Отговори
# 705
  • у нас - на брега на морето
Мама на Лорън, честит празник на теб и синчето! Да сте много здрави и щастливи и дълги години да празнувате този хубав ден! Мама е винаги щастлива и силна, когато са добре децата около нея. Много внуци да отгледате, възпитате и задомите!  party023 nbirthday  bigdance2А за Мама Лорън   bouquet
Весело изкарване на всички и добре да ЗАГОВЕЕТЕ тази вечер! cook cheers

# 706
Алиса, докторът ми каза "почвай веднага" и аз го започнах. Две седмици след последното вливане.Нолвадекса си е Тамоксифен, няма мърдане.

# 707
Добро утро,момичета мили!  bouquet
Тази сутрин си преглеждах електронната поща и намерих бюлетина на пулс.Абонирана съм за него,а сигурно и доста от вас също. Винаги го преглеждам с интерес ,защото има много полезни статиики в него. Но тази сутрин прочетох това
http://www.puls.bg/health/news/news_3637.html

И честно да ви кажа,за пореден път останах разочарована от системата...
Стига с тази дискриминация бе! Стига с тази избирателност! #Cussing out #Cussing out
Ще направим нещо добро и хуманно,но пак ще сложим ограничения... #Cussing out
Ще има безплатни прегледи,но ще са само за жени над 39 години...Е,как може,при условие,че статистиките показват,че все по-млади жени вече се сблъскват с тази коварна и страшна болест...
Защо и по-млади жени,които нямат възможност да си платят за мамография,да не се възползват от този шанс...
Аман от дискриминация,аман... #Cussing out

Успешна,макар и снежна ,седмица ви пожелавам!  bouquet

# 708
  • София
Добро утро милички! Затрупа ни снега, след денонощния валеж! А пък да ви кажа и тук в гадната София никой не си дава зор да чисти! Движението по улиците е неописуемо тежко! Sick А всъщност снежната покривка не е повече от 20 см.!!!!!!! Но това е положението, свикнали сме зимата да ни изненадва, та така и сега! Laughing
Сиско мила, много си права, но искам да ти кажа, че миналата година също имаше кампания за безплатни прегледи и моята дъщеря
понеже е свикнала / в САЩ  в щата в който живее профилактичните прегледи не само, че са безплатни но са и задължителни, както и ваксината срещу ЧПВ/ се записа и отиде. Прегледа беше в онкото в Дървеница. Върна се и ми каза, че много са били чакащите жени- над 30, но само тя и още една девойка са били млади хора, другите жени са били около моята възраст! newsm78 Та аз си мисля, че всичко е до здравната култура на българина, а не само до безумните действия на държавицата ни!
Ами така е и със Золадекса, ако си "по на възраст" ти казват "комитета реши че нямаш нужда от това лекарство"????????? #2gunfire
То е подходящо само за млади жени! Явяваш се на интервю за работа и като разберат, че си над 45 веднага намират хиляди причини за да ти кажат, че не могат да те назначат! Пак си стар?????? Sick Та аз затова често се майтапя като се наричам "баба Маргич".
Мамо Лоран със закъснение целувки и от мен за цялото ти семейство! newsm51  love001
А сега след "черните краски които обрисувах и тежките мисли" Joy желая на всички момичета един много хубав, снежен и спокоен ден!!!!!!!! Hug

# 709
Здравейте момичета  Hug
За момент много се зарадвах на статията нооооо само на жени над 39 год.  Shocked Shocked Shocked- благодаря ,Сис че я сподели с нас . Не съм абонирана , но сега ще го направя . Моя колежка желае да си направи контролен преглед в Дървеница  .Тя е на 25 год. за нея колко ще струва прегледа ? Някой има ли представа ?
 А що се отнася за прическата . Хората , които не знаят през какво съм минала - много я харесват и казват че  мн. ми отивало  Simple Smile . Имах един клиент , който от пръв поглед ме  е помислил за лезбийка Rolling Eyes Joy Joy . Но в последствие разбрал че не съм - била съм мн. женствена нямало как да съм на отсрещния бряг  hahaha Joy
Утре ще пътувам за София . Надявам се пътищата да са годни  Simple Smileза шофиране . В сряда ми е второто вливане с херцептин .Божееее каква патка съм сега се сетих че не съм си взела изследванията от личната а тя работи до 13 :00 часа.  ooooh!

# 710
  • В царството на игрите:)
Лалева, добре , че писа, та да се сетиш за изследванията? Ти в онкото ли преспиваш като дойдеш за Херцептина или се прибилаш?
Аз искам да ви кажа, че много се кефя на снега. Верно, че движението е по трудно, ама на пролет няма да е така. Зима е и това е нармално. При предния сняг нещата бяха далеч по зле Mr. Green
А що се отнася до прегледите в онкото, все пак като са безплатни и има определн капацитет, би трябвало да сложат и някакви ограничения. Иначе ще настъпи ад, а и там трябва да има някакъв ред. Похвално е, че въобще са започнали подобна инициатива след като AVON вече се отказа от превенцията на рака на гърдата. Изпраха парите и вече нема безплатни прегледи от AVON #2gunfire
Аз все още се чудя ще имам ли този месец Золадкс или йок newsm78
За всички ви Hug Hug Hug

# 711
  • София
Миленка недей да оправдваш нашето българско скапано здравеопазване!!!!!!!!! Какво му е хубавото на ограниченията, а?
Нито профилактиката ни е адекватна, нито лечението! Винаги, ама винаги за едни има за други не!!!!!!!!!! fight Гневя се, защото
за всичко трябва да търсиш връзки! А пък такива които са болни и чакат лекарства от държавата непрекъснато са поставени в унизителното състояние да се молят! Абе като наша милост! Затова и миличка ще се чудиш ще има ли Золадекс или не???? Thinking

# 712
margi4 и Сис!абсолютно сте прави за тази кампания,каква е тази дискриминация?
Кажете,моля,този Золадекс за какво е,като Тамоксифен или друго действие има?
Момичета,сега говорих с една млада и оправна жена търсеща работа.Ако някоя от вас ,живееща в София се нуждае от помощница в домакинството,казвайте.Тя е много свястна!
Приятен ден на всички!

# 713
Взех си изследванията или по точно , моя мъж свърши тая работа . Да е жив и здрав , много ми помага  Heart Eyes . Да , Миленка в онкото преспивам . Направих опит да ми преместят лекарството тук в , Благоевград но нищо не стана .

# 714
Здравейти, здравейтиии  Hug

Нали знаете , че кака ви е луда за шестима, та днес си бях записала час в Окологията за дерматолог да ми проверяват бенките.Добре че преди това и обясних, че съм с диагноза и че вече се плаша и от сянката си, та като ми видя бенките се сдържа да не се изсмее. Ами това е  - влезе ли ми някоя муха в главата - край!  smile3537
За профилактичните прегледи - какво да ви река? Едва ли има човек, който толкова често да е ходил на профилактични прегледи, колкото мене. И ей ме на - росна, росна с цялата си прелест съм в нашата бодра група. Като разказах веднъж на Миленка, колко водещи доктори съм посетила последната година, тя ми каза, че я побиват студени тръпки по гърба.Така че, колкото и човек да се пъне, бабите едно време викаха "кое е писано на глАва, на камИк не Иде".
От всички рискови фактори, нито един не ме засягаше-мензисът ми дойде след 13 год. възраст;родих първото си дете преди 30;кърмила съм ги по една година;нямам аборти; не съм пила противозачатъчни;не пия и не пуша;нямам фамилна обремененост;ходех на профилактични прегледи на 3 мес..Ееееееееее, и к'во?
Да сме живи и здрави, пък все ще се сбориме някак и със здравната система.  box box box

МиленкУ, ти нали си след нас с Криси? Така че, аз ще разбера от нея има ли Золадекс, ти от мене Laughing.Ама Криси като е на 01.03 от къде ще разбере? Пак ще звъним в Диспансера.

# 715
Добра среща,девойки от Мама ЛОРЪН.
 Много голямо БЛАГОДАРЯ за честитките за моя голям мъж /АЛИСА стана на 17г./
 Дай БОЖЕ от вашите усти в БОЖИТЕ уши.
 А сега да споделя/нали в петък ме боцнаха с инж./заради пустите му левкоцити а днес едва 2.8
 Вече от ядене ми се драй....... и пак нищо,пък сестрата на лъчето ми вика по-важно е че,се чустваш добре.Пак ме бодуха,ама то неможе безкрай #2gunfire newsm78
 Що се отнася за профилактиката не се косете който си ги прави и е здравно културен не му трябва кампания.Баба Зима се е развихрила как се справяте?
 Ха за сила от мен наздраве с червено винце и многооооооооо Hug hahaha  love001  love001  love001.
   БОГ С ВАС.

# 716
  • Пловдив
Привет от снежен Пловдив! Писах от работата, но спря нета и писанието ми ..........
Благодаря на всички за подкрепата за изпита, не съм се притеснила, ама ми се объркаха плановете. Живот и здраве ще го взема, няма да се давам на една математика я.
За профилактични прегледи, когато мога правя.
Мама Лорън честито на патерица. Много здраве и късмет на цялото семейство.
Ставам, че мъжът ми има работа на компа.
Лека вечер на всички.  love001  love001  love001

# 717
Здравейте и от мен!
Като стана въпрос за възрастова дискриминация и аз съм на мнение, че такава има. То, Маргич, май и мен ме турят в тая бабешката графа! newsm45 newsm45 Преди няколко дни нали ме посъветваха да си направя хистеректомия, вместо да "хабя" на държавата Золадекса. И уж под предлог от загриженост за моето здраве, но не и психическото.
И при нас вали много красив бял и чист сняг. Позакри грозотиите по улиците, но пък студа не прощава! Ззззззззз!!! Днес водихмалкия на лекар и ще постоим още 2 дни вкъщи да се доизлекува.

# 718
Мили мои здравейте...
много сте писали и срам не срам, си признавам  Embarassed - не изчетох всичко.
Сняг няма, за съжаление. Паднаха температурите само. За капак вчера свърши и нафтата (за локалното парно). Но отряда за бързо реагиране се справи, та си имаме пак топличко... bowuu bowuu

Вчера беше карнавалното парти на малката. В едно огромно детско заведение. Имаше около 100 деца, който врещаха, крещаха, викаха доволно + малките, които ревяха ....И на този фон дънеща музика... Точно след 5 мин. главата започна да ми се цепи от главоболие...Важното, обаче е, че Елпида беше супер доволно...Беше принцеса е розово. Направо ми се доповръща от нейния костюм (розово, златно, пайети  Sick блях), ама тя си го избра...

# 719
Весе, сложи някое фото на розовата принцеса! То и аз съм критична майка, ама ти ме задмина  с този пост! Naughty Важното е, че на когото е трябвало му е било хубаво! То да не е пенсионерско парти, я! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт