Банята! - 12та тема

• 106 046
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
някой може ли да ми обясни защо този тип електрически душове (не е необходим бойлер специално за душа и може да се къпеш с часове) не се използват в БГ ??

Защото ел. инсталацията не е предвидена да може да захранва проточни бойлери.

# 616
  • София
някой може ли да ми обясни защо този тип електрически душове (не е необходим бойлер специално за душа и може да се къпеш с часове) не се използват в БГ ??

Ние имаме подобен вариянт при майка ми. Но от обикновенните. То е всъщност  нещо като бързоварче, през което минава водата и  се нагрява. Лошото е, че налягането на водата е слабо и моята дълга коса се плакне 30 мин с него и много прегрява. Това което си показала е по модернизирано и предполагам, че не прегрява.
Защо не се използва.........според мен, защото хаби много ток и излиза скъпичко Wink

# 617
  • София и там където не се пуши

Аз съвсем здрав скоро смених с бойлер. Ами бойлера си по-удабен, захранва не само едно място, ами целия апартамент. Подарявах го на майстора - не го иска човека, макар, че си има село (каза, че вече има) и ще го сменя с бойлер.

# 618
Родителите ми са с такъв душ. Доволни са. Дори и през студените месеци се къпят без проблеми.
Само не помня на коя фирма е. Струваше към 400 лв.

# 619
и ние сме с такъв отдавна при нашите - сега и аз ще имам Peace

# 620

много се бях засилила за такъв бойлер, но уви  Mr. Green Знам, че са икономични въпреки киловатите. Просто работят само докато тече вода и варианта да има топла вода в изобилие ме изкушаваше много. Но за общо ползване трябваше да има трифазен ток и бойлера да е поне 24Kw.  Това сложи край на моите желания Laughing Монофазните не затопляли достатъчно водата. Те са по скоро за кухненска мивка, лятна вила...нещо такова. Иначе и аз гледах тези на  Stiebel Eltron.

# 621
Уви, вярно е , имаме проточен бойлер , немски, и наистина не топли досатъчно водата, а е 7 или 8 киловата. Спасява положението докато Топлофикацията е в профилактика, но не става за постоянно.

# 622

Има ги,използват се в Бг.Познавам трима човека които имат такива.Ние също сме с такъв в Бг и сме доволни Peace
Нашия само че не е до душа,а е свързан към водната инсталация.

# 623
Здравейте,

Дали някой има представа, дали 25-30 лв/кв.м. е нормална цена за труд за поставяне на плочки за София? newsm78

Предварително благодаря и хубава седмица на всички! Flutter

# 624
Моят мъж поставя и плочки, та имам представа. С този универсален боец няма как Simple Smile

Цената зависи от самите плочки- големина, цена , дали са с гъвкава база. Ще се полага ли хастар, хидроизолация  и т.н.

Но за обикновени плочки -20/30, 33/33, 30/50 и при що годе обработена основа, цената е нормална ДА.

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:54 от harmony_broken

# 625
Здравейте,

Дали някой има представа, дали 25-30 лв/кв.м. е нормална цена за труд за поставяне на плочки за София? newsm78

Не е нормална според мен.Какво като е София.
Пък знам ли .Може сега в кризата да са ви направили заплатите в 4-ри цифри
newsm78

# 626
  • Шумен
Здравейте,

На мен ми ги слагаха на 10 лв./кв.м. За фризовете дори не ми взема допълнително пари. Е, не е в София, ама какво от това. Не сте в Париж, че да ви вземат такава цена.  Shocked

# 627
И на нас ни ги слагаха на 25 лв. Казаха ми,че е нормално. Като успея ще кача малко снимки.

# 628
  • София
Здравейте,

Да ти кажа,незнам колко е нормална,но аз като проверявах сумата варираше от 12.00 до 20.00лв на кв. метър.Като край случихме на много съвести хора и баните вече са ни готови.Щом сложим мивки,душове и моноблок ще снимам и ще се похваля.

Тук е мястото да кажа огромно БЛАГОДАРЯ на Vali Simple Smile,която сама предложи да ми направи варианти на визуализации на баните.Не използвах напълно тях,но ме насочи и след помощта й знаех вече  какво искам!  bouquet  bouquet  bouquet

# 629
Абе, и на мен ми се вижда скъпичко и за това ви и питам. Wink Но до колкото разбрах тази цена включва изправянето на стените с мазилка, после шпакловка и после плочки. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт