Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

• 76 570
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив

Албенка - всичко твое е чудесно. Принцесите са супер! А при тортата с пуричките какви пури използва - готовите, които продават по магазините или някакви други? Отдавна ми се иска да направя и аз торта с пурички, но като им видя цената и се отказвам.

Не съм Албена, но знам кои пурички използва. На Dr. Gerard са и една кутия струва 1.50-1.70лв, а вътре са приличен брой и доста дълги. http://www.si-7.com/l_bg/?s=14&i=190

Момичета, съжалявам, че няма да коментирам нищо- както винаги нямам време. Стягам детето за градина, а като се върна се залавям с работа... свърши ми коледно-новогодишната почивка  Sad

Само искам да честитя на Ина хубавата лентичка и да пожелая леки бременност и раждане и здраво бебче на финала  Hug

# 121
И една коледна бисквитка съобщение, която хвърли в туш родата  smile3508
Не само родата ти е ТУШ!!!!!
Новата година започва с прекрасни новини!!! Дано да е заразно за тези които го искат!!!! /Аз съм се ваксинирала СРЕЩУ подобни лентички  Grinning/ Желая ти здраве и успешно обратно броене!!!

# 122
покритието на самата торта е смес от варна и руска мастика 2, не нзам защо само руската мастика мн ми се цепи и пука като седи един ден, и самото тесто ми е мн твърдо, а така смес от две теста се полу4ава мн добре за работа, мн еласти4но и същевременно сладко
а ина4е фигурките отгоре и панделката са само руска мастика 2
савсем обикновена тортичка, но весела и цветна, все пак детенцето е на 1 годинка, като попорасне само 6те си иска тортите Simple Smile

# 123
  • София
Честита Нова Година!Много здраве,щастие,любов и само хубави емоции!Ето и обещаната торта за нова година. http://ninonzh.snimka.bg/cooking/kuhnya.395077.16763324

# 124
Честита Нова година и от мен! Пожелавам на всички Ви здраве и радост през новата година и още много хубави торти да се показват в хубавата ни темичка.  bouquet   bouquet   bouquet

# 125
покритието на самата торта е смес от варна и руска мастика 2, не нзам защо само руската мастика мн ми се цепи и пука като седи един ден, и самото тесто ми е мн твърдо, а така смес от две теста се полу4ава мн добре за работа, мн еласти4но и същевременно сладко
а ина4е фигурките отгоре и панделката са само руска мастика 2
савсем обикновена тортичка, но весела и цветна, все пак детенцето е на 1 годинка, като попорасне само 6те си иска тортите Simple Smile
А какво стана с ганаша от белия шоколад на Илчовски,получи ли се?Тази тортичка с него ли е?

# 126
Аз пак да питам,пък дано някой ми отговори - как се правят тези шоколадови решетки, за украса отстрани, явно се правят отделно, втвърдяват се,и се добавят,но акъла ми не може да измисли технологията.Благодаря предварително!

Момичета, творите чудеса!!!
Ето как го правих аз
http://hihonas.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html   

Благодаря ти!!!   bouquet

# 127
ганаша не се пресече, стана доста добре на вкус и замазах тортата с него и не ми се повреди покритието, но не стана гъстък както при тъмният шоколад, предполагам че още бял е трябвало да сложа, държах го в хладилника 12-13 4аса но не успя да стегне много, е не е мн рядък, но като крем за между блатовете, иначе сам имала и по добър гана6
ло6ото на илчовски е 4е са на големи калъпи кувертурите и не мога да преценя мн то4но грамажа които слагам, понеже и нямам кантар...
пак 6те пробвам, ся проблема е че имам в хладилника малко бял ганш, един белтък с пудра захар и един пакет отворена сметана и се чудя квод а я направя, торта не ми се прави че тъкмо доизядохме една...

# 128
azals мерси за бързия отговор,че и аз трябва да правя торта,голямата има имен ден на 7 и ми беше важно да знам.

# 129
  • София
Инче (Клер) - страхотна новина наистина!!! Честно да си призная, всеки път, като чуя подобна вест и цялата настръхвам. Мъжът ми отдавна ме е провъзгласил за маниячка на тема "бебета". Но за четвърто и дума не дава да се обели.... На теб ти стискам палци всичко да върви по мед и масло и да се радваш максимално на една прекрасна бременност, а като му дойде времето - и на едно прекрасно бебче. А относно бисквитената торта - радвам се, че ви е харесала.
Ванче, Пепи - благодаря ви за инфото относно пуричките. Ще трябва да се разтърся по магазините.
Рая - за курабийките ползвам винаги една и съща рецепта (мисля, че е на Наталина):
За тестото: 150 гр масло (размекнато на стайна температура), 1 яйце, 1 ч.ч. пудра захар, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. канела
От всички продукти се замесва тесто, което се оставя за около час в хладилника да стегне (увито в найлонов плик). Взима се част от него и се разточва върху набрашнен плот. Аз разточвам доста тънко - приблизително 3-4 мм, за да излязат по-голям брой курабийки. Пекат се на 180 гр за окло 10-12 мин, може и по-малко, ако са тънички. След като изстинат се украсяват. Тук вече можеш да развихриш въображението си - роял айсинг, фондан, глазура от лимонов сок и пудра захар, шоколад, мармалад и т.н.

# 130
  • Пловдив
ЧНГ и от мен, мили девойки!

Пожелавам на всички успешна, щастлива и благотворна година! Осъществяваве на всички ваши творчески проекти!

raya_рая, много е нежна двуетажната торта. И без да гледам ника, щях да позная, че е твое дело.  Grinning

Катя (Сливен) , добре си се справила с двете торти. А за фигурките трябват тренировки. Wink

bubolinkata, много красиви неща си показала - както винаги! Flutter

azals, много свежа тортичка! Харесвам цветовете. А руската мастика е по-чуплива, защото е с желатин. Peace

mnogoznaeva, blueeye®, и двете сте показали много апетитен разрез! Grinning

Clairette, честито! Пожелавам ти спокойна и безпроблемна бременност! Hug Чудесен начин да съобщиш на родата! preggo

ninon, много добър трансфер! Simple Smile

Аз се включвам и с въпрос. Предстои РД на малкия. Той иска тортата за купона да е Клуба на Мики Маус. Ето такова нещо:

Дайте идея как да направя главата. newsm78 Повечето, които съм гледала, са от прословутото дъми, но тук няма откъде да го взема. Главата не трябва да е тежка. Най-добре ще е да е кекс - или да го дялкам аз, или да се опитам да го изпека по някакъв начин като две половинки сфери, които после да слепя. Нещо се затруднявам да реша как точно да процедирам. Thinking Та ще чакам идеи и от вас. А ушите ще ги направя плоски, не обемни.

# 131
защо да ти трябв ад е толкова лека главата
тялото няма ли да е торта пак която да е покрита с захарно тесто
правиш си тялото и отгоре си слагаш едно кексче което пак си вила с тесто, може да е по дебело самото покритие з ада не се вижда толквоа ако има неравности по основата и взимаш една клечка за шишче и го забиваш да не падне и готово, то няма да мръдне
ушите може от бисквити отгоре пак с тесто или само тесто
а ако иска6 може да направи6 отливка за главата от черен шоколад както преди се правеха шоколадови топки, пълниш балона с вода и замръзява6 и после отгоре полива6 шоколада, но няма да стаен толкова гладко, не се сещам за др идея засега, това ми е на пръв поглед като погледнах тортата, но не нзма, аз правя така снежен човек и няма проблем, главата не ми мърда и на двата пларста

# 132
Хайде давайте , качвайте снимки в този конкурс де , знам че има доста от вас които имат формички . Пък и само пеперуди да покажем , все тази  Joy.
Аз съм пас и то не само заради некоректността на сайта - вчера пуснах торта за конкурс та ако пак подхвана торта ще ме изритат от вкъщи. Иначе пачуърк кътъри ми се намират, но ще тренирам с тях друг път, пък и май предпочитам да пробвам метода за апликация на Ванчето .... но и това ще е по-натам ... сега ще реанимирам от преяждане.
А по въпроса за яденето на тортичка аз точно това направих - спретнах си една и си я изядох самичка почти с голям кеф при това не беше съвсем малка  Blush

и аз така ,хапнах си тортичката сама  Blush

# 133
И една коледна бисквитка съобщение, която хвърли в туш родата  smile3508

Clairette чудесна новина  Hug  Аз скоро излизам от това положение, ти сега навлизаш ... Пожелавам ти да се насладиш на една чудесна, лека и безпроблемна бременност  Hug  На финала здраво и прекрасно бебче (а защо не и две  Heart Eyes)

/Аз съм се ваксинирала СРЕЩУ подобни лентички  Grinning/

Абе нали знаеш приказката за голямата дума и големият камък??? Да не се окаже ваксината с изтекъл срок на годност?  Joy  А, какво обясняваше за баницата с късмети и щерката???  Twisted Evil

# 134
  • Монреал
Здравейте, момичета, прочетох само последната страница, гледам прекрасни новини обсъждате, честито Clairette! Успешен финал!
Имам спешен въпрос. Искам да украся една торта с маслен крем от типа на трансферите, но не е  точно транфер, а запълнена фигурка /в случая Мечо Пух/  с розички от маслен крем направени с накрайник и пош. Дано ме разбрахте. Въпроса е как да нарисувам мечо на тортата има шаблон или? Рових в библиотеката, но там нищо по моя въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт