Май-чета и Май-ки

• 28 867
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Данче,не се притеснявай за пристъпите,не сте сами ние сме така и МамаМила,ще го израстат
Всячески съм пробвала,миналата година я гледаше гледачка,но си е период,ето сега от две седмици сме в нас стигнахме до болница с орбазон,и инхалация с вентолин,днес я пуснах на ясла,щото ми престои пътуване утре с Йони на Варна

Сингулера е хубаво да го пият,щото той е точно против тия пристъпи,ние го пием от два месеца,но само по каса се полага

Добре дошла на мама с бебе Валентин,не са бебета вече,но Ивана не дава да и казвам,че е голяма,била мъничка!!!!! Laughing

Руми,да са ти все така розови принцесите,като се сетя сега бебенце на няма и месец,какъв кеф,спи яде мърка,чак ми се прииска и на мен бебе Hug

Лексикони,имаме много но тоя на Лори,ме разби,аз силно вярвам,че за жалост има много такива деца
само по себе си се разбира,че точно това дете,има сериозни проблеми с родителите,само не ми стана ясно дали г-жата го е видяла ooooh!

# 226

Лексикони,имаме много но тоя на Лори,ме разби,аз силно вярвам,че за жалост има много такива деца
само по себе си се разбира,че точно това дете,има сериозни проблеми с родителите,само не ми стана ясно дали г-жата го е видяла ooooh!
Той всъщност не е на Лори, а на нейно приятелче от класа. Позволих си да снимам тази страничка, защото се шокирах. Класната не го е видяла. Лора й е показала страницата на детето чиято майка е написала "мразя Лора", защото се е обидила. Но учителката е погледнала само това което й е показано. Майката на детето с лексикона е психолог. Надявам се, че ако тя види нещо притеснително ще реагира, защото е от нейната компетенция (а и лексикона си е техен) Peace
Данче Hug

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 15:50 от KSI

# 227
данче, нали си чела какво съм писала, за хомеопатични имунни, за цтросепт, избери си някое, спри го и му ги давай Peace даже си избери две и давай 10 дни едното, 10 дни другото и 10 дни почивка-витамини и после пак така 30 дни Peace

# 228
Благодаря ви  Hug Ще питам доки за тези неща, още някои съм набелязала. То при Иван изобщо не обвинявам яслата, той и вкъщи да си е, вируси все ще се намерят, просто можеше да опитаме с море, планина, Сандански, ама ... тая година ще гледаме да ги водим и ще се надявам да ги израстне. А и Спас да се калява, че и той покрай батко му доста боледува. За Сингулера прочетох, че много разлудява децата, а Иван като го гледам от Вентолина какъв става, не ми се мисли, ако добавим и друго. Вие имате ли такива наблюдения ? Менина, ти май беше писала, че Мони е пил  newsm78

КСИ, това с лексикона ... нямам думи, не ми го побира ума, но може би защото не съм срещала такива хора. Ей затова после ще ни е страх от училище и порастване на децата. Аз все се надявам да се затегне положението и тая свободия да се вкара в някакъв ред.

# 229
  • Пловдив
valentinaned добре дошла и от мен!
майчета има нещо  което ме притеснява-от известно време забелязахме Ради как постоянно се чеши за нослето,отвреме навреме и ушичките,и очичките.Подстригах му хубаво косичката да не би да му дразнеше ушите,може да се каже че спря тях да ги пипа.Очите и тях по-рядко,но носа като казвам постоянно -значи през минута две,го потърква/почесва.А няма нищо в него,в смисъл носа си му е чист,няма сополи.Това действие сме го забелязали от месец насам може би.Има моменти ,в които не го прави,като сме навън,или гледа телвизора,т.е. както си обяснявам аз като се разсея с нещо.
И още един проблем има-появи му се едно червено петънце на дупето  с размер на лещено зърно,което не изчезва,нещо като лишей ли е,незнам,незнам с какво да го пробвам да го мажа!!!
От няколко дни има напредък,нали последно ви писах че не иска да  му се чете и пее-повтаря кратки стихчета,пее на едно кученце аз съм сънчо да го приспива,и повтаряме буквите от азбуката,прояви засилен интерес към разглеждане на книжки,и по-малък към телевизора вече.

# 230
Вавка,не знам какво значи това,но момченцата се развиват по бавно от момиченцата Hug
Но ако наистина си се притеснявала,месец потърси помощ и от личната,споделяй повече с нея,за да почнете да говорите на един език
Това мога да те посъветвам,но пръв поглед Peace

КСИ,извинявай сега се върнах на зад в темата Embarassed
Това което ме притеснява,е че е в класът на Лори,и никак не е добре за останалите деца,още повече,че майката е психоложка
В нашият клас на Йони,проблемите се решават първо между родителите,после при г-жта,чак тогава ако сме безсилни при директора
Ако искате говорете с майката,не го оставяйте това дете,в смисъл,че ще има и друга омраза към друго дете и то в класът,а децата,не трябва да са съучастници на постъпките на такова дете

Доста съм лабилна към децата и то в училище,и ми е гадно,че има такива деца,с това шега не бива,още повече че сега светът за тях е доста интересен Heart Eyes

# 231

браво бе, джул, тряааше да се яви ново попълнение, за да изплуваш, тъй ли  Crossing Arms

Много съм работна, за тва тихо ви чета само  Laughing

Ние сме добре, децата са здрави и всеки си е по задачите. Общо взето скука.
А, и Андрей още не говори  Mr. Green

# 232
чакай, че се обърках. аз подреждам така фактите:
- лексконът е на дете А, чиято майка е психолог.
- тоя лексикон попада в лори и тя вижда, че дете Б не я харесва;
- междувременно се рабира и че дете В иска да пребие дете Г, което е пълен бандюга и всъщност си заслужава лошото отношение;
егати агресията!
слава богу, още съм далеч от подоба среда. за сега петра ми докладва, че 'гошко е йес', а 'ива е ноу', и че тя досега не е била 'ноу'. не разбирам какви емоции се влагат в това 'йес' и 'ноу', но госпожата определено беше учудена и не-в-течение с понятията, а аз лично се учудвам, че деца, които до скоро са били 'йес' изведнъж стават 'ноу'. явно мнооого хляб имам да извървя докато стигна до лошотията на вече поотрасналите деца. пък дано да ми се размине де...

и сега по тая отчетна да се изкажа - камен е добре, т.е. здрав. станал е много шумен - реве, тръшка се и циркосва за всяка дреболия. и може от всякаква причина да пусне рев сълзи и сополи като по анимационните филмчета, дето главният герой пръска на 2 метра встрани. честно казано, напълно губя самообладание като видя някое от децата ми тенденциозно да се лигави и истерясва, и направо включвам лошия тон без грам предупреждение и предизвестие. ами така е - от всичко най-много мразя превзетите, претенциозни и лигави хора, и направо ме втриса, ако видя някоя съмнителна подобна характеристика у моите деца.

за говоренето - камен има речник от около 50-тина неправилно произнасяни думи, но аз си го разбирам. понякога пипа превежда, ако не се справим ние. и това съвсем сериозно - тя го разбира по-добре и от нас  Peace

за мен - работа имам вече 3та седмица нон-соп - немогада отметна и да изляза начисто, но това впрочем е много, много хубаво; пазя си диетата /отслабнах 2 и малко кила - по-бавно в сравнение с другите каки, ама каквото-такова Rolling Eyes/, НЕ пазарувам в интернет от около седмица време поне въпреки намаленията - голям напредък! - като цяло и накратко: изкарвам пари, помъдрявам и поумнявам в комбинация с вталяване и отслабване    Joy

# 233
Здравейте и от мен!От кога се каня да пиша и все отлагам иначе обаче редовно ви чета
Птичка мисля си за вас и се моля Йони да е добре Hug
KSI нямам думи за лексикона - децата са доста малки за да проявяват такава агресия, но от друга старана не съм учудена много, защото нали си имам батко и съм се сблъскала с подобни неща.
Хубаво е когато децата са малки - както казва една поговорка - малки деца малки проблеми, големи деца - големи проблеми.
И сега по отчетната и аз - ние вече от седмица спим без биба. Памперси имаме само за следобедния и нощнния сън. Говорим много, непрекъснато и всичко - само дето не иска да учи песни и стихчета, но за сметка на това постоянно танцува на всякаква музика Laughing
Не ходим на ясла и не сме се разболявали - пу пу.
Не пиша много че ми е едно напрегнато, предстои ми смяна на работата, имах бавачка но тя напусна след нова година и няма кой да гледа Гери та и това ми е проблем. В процес на търсена съм на нова бавачка.
Баткото също ми създава грижи, нов град, ново училище,пубертет здрав, започнаха едни влюбвания, които съответно се отразяват на успеха, а при положение че е в езикова гимназия след седми клас трябва здраво да дърпаме юздите но....здраве да е ще го преодолеем и този период. Търпение му е майката и здрави нерви. Само здраве да е ще се оправят нещата - все си казвам че са бели къхъри това но не мога да ги подминавам -ядосвам се и то доста понякога.
Ами това е стига съм се жалвала. А щях да забравя да ви се похваля -вече имам кола но още не я карам много че съм неопитен водач а времето е кофти.

# 234
И от много писане пропуснах да питам нещо. Майче казвай каква е тази диета че и аз имам нужда да сваля някои килограм. Ако искаш я метни на лични ако не ти е проблем че да не натоварваме темата. Аз и кростренажор съм се навила да си купя но нямам място къде да го сложа та сега се чудя дали да не взема колело че е по малко

# 235
Привет и от мен и девойките,
Завърнахме се в неделя от гостуване при бабите, изтървахме големия сняг в Силистра, а толкова исках многооооо сняг, че да се пързаляме с шейни, а то какво стана- Никита кара колело( беше много щастлива, че се научи). Децата са здрави, играят, днес Ники е на ясла, нищо ново.

КСИ- нямам думи за лексикона. Още от сега се плаша, когато дойде време за училище. З това , че ще иска много неща, които другите деца имат, защото гледат едно от друго.
Кумата и баща ми са учители и ми постоянно разказват с какво се занимават в училище. Понякога тя нямала толкова работа като преподаване на уроци, а разговори с този и онзи родител и това и онова дете за всякакви щуротии....

Нин- много хубави плитки има Мира
Румка- имате си розови бонбончета
Добре дошла на новата майска мама.

# 236
чакай, че се обърках. аз подреждам така фактите:
- лексконът е на дете А, чиято майка е психолог.
- тоя лексикон попада в лори и тя вижда, че дете Б не я харесва;
- междувременно се рабира и че дете В иска да пребие дете Г, което е пълен бандюга и всъщност си заслужава лошото отношение;
егати агресията!

Точно така! С тази разлика, че Лори знаеше че дете Б не я харесва, не знам защо се направи на ощипана като видя лексикона. Въпросното дете Б я е удряло, опитвало се е да и реже косата, обиждало я е, заедно с нейна приятелка са заставали на пътя на Лора и са я карали да се отмести, че им пречела и др. дивотии. Говорила съм доброжелателно с детето, с майка му и учителката. Номерата не спряха, просто станаха по-прикрити. След разговорите някой е излял вода в раницата на Лора, докато тя е била в коридора. В същото междучасие дете Б внезапно го заболява стомах и звъни на майка си да го прибере веднага. Досега не съм попадала на такива деца и ми е много криво, че в класа на Лора има 2-3 бройки от тях. Иначе останалите са сладури всичките.

Майк, това някой да е "йес" или "ноу" го имаше и при нас преди 2 години и продължи доста дълго. Ама всичко беше много невинно - нямаше номера, нямаше обиди...Тя и сега Лора не обижда, не се бие, не върти номера. И не знам как ще се справи в агресивна среда.
Оплаква се на мен и учителката(често само на мен) и до там.

Ако искате говорете с майката
За мен всичко тръгва от майката... ooooh!

Qnush, браво за колелото Simple Smile
kati_95 , успех на новата работа!

# 237
мира засега само едното момиченце, с което са си приятелки и си играят, ме притеснява, но мноооого леко, даже изобщо почти, ама просто ви казвам: щото нали си играят, ама то наказва мира, дърпа и ушичките и такива неща, това от към месец-два вече мн я командва, та аз я уча да му казва не, поразбра ме като вкарах направо реплики и интонация "дара, не искам да играя така", "дара,няма да ми дърпаш ушичките" и т.н., абе пупу дорбе е, има си приятелчета и така...  Flutter гого я научи на една песничка, тя после искаше да го учи на стихче, но той не искал и научила ева  Grinning

аз мисля да пробвам една диета с една супа "зелева" и с други зеленчуци... но сякаш е по-добре да съм вкъщи, та може и аз да пробвам друга - майче, кажи на каква си? а тук в под-форума 'красива мама' има ммного идеи за диети Peace

# 238
За да остлабнете първо трябва да приемете, че не става с диета, а с хранителен режим и промяна на навиците.
Иначе не става. "Диетата" вече ми е начин на живот, да, позволявам си алкохол понякога, или нещо сладко веднъж в месеца, но спазвам основни принципи - ям разделно и не ям хляб. И никакви боклуци - газирано, чипс...

Има ефект  Grinning

# 239
да, и а зподкрепям джул, че не иде реч за диета, а за режим на хранене. не го спазвам жестоко и основно, но се придържам към основните неща - и аз махнах хляба, сладкото (включително и от кафето!), мазнините (олио в салатата например), минах на нискомасленди продукти: мляко - прясно и кисело, извара; и изобщо - май харесвам идеята на Дюкан за приема на протеините без да изпадам в крайностите на дамите, които строго я следват. днес ми е 10ти ден и кантарът показва -2.5 кила, като в общи линии спазвам идеите на дюкан, но пък съм мушнала и няколко желирани бонбонки, шепа зрънчо, отбеязах и хапка-две баница, а в събота бяхме в спаго, където, да ме прощават дюканките, ако не мушнеш някой десерт, то значи си пълен идиот - готвачът-сладкар там е просто велик и заслужава всяка стотинка от заплатата си (дано е висока!)! мисля, че ако човек успее да озъпти природната си лакомия и яде неща, които не са очевидни вредности, то дори и да яде повечко, ще свали. за кила може и да не съм с умопомрачителен резултат до сега, но обиколките ми на талия и корем са супер намалели. не подстрекавам никой за нищо, защото сама се убедих, че човек трябва сам да се отврати от себе си, за да реагира по някакъв начин на нещо - на диета, на режим, да спре цигарите, да започне да си поддъра ноктите, да си търка петите с пемза - все тая - идеята е основна...

оф, кси, голяма е простотия това с водата в раницата! отвратителна работа! наистина не знам как може да се подходи - ако е за разговор с родителите, това си го минала; ако е за разговор с учитея - и това си правила, ама той да не е магьосник, че да вижда навсякъде и всичко. направо не знам какъв съвет да ти диам и какможе да се подходи. аз в моя живот не съм имала проблеми със съучениците си - като се замисля, явно съм била късметлийка - още от малак носих очила и бях читанка, което обикновено провокира поне подигравки. тъпо, тъпо, тъпоооо....

птица
  Hug

Общи условия

Активация на акаунт