Отговори
# 60
Весела Коледа, много здраве,късмет и щастие желая на всички Hug
Мечи,Честито Hugмного се радвам за теб и че желанието за още едно бебче се сбъдна така бързо Peace
Хетера,чета ти поста и все едно моят Ивко описваш..но при нас има още един проблем от 2 седмици не  иска никаква храна освен кърма..ужас е не съм на себе си от нерви вече,пях му песни,танцувах му...готвих му супи ...по гъсто по рядко...не и нееее нищоо.Днес дори при поредният ми опит да го нахраня,той заметна лъжицата по шкафа и аз така му се развиках имах чувството че луднах...Май ще търся помощ от лекар  то бива зъби то бива чудо но това е ад.Една троха не иска да хапне..само кърма.
Много съм депресирана и затова ви чета но не съм писала....иска ми се да избягам някъдее......

# 61
Деси, има ли вариант, сега по празниците да оставиш мъжа ти с детето за няколко часа през деня? Обикновено когато мама я няма наблизо бебоците хапват повече твърда храна!

# 62
Знам колко е трудно на някои от вас сега. Знам какво е да си безпомощен, изтощен, изчерпан, да изнасилваш буквално клетките си да работят за теб, или по - скоро за малкото човече в ръцете ти. Знам какво е да се бориш с безумната си любов към него и с вината, че искаш малко да си починеш пак от него... Знам и, че това е само временно. Само това си повтаряйте и стискайте зъби още малко. Истината е, че има такива бебета. И Мими беше такава. И все още е ... Laughing Нищо не помага, освен мобилизирането, впрягането на всички хора, които могат да ви помогнат (аз нямах такива), и мисълта, че това е само временно.

Днес, съвсем случайно попаднах на един постинг, писан преди няколко години от една от нашите мами. Няма да казвам коя е. Тя, ако се разпознае, да си каже. Аз го цитирам само като пример, колко зле могат да изглеждат нещата в един момент, и как се развиват по - нататък. Удивителното в случая е, че за мен тя е един от най - ерудираните, интелигентни и развиващи се хора тук. А, вижте кви ги е плещила преди време:

"...Момичета, аз съм поредното доказателство, че мозъчните клетки, загубени по време на майчинството, не се възстановяват, така както нервните клетки утрепани по първата любов ....   Започвам да си мисля, че на мен ми е противопоказно да раждам втори път, защото направо ще стана интелектуално импотентна..."

Очевидно децата й влияят обратно на очакванията...Предлагам да роди поне още две, за да защити някоя академична степен Laughing Hug

# 63
Яна,оставях ги с часове сами да се приспиват и хранят..резултата бебе което заспива или в колата или в количката....и пило само 50 или 100 грама АМ .Оставам без сили вече,отказва храна отказва сън ще се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Яна както винаги готова да помогне,много ти благодаря Hug

# 64
Хилоу   bouquet

Ето малко снимки от днешната страхотна срещичка  Grinning

Поли на Дудулулу

Калина-малина и Раличка
 забелязвате ли моренцето  smile3534

а ето така си хапваме след като сме изяли пюрето  Mr. Green

Мама З много ми хареса приказката за двете Марии  Heart Eyes   bouquet

След малко ще пусна снимки и от купона снощи  Grinning

# 65
Детелини, детелини , детелини......

Ричи,Дудулулу,Аз и Лукрециана
гранд дама  Mr. Green

Има и клипче как с Цвети пеем , но ще го споделя догодина  Mr. Green

# 66
Теди,супер стеееееееееееее Hug Heart Eyes Със сигурност е било весело Mr. Green Не ми се чака до догодина..Давай го сега това клипче.Аре деее,то два дни има-няма до догодина Wink Снахата е станала голям берекет.Ша я взимаме,нема измъкване вече Laughing
Мацки,или аз не съм в ред или пак ме е обзела носталгията  Sad

Чета "бременните" ни темички и толкова се радвам на онези времена,в които бяхме по-задружни,по-сплотени и пишехме ВСИЧКИ...
Споделяхме си всичко,смеехме се заедно,плачехме заедно,притеснявахме се заедно и заедно посрещнахме това,което всъщност ни сплоти...
Много ми е тъжно за всички мами,които вече не пишат при нас...Те отлично знаят кои са.
Да ви кажа честно,вече нямам тази амбиция и това огромно желание да правя красиви първи странички,постоянно да се мъча да ви спретвам по някоя друга приятна изненада,дори понякога не ми се и пише...
Спомням си как буквално бях залепена на компютъра.Нашата тема винаги ми стоеше отворена и само чаках някой да напише нещо.Липсват ми тези временаааааа..........Защо не можем вече да бъдем същите както преди?
ВЪРНЕТЕ СЕ!!!! Моля ви от сърце! Наясно съм,че вече нямаме толкова свободно време да пишем постоянно,но и отвреме-навреме е достатъчно,нали?
Не ми се смейте на поста,ама каквото ми е на сърце,това ми е и на уста..затова го написах.
Не исках отново да зачеквам темата,но НЕ БИВА ТАКА! Аз ви заобичах ,бе,хора!
Край!Спирам! Няма да ви отегчавам повече със словоизлиянията си.
Толо,сега не рева,да знаеш Laughing Hug
Еми,честита 11-та месечинка на Борко Hug

Честити 11-ти месечинки и на:
Андрея на Бетунга,
Ясмина на Плуемпер
Елена на петрова
Ванеса на кремуцка
Деница на анита27
Катерина на Кристал

Никола на Хетера
Емил на Бобси
Краси на куцо пате
Йойо на Дорето
Мартин на Златина1982
Мартин на ВНЛ
Деян на Тумпи

И накрая да ви припомня нещо:
Преди година и половина събра се нашата дружина,
тогава бяхме със тумбачета, а във тумбачетата-зайчета.
Споделяхме тревоги разни, и радости, и страхове напразни,
и всяка чакаше със нетърпение да гушне с обич своето творение.
А после, щом децата се родиха,те неусетно ни живота промениха,
занизаха се дълги дни сред памперси, пюрета и игри,
вълнения за първо зъбче, и за обръщане по гръбче,
за "Боц" и "здрасти", бебешки неволи, и болести и други главоболия.
Живота шарен бързо си тече,добро и лошо сменят се подред,
децата носят радост и тревога,сърцата ни изпълват с много обич.
Почти измина първата година,порастна февруарската дружина,
а мамешката дружба крепне сред радости и перипетии
.

и.....
Една година мина и замина, още помня миналата зима,
една душичка избърза, не изчака,на мама Тони излезе от тумбака.  
Стотина хипо-мами трепнаха в уплаха какво ли  ще стане, какво ли ни чака,
С мама Тони молихме се дружно,Криско да прегръща скоро с ръцете си нежни
След това и Гея реши да ни стресне,както си пишеше постове бесни  
изчезна за ден два и после хоп - изненада!Розово вързопче получи за награда  
Така, сред тревоги, смях и дълги писания,занизаха се радостни дни на очакване
на крехпи вързопчета, на дни честити,на радостно гукане, на щърби усмивки.
Без да се усетим, ей така между другото от група непознати, очакващи Чудото
станахме весела и задружна компания ,станахме нещо повече - добри приятели!

Лека вечер и спокойна нощ Hug

# 67
Честито на бременните мамчета, лека бременност и прекрасни малки слънчица, които да осмислят дните ви!!!Чак и аз се размечтах, но ще почакам още някой друг месец.....

Хетера, при нас действа безотказно возенето в кола и количка.Правим си дълги разходки по 3 часа и ще не ще заспива, а след като дремне поне малко вече е друго-много по-спокоен е.

Тази вечер малкия нещо го е прихванало и много реве-оставих го на татко му до го приспива сега...да видим дали ще се справят newsm78, че ми писва вече само аз да се оправям.

Да попитам вашите бебоци пият ли вода? Моят не иска  и не пие повече от 10 мл.течности на ден, само вечерните кърмения му остават  и не знам до колко е нормално....видяла съм се в чудо, но не иска да пие с биберон, чашка и т.н само от стъклена чаша и в нея си прави балончета.

Я да пробвам да пусна снимки, за да ни видите и нас и да се запознаем Grinning.....
- преди
- и сега

а това сме ние на Коледа

# 68
Хетера, не знам дали шофираш, но возенето в кола наистина действа безотказно. Бутането в количка в хола, например също помага, но аз съм забелязала, че най-добре спят навън.

Деси, съчувствам ти, мила, но да те успокоя, тепърва по-лошо ще става. Чакай да започне да проявява характер и да реве и да се тръшка по 20 пъти на ден за щяло и нещяло ooooh! Tired затова, пази си силите и нервите и не се ядосвай! Оставяй го с мъжът ти и гледай да си почиваш. Няма дете, което да умре от глад при наличието на храна Peace ако мъжът ти му предлага редовно, значи всичко е наред, пък и той го гледа за по няколко часа само, а не по цял ден всеки ден,така, че в случая и 20 мл може да са му достатъчни. Просто не се тормози и гледай да излзиаш навън с приятели, на шопинг Mr. Green иначе ще луднеш Crazy през първата и втората година е още е по-ужасно Confused моят син съвсем наскоро започна да ме слуша и спря с истериите (ама от около седмица насам май пак ги започна Tired)

А аз ако нямах кола да съм изперкала тотално с тия моите ревливи, неспящи деца Crazy когато сме вкъщи пълзят или тичат в различни посоки и докато стигна до едното другото винаги е направило някоя беля Close затова като им се ядосам ги слагам в колата, връзвам ги отзад в столчетата, та да не могат да мърдат и да ми бягат, пускам си музиката на 6, та да не ги слушам как реват и се пускам по магистралата  Sunglasses като започна да карам с над 80 мнооого бързо се успокоявам Laughing а след около 10 минутки и двете спят дълбоко Mr. Green ама то кой не би заспал след цял ден рев Laughing

Пин, Фокси страхотни снимки! Срашни красавци си имате Wink

Теди снимките са супееер Heart Eyes много сте готини и ви завиждам за срещата! Искам и аз Crossing Arms

# 69
Добро утро. smile3507

# 70
  • София
Добро утро smile3507
И аз съм така.Моя син се събуди в 1,30 и до 3 не заспа.После стана в 5 и от 7 сме официално будни.Всъщност като се замисля не е толкова зле,но системното недоспиване нощем си е оказало влияние.
Благодаря на всички за съветите  Hug

Рени, не шофирам за съжаление иначе там наистина винаги заспива.
Pin2 Но в количката ми отказва категорично да спи Sad  Каква разлика между преди и сега има с твоето детенце,като се сетя и моя каква мишка беше Simple Smile
Фокси, и аз съм си мислела с умиление за преди колко беше забавно,аз съм правела същото с отворения форум и дебненето.Мелси за пожеланията за месечинките,само след един месец и ще си честитим една годинка на бебчовците представяте ли си?!?!
 Варненските мами,завидях ви ей!!!!!!!!

Яна
, мерси много за идеята за слинга,лошото е,че нямам такъв,но ще измисля нещо,може и да даде резултат.
Всъщност моя син се е метнал на мен,аз като съм станала на девет месеца и съм спряла да спя,един от начините да ме приспят за малко е било в люлка от одеала вързани на пирони в стаята  Laughing
Деси,миличка супер ми е мъчно за теб,звучи ужасно аз нямам право да се оплаквам!Не знам какво да те посъветвам:(
Доре забравих да ти кажа по повод виното за Йо йо,че дядото на Никола искаше на Коледа да му сложим отделна чашка с ракия  Shocked  #Crazy Направоооооооо аз му викам ама детето няма пияница от малък да става,не бе той няма да пие ама да си има чашжа на масата  newsm78

