Отговори
# 735
Trixyy, благодаря ти за милите думи  bouquet
Ами, няма време Embarassed - ще видиш като тръгнеш на работа и куп други ангажименти те завъртят hahaha
Ама надниквам тук честичко, ще се включвам с каквото мога да бъда полезна.
  bouquet за всички, които поддържат духа на форума! Simple Smile

# 736
Наденце,и аз имам въпрос към теб като към "опитна":да почва ли вече щерка ми да пие Тамоксифен,още не сме почнали лъчетерапия?какво ще посъветваш?тя все иска да отдалечи влизане в менопаузата...веднага ли спира мензиса?
Анрикета!попаднала си на точното място,момичетата тук са ПРЕКРАСНИ!!!моята дъщеря също първото вливане понесе най-добре,да си готова,че горе-долу по една седмица ще ти е гадно,но няма нищо непоносимо. Мисли,че някои жени при бременост също повръщат и им се гади зверски.Аз,н-р,цели 8 месеца бях така и щерка ми се стараеше за това да мисли.Можеш да пиеш чай от коприва,черен чай и зелен.Много течности,както са писали вече момичетата.Слушай докторите и съветите тука. Всичко ще е наред!не се съмнявай в това!

# 737
Алиса, аз съм правила хормонотерапия преди около 5 години. Тогава практиката беше: химиотерапия, лъчетерапия и тогава се започваше с хормонотерапия. Освен Тамоксифен аз правех и Золадекс - инжекцията на 28 дни, тогава цикъла ми спря след първия Золадекс. На някои жени им спря дори по време на химиотерапията - въобще въпрос на организъм.
 Сега не знам как е, тук някои момичета са на Тамоксифен, ще се включат да кажат, а и забелязвам, че има извесна разлика в начина на лечение тук и в Италия, където се лекува дъщеря ти. Все пак лекарите знаят най-добре, ако лекаря не е достатъчно убедителен, да се консултира с друг, важното е да му има доверие и да следва съветите му. Simple Smile

# 738
Алиса, тук има момичета, които са само на Тамоксифен и цъкълът им още не е спрял.Аз доколкото си спомням, дъщеря ти е моя възраст. Да ти кажа, мен не само че не ме е страх да вляза в менопауза, но драпам със зъби и нокти това да се случи.За съжаление няма как на тази възраст това да стане по естествен път.Моето мнение е ,че трябва да слуша доктора кога да започне лекарството.Ако и каже да започне сега, едва ли един -два месеца са от значение за менопаузата.И най-важното е сега да се бори за живота си, а не да гледа страничните действия на менопаузата.

# 739
  • София
Трикси, аз не съм самоотлъчка  #2gunfire
Не помниш ли, че си взех отпуск за изследванията  newsm78
И сега докладвам :
ТМ - 6.25,
Сцинтиграфия - няма данни за Т- лезии в костната система /обаче има един куп други дегенеративни промени, които не ми вещаят добро бъдеще, ама нейсе/,
Черен дроб - б.о.
далак - б.о.
дебело черво - б.о.
панкреас - б.о.
пикочен мехур - б.о.
бъбреци - в двата песъчинки /преди една година бяха камъни  newsm78/
жлъчка - прегъната, но б.о.
И сега, ако не ми кажете браво   newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
После ще чета, просто бързах да се изфукам  Joy Joy Joy

# 740
Поздравления Хули, нека всички изследвания  и занапред да ти бъдат  Б.О., пожелавам от сърце същото и на всички други тук! Peace
Заслужава си голямо черпене! Wink

# 741
После ще чета, просто бързах да се изфукам  Joy Joy Joy

Е, уууууу, фукла, фукла! Laughing
Хайде Хули, все така и занапред  Hug

# 742
  • София
Привет на всички момичета! Hug
Хули поздравления мила за отличните резултати! Дай боже на всички ни такава радост! Peace

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 18:28 от margi4

# 743
  • София
Да ви се връща милички, и то повече от моето   bouquet
Желая го от все сърце   love001

# 744
   Браво Хули , само така!  love001
   В Русе все още няма золадекс.Да сте чували ,че вече золадекса няма да е поименен  Thinking

# 745
  Да сте чували ,че вече золадекса няма да е поименен  Thinking

Пясъчко, какво ще рече това да не е поименен,бе душко? Нали протоколите трябва да са за конкретни лица? newsm78

# 746
      Trixyy , ще рече нов ред .И аз не знам какъв ще е  ooooh!Но нещо ми подсказва, че ще е в наш ущърб  Confused, дано да греша!

# 747
  • у нас - на брега на морето
Здравейте!
Хули, браво, мила!!! Пу-пу да не ти е уроки! Аз като се двоумя за хистеректомията, все за теб се сещам и по-точно за думите ти, че "именно, може би това ми е спасило живота досега"! Дай, Боже, всекиму такива резултати! Hug
Трикси, аз мисля, че бях писала, но то беше в един по-особен период от темата. Няма значение, важното е, че и тези отминават и трябва отново да подготвям документи.
Алисса22, аз съм на Тамоксифен от 4.12.2009, а лъчетерапията я приключих на 3.12.2009. Золадекса още го чакам. Цикълът ми е редовен и не се повлия нито от химията, нито от лъчето, нито досега от Тамоксифена. Нека дъщеря ти спазва, което и кажат докторите.
Анрикета, добре си ни дошла, за съжаление!  bouquet Всичко, което са те посъветвали момичетата ще ти помогне. Най-важното е да си оптимист и заедно ще го преборим тоя ГАД! Следи си нивото на левкоцитите и хемоглобина. Искай, ако трябва от личния лекар да ти дава около седмица преди датата на вливка да си пускаш тези показатели, или може и да ходиш до някоя лаборатория платено. Гледай да не падат левкоцитите под 3.5 и хемоглобинът да е нормален. Има много храни полезни за това и всичко е описано на първа стр. на темата. Най-общо казано: сок от червено цвекло, моркови и ябълки, ядки-бадеми, лешници, орехи и по-малко фъстъци, черен дроб свински, пържолки, бира, може и бирена мая, ако са тръгнали да падат много левкоцитите.
Хайде за сега чао, че моите гладни питомци ще ме изядат!!! smile3514

# 748
Здравейте и от мен!
Първо, добре дошла на Анрикета!  Hug Чувствай се като у дома си! Питай каквото те интересува, момичетата вече  са писали преди мен, ще отговорим на всичките ти въпроси.
Хули, поздравления!  Hug
Момичета, аз също бях на контроли, но не мога да се похваля, чак толкова. Та ето и моя отчет: ТМ - 13, Ехограф на коремни органи - б.о. , но АСАТ и АЛАТ пак високи -двойно. Доктора беше в отпуск, и не можах да го питам защо са високи. Но миналия път като му казах, той вика и моите са такива. Да, но като чета из интернет, това си е доста притеснително. Маргич, ти като медицинско лице, какво ще кажеш? Асат- 58 /реф.ст. 38/, АЛАТ - 87 /реф.ст. 40/ ALP - 552 /реф.ст.100-280/. Мисля че и трите са чернодробни ензими, и това не е добре. Моля и другите момичета да споделят, ако имат същия проблем! Благодаря, предварително!
Лека вечер на всички! Hug Hug Hug Hug

# 749
Наденце,и аз имам въпрос към теб като към "опитна":да почва ли вече щерка ми да пие Тамоксифен,още не сме почнали лъчетерапия?какво ще посъветваш?тя все иска да отдалечи влизане в менопаузата...веднага ли спира мензиса?

Алиса, ние няма да те съветваме кога се почва Тамоксифена. Това го прави лекуващия онколог. Ние можем (и това правим) само да споделим как е било при нас...

Бях на 36 и половина, когато ме диагностицираха. По време на втората химия ми спря цикъла. Когато правех последната вливка мо поставиха първата инжекция Золадекс. 10 дни след приключване на лъчетерапията започнах Тамоксифен. Тази схема ми е дадена от лекуващия онколог и стриктно съм я спазвала.
Та, от втората химия де факто съм в менопауза. Никой не ме пита искам ли, харесва ли ми. Такава е терапията и точка.

Золадексът и Тамоксифена са за това - да се поддържа изкуствена менопауза при млади жени...

Всичко зависи от хистологията на тумора. Какъв ХЕР е, какви за хормоналните рецептори и как регагира (в %), какъв е Grade на тумора (т.е колко агресивен е ...), какви за точно клетъчните измениния....

Хили, бравос... newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 - най-обичам да чета такива постинги - ...
Фукай се, фукай се... - то си е за фукня....  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт