Отговори
# 765
Маргенце много целувки и за теб.Много ми харесва твоята маргаритка.

# 766
Маргич, много ти благодаря, както винаги си изчерпателна! Да си жива и здрава и все да помагаш! Вече съм по-спокойна! Hug Hug Hug

# 767
krissi55 !точно така се чувстваше и щерка ми,като теб.
На нея точно преди вливката са й слагали венозно някаква инжекция против повръщане и тя я държеше около 12-15 часа,без да й се гади,а после минаваше на някакви хапчета,които не знам доколко са помагали...не знаем,как щеше да се чувства БЕЗ тях.
margi4! ще се опитам да намеря точните думи на този лекар,който РАЗРЕШАВА да се вземат добавките.Той се интересува  от алтернативна медицина и затова може би е на това мнение,а другите доктори не искат и да чуват за нищо друго.Не мисля,че сме навредили с това,поне сме опитали,облегчение нямаше...
момичета,а как се понася лъчетерапията?има ли от нея странични ефекти?

# 768
Благодаря за отговора, Криси. Предадох.

# 769
А относно вземането на добавки по време на химиотерапия, моята майка също беше посъветвана да не взема никакви добавки, и го спазваше. Съвсем скоро обаче, прочетох в книгата на д-р Атанас Михайлов "Въведение в природолечението - Моята практика", че "Съвременните проучвания доказват, че антиоксидантите не пречат на взаимодействието на лекарствата, ползвани при химиотерапия".
При интерес ще цитирам още.

# 770
  • София
Радост, да ти кажа то и между докторите химиотерапевти има разнопосочни мнения по въпроса! Аз затова казвам, че всеки сам за себе си избира какво точно да прави! Аз толкова зле се чувствах по време на химиотерапийте, че изобщо не ми беше до каквото и да е ядене и пиене! Когато приключих обаче с химията, пих два месеца сборен билков чай - ранилист, котешки нокът, котешка стъпка, блатник, невен. Сега благодарение на нашата Сис пия сироп от черен бъз! По една супена лъжица сутрин на гладно!
Искам да направа уточнение, че не говорим за храни действащи като антиоксиданти, напротив те са препоръчителни. Говорим за хранителни добавки - те в повечето случаи имат /особено когато са под формата на таблети/ и допълнително спойващи вещества, стабилизатори. Така е например със сиропа от черен бъз който продават в аптеките. Затова момичетата съветват да се яде месце, черен дроб,да се пие червено винце, много плодове и зеленчуци, айрянче и повече течности!!!!!!
Индустрията  Joy/хранителните добавки/ нека да ги има но после! Естествено за това човек трябва да има и финансови възмож-
ности - защото въпросните добавки, вкл. и прословутите гъби са безбожно скъпи.  Но..ооо все пак аз изразявам собственото си мнение!!!!!!!!! Stop

# 771

момичета,благодаря за всички ваши отговори.Прави сте,че трябва да слушаме докторите,но не мога да разбера италиянските доктори.Той между другото й казал,можеш да почнеш да пиеш Тамоксифен,ей така,между другото...радостна новина,че днес й се обадиха,че следващата седмица трябва да дойде да я подготвят за лъчетерапията, и там има ред и чакане.
.......Първите 2 вливки щерка не пиеше никакви добавки и се чувстваше гору-долу добре,доколкото е възможно.Вторите 2-пиеше добавки и й беше по-зле.Някъде съм прочела,че може спокойно да се пият добавки,защото организъмът толкова слаб,че трябва да го подпомагаме в "борбата",че това не пречи на химията.Та,какво мислите по въпроса,дали добавките все пак вредят в случая или защото всяка следваща вливка се понася по-тежко?Нали трябва да споделяме тука своя опит!

Алиса, нещо несериозно ми звучи това. Да не би нещо дъщеря ти да не е разбрала добре. Схемата на лечение при РМЖ (млади жени) е общо взета една и съща. Аз също се лекувам извън България, но като цяло лечението ми е такова, каквото е на момичетата в Б-я.
1. Химиотерапия
2. Лъчетерапия
3. Хормонална терапия (золадекс и Тамоксифен)
това горното за хормонално зависими тумори и ХЕР2 отрицателен...
Нека да отиде и подробно да разпита...

