Отговори
# 825
скъпи мои,добър ви ден!искам да ви споделя една историйка,на мен ми качи настроението,надявам се и на вас.Обади се една приятелка и разказа за своя съученичка,тя преди 7 години прекара същата операция,даже 2,с тежки химии и т.н.,а сега е в прекрасна форма,изглежда с 10години по-млада от съученичката си!така че,мои мили,това пожелавам на всички!
milmich!така е,най-сериозно, и аз правя икономии от парнато по същата причина...А когато ми става много нервно,изпивам по 2т. валериани,помага!

# 826
  • София
Алиса, вай-вероятно не си чела първите теми.
Искам да ти повдигна още малко настроението - аз съм оперирана за първи път преди 18 години. Преживяла съм 6 операции, три и и половина химиотерапии и две лъчета. Липсват ми и двете цици, нямам и яйчници. Но имам самочувствие. Изглеждам значително по-млада от връстниците си, това могат да го кажат тези, които лично ме познават, а те не са малко.
Свети, аз съм най-дъртата тук, по дърта съм и от теб  Joy Joy Joy Така, че не се притеснявай, ела в нашата дружинка.
Навремето не правеха лапароскопски операции, та мен са ме рязали по стандартния начин. Доволна съм, че взех това решение тогава.

# 827
Здравейте момичета!
Свети, цялостни лапароскопски операции се  правят в Плевен в клиниката на проф. Горчев, но там операцията си е солидна сума - около 2000 лв.Ако си от София , знам, че в Шейново със сигурност правят.Но примерно само на яйчници. Цялостно окастряне правят по стандартен начин. Тъй като ти май си най -дълго от тук присъстващите на Золадекс, моля те сподели дали по време на лечението имаше някакво кървене и мен по-точно ме интересува как варираше дебелината на ендометриума и дали получаваше хиперплазии.
Аз днес ходих на онко-гинеколог- лигавицата е станала 5 мм, демек - продължава да дебелее. Питах я за операция и тя каза, че на този етап не ми препоръчва, предвид скорошната мастектомия и химиотерапия.Като я питах обаче какво става, ако продължавам с хиперплазиите и какво става , като свърша със Золадекса, тя каза че ножа е наточен и ме чака, когато реша. С две думи - да се притеснявам още не знам още колко месеца и накрая - пак същото.

Това е от мене! Целувам ви всички     love001

# 828
         Trixyy , доколкото разбрах не се препоръчва веднага "пълно изчистване" , тъй като хормони се произвеждат и от други органи.След две години Золадекс било добре Rolling Eyes

# 829

Весе, ще пускаш ли новата тема? Може би момичетата се притесняват да пишат, защото превишихме много.
Лека вечер на всички!  sleepuu

Нали лимитът на страниците е 60?  newsm78 newsm78 newsm78

Хм, мога да питам и администраторите... Даже отивам...

Имаме още мегдан... bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu

Май правя един абцес и напраооо не мога да говоря...Пък и глава ме цепи... Утре ще ходя пак на зъболекар и май ще ми даде антибиотик... Crossing Arms ooooh!

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 21:32 от veselinap

# 830
Хули!явно не съм прочела всичко или бях в такъв шок още,че нищо не помня...имаше таково време при мен.Боже!какво си преживяла!!!явно ангел-пазител се е събудил при теб,слава на Бога,че си с нас и ни помагаш.Дано Господ да помага още дълги години на теб,а и на твоите близки и любими хора!

# 831
  • В царството на игрите:)
по-точно ме интересува как варираше дебелината на ендометриума и дали получаваше хиперплазии.
На какъв език говорите, бе хора? Money Аз ще кажа нещо простичко - имам цирей, който ми трови живота Shocked Shocked Shocked
Друго няма да ив казвам, защото Кана и без това ми се накара Mr. Green
Утре съм на Херцептин. Днес ме разреваха в диспансера. Не мога да се отърва от чувството, че тези хора си мислат, че съм отишла там от голямо желание и като на купон и видиш ли им нарушавам спокойствието. Но аз имам право на Золадекс и ще си го търся, защото ми писна да ме разиграват #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Веси, днес и аз бях на зъболекар. Дано ти мине по - бързо, че доста боли това  newsm10
Лека ви нощ Hug

# 832
Довечера пуска, нова тема... Hug Hug Hug Hug

# 833
Здравейте,след като ме каните- добре заварили. Аз съм на Золадекс от юни 2008г. Нямам никакво кървене ,цикълът ми спря окончателно след втората инжекция.Чувствам се добре.Преди золадекса имах някакво течение,което ту минаваше,ту се появяваше. След като започнах с инжекцийте всичко изчезна. На последните две цитонамазки бях РАР I, изобщо момиченце( на 45 години). Проблемът ми в момента е остеопорозата  " Т-3,51" ,а и  непрекъснатото има лекарства,няма лекарства....По добре вместо да купувам золадекс ,да събера пари за операция.Но не ми се иска радикалната хистеректомия,  засега съм се спряла на лапароскопското отстраняване на яйчниците. Може до лятото да реша друго, за сега само проучвам.От София съм.

# 834
  • русе
Момичета, благодаря ви за милите думи. Баща ми вече има насрочен ден за другата седмица за постъпване в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в Дървеница / доколкото разбрах се намира в една и съща сграда с Онкологията /. Оттам ще му бъде назначено лечение, което по всяка вероятност ще бъде химиотерапия + Мабтера. Последното е моноклонално антитяло, одобрено за лечение на злокачественото  заболяване неходжкинов лимфом. Надяваме се, че ще бъде одобрен протокол от МЗ за безплатно лечение с него / еднократния курс с него е 3 600лв., а се провеждат 6-8 курса /, въпреки че сигурно ще се наложи и ние да закупим 1-2 курса, докато одобрят протокола и го отпуснат от МЗ.

stef77 извинявай ако те притеснявам,но би ли написала как стигнахте до диагнозата-какво е усещал баща ти,колко време,какви изследвания е правил и т.н..Ако те притеснява може да не отговаряш.Благодаря.
adenis , не ме притесняваш. При нас всичко започна сякаш изведнъж декември месец - баща ми се почуства зле, отслабна, имаше обилни нощни изпотявания, поддържаше температура до 39гр, беше му оттекъл единия крак и едната ръка. Влезе в болница със съмнения за някакъв артрит заради ставните болки и наистина се оказа , че има болест на Бехтерев - 4 ст. Но заради изпотяванията и температурата го изпратиха на консулт с хематолог, последваха скенер, ендоскопия, докато се стигна до биопсия на лимфен възел, костен мозък и т.н.  и му поставят диагноза Неходжкинов лимфом 4 ст.

Ето тук можеш да прочетеш повече за заболяването.

# 835
Здравейте, момичета, нещо не ми се пише, но чета какво сте писали. Радвам се, че всички сте на линия. Виждам, че имам съгражданка, но не съм запозната с проблема. Ще се радвам обаче да се запознаем лично.

# 836
Мама ЛОРЪН
 Добра вечер момичета.Къде се покрихте?Чакате новата тема или що?
 Времето в нашия южен край бе пролет и реших да се облека по-така и какъв ужас Sick smile3511 smile3515 нищо не ми става.
 Отидох направих си лъчето и тръгнах на шопинг и чак сега разбрах колко им е трудно на "заоблените" дами.
 Надявам се че,като ви няма сте в добро здраве и добро настроение.
 МиСЛЯ ЗА ВАС.БОГ С ВАС Hug  love001

# 837
Здравейте момичета, искам да ви се оплача и да ви поплача на рамото, защото вече душичката ми е свита на кълбо. Онзи ден като ходих в ракова да питам какво става с Золадекса, ми казаха да отида за Херцептин днес /21 ден/. Вчера си нося направление, всичко и ме приемат. Днес отивам, настаняват ме и ми мушват иглата с физиологичен р-р. Ч
акам си Херцептина, но след 4 часа дойде една сестра и каза, че за мен този месец Х. няма Shocked Shocked Shocked #2gunfire #2gunfire #Crazy Sick и тн. Гледам тъпо и питам защо. През януари ме налели два пъти на 8 и 29 и втората вече била за февруари. Тъй като съм дебела съм си изразходвала целия Х., който ми се полага и така няма как да спестят  за втора вливка на месец когато се наложи. Казах, че има и други пълни дами с които съм всеки път, от което последва такъв скандал, че ум да ви зайде.  smile3514 Няма да навлизам в подробности за него, но се оказа, че въпроси не мога да задавам, че трябва да търся МЗ /това явно е страхотен сапун/, а аз получих такъв нервен срив, така се схванах от нерви, че се наложи отново да легна на легло, да ми бият Диазепам и тогава дойдоха лекари да ми обърнат внимание. Най - ме травмира това, че като питах какво ще стане след като прескачам един месец, ми се каза, че те такава информация не могат да дават. Инфо за моя живот ТЕ НЕ могат да дават. Щеше да е много по - лесно и коректно ако това ми беше казано на вливката в края на януари. Така щях да имам време за реакция, но те май точно това искаха да си спестят - моята реакция. newsm45 Сега вече каквто и да направя /освен ако намеря 6000 лв. веднага!/ не мога да си пусна Х. преди началото на март.
Дълъг ми стана поста, но срещите ми тази седмица с лечебните ни заведения завършват със сълзи и огорчения. Извинете ме за дългия пост Hug

# 838
      milmich , искам да ти кажа поне две успокоителни думи, но и аз съм се отчаяла напоследък  TiredКаква е тази държава  Sick,защо се отнасят така с нас?!Няма никаква справедливост!!!!

# 839
 newsm45 smile3511 smile3512 smile3556
Бог да ни пази - това е най - вожното newsm17

Общи условия

Активация на акаунт