Много мина, мъничко остана през ЯНУАРИ аз да стана мама! - 30

• 27 692
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Честит Рожден Ден на Ивчето, да е жива и здрава и много щастлива!   bouquet

villy , по принцип не трябва да се пие кафе, уж предизвиквало колики. Аз като гламава се впрегнах с първия ми син и грам кафе не близнах първите 3 месеца, но той пак се съдираше от рев нон-стоп от колики, а аз бях като парцал без кафе, тоя път хич не смятам да се лишавам точно от кафето и без това кръвното ми сутрин след закуска и кафе е 90/60, така че тоя път ще си спестя подобни лишения.  Peace

От пловдивските майчета май сме доста голяма групичката за Селена, кои още са планирани за около 20, освен Мисчевиус и мен?

# 601
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро дами  Heart Eyes!

Честит имен ден на всички празнуващи мамита и техните дечица, любими хора....

Честит рожден ден на Ивето!

Холи - всичко ще е наред, миличка. Но чудесно те разбирам  Hug  bouquet Дано скоро дойде момента и всичко бъде наред!

Вили - едно цитатче от библиотеката на Кърмаческия:
От много познати и роднини чувам, че докато кърмя, трябва да избягвам най-различни храни и напитки, защото бебето щяло да има колики или пък млякото ми да се променя. Ако ги послушам, няма да остане нищо, което да ям, а имам силно желание да кърмя”, оплаква се Гергана, бременна в седмия месец.
Още от утробата бебето ви е свикнало с вашите предпочитания, защото околоплодната вода мени вкуса си в зависимост от това, какво ядете. Това, което яде майката, преминава в малки количества в кърмата, но това не са нови вкусове за бебето, така че няма нужда да избягвате каквито и да е храни или напитки. Действително има храни, които са по-силни алергени и е разумно да ги консумирате умерено, но не и да ги избягвате – ако избягвате всичко, което евентуално би могло да бъде алерген, ще се окаже, че живеете само на варено пиле, царевичен хляб и вода. Такива храни са цитрусовите плодове и сокове, праскови и кайсии, ягоди, риба, твърде много яйца и краве прясно мляко. Можете да пиете кафе, ако имате такъв навик, но го намалете до 1-2 чашки на ден, за предпочитане разредено със сметана или мляко.

Много е хубаво, че мамите, които вече са у дома, споделят своите проблеми! Дано ние да се понаучим от тях, а и по-опитните да помогнат!

# 602
villy кафе пия и по време на бременността и по време на кърменето (както и преди това де).
По 1 сутрин /ама яко, щото иначе не мога да отлепя от леглото Mr. Green и ме боли глава от ниското кръвно/-смятам, че след като организмът ми, и респективно и на беб е свикнал с дозата кофеин, която получава всяка сутрин-не би следвало да има проблем.
Аз знам, че кафето е диоретик и кофеина действа възбуждащо-за предизвикване на колики-не съм чувала/чела Rolling Eyes
Така или иначе, аз кафе ще си пия-а ако имаш притеснения-просто пробвай за по няколко дни със и без кафе какъв ще е ефекта Peace

# 603
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ИВЕ!ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ С МАЛКИТЕ ГОСПОЖИЦИ,МНОГО ЛЮБОВ С БАЩА ИМ,ЕДИН ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ!

# 604
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ИВАЛЕКС!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ.
Момичета и аз ви благодаря за ценните съвети за кърменето

# 605
HOLY ,мила ,не се безпокой!  Може да си била с късна овулация или лекарката да не е сметнала правилно термина.Щом лекарката не вижда нищо обезпокоително при прегледите, значи няма защо да го мислиш-бебчо ще излезе, когато е готов.С първата ми бременност лекарката изчисли термина според 28 дневен цикъл, а моят никога не е бил такъв.Водеше се ,че преносвам, а бебка се роди 3 кг.Според интернет калкулатора ,който взима предвид личната дължина на цикъла съм родила ПРЕДИ термина.Със сегашната бременност като ходих на 3Д се оказа ,че бебка изостава с 3 седмици, ако се смята по 28 дневен цикъл.Настоях да се вземе предвид че след усложнения  цикъла ми стана средно на 40 и няколко дена и термина ми беше коригиран според показанията на ехографа.Така вместо на 09.01 стана на 28.01.Иначе представяш ли си какво преносване щяха да ми отчетат?

# 606
  • БГ
ЧЕСТИТИ НИ НОВИ БЕБЧЕТА!!!    bouquet    Да са живи и здрави, а мамите бързо да се възстановяват!!!     bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ivalex! Желая ти много здраве, щастие, любов и късмет и най-сладкото и послушно бебче!

ЧЕСТИТИ ИМЕНИ ДНИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ВЧЕРА И ДНЕС!!!    bouquet

Мануела, много се радвам, че дойде и вашият ден, гушни Митето и от нас!!!   Heart Eyes

villy, както и little rabit е писала, кафето е едно от нещата, които трябва да избягваме по време на кърмене, но за всеки организъм си е различно, какво да правим ние с ниско кръвно, да припадаме ли?! Аз и през миналата бременност и сега не съм спряла със сутришното кафе, така беше и по време на кърменето на Марти, просто си бях направила схема, пиех по едно кафе на ден веднага след сутрешното кърмене в 6ч и се надявах до 9ч действието на кафето върху кърмата да е намаляло. Има и много други течности и храни, които ще се наложи да ограничаваме по време на кърмене, например всички бобови разстения, зеле, цитруси, но всичко с мярка, все пак и нашия организъм има нужди, а не съм чувала за бебче, което да е пропуснало периода на коликите!  Peace

HOLY,   Hug  може и да не четеш, но поне споделяй, щом ходиш редовно на прегледи и всичко изглежда наред с бебето, не се притеснявай излишно, та 14-ти е след една седмица, не остана!   Hug

Аз снощи спах,   Flutter  чак сутринта, в 7ч, когато алармата ми звънна, се усетих, че не съм ставала през нощта нито веднъж! Има причина, обаче, или поне аз намирам такава в двете глътки шардоне, които си позволих на вечеря,  Embarassed  бях приготвила печен лаврак и задушени картофки, а татито отвори бутилката с винце иии ... аз не издържах на изкушението.

Много   Hug  и стиснати палци на всички мами, които днес са на прегледи или им предстои раждане!!!   Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.     ooooh! 

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 10:46 от stefaniika

# 607
Tatitt  Hug писали сме заедно..абсолютно е така Peace
Към изброените по-силно алергенни храни и коликообразуващи добавям:
-фъстъци-мноооого силен алерген! Дават се на децата чак към/след 3-тата годинка!
-бобови (грах, боб, леща, )-газообразуващи
-зеле, броколи, лук-пак газообразуващи
-прясно мляко (повтарям го, за да уточня)-кисело може неограничено, сирене, кашкавал също, извара..но при тях го няма белтъка, който предизвиква алергията-при обработката се трансформира.
-какао
-глутен

И защо проблема е повече при кърменето (доста разпитвах доката разбера Laughing)
През бременността плацентата е филтър, а по време на кърмене, въпреки, че кърмата не се доставя от стомаха ни, а се произвежда в гърдите; чрез лимфната с-ма постъпват влезлите в кръвообръщението хранит. в-ва от стомаха и тънките черва и съответно и в кърмата ни.

# 608
  • Стара Загора
Да почерпя за моята именичка :

Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да се радвате на здраве и успехи през цялата година и Св.Йоан да покровителства над вас!

# 609
Здравейте на всички!
Честито на всички майчета гушнали вече своите малки съкровища, да са живи и здрави, желая от сърце щастливо детство и много да радват мама и тати!
Толкова дълго време вече ви чета, но все не намирам време да пиша, пък около Коледа малката и таткото бяха доста болни та едва намирах сили.
Радвам се че вече ви чета, чакам и аз бебчо с нетърпение и стискам палци на всички запътили се към родилното.
А ще се радвам да разгледам снимки на бебенцата, благодаря ви

# 610
Честито на всички именници и на мамите с именници-да са ви живи и здрави!Напоследък и аз не пиша много,но ви чета.Вече нямам търпение бебка да се роди-ама поне дано го направи на 9-ти(тогава ми е последния термин),а и татко и има рож.ден!
 Отивам да полегна,че накрая е големия зор!-бебка си иска своето. Simple Smile

