Книга, която не можах да дочета!!!

• 50 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
ооо,ама филмчето беше страхотно, ще вземаа да прочеа и книжката, имам я на английски,хем ще си го поопресня Hug

Приятно четене! Няма да съжаляваш! Hug

# 646

И аз  Peace Но пък съм чела Джейн Еър над десет пъти  Blush

# 647
  • Ямбол
"Хамилтън: Кодово название Coq Rouge"-Ян Гиу.
Не можах да "вляза" в книгата. Има нещо, което ме отблъсква и това е или превода, или отвратителното време, или и двете. Иначе се подведох по описанието на корицата, по това, че авторът е много продаван и е швед. Помъчих се още ден и се отказах.

# 648
"Pod igoto"na Ivan Vazov."
Pochvala sym q pone 15 pyti.Vse chakam da mi stane interesno,poneje vsichki kazvaha,che bila strahotna.
Tova e edinstvenata kniga,koqto ne moga da procheta.

Inache,cheta Dostoevski v original i poneje sym popadala i na prevoda na "Prestuplenie i nakazanie",na ruski se chete po-leko.

# 649
Какво интересно очакваш всъщност - любовни тригъгълници,наркодилъри,престрелки с Дезърт Ийгъл?

По темата, захванах един американски джънк,любовна история с ясен край.Стил,който НЕ чета,но поради липса на време грабнах първата книга,която видях на рафта.Е,преглътнах 60 страници любовни трепети,граничещи с  лиготия - Обича ме,не ме обича...клиширани от всякъде и се отказах.

# 650
"Елегантността на таралежа"
Давах си надежда на няколко пъти, че най-накрая ще я прочета, ама как, както всяко изречение ме дразнеше.

# 651
  • Sofia
На мен "Мисия Лондон" ми се опъна доста. Нито ми е смешна, нито ми е интересна, стила на автора нещо не ми допада...

# 652
  • София
Класацията ми се оглавява от "Параграф 22" - наистина се опитах, че и постарах, защото е любима книга на много близки мои хора - е, не става. Години след първият ми  опит, мъжът ми ме заведе в "Одеон" да гледам филма - едвам го изгледах.

"Параграф 22" заема също челното място в моята досегашна класация. Едноименният филм - също. При цялото ми старание - просто не се получи. Следва "Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война"- не знам дали успях да мина и 30 страници.... И там падна голяма мъка. Интересното е, че сред почитателите и на двата романа поне лично аз съм срещала само мъже. Приятното изключение в моя живот е съпругът ми  Mr. Green

Иначе друга книга, която обаче на инат изчетох докрай, е "Любов по време на холера". Толкова много народ се прехласваше по нея, включително и най-близката ми приятелка, че накрая се засрамих и реших да я прочета. Мъка, мъка докато стигна до финалната страница. Възможно е да съм насилила нещата, просто вероятно още не съм била готова за нея - не знам...  Thinking Лошото е, че към момента все още не се престрашавам да подхвана нещо друго на Маркес  Cry

# 653
  • До морето :)
"Панаир на суетата" от Уилям Текери - е, тази книга не мога и не мога да я прочета. Започвала съм я 3 пъти и все й губя смисъла, не ми е интересна и я оставям

# 654
"Панаир на суетата" от Уилям Текери - е, тази книга не мога и не мога да я прочета. Започвала съм я 3 пъти и все й губя смисъла, не ми е интересна и я оставям
Затова пък филмът с Рийз Уидърспуун е един път!  Hug

# 655
Затова пък филмът с Рийз Уидърспуун е един път!  Hug
На мен и книгата много ми харесва.

# 656
Новата книга на Стивън Хокинг

Стигнах до половината, а той още не беше стигнал до същността. Обръща ненужно внимание на едни детайли и пропуска бързо други. В комбинация с плоския хумор на места, бързо ми стана отегчителна. Иначе е написана разбираемо, не е толкова трудна за четене, особено за такива като мен, които са на "вие" с всякаква физика и закони. И все пак, отегчителна.

А, имам добри спомени от „Кратка история на времето“ и другата за черните дупки и Вселената.

# 657
На мен "Мисия Лондон" ми се опъна доста. Нито ми е смешна, нито ми е интересна, стила на автора нещо не ми допада...
Аз я прочетох, но в тягостно очакване да се случи нещо наистина интересно или смешно, тъй като много ми хвалеха именно чувството му за хумор.

# 658
Зарязвам сборника разкази "Човекът с двата леви крака" на П.Г. Удхаус. Преполових тънкото книжле, но толкова адска скука скоро нищо друго не ми бе донасяло.

# 659
  • София
"Измислици" на Хорхе Луис Борхес, не успях да прочета дори първия разказ "Тльон, Укбар, Orbis Tertius". Прекалено странна, поне за мен, а и толкова много имена и пояснения под черта ... А като разгърнах напред и видях схеми с x, y и z, се отказах окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт