Бременна ли съм - тема за бързи въпроси и отговори 3

• 46 330
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
 Момичета мисля че този месец има доста похвалилисе с две чертички дано скоро и ние сме като тях .Успех на всички и честито на щастливките.

# 571
момичета днес бях на преглед,доки каъа,че всичко е наред и явно проблема е от хормоните...и сега ще ходя да ги изследвам...да видим кой от всики не е наред и така...сега сзм доста по-спокоина Hug Hug Hug
Нали знаеш кога се изследват.

има ли някакво значение кога...докторката ми каза,че може по всяко време? newsm78

# 572
момичета днес бях на преглед,доки каъа,че всичко е наред и явно проблема е от хормоните...и сега ще ходя да ги изследвам...да видим кой от всики не е наред и така...сега сзм доста по-спокоина Hug Hug Hug
Нали знаеш кога се изследват.

има ли някакво значение кога...докторката ми каза,че може по всяко време? newsm78
Не е така, много зависи кога се изследват.
Понеже не знам какво ще изследваш, ще ти напиша обикновено как се пускат повечето.

LH, FSH, Естрадиол, Тестостерон, Андростендион, DHEA-S се пускат на 3-ти ден от цикъла, заедно с тях обикновено пускат и Пролактин, за който няма значение на кой ден се пуска, но има значение предния ден да не си правила секс, да не си си пипала гърдите и поне 30 мин. преди изследването да си била в покой.
След това се пуска Прогестерон 7 дена след доказана овулация с фоликулометрия. (а не както повечето лекари ни пращат за прогестерон на 21-ви ден, понеже смятат О на 14-ти, ако при теб е на 14-ти ден О- добре, но ако не е , не би трябвало на 21-ви ден да се пуска)

# 573
  • Варна
Mi6lena,имаш ли направление или сама реши да си пускаш хормони? Моят доктор още не ми е дал направление, а гадната лелка пак дойде и мисля утре да си пусна и да му ги занеса да ги види. Той ми даде само за спермограма, петък ще я правим, но ако е добра, не ми се чака до другия месец, за да си пускам аз изследвания. Каза, че ще стимулираме овулация, но без изследвания засега. Как мислиш, правилно ли съм решила? Hug

# 574
Момичета, моля ви помагайте!

Хронологията на моите неволи е следната: Почти година напразани опити заради ПКЯ, два поредни месеца съм на стимулация с Фемара. Овулацията ми беше на 22-23.01 имах хубав фоликул, който се спука. На последния преглед, на който регистрирахме спукването,  док предписа дуфастон до меструация или ++ тест, съответно преглед. Вече 18 ден след овулация нямам цикъл, а досега винаги е идвал на 14 ден след ову /когато съм успявала да я регистрирам/.

Правих 2 теста - отрицателни. Имам силни болки в гърдите и три дена болки като при цикъл, но нищо. Всъщност днес нямам болки- и това ми и странно.  Мислите ли че дуфастона може да ми повлияе и да не ми идва заради него. Не смея да го спра, докторът ми е в чужбина... И когато съм имала ОВУ, ако няма бременност нали трябва да ми дойде...

Мисля си да си направя кръвен тест и ако и той е отрицателен да спра дуфастона. Какво ще ме посъветвате вие?

# 575
Здравейте!   bouquet
Искам да попитам и тук
Правим опити за бебе, вече няколко месеца. Цикълът ми е много шантав, закъснява, подранява, изобщо не идва....луда работа  Crazy
Вчера ми прицапа еднократно и само на т.хартия едно ръждиво, полупрозрачно течение, днес сутринта пак.....
Идва ли ми (въпреки, че е адски рано  19-ти ден от МЦ ми е), розова Ову ли е или имплантация (макар, че и затова ми се вижда рано)  newsm78
Някоя от вас случвало ли и се е? Може ли да е омплантация или по-скоро розова О?!?
Благодаря!   bouquet Hug

# 576
..Мислите ли че дуфастона може да ми повлияе и да не ми идва заради него. Не смея да го спра, докторът ми е в чужбина... И когато съм имала ОВУ, ако няма бременност нали трябва да ми дойде...

Мисля си да си направя кръвен тест и ако и той е отрицателен да спра дуфастона. Какво ще ме посъветвате вие?
Докато пиеш Дуфастон няма как да ти дойде. Ако имаш съмнения за бременност, направи един кръвен тест и той ще ти даде отговор. Успех и дано да е бебе!!  Praynig

# 577
...Каза, че ще стимулираме овулация, но без изследвания засега. Как мислиш, правилно ли съм решила? Hug
По-добре не си прави експерименти! Стимулация не може да се прави без нужните изследвания. Все пак това са хормони и товариш своя организъм.

# 578
И този месец не е станало.. доиде ми..не знам дали изобщо ще видя някога 2те чертички Sad успех на тези които още чакате този месец момичета!

# 579
..Мислите ли че дуфастона може да ми повлияе и да не ми идва заради него. Не смея да го спра, докторът ми е в чужбина... И когато съм имала ОВУ, ако няма бременност нали трябва да ми дойде...

Докато пиеш Дуфастон няма как да ти дойде. Ако имаш съмнения за бременност, направи един кръвен тест и той ще ти даде отговор. Успех и дано да е бебе!!  Praynig

Така ли е наистина? Лелеее...ама докторът даже на листче ми го е написал - дуфастон 2х1 до настъпване на менструация... Пия го вече 14 дни. Колко според вас да продължавам и ако няма + тест да спра. Благодаря предварително за всички мнения.

# 580
Mi6lena,имаш ли направление или сама реши да си пускаш хормони? Моят доктор още не ми е дал направление, а гадната лелка пак дойде и мисля утре да си пусна и да му ги занеса да ги види. Той ми даде само за спермограма, петък ще я правим, но ако е добра, не ми се чака до другия месец, за да си пускам аз изследвания. Каза, че ще стимулираме овулация, но без изследвания засега. Как мислиш, правилно ли съм решила? Hug

мила аз съм с направление...по-добре поговори с доки да ти ги пусне иначе ако  си ги назначиш сама...приготви си и доста голяма сума

# 581
  • В сърцето на моите съкровища...:)
            Здравейте и от мен,
   Чета Ви с интерес и много положителни емоции. И аз като всички Вас се надявам скоро да ме озари това щастие и да видя  EFP
             На тези, които вече са достигнали този незабравим момент пожелавам лека и безпроблемна бременност!  newsm51 newsm51 newsm51
             На всички останали пожелавам да превърнат собствените си пожеланията в скоро сбъднати желания!!! smile3504

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 20:12 от MISHANA13

# 582
Здравейте,настоящи и бъдещи мами!Тук съм новичка,но редовни ви чета постовете и така.... искам да споделя моите притеснения с вас.На 21 години съм и имам приятел от 4 месеца  newsm76 .На 13.01 беше първия ден от МЦ(с продължение на 7 дена) на 30.01 стана гафа(ако мога да се изразя така) не си следя овуто по принцип...цикъла ми е като по часовник,идва ми почти на една и съща дата още от началото.Притесних се аз и пресмятах с разните калкулатори за ову из нета и се оказа,че овуто ми е на 29.01 и един от плодовитите дни е именно 30.01.Гади ми се,ям безбожно много,дори се събуждам със зверски глад #Crazy гърдите ми са подути,болят ме и са по-чувствителни... и за първи път видях че вените на гърдите ми се виждат ясно и са ми някак леко подути newsm78 ,боли ме гърба и ниско долу ииии мисля си,че може би има нещо,за което нито моите,нито неговите родители биха се зарадвали,защото са консервативни и не искат нито годеж,сватба нито бебе,защото и двамата сме 3ти курс студенти  newsm45 Няма да мога да изчакам МЦ и въпроса ми е:кои тестове са за ранна прогноза  Simple Smile ? Някаде бях чела, че 10 дни след ову е било възможно да се види втората черта(ако има бебе разбира се) .извинете за дългото писъмце,но ми е много притеснено и се радвам,че има кой да ми помогне със съвети.
       Леко бременеене на бъдещите мами  bouquet и по-скоро виждане на  EFP на останалите момичета! newsm17 smile3525

# 583
Някаде бях чела, че 10 дни след ову е било възможно да се види втората черта(ако има бебе разбира се)
10 дена след ову единствения надежден тест е кръвен, даже някои казват 11-ти ден. Защото една имплантация се случва м/у 7-10 ти ден, съответно хормона ЧХГ започва да се отделя едва след това. Уринарните тестове не са чак толкова чувствителни.  Можеш утре, в другиден да идеш на кръвен ако си толкова нетърпелива, но аз бих те посъветвала да изчакаш дата си за цикъл, все пак остават още 3-4 дена и тогава да правиш тестове.
Иначе да не те плаша, но е напълно възможно да си бременна.
Дано обаче резултатът е такъв какъвто ти го желаеш и е най-добре за теб.
Мини да кажеш какво е станало след теста.

# 584

Така ли е наистина? Лелеее...ама докторът даже на листче ми го е написал - дуфастон 2х1 до настъпване на менструация... Пия го вече 14 дни. Колко според вас да продължавам и ако няма + тест да спра. Благодаря предварително за всички мнения.
Тъй като не съм лекар, не мога да ти кажа да го спираш или не... Щом твоят лекар го няма, потърси мнение на друг. Така, мисля, че е най-правилно. Все пак ти пожелавам положителен тест!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт