Отговори
# 720
Весе, сложи някое фото на розовата принцеса! То и аз съм критична майка, ама ти ме задмина  с този пост..

Бе, голяма съм патица. Забравих апарата и фото нема... hahaha hahaha
само искам да кажа, че всички момиченца бяха в розово, нюанси на розово, нюанси на лилаво и всичко обилно гарнирано със златно...
Бе отврат ви казвам....... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

или пък

ей така бяха ....

# 721
   Привет,Мацки!Минавам много на бързо,че съм на работа, но имам нещо за вас!Дано ви хареса! bye
http://www.fun-6.com/cenni-misli-inrervu-s-gospod.htm#Load%20stuff%20fade%20away

# 722
  • В царството на игрите:)
Привет и от мен. Напоследък съм решила да съм бяла и добра и затова гледам да намирам оправдание за нещата, които се случват Mr. Green Иначе аз съм доста емоционална и се ядосва за много неща, които не мога да променя, но това не ме доведе доникъде. Само до диагноза....А иначе справедливост никога не е имало и няма и да има - това са даденостите. За Золадекса естествено, че се ядосвам, но кво да правя като съм се родила в нашта мила родина #2gunfire

# 723
       mariyanavi , много ми хареса!
       milmich , няма ли золадекс при вас? В Русе още не е дошъл, обещават до края на седмицата да дойде  Confused

# 724
  • Пловдив
Привет, дами!
В Пловдив е студено, мъгливо и студено, та и на мен в душата ми е такова.
Миленка, и аз се опитвам да съм добра и бяла, ама не мога да променя света. След операцията се улавям, как започвам да ставам егоист. Всичко, което ме натоварва го отсвирвам, и да си призная се чувствам по-добре. Единственото, което ме засяга е семейството, най-близкото ми обкръжение и вие тук.
Веси, какъв е този празник? Всичко е било много розово и детско.
Дано ви дойдат лекарствата, да не прекъсвате терапията.
Попаднах на това, вече незнам на какво да вярвам.

Печеното месо на грил - канцерогенно?
Лили Ангелова

Храните, печени на грил, могат да бъдат канцерогенни и при честата им консумация да предизвикат рак, обясни за Дарик националният консултант по хранене и диететика доктор Стефка Петрова. Около 35% от раковите заболявания могат да бъдат предотвратени чрез здравословно хранене, сочи статистиката. При някои онкологични заболявания този процент е много висок, като 50 на сто от случаите на рак на гърдата и 75% от рака на стомаха могат да бъдат предотвратени с режим на хранене. Доказано е, че химичните вещества предизвикват от 70 до 90% от раковите заболявания. Печеното месо или зеленчуци на грил при въздействие на директен пламък проявяват канцерогенни свойства, обяснява доктор Стефка Петрова: „Мазнини, когато се подлагат на много високи температури, на директен огън, т. нар. печене на грил може да бъде причина за образуване на съединения, които имат потенциал за канцерогенно действие, например - прегоряло месо, прегорял хляб дори, прегорели мазнини". При съхраняване на ядки, зърнени и бобови храни при висока влажност и температура се развиват плесени, които са фактор за развиване на рак на черния дроб: „Иначе в храните пък същевременно има много хранителни съставки, които имат точно обратния ефект, тоест имат действие, което намалява риска от ракови заболявания и това са всичките целуози, токсини, които се намират в плодовете и зеленчуците и затова се счита, че всяка порция плодове и зеленчуци - около 100 гр. на ден намалява риска от раково заболяване с около 20 %.

Айде лек ден на всички.

# 725
добър ви ден,на всички!точно за полезната храна се говори във филма,за който писах,гледайте го,доста интересен е!но не съм съгласна на 100% с това,защото познавам доста хора,които не са се хранили с грил постоянно и пак са "хванали рак",по-скоро ми допада твърдението,че болестта се развива от ЦЯЛАТА химия,която ни обкръжава в ежедневието,плюс стрес и наследственост не на последно място.
Съветват на всяко ядене да има 51% сурова храна,зеленчуци или плодове...май това е доста трудничко да стане.
Много е хубаво,че сега  на модата тези карнавали и детски партита,нека се веселят дечицата докато пораснат поне Laughingмного са сладки момиченцата с тези роклички!а нашата кукличка си избрала костюм на пчеличката Мая,не искала да го пусне от ръчичките и вчера от притеснение даже не е спала на обяд,сладки са!да са ни живи и здрави и ние с тях!
Пожелавам на всички здрав и красив ден! Hug

# 726
  • у нас - на брега на морето
Здравейте!
Днес ходих в Онкодиспансера за болничния, но Золадекса още го няма и не знаят, кога ще дойде.
mariyanavi , това съм го слушала, гледала, чела, но колкото и пъти да го видя, му се наслаждавам, като за първи път!!! Много е стойностен текстът, а музиката - затрогваща. Благодаря ти, че ми достави това удоволствие! Hug
Сис, Кана, Трикси и всички други, къде сте, защо така дизертирахте???!!!

# 727
  • В царството на игрите:)
Днес се обадих на моя приятелка в МЗ и тя ми каза, че до петък Золадекса трябва да е досатвен навсякъди. Дано да е така Peace

# 728
  И на мен така ми казаха , дано да дойде тоя Золадекс!
  Силванке, какво правиш?

# 729
Здравейте момичета  Hug!Искрено Ви се възхищавам и се радвам че ви открих! Първо искам да пожелая много здраве и кураж на всички!

Ако може да ме приемете във вашата тема,а аз тепърва ще се връщам назад и ще ви чета.Първо искам да кажа че не съм много наясно какво ми се случва и очаквам да помагате със съвети,а аз ако мога да помогна ще се радвам.На 57 години съм  ,на 17 дек. 2009г. ме оперираха - рак на гърдата.Изрязаха ми част от гърдата и лимфни възли -8 на брой./и понеже не съм сигурна какво точно да ви пиша ще напи ша част от епикризата : Фиброзно-кистична болест 9бр ЛВ с метастази от лобуларен карцином в осем от тях Диагноза - Инфилтративен лобуларен карцином на ЛМЖ р TIbNIbiiMxGi Хемостаза намери се туморна формация на границата ГЛК./Назначиха ми химиотерапия- 6 вливания през 21 дена,лъчетерапия и накрая лекарства.Казаха ми че химиотерапията,която ми назначават ще бъде по - силна което не знам точно какво означава  newsm78.Първото вливане мина,според мен доста добре ,така ли ще бъде и занапред или....?Казаха ми че съм  червена звезда - какво точно означава това?Пуснаха ми и изследвания - може би са тези за Her .Сега ще се върна назад в темите да чета ,а ако вие имате желание да ми дадете повече яснота ще ви бъда благодарна  Embarassed.
Благодаря Ви още веднъж предварително   bouquet.

# 730
  • Пловдив
Привет, anriketa!
Аз лично не мога да ти помогна, защото моя рак е другаде. Не съм на ясно с лечението на рак на гърдата, но тук момичетата са много отзивчиви и предполагам ще отговорят на твоите въпроси.
Подкрепям те и ти стискам палци по леко да прекараш терапиите.
Лек ден на всички.  bouquet

# 731
anriketa здравей! Аз съм от рядко пишещите тук, но съм с РМЖ и може да питаш каквото те интересува. За ХЕР-2, за който вече си чела, той се изследва от материала, изрязан по време на операцията и се нанася и в епикризата, сигурно още не ти е готов. Преди ХТ се  правят кръвни изследвания, какво ти вливат, ФЕК ли - той е с червен цвят и най-трудно се понася, щом първата си я понесла добре, това е чудесно. Simple Smile Сега се захващай и чети как да помогнеш на организма и да укрепиш имунната система, има много полезна информация и момичетата тук са много позитивни, /нещо изчезнаха, но имай търпение, ще се появят Wink/. Ако имаш някакви въпроси, с удоволствие ще ти отговоря.
Успех в лечението и хубав ден! Simple Smile

# 732
Анрикета, привет и от мене!  bouquet
Ще изчакаш още малко,докато се появинякоя от по-вещите в разчитането на епикризи... Wink
До тогава ще ти кажа да правиш това,което са ти назначили като терапия! Peace Червената е така наречената агресивна терапия.Тук всички сме я минали! Peace
Може да получиш гадене или повръщане,но и това са моментни неразположения,които отминават за няколко дни... По време на терапията не се препоръчват никакви допълнителни добавки-НИКАКВИ! Naughty Защото се отслабва действието на цитостатиците.
Старай се да хапваш пълноценно,за да може кръвните ти показатели да са в норма и да не се налага да ти отлагат вливанията. Следи си стриктно датите за вливките-това е много важно! Peace
Преди всяко вливане се правят кръвни изследвания и ЕКГ. На първата страница на темата ще откриеш много полезна информация,която ще ти даде яснота относно положението...
Моята препоръка към тебе е да си изпълнителна относно препоръките на докторите,да мислиш позитивно и да вярваш,че всичко ще е наред! Винаги,когато имаш въпроси и ли просто нещо,което искаш да ни споделиш го прави без притеснения... Всички тук сме за това-да се подкрепяме! А подкрепата на тези страхотни момичета,които пишат в тази тема е безценна,вярвай ми! Peace

Пясъче, ето ме бе, слънчице! Стоя си в офиса,гледам си дъжда и реките ,които е направил по паветата и си скучая на воля... Blush

# 733
Въх, ново попълнение... ooooh! ooooh!
Добре дошла в отбора. И аз съм с РМЖ. (това адски смешно ми звучи  hahaha bowuu bowuu РМЖ)...

Бе, не съм веща в разчитането, но от прима виста има наличие на ракови клетки в лимфните възли и границите (на изрязаната част) не са чисти, т.е и по границите има наличие на ракови клетки.
Какви за размерите на изрязания тумор? И какви са хормоналните рецептори?

Не се безпокой. Май си на червената. Съвет - НИКАКВИ (както е писалаи Сис) хранителни добавки. Лека храна, без пържено и без пикантерии. МНОГО течности, вода. Като цяло здравословна храна. Месце също.

Не се претоварвай с физическа работа. Не ходи на места, където има голяма вероятност от заразяване с грип. Ако някой в къщи е болен от грип, има хрема и т.н...ти си носи маска на лицето. Тъй като по време на химията има срив в имунната система и си много по-податлива на всякакви заразявания - внимавай.

Ще ти падне и косата, но това е бял кахър.... hahaha hahaha hahaha Започва обилното падане някъде около втората химия.
Съвет - не му мисли, а отиди и се обръсни нула номер - така няма да има космарляци из цялата къща.  Whistling
В къщи си ходи както ти е удобно....

Като цяло не променяй ежедневието си....

Не си писала на коя ръка са махнати лимфните възли? Правиш ли упражнения?

Изчезвам, защото всеки момент ще цъфне шефа.... bowuu bowuu bowuu bowuu

# 734
Здравейте момиченца  wavey wavey
Абе верно нещо се изпокрихте по дупките.Я дайте да стягаме редиците, какви са тия самоотлъчки?  Heart Eyes
Наде, а мога ли пък и теб да те попитам защо си от рядко пишещите? Ти не само имаш голям опит в боренето на болестта и здравната система, но си и страхотен човек.Мисля, че ще е от полза за всички ни, ако пишеш по-често.Знаеш, че имам специално отношение към тебе   Kissing Heart
Сисе, нИдей скуча, ами почвай да ни веселиш, че сезона и времето предразполагат към едни леки, безобидни и съвсем никому непречещи депресийки  Wink
Йовче, ти щом си ходила за болничен, това ще рече, че си сборила ТЕЛК-а.И що не мина от тука да се поФалиш?
Сега за Анрикета - едно голямо  Hug.Аз съм от новите попълнения и доста бях изчела, преди да се включа във форума.Но да знаеш, че тук научих много практически неща - стъпка по стъпка, за всеки един проблем.Да не говориме, че намерих много приятели.Това не са просто списващи девойки, а са хора с големи сърца. Ще се убедиш сама.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт