Банята! - 12та тема

• 106 038
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • София
шпакловка под плочките???!!! newsm12

# 631
шпакловка под плочките???!!! newsm12

Е, не беше точно шпакловка, а нещо водонепропускливо... Не съм наясно. Embarassed

# 632
  • в моя свят на мир и любов
Моят майстор ми взе по 15лв/кв.м.
В цената беше включено абсолютно всичко, от изправянето на стените до почистването и измиването на банята.
Аз рядко хваля някого /по природа съм много взискателна/, но този човек специално има талант за слагането на плочки, чак ми доставя удоволствие да гледам така прецизно свършена работа.
Допълнително ми хареса, че сам ми премести тръбите и ми сложи тавана с луничките. Иначе са си допълнителни разправии с други  майстори.

Специално за банята, ако друг майстор поставя или мести тръбите, задължително им се прави снимка, за да се знае къде са точно.
Често се случва да се пробие някоя водопроводна тръба, защото не всеки помни точно къде се намира.

# 633
В цената беше включено абсолютно всичко, от изправянето на стените до почистването и измиването на банята.
Аз рядко хваля някого /по природа съм много взискателна/, но този човек специално има талант за слагането на плочки, чак ми доставя удоволствие да гледам така прецизно свършена работа.
Допълнително ми хареса, че сам ми премести тръбите и ми сложи тавана с луничките. Иначе са си допълнителни разправии с други  майстори.

Специално за банята, ако друг майстор поставя или мести тръбите, задължително им се прави снимка, за да се знае къде са точно.
Често се случва да се пробие някоя водопроводна тръба, защото не всеки помни точно къде се намира.

luda, а какво ти взе за тръбите?

# 634
  • София
Абе, и на мен ми се вижда скъпичко и за това ви и питам. Wink Но до колкото разбрах тази цена включва изправянето на стените с мазилка, после шпакловка и после плочки. newsm78

Това вече е съвсем друго и не мога да коментирам,защото за първи път чувам.

# 635
  • София
Здравейте,

Дали някой има представа, дали 25-30 лв/кв.м. е нормална цена за труд за поставяне на плочки за София? newsm78

Предварително благодаря и хубава седмица на всички! Flutter

Цената е ОК. На нас ни взеха 30 лв./кв.м., като под самите плочки имахме мазилка за изправяне на стените, хидроизолация, на едната стена термоизолация, шпакловка и лепене на плочки.
Преди това един друг момък се опита да лепи плочки на 25 лв./кв.м., резултатът беше - изкъртване на всичко налепено и всичко сначале.
От проверките ни за цени, горе-долу това е диапазона.

# 636
Здравейте,

Дали някой има представа, дали 25-30 лв/кв.м. е нормална цена за труд за поставяне на плочки за София? newsm78

Цената е ОК. На нас ни взеха 30 лв./кв.м., като под самите плочки имахме мазилка за изправяне на стените, хидроизолация, на едната стена термоизолация, шпакловка и лепене на плочки.
Преди това един друг момък се опита да лепи плочки на 25 лв./кв.м., резултатът беше - изкъртване на всичко налепено и всичко сначале.
От проверките ни за цени, горе-долу това е диапазона.

милинка, пак много ти благодаря!

Благодаря и на всички, които се включиха!  bouquet

# 637
  • There I was on a July morning
Абе, и на мен ми се вижда скъпичко и за това ви и питам. Wink Но до колкото разбрах тази цена включва изправянето на стените с мазилка, после шпакловка и после плочки. newsm78

Нашият майстор ни взе 20 лв./кв. м, за лепене на плочките преди 5 месеца.
Каза, че не е необходима предварителна шпакловка и изравняване на стените, тъй като са добре.

# 638
  • в моя свят на мир и любов

luda, а какво ти взе за тръбите?

Нищо. Но аз имах малко разместване.
В този момент на криза, цена от 30лв/кв.м. е изключително висока.

И още нещо - една баня се прави за 3-4 дена. Ако няма непредвидени изненади, тове е срокът, в който трябва да бъде завършена.

# 639
  • София
Здравейте,

25 лв е нормална цена.Е има и цена 10лв на кв.,но не се знае на какъв човек ще попаднете

# 640
Дами, пролетта (надявам се) ни чака ремонт на банята и имам малко въпросчета:
1. понеже банята е 3м на 1.7м и ми изглежда доста дълга и ниска - не знам точно колко е височината, но е стандартна, а плочките са стари, квадратни и от 100год до към 1.8м и нагоре латекс или нещо си подобно. та въпроса ми е как да я направим да изглежда оптически по-съразмерна и висока.
2. не искам душ кабина,а парапет за да е малко по-широко и удобно, но ни се получава така че бойлера трябва да е вътре и да се мокри Sad Дали е проблем?

# 641
как да я направим да изглежда оптически по-съразмерна и висока.

за мокренето на бойлера - зависи от самия бойлер, има такива които не трябва да се мокрят и такива които може.

Оптическата илюзия с тясната баня е по-лесна  Laughing Просто слагаш светли пастелни тонове на стените, никакви ярки плочки. Ярки цветове после ги добавяш с аксесоари като кърпи, четката за wc-то и т.н. Може да сложите и голямо огледало, ако мястото позволява, на дългата стена, това ще "разшири" помещението.
Късата стена може да я направите в тъмен цвят (ако ви е по вкуса такова решение), това ще я "приближи" и помещението ще се "скъси" и ще изглежда по-пропорционално.

Виж тези решения:

http://media.photobucket.com/image/narrow%20bathroom/mikeb1968/H … arrowBathroom.jpg

http://www.sturford.co.uk/smallbath.jpg

# 642
Здравейте! Скоро ще се нанасяме в ново жилище и дойде ред и на мен да проуча нещата с бъдещата си баня..Надявм се тук да открия добри идеи! Спряла съм се на бежаво и ли светло-кафяво као цвят, някой може ли да ми препоръча хубави магазини за плочки в София на нормални цени в смисъл -17-18 лв за кв.м, за съжаление няма да можем да си позволим по-скъпички... Sad(

# 643
  • Сф
 Мили мами, съпруга ми, заедно с колегата си, правят ремонти вътрешни от-до. И аз малко или много разбирам от някои неща вече за 5 години заедно  Grinning Grinning. Несериозно е да се обсъждат цени на плочки, защото зависи какви са плочките, квадратурата и тнт. Тоест майстора си преценява на място. Например те слагаха гранитогрес миналия месец на 20 лв., а преди година вървеше 35. Така, че спад има на цените като цяло. Ако една баня излизаше примерно 1600 всичко и Вик и Електро + монтажи сега има едно 400 лв надолу.И пак казвам зависи от договорката, която се прави на място след оглед.Предполагам, че колкото повече е обема на работата, толкова по- ниска цена може да се договори- защото ще са заети по- дълго време- това е логиката по време на криза. Иначе специално за мъжа ми и колегата му- има някаква пределна цена на труд, под която никога няма да паднат, защото държат на качеството си и здравето си.
Иначе относно предишните постове- може ли плочки да се слагат на 30 лв. - ами да - може зависи от плочките. А колкото до това , че баня се прави за 4,5 дни....   hahaha hahaha hahaha         NO COMMENT!

# 644
Нашата баня се прави в момента. Майсторите са едни много кадърни момчета. Правили са апартаментите на няколко наши приятелии затова се спряхме на тях. Имат си ценоразпис за всичко: слагане на плочки диагонално: 25 лв, хоризонтално: 23лв, слагане на фриз, инсталиране на душ и т. н. Материалиате ходят те сами да си ги набавят, което за мен и мъжа ми като двама работещи на пълно работно време е изключително удобно. После получаваме фактурите за закупените материали.

Иначе и аз се зачудих как така баня за 4, 5 дена?! Нашите са от две седмици там, но без да работя в събота и неделя  и правят и други неща по апартамента. Банята е беше готова в понеделник. Сега  прокарват нови кабели за лампи, сложили са и плочките в коридора. Не трябва може би да забравям да кажа и че банята беше на шпакловка и замазка. Отдолу се виждаха тръбите за парното . Това ссъ сигурност е отнело също време.

Общи условия

Активация на акаунт