Да се похваля,че днес се чувствам по-добре,да видим докога  Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 08:34 от hetera

# 71
Добро утро мамчета   bouquet

Влизам да ви пожелая весело посрещане на Нова Година , защото ние след малко заминаваме за Кости и с вас ще се "видим" чаааааак догодина  Wink

Hug newsm51

# 72
Добро утро, красавици!

Варна, страхотни сте, бе мацки!!! Направо горките мъже в заведението - взели сте им акъла Wink

Теди, прекрасно посрещане и на теб! Забавлявайте се каквто вие най-добре си знаете!  Peace

Фокси, много си мила  Hug

Хетера, Деси, Рени, стискайте още малко зъби. Наистина виинаги съм се възхищавала безкрайно на мамите, които съвсем-съвсем сами си гледат бебите (ФОксунке, ти водиш класацията). Аз съм облагодетелствана с 2 броя баби, от които едната не ходи на работа и е страшно всеотдайна, та нямам право никак да се оплаквам. Но забелязах съвсем наскоро в едно нашо много близко детенце, че проходи ли всичко си идва на мястото - уморяват се много повече, съответно спят и папкат като стой та гледай. Смятам, че това е разковничето Wink

Пин, мисля, че нямаш основание да се притесняваш. Щом бебчо още е на кърма, значи не му липсват течности. Моята Хилендара пък е пълната противоположност изпива средно по 4 шишинце от 120мл. на ден (и още едно нощем). Добре поне,че се научи сама да пие от шише  Whistling

И накрая да ви покажа и аз една по-скорошна снимка на Лимонката:

Слънчев ден на всички!   bouquet

# 73
  • София
Здравейте Simple Smile

Ако ме помните де Wink

Много ми липсвате, но наистина атмосферата /за мен/ се промени... Не съм сърдита, обидена или друго... Просто след "събитията" тук реших, че това е подходящият момент да започна лечение от зависимостта си към форума Simple Smile и компютъра по принцип. Все пак скоро се връщам на работа и сега са последните ми минутки с бебка... която вече не е никаква бебка... Simple Smile
Много съм пропуснала, още повече ще пропускам и занапред.

Ние сме добре...
Все още се кърмим - вече само по един-два пъти нощно време и още един-два пъти през деня.. Само след баня е хранене, през останалотовреме е за кеф. Според мен ще продължаваме така дълго време, което може само да ме радва..
Почти сме приключили със захранването.. свинското и рибата ни остават и кравето мляко. Каквото не го яде /или го няма/ на пюре, го давам директно.
Надявам се да устискаме с шоколада, зрънчото и т.н... За сега околните ми имат страха и никой не си е позволил да й даде нещо без мое разрешение
Спи при нас - научи се да се буди ние като си лягаме и нямаме избор Simple Smile. Много пъти се буди, напоследък има по половин-един час буден период през нощта, в който се изправя, мачка ни, гушка се, пее и танцува - въобще прави всичко което не се прави нощно врме Simple Smile
Тя започна да се пуска и да пристъпва самичка.. онзи ден за съжаление се дрънна малко по-силно и сега пак малко се страхува... но мисля че преди 11-я месец ще направим прощъпулника.
Получихме много подаръци всички, особено тя, но най-много се радва на My First Laptop..
- подарък й е от единия ми брат. Племеникасе изпусна честрува 30 лв. Така че ако някой се чуди какво да купува за рождения ден на детенце - според мен е много подходящо.. Вече няколко дни не го оставя на мира..

Друго интересно няма при нас. Аз все повече се разтройвам от мисълта, че няма да я виждам по цели дни... но нямаме избор.. за сега Simple Smile

До скоро, мили момичета и се надявам да изкарате една прекрасна Нова Година   bouquet

# 74
  • София
Мами,само да питам някоя от вас ако е пила противозачатъчни за съвет. Пих 27дни както си трябва,почивах 7 и трябвашее вчера пак да започна,но забравих  Sad Фатално ли е ако започна днес?

Общи условия

Активация на акаунт