Варна
  • Мнения: 616
пробвах се вече с няколко хлебчета, пробвах и отложеният старт  Mr. Green Като цяло съм доволна, само дето не мога да разбера защо коричката остава една такава белезникава, не че не е изпечена ами просто седи много бяла  Rolling Eyes И при вас ли е така newsm78 Обаче съм супер недоволна от бързия хляб - остана недоизпечен вътре и има брашнени петънца  Thinking

# 130
  • Мнения: 9 785
Меганс, мила както винаги Hug! Благодаря за хубавите пожелания  bouquet!
Аз пък ти завиждам най-искрено за времето, което си прекарала с близките си в експерименти Laughing. Аз все нямам време, и все гледам набързо да правя нещата ooooh!. Но някой ден....
Хубав хляб!

Честити машинки на всички! Със здраве да си ги ползвате!  bouquet

zlatina_ZZ, аз правих питката от предните страници по рецепта. С оформянето можеш да експериментираш. Моята хризантемка стана от "рошавите" hahaha, но пък беше много ефектна Peace. Можеш да сложиш и сиренце, вместо кашкавал. Аз не сложих нищо.

# 131
  • Мнения: X
Честита машинка  bouquet!
Хлябът при мен наистина става огромен. Показва се доста над контейнера, без да ми прелива. Машината ми е до 1кг, а готовият хляб съм го теглила 1200 Peace.
Благодаря ти! Hug
А как могат да се редуцират грамажите на продуктите,за да стане по-малък хляб,има ли някаква таблица,откъдето да гледам колко се намалят или увеличават,за да се запазят съотношенията?
И пак да попитам за прясното мляко-ако в рецептата е дадено да се сложи определено количество вода и 2 с.л. сухо мляко,със същото количество като на водата ли се заменя с прясно мляко?Ако е така как се компенсират лъжичките сухо мляко или не е нужно?
Дали ще мога да отмервам сравнително точно с аналогова везна или трябва да съм точна до 5-10 гр. и да си купувам електронна? Thinking
Освен това може ли да пропусна пресяването на брашното,че и без това при правенето на кексове това ми е най-досадно от подготовката,поне при хлебопекарната да си го спестя Embarassed?

# 132
  • Мнения: 9 785
PURE ELIXIR, сега се сетих, че питаше и за млякото. По принцип и да го пропуснеш, не пречи. Просто спазвай ако в рецептата пише 300мл течност, да слагаш толкова. Независимо вода или мляко. Можеш да смесваш също в желано от теб съотношение. Няма викакъв проблем с това.
За редуцирането на продуктите: Мисля, че имаше някъде такава таблица, но не мога да те насоча. Аз в началото на моето хлебоправене просто грабвах листа и химикала, и си пресмятах всичко. Не е никак сложно. Най-важното е да се следи тестото при замесването, и да става както е показано на първата страница.

Ако не ти е проблем, купи си везна. На мен в началото също ми беше от помощ. После като посвикнеш, ще слагаш продуктите на око. И то главно брашното. За друго не ти е нужна в случая.

# 133
  • Мнения: X
polin_abouquet за бързия отговор.

# 134
  • Добрич
  • Мнения: 6 219
...
Вела може ли рецепта за меденките?

2 яйца
1 1/2 ч.ч. кр. захар
1/2 ч.ч. олио /но аз го слагам на око/
1 к.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 -1 пак. канела
Брашно до меко тесто.

До сега винаги съм ги месила на ръка, но сега претеглих пакета преди и след месенето, за да имам ориентир - сложих 560 г. брашно.

За украсата 1 шоколад от 100г., стопен на микровълновата с около ч.л. олио.

Преди и по време на разточването масата /плота/, точилката и формичките се набрашняват.

Общи условия

Активация на акаунт