Аз лично смятам, че не е уместно да се пият добавки по време на химията. Здравословно хранене, много плодове и зеленчуци. Зехтин.. Много риба.
Да, при мен беше прогресивно. Всяка следваща химия  Sick Sick Sick Sick Sick

# 772
  • София
Весиииииииииии, време е за нова тема  Peace

# 773
  • В царството на игрите:)
Ами аз вес пак да драсна едни последен пост и в тази тема.
Алиса, моят Хер е положителен и успоредно със Золадекса и Нолвадекса съм и на Херцептин.
Аз имах само химиотерпия, без лъче, и като се замисля това все повече почва да ме притеснява. Защо пък не ми направих лъче!? newsm78

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 09:32 от milmich

# 774

Във Вторник, ще направя нова тема... тамън ще изпишем още 8 стр 

# 775

Във Вторник, ще направя нова тема... тамън ще изпишем още 8 стр 

Темата като е закована ,не означава ли,че е без лимит... newsm78 Ако греша не ми се смейте много... Blush

# 776
Момичета, честит празник на любовта и виното!

Много здраве на всички ви желая!

И друг път съм писала, но да се представя . Казвам се Светла Димитрова , практикуващ фармацевт , 10 години в България, а в момента в Англия ( рег. номер в Кралския Фармацевтичен Съюз на Великобритания - 1105396).

Следя научна информация и форуми за взаимопомощ , за съжаление не само от професионален интерес, а и защото загубих милата ми майчица твърде рано ( при нея тръгна от стомаха и яйчниците ).

Сега новината от 8 февруари 2010, BMJ - Да не се приема Тамоксифен ( Нолвадекс) заедно с антидепресанта Пароксетин ( в България под имената - Пароксетин на Актавис. Пароксетин на Хексал, Сероксат ).Пароксетин напълно блокира действието на тамоксифен и жените остават БЕЗ терапия !
По-слаби инхибитори са циталопрам, есциталопрам.
Безопасен е сертралин.
Погледнете си лекарствата и говорете с лекарите си.

Целувки и на всички пожелавам прекрасните резултати на Хули!

# 777
Момичета, днес е прошка. Ако съм засегнала някого с нещо, моля, да ми прости!

Svetlili , много ти благодаря за информацията

# 778
добър ден на всички!
първо,да поискам прошка от всички,да не пропусна някой.Второ,да е честит празник на влюбените,да имаме всички повече любов в живота!Трето,честит Трифон за резан,да има хубаво вино тази година и да ние на ЗДРАВЕ!
Светла!благодаря и аз за полезна информация.Много е важно да знаеме ТОЧНО какво ни вреди,а за полезните неща,всеки сам избира.
radostd !и аз съм чела на няколко места,че сега разрешават да се приемат добавки.Лично аз смятам,че химията така уврежда целия организъм,че добавки няма да попречат,още повече,че те не действат толкова бързо,просто подсилваш тялото си.Н-р,като се унищожават и полезните бактерии в червата,никак няма да е лошо да се изпие някакъв пробиотик...това си е мое мнение,всеки решава сам за себе си.
milmich!ето при теб не са правили лъчетерапията.На моята преди операцията са казали,че няма да правят също лъчето,а като намерили 5 положителни лимфни възела,са решили че ще правят...
 veselinap!и аз това казвам,несериозно ми звучи всичко.Първо,не й направиха сцинтиография изобщо.След операцията никакви допълнителни прегледи,освен "опипване"на всички възли по цялото тяло...е,вземаха й кръв преди всяка вливка,разбира се.
А за лечението,така е,няма грешка,тя го има записано на един лист от самото начало.За химия-1.adriblastine+cyclophosphamide -4 вливки,2. лъчето-5 седмици,3.Херцептин- 1 година на 21 ден и 4.Тамоксифен за 5 години.При нея ХЕР2 е  3+.След операцията тя чакаше 3 седмици за химията,след химията чака от 2 февруари,пак ще станат толкова...А ти къде се лекуваш?
Изобщо италианците го дават СПОКО,казват:ти си вече здрава,това всичко е за профилактика!Харесва ми,че когато ходи в болницата,винаги има психотерапевт и говори с нея и с любимия,дава им съвети,това при нас е само мечта!!!
Имам сега въпрос за лъчетерапията,как се понася?има ли странични ефекти?момичета,аз само с вас говоря на тази тема,нямам с кого да споделя вкъщи.
Пожелавам на всички приятно прекарване на днешния празник!  bouquet Hug

# 779
А относно вземането на добавки по време на химиотерапия, моята майка също беше посъветвана да не взема никакви добавки, и го спазваше. Съвсем скоро обаче, прочетох в книгата на д-р Атанас Михайлов "Въведение в природолечението - Моята практика", че "Съвременните проучвания доказват, че антиоксидантите не пречат на взаимодействието на лекарствата, ползвани при химиотерапия".
При интерес ще цитирам още.
Разбира се,че интересно!цитирай,моля те!!!

Общи условия

Активация на акаунт