# 611
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВЕТО!  newsm59 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА! НЕКА МАЛКИТЕ ДУШИЦИ САМО РАДОСТ ДА ИМ НОСЯТ! ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО ИМЕТО ИМ!  
MTV, винаги имаш много полезна за нас информация, а и картинките на бебчовците са  Heart Eyes /За мой срам така и не се научих как се слагат/
За кафето и аз си го пиех през цялата бременност - по едно на ден, сутрин за разбуждане. Просто не можех без него. Пия го така години наред и ми е като наркотик.  Сега от един месец насам пия безкофеиново, заради проблема с кръвното, който ми се появи. Аз тъкмо онзи ден ви се похвалих, че горе-долу ми се нормализира и вчера пак го вдигнах.
Litlle rabit, на мен Минев ми насрочи секциото за 14 -ти януари, така че съм малко преди вас и сигурно няма да се засечем там. Малко се притеснявам, не от операцията, а от това, че бебенцето е мъничко. На ехографа излиза към 2500 кг. Щеше ми се да постои още малко на топличко и дори се колебаех дали да не раждам нормално, въпреки проблема с очите, но докторът каза, че с това кръвно по-добрия вариант е по-ранното родоразрешаване. Иначе има опасност и за бебето, и за майката. Направих си кръвните изследвания, а днес ще ходя и при личния лекар за това становище, че съм клинично здрава и ЕКГ-то и вече съм готова за старт. Simple Smile Както нищо не бях изгладила, да видите за два дена, как всичко свърших. Имам още някои неща за купуване, които ще вземем тези дни.  

# 612
Честит Рожден Ден Иве Hug

Честито и на всички празнуващи.
Да ви почерпя за моя любим

Хайде, вестителките са на ход! Grinning

# 613
  • София
Честит Рожден Ден, ivalex! Честит имен ден на именичката на Сиер! И честито на новите мами! Пожелавам ви всичкото щастие на земята  Hug

Момичета, дайте съвети, който е патил с подобно нещо. Още от родилния дом Ели ми е с конюнктивит. Само и гурелясва очето. Там и го почистваха като я взимаха за тоалет и педиатърката ми каза да го почиствам с клечка за уши с преварена вода. Каза ми, че мога да и капвам и кърма, но аз не мога да си представя как ще стане това капване при положение, че аз не цедя и да я гоня с гърдата и да се надявам да капне, когато и е отворено окото... струва ми се мисията невъзможна. Та педиатърката изписа и едни капки да и капя и в двете очета (защото обикновено инфекцията се предава от едното на другото) и аз след няколко дни неуспех само с преварена водичка започнах да капя и капките. Имаше леко подобрение, но днес и е 6ти ден на капките и определено не бих казала, че очето се е оправило... на описанието на капките пише, че се използват максимум 10 дни. Мисля в понеделник да викна педиатърката, ако още е така... но всеки, който може да сподели опит по въпроса ще ми бъде полезен.

И още едно проблемче имам и за него да питам... като се събуди и излизат по 1-2 пъпчици по лицето - червенички, понякога с малка бяла точка по средата и обикновено изчезват докато заспи и се появяват пак при следващото събуждане. Като спре да се появява една, започва да се появява друга. Т.е. няма повече от 2 обикновено и те са за по малко и си изчезват, но не мога да разбера от какво и се появяват. Излиза и са и няколко пъти и по телцето такива и пак изчезваха много бързо. Даже ако викна педиатърката може би няма да има нито една да и покажа. Та и с това ако някой има опит, нека сподели.

А ние от вчера само се преобличаме... спря да ака на всяко кърмене. Сега пропуска по 2 обикновено и на третото се оаква до ушите  Grinning Отделно пък от време на време ми преяжда и после ужасно повръща... аз затова спрях да давам втората гърда, но първата няма как да и я взема. Обикновено повръща, когато не се е уригнала хубаво, но пък какво да направя като не успява да се уригне?!
Та такива работи ме гонят мен... оплаках се.

# 614
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИВАЛЕКС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМЕННИЦИ!!!
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ НИ МАМИ!!!ЗДРАВИ БЕБЧЕТА ИМ ЖЕЛАЯ (И НА НЕРОИЛИТЕ СЪЩО)

аз пък снощи спах като къпана.все едно не съм бременна.направо немога да повярвам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт