Машина за хляб-23 част

  • 52 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
# 361
  • Варна
  • Мнения: 208
Весела и Щастлива Нова 2010 Година!

Здравейте  Hug
И аз съм от новосдобилите се с хлебопекарна. Моята е Зелмер. От повече от 1 година ми е мечта да си купя. Даже предното лято си донесох готово брашно за машина - с 6 зърна и маята вътре. Според моите скромни познания по немски, май само вода се добавя. В ръководството на машината пише, че е изключително удобна за такива смеси, само дето в Бг не съм виждала.
Както и да е, не съм я пробвала все още де .  Blush Искам малко да си разтоваря организма след празниците, а почне ли се веднъж печене на хляб, май няма да има оттърване.  Grinning
Та, най-вероятно ще ви навестявам често.  Wink

# 362
  • Мнения: 427
max-mama може ли все пак ориентировъчно да кажеш колко горе долу брашно да сложа в машината за питата с киселото мляко. То аз ако  трябва ще добавя де, ама все пак горе долу. Или май доста момичета я правиха вече тая пита те ако са си засекли нещо.  Praynig
max-mamma вече ти е отговорила,но аз нали вчера я правих...около 700г брашно сложих.Но не го слагай всичкото наведнъж,а добавяй по лъжица.И да покажеш снимки после! Simple Smile
megans,пусни моля те рецептата на последното ти показано тук хлябче PraynigОтдавна не съм правила бял хляб,а твоя изглежда толкова апетитно Laughing

# 363
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Днешните ми питки за хамбургери по рецептата на Лабрекс   bouquet

# 364
  • София
  • Мнения: 2 649
max-mama , страшна си и спирка нямаш.  Grinning Ама и на външен вид винаги ги докарваш супер!

# 365
  • Мнения: 9 785
max-mama , страшна си и спирка нямаш.  Grinning Ама и на външен вид винаги ги докарваш супер!

 Peace

max-mama, питах нещо в другата тема, ама никой не ми обърна внимание. Обсъждано ли е? Някой от специалистките правил ли е? Дали въобще се разбра какво питам newsm78?

# 366
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama , страшна си и спирка нямаш.  Grinning Ама и на външен вид винаги ги докарваш супер!

 Peace

max-mama, питах нещо в другата тема, ама никой не ми обърна внимание. Обсъждано ли е? Някой от специалистките правил ли е? Дали въобще се разбра какво питам newsm78?

Благодаря ви,момичета.  bouquet Hug
Отивам в другата тема да видя за какво става въпрос.

# 367
  • Мнения: X
PURE ELIXIR  дай насам тази рецепта за хляба с маслини и розмарин,много добре ми звучи Laughing
Рецептата е от книжката на Мулинекса,стр.6,за бял хляб,към който да се сложат добавки пожелание и аз добавих щипка розмарин и нарязани на ситно 4-5 черни маслини при звуковия сигнал.

За всеки случай ето продуктите за 750 гр.
300 мл. вода
1,5 ч.л. сол
1/2 с.л. захар
520 гр. бяло брашно
1 ч.л. суха мая

Дават го да се прави на 2 програма.Стана по-друг от предния ми хляб,прилича по-скоро на типично селски самун,който много обичах,като ходех на гости при баба ми,един такъв-с по-дебела кора.

max-mama,питките ти отново бележат връх,направо ми идва да си отчупя през монитора. Peace

Хляб с картофено пюре
                    

600 гр. брашно
200 мл. вода
200 мл. прясно мляко
20 гр. меко масло
 2 суп. лъж. картофено пюре ( сухо разтворимо)
 2 каф. лъж. суха мая  ; 1/2 каф. лъж. сол
Продуктите се поставят в Машината на програма - месене + втасване. След като приключи програмата - извадете тестото от казанчето и офомете хляба , поставя се в тава покрита с готварска хартия , покрива се с влажна кърпа и се оставя 25 мин. да поЧине.
Пече се на 220°С - около 25-30 мин.
ВАЖНО: Във фурната винаги поставям (най-отдолу) тавичка с вода така кората на хляба става мека.
Получи се много вкусен и мек  хляб
http://prikachi.com/users/bel1070/41S.jpg

По тази рецепта имам питане-не може ли да се изпече от тези продукти в хлебопекарната?И още-виждам,че се препоръчва като се пече във фурната да се сложи вода най-отдолу,в такъв случай на кой ред печете хляба?

Лабрекс,помагай мила Praynig,ти на колко градуса печеш питки и хлябове и на кой ред в твоята фурна,че нали и двете сме с еднакво "модерни" уреди Laughing

# 368
  • Разград
  • Мнения: 3 114
PURE ELIXIR ,може,само трябва да съобразиш количеството на продуктите с капацитета на контейнерчето на машинката ти.Ако е до хляб до 1,500 кг -ще стане без проблем.За коричката,след изпичането с мокра ръка минаваш хляба и го завиваш в кърпа и готово.Ако фурната ти е от по-старите,можеш да сложиш чашка с вода отстрани,до тавата,да навлажнява въздуха във фурната.

# 369
  • Мнения: 515
Момичета искам да направя франзелки,но незнам как точно за да ми се получи твърда коричка отгоре.... Нещо и тестото не ми се получава.. стават като питки,мекички  Thinking Някакви идеи

# 370
  • Мнения: 767
Благодаря на всички за утешителните думи!  bouquet Дядо хаджия, искам да уточня какво значи чаках, чаках - бях включила фурната предварително на 50 гр , после изключих и поставих тавата с оформения козунак. След близо час, реших, че ако включа пак фурната на ниски градуси, мога да засиля втасването. И десетина минути по-късно увеличих на 100гр.- тези градуси отговарят на 200 на нормална фурна, а единствената ми работеща е тази ламя. Когато за великден месих ръчно козунак, постигнах съвършенство - ама само първия път. Вторият беше за 4+. И бях в еуфория когато си взех машинката, представяйки си огромни, уханни, разделящи се на конци козунаци... Blush Да, ама не! Защото човешкият фактор е най-важен.
 Спомням си баща си как като забележеше кулинарните ми напъни като малко дете, ми казваше - Петьо, татко, пак ли ще хабиш продуктите? Прави ,татко, прави, ще го изядем. Sick
VIKI_I, в една рецепта пише, че ако искаме хлупкави корички, 5 минути преди да са готови, се напръскват със солена вода.
max-mama , как правиш тези питки толкова кръгли и гладки - аз колкото и пъти да ги правя, всеки път ми се или напукват отгоре, или отстрани. Много съм некадърна. Cry

# 371
  • Разград
  • Мнения: 3 114
petu6ka63,тестото ако втасва във фурната,то тя трябва да е пусната на 50 градуса и така докато си втаса напълно,ако е на повече градуси-ще започне печене.А втасването на козунаците е около един час и това пак е според зависи,но долу-горе толкова.След това се намазва,поръсва се със захар и се пече на 160-170 градуса.

# 372
  • Мнения: 767
Отново казвам, че тази фурна ,с която работя сега е различна от нормалните и при 70 градуса тя вече пече. И за това имам много провали.

# 373
  • София
  • Мнения: 8 495
Благодаря на всички за утешителните думи!  bouquet Дядо хаджия, искам да уточня какво значи чаках, чаках ...

Петя благодаря ти за уточнението. Значи сме допуснали с теб точно тази грешка наречена нетърпение. Козунаците наистина втасват много бавно, но почне ли самото втасване то протича пък и много бързо и затова трябва да ги дебнем да не ги изпуснем.

Значи Макс-Мама (а повярвай ми тя е едни от корифеите тук) ти е отговорила. Загряваме си фурната на ниска температура и си я оставяме до необходимото втасване, после пускаме вече температурата за печене. Не посочвам градуси защото разбирам, че фурната ти е спецична.

То душа проблемът е, че от печка до печка разлика от тук до небето та дори и да са от една и съща марка и модел, та затова напоследък една известна у нас пословица, че всяка жена си познава мъжът сега вече е обновена и се казва, че всяка жена си познава мъжът и печката си.  Laughing

# 374
  • Мнения: 132
Момичета, моля за съвет за подходяща рецепта за хляб от ръжено брашно.

Общи условия

Активация на акаунт