Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

• 76 563
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
 newsm39 Много хубави торти, но и много тренировки  и разтоварване ще трябват  след празниците.

# 106
  • София
Колко много хора се напочиваха и сега бодро се завръщат:))))

Рая, тортата е изпипана, ти какво друго да направиш, освен нещо перфектно. Въпросите ми ги зададоха - какво е короната, как надписът. Имам и още един риторичен - може и до двата етажа да е, но ще има трети, нали?
Сега за моята торта отговарям - замазах с разтопен шоколад, към който разбих малко масло...интересен микс за замазване, много бързо стяга и на стайна Т, особено ако си извадил тортата от хладилника. Заливах с разтопен шоколад, но в въобще, ама въобще не успях да накарам този доволно разреден с олио шоколад да слезе равномерно надолу...Накрая си включих сешоара с мунщука и така се сдобих с покрита с глазура на вълнички торта:) Отгоре си поиграх с останало количество разтопен бял шоколад  и пликче с малка дупчица, а там тези цветни парченца са карамелизирана в МВ захар, натрошена и лепната тук-таме....
Вкусът - 1/2 рецепта на маслен блат по Сара Филипс, вариация с лимон, 2 платки орехов блат. Редих така -
*маслен блат,
*ганаш черен шоколад+квасена сметана+млени орехи,
*платка,
*крем смес от ганаша(без орехи) и млечно-маслен (от Династията) + зелени смокини от сладко,
*орехова платка,
*млечно-маслен крем с парченца черен шоколад,
*маслен блат.

Еми...това е:) Хареса ми, защото беше разнообразно (все пак почти 15см парче) по вертикал и струва ми се, хармонично като цяло...Не беше сладко и ако тортата е престояла на стайна Т преди хапване, е много мека и сочна.

# 107
issues , ето ти една идея
http://teilor.snimka.bg/cooking/torti.272114.10547925

и още...
http://teilor.snimka.bg/cooking/torti.272114.12038729

http://teilor.snimka.bg/cooking/moite-torti-2.422877.16459888
 а ако разгледаш Галерия торти,със сигурност ще си харесаш нещо.   Peace   

# 108
  • Бургас/Пз
Дайте идея за торта за годишнина. Имам празник с любимия на 16-ти, а се чудя какъв дизайн да измъдря  Thinking.

Нямам никакви кътърси и формички, което малко затруднява положението.

Ето и от мен предложения

http://www.flickr.com/photos/katia_petrova/4035739110/
http://www.flickr.com/photos/katia_petrova/3999104688/

# 109
Ванче , Дими короната е гъм пейст - взех шаблона от СС . Надписа е правен с маркери + шаблончета -  малко ми дойде малка лентата и затова са една до друга думите  Laughing .
 За мини тортичката ...ами не , не е за да е на 3 етажа тортата  Laughing - искаха да имало "мини кейк"( 4" ) за детето , затова  Wink ( тортата беше поръчка) . Върху мини тортичката са си сложили свещ  1-ца , аз тази я направих само за снимката   Grinning

# 110
  • София
Тоя път ще ви коментирам, макар и по-сбито.
Краси - много готино рибарче, хареса ми.
Дот - невероятно нежа и красива торта, сладурско момиченце, прекрасни сърчица. БРАВО!!!
Дими - ти си моята фея на нестандартното, имаш уникален почерк.
Дарилка - сладките ти са превъзходни, а самите снимки като от най-лъскаво кулинарно списание. Истинска наслада за окото! Поклон!!!
Рая - накъде още мислиш да задобряваш, бе жена? Перфекционизмът ти е пословичен. Доказваш го и с последната торта -  уникална е, особено короната. Само това малкото отстрани ме дразни, но клиентът преди всичко.
Дидоча - много вкусно изглежда този експеримент. И аз съм на опашката от желаещи да споделиш повече подробности.
Стаси - много симпатична и нестандартна е тортата със снежинките. А тях с какво прави?
Албенка - всичко твое е чудесно. Принцесите са супер! А при тортата с пуричките какви пури използва - готовите, които продават по магазините или някакви други? Отдавна ми се иска да направя и аз торта с пурички, но като им видя цената и се отказвам.
Катя - харесвам всичките ти торти. Тая с майстор Боб ми е фаворит.
Блу - тортата освен красива, изглежда и много вкусна.

От мен още една партида коледни курабии, кокосови бисквитки и шоколадова торта за ЧРД на свекито.

# 111

да се запиша и аз за новата година

# 112
  • München, Deutschland
Здравейте!

Посъветваха ме да ви попитам тук,в тортената тема Simple Smile

Направих един трансфер за торта, но сега нещо не мога да си го отлепя от джоба, на който се намира. Някакви идеи как да го отлепя? За пръв път ми е и не боравя хич добре с тези неща  Love Възможно ли е да не е стегнал още? Като се пробвах да го махна 1я път, част от него падаше, но не целият (частта беше доста малка). После се стопли, опитвам се, но вече не става и ме е страх да не го разваля...

Преди да го направя, намазах с олио уж за по-лесно, но тъй като върху олиото шоколадът не се захващаше, го забърсах леко със салфетка, така че да има малко олио, но да не е на капки... Въпреки това, сега не се отлепва.. Пробвах и с нож лекичко, но се стапя...

# 113
А при тортата с пуричките какви пури използва - готовите, които продават по магазините или някакви други? Отдавна ми се иска да направя и аз торта с пурички, но като им видя цената и се отказвам.
Бубулинче, и аз бях така, още повече че моите хлапета като видят пурички и полудяват. Обаче..... щерката откри едни пурички на Престиж. Първо че са дълги 15 см, второ че 20тина пурички струват лев и нещо. На вкус не са съвсем същите като гръцките, но те уверявам че си заслужава.
- ЕТО ГИ
azals - Много ти е хубава тортата. Дори жълтеникавото покритие добре се връзва. КАКВО Е ТО ВСЪЩНОСТ? ВАРНА?????  newsm78
Следва приказка, ама не от тия моите смешните.... щото не ми е до смях. Всъщност, чувствам се страхотно!!!!! Ще натопя един човек тук от темата. Ама, най-безочливо ще го натопя и ще ви кажа как днес ме разплака посред бял ден и пред една камара хора.  Става въпрос за една наша всеобща любимка, която ако ми падне в ръцете..... незнам какво ще и се случи......
Както си седя днес, полудяла от работа и влиза пощаджийката. Директно, без да пита ми връчва пакет.  Shocked Ей, така се оцъклих. Виждам на пакета, знака на КСЕРКС и започвам да се чеша там където не ме сърби. Знам, че този път нищо не спечелих от конкурса, обаче.... чудя се какво ли са ми пратили новогодишно.... Отварям пакета, отвътре изпада списанието което беше наградата за конкурса НОВОГОДИШНИ ТОРТИ.   Shocked Бъркам отново в плика и намирам бележка:  

Няма смисъл да говоря повече, нали???? това което мисля и го казах вече, а останалото - когато някога се видим. Знам, че рано или късно ще стане и това!!!!!

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 10:53 от van444eto

# 114
Ами, van4e, честито Simple Smile Много хубав жест от страна на Рая.

Буболинке, много ти благодаря за хубавите думи, обаче аз се чувствам на светлинни години от твоите торти Simple Smile

Ето и днешната ми торта
Тя е за РД на брат ми утре. Ей измъчвам се с тези хора, хич не ми се отдава да ги правя. Това полегналото трябва да е брат ми, ходещ по баирите  Mr. Green А седналото - приятеля му, с който ходят по баирите. Тъй като и двамата са фенове на Ливърпул, та и на знамето сложих птицата от логото на отбора. Туй беше пояснения за неразбралите това произведение на изкуството  Laughing

# 115
Аз пак да питам,пък дано някой ми отговори - как се правят тези шоколадови решетки, за украса отстрани, явно се правят отделно, втвърдяват се,и се добавят,но акъла ми не може да измисли технологията.Благодаря предварително!

Момичета, творите чудеса!!!

# 116
Ванче стига де , караш ме да се изчервявам  Embarassed . Марш да редактираш  Mr. Green
( а ...моля,моля... кажи им , че е за РД , не за Нова Година  Laughing , и ника ми е raya_raya a  не Raya_Raya  Joy )

Буболинка вядях ги аз тези сладки днес в сайта ти , и другите в черно и червено също - голяма красота  Heart Eyes . Каква е рецептата за сладките - аз като се затрупах с формички са сладки ( онзи ден взех 6 бр за 50 цента  Laughing ) , поне да взема да спретна едни следколедно .
Катя хората са трудни за моделиране - важна е идеята . Сигурна съм , че брат ти ще се зарадва .

# 117
Момичета,минавам само да ви се похваля с новогодишната си торта. Само не ми се смейте,моля ви! Това ми е първи опит с марципан Варна  Embarassed.

И парченце:

# 118
Аз пак да питам,пък дано някой ми отговори - как се правят тези шоколадови решетки, за украса отстрани, явно се правят отделно, втвърдяват се,и се добавят,но акъла ми не може да измисли технологията.Благодаря предварително!

Момичета, творите чудеса!!!
Ето как го правих аз
http://hihonas.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html   

# 119
Привет  Grinning
ЧНГ! Честито на всички за всички поводи, които съм пропуснала, а те са много  ooooh! Blush
Нищо смислено не съм правила в последните месеци, но идвам да се запиша, че съвсем ще ви изпусна иначе. Пускам какво съм правила в последно време, не е нищо особено, не бях във форма, а и почти не е по темата, но да не е гол запис.

Първата ми торта без украса в живота  hahaha . И това доживях да направя.
 Рецептата е на Буболинката, пожъна голям успех, сега само това искат да им правя.

Малко Коледни сладки, които правих седнала и доста претупах, но бях скапана  Blush

И една коледна бисквитка съобщение, която хвърли в туш родата  smile3508

Този конкУрс с пачуърк кътърите много лоша идея ми се струва  Rolling Eyes .
До нови срещи  Grinning !

Общи условия

Активация на акаунт