Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

• 76 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • у дома
За много години  Hug  bouquet

raya_рая, тортата е страхотна  Party нямам идея накъде повече искаш да позадобрееш  Rolling Eyes  Mr. Green  didocia, ще споделиш ли малко повече за новогодишния ти експеримент  Thinking  stasi76, тортата е убиец - преливащите цветове и снежинките са се получили много добре, но някак едното с другото не ми се връзва, т.е. като комбинация  Rolling Eyes Албена, представям си, ако имаше опора как щеше да изглежда тортата.  Crazy Hug  jijo2233, обожавам еклеровите торти, ще взема да спретна една  Crazy

всички показващи тортите си в тази тема сте непресъхващ извор на идеи, а и не само. радвам се, че съм една от Вас  Hug  bouquet

Блуто, идеен дядо Коледа влизащ през комина. Самата торта каква е? С какво я намаза за да не се разтопи фигурката?

Дарилка, тортата не е нищо особено - готови шоколадови платки напоени с малко ягодов сироп, крема е - крема сирене, масло, кутия кондензирано мляко, разбита течна сметана. краката на добрия старец бяха от шоколадово тесто, елхите - шоколадово тесто + мъничко готова маса, затова и нямаше проблем фигурката да си остане цяла.. е, елхите лекичко започнаха да се разтапят на втория ден, но нищо фатално  Peace ето разрез:  

# 91
 blueeye® разреза е мммм Heart Eyes И на мен не ми се връзва обаче нямаше как. Идеята ми беше фона да е бледо син с бели снежинки, но не ми остана ММ и това се получи от останките на ММ. Тортата беше за вкъщи така че не се притеснявах много какво ще се получи. Wink

Рая и аз не знам накъде повече ще задобрееш. Страхотна ти е тортата.  bouquet

# 92
  • Vaudreuil Canada
raya_рая, тортата е страхотна  Party нямам идея накъде повече искаш да позадобрееш  Rolling Eyes  Mr. Green  

И аз на това се чудя - особено след тази прекрасна торта.

Много сладко начало на годината - да взема да пусна малко солени работи за разнообразие  Wink

# 93
raya_рая, тортата е страхотна  Party нямам идея накъде повече искаш да позадобрееш  Rolling Eyes  Mr. Green  

И аз на това се чудя - особено след тази прекрасна торта.

Много сладко начало на годината - да взема да пусна малко солени работи за разнообразие  Wink

A има , има и то много , но  мъжа ми  каза , че без талант не ставало  Crossing Arms .... Joy
Дарилка да , фондан е  - ММФ
Блу леле , окапах  се  Mr. Green .Тази торта е само крем  - точно по мой вкус .

Шемет пък у дома само солено ...не правих тортичка за НГ и ми се прияде  . Май ще спретна една мини и ще я нащтракам с Пачуър Кътърс ( за конкурса  Laughing)

Хайде давайте , качвайте снимки в този конкурс де , знам че има доста от вас които имат формички . Пък и само пеперуди да покажем , все тази  Joy.

# 94
  • Vaudreuil Canada
Хайде давайте , качвайте снимки в този конкурс де , знам че има доста от вас които имат формички . Пък и само пеперуди да покажем , все тази  Joy.
Аз съм пас и то не само заради некоректността на сайта - вчера пуснах торта за конкурс та ако пак подхвана торта ще ме изритат от вкъщи. Иначе пачуърк кътъри ми се намират, но ще тренирам с тях друг път, пък и май предпочитам да пробвам метода за апликация на Ванчето .... но и това ще е по-натам ... сега ще реанимирам от преяждане.
А по въпроса за яденето на тортичка аз точно това направих - спретнах си една и си я изядох самичка почти с голям кеф при това не беше съвсем малка  Blush

# 95
Преди да тръгна за работа да взема да си пусна вчерашната торта за РД на мъжо, че то вчера от готвене не остана време да седна  Laughing
Хубава седмица на всички пожелавам.

# 96
Катя,прекрасна ти е тортичката,сигурно много се е харесала.Ако може да дадеш малко повече информация-каква е отвътре и отвън.Че мойта голямата има имен ден на 7 и съм в период на замисъл на тортичка.Мерси.

# 97
михаела73, за отвътре е карамелова. Изпробвах рецептите на Пепи, в тортената библиотека, за карамелов крем и сироп. За блата направих пандишпан от 10 яйца, който срязох на 2. И между тях сложих 1 ред бишкоти. Отгоре е с руска мастика 2. Аз само нея си ползвам за покритие.

# 98
ИСКАМ ДНЕС ДА ПОЗДРАВЯ ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ /на патеричка/!!! Сещам се за silrai i silsav./ Е, и за Силвестър Сталоун се сещам, ама той не заслужава!!! / Laughing  Честито на всички които празнуват  - на Св. Силвестър!!!
bicho malo - Чудех се аз какво е това грозде посред зима, но щом такава е традицията - добрееееее..... Хубава е станала тортата ти!
Стаси - покритието е страхотно. Мислех да събера всички останки и да покрия и аз така новогодишната торта, но се отказах. Цветовете при теб са станали много нежни. Представям си я на живо колко е била нежна.
Райчееееее - А, не го раздавай толкова скромна още в началото на годината!!!! Тортата ти е невероятна. Кажи за короната! от какво е???  newsm78
Блюто - сърдита съм ти!!!!  Crossing Arms И аз искам торта за вкъщи!!! И то такава - "нищо особенно".
Катя - Хубав лап-топ.

Хайде давайте , качвайте снимки в този конкурс де , знам че има доста от вас които имат формички . Пък и само пеперуди да покажем , все тази  Joy.
Е, какво да качваме? Колко от нас имат пачуърк кътъри? Написах запитване до админа, по-точно попитах къде да питам за подробности. Защото ми се искаше да уточнят условията предварително, а не пак да стават тъпи истории с местене на торти и дисквалифицирани участници.... Ама, няма кой да ми отговори и да пусне тема за коментар и въпроси по конкурса. Още празнуват хората.....  Tired

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 12:42 от van444eto

# 99
van4e, ама то туй мойто не е лаптоп  Mr. Green Идеята беше да е само клавиатура с мишка, ама тя клавиатурата нали е по-тясна, пък аз исках по-голяма торта, и за това сложих мишката и подложката отпред.

# 100
  • София
Честита Нова Година, момичета, много здраве и вдъхновение за любимото хоби!

Искам да питам нещо. Вчера докато търсех нещо в нет-а попаднах на една българска фирма, която предлага професионално оборудване и е представител на една италианска фирма, която има много интересни неща баш по тортената тема и за всичко друго сладкарско. Каталогът е много богат, но не става ясно какво има в наличност в БГ и имат ли магазин (видях само адрес на офис).

Ето го каталогът - http://www.paderno.it//upload/docs/pasticceria.pdf
Ето я и фирмата - http://bps.bg/bg/products.php?g_id=22

# 101
Честито на именниците днес!

Ванче, ти се сещаш само за silrai и sillsav, пък аз допълвам и  marulka_s

Едит: kali част от продукцията от този каталог, който си показала съм виждала на Кадемлия, но както се досещаш цените там са просто убийствени и никога не съм се заглеждала и не съм разпитвала. А пък след като Илчовски отвориха магазин в София, спрях дори и да мисля за лелка Костадинова  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 11:31 от violetblue

# 102
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!!МНОГО ЗДРАВЕ,УСПЕХ И ЩАСТИЕ ПРЕЗ 2010Г. И МНОГО,МНОГО ТОРТЕН ХЪС И ВРЕМЕ ЗА НЕГО  newsm62!!!!

Аз за съжаление само ви чета по диагонал,защото нямам време а и ми се понатрупаха малко проблеми, но виждам НЕВЕРОЯТНИ ТОРТИ, за пореден път ви казвам СТРАХОТНИ СТЕ newsm20
ДОБРЕ ДОШЛИ на новите момичета!!!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на патерица на всички които са имали повод и не съм успяла да ги поздравя на време!

# 103
  • в семейството
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Пожелавам ви много, много здраве, любов и много нови знания в тортоправенето!
Искам отново да благодаря на всички споделящи търпеливо своите знания, съвети и  опити.

За всички Вас  Hug 

# 104
Дайте идея за торта за годишнина. Имам празник с любимия на 16-ти, а се чудя какъв дизайн да измъдря  Thinking.

Нямам никакви кътърси и формички, което малко затруднява положението.

Общи условия

Активация на акаунт