113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 897
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Boston, MA
Кръстена на дядо си Божко Simple Smile

# 271
Бубс, да сте здрави с Дани!

4естито и на другите именници!

Умалителните не са само в от4етните, в една друга тема се пише масово от рода на води4ка, кафенце, плод4е, лютени4ка, ориз4е с маслинки и тн.
Едвам ми стига въздуха да из4ета някои изре4ения Laughing

# 272
Аз пък мислех, че това е "отчетна."  Не знам какво е отчетна тогава....

Честит празник на всички именници!

Ще приема "акаме зелено" буквално, не като екологична метафора Simple Smile   Аз от бебета (преди моето, разбира се!!) никога не се бях трогвала, а и не е имало около мене. Но, да, спомням си с какви детайли обсъждах после цвят, консистенция, и количество, особено първите няколко месеца... 

# 273
Честит празник на всички, на именяците двойно да им е честит!

# 274
Какъв празник е днес? Нямам календар и не мога да се сетя.   ooooh! Честито Богоявление. Да са живи и здрави именниците!

Някой правил ли е изследвания за алергия към краве мляко при бебе под една година? Ще съм много благодарна за информация какво точно се прави (педиатърката ни е във ваканция).

# 275
Янажар ние май сме с такава алергия обаче док каза че под 1г не се правят изследвания, по осведомените да кажат че и мен ми е дерт

# 276
  • САЩ
Честито на именниците днес!

Честит рожден ден на Аталанта!

Честита бременност на Juturna!

А сега въпрос от мен - какво ви е отношението към алкохола? Мислите ли че е супер вреден дори в малки количества? Държите ли алкохол в къщи? Ако да, заключвате ли го? Пиете ли пред децата си? Смятате ли че е съвсем, ама съвсем грешно и супер вредно да се куса алкохол преди 21 години? И изобщо ми е интересно какво мислите по темата.

Питането ми се породи от разговор между колежките вчера. Чух супер крайни мнения и честно казано се изумих от някои разсъждения. Аз съм израснала в семейство където винаги е имало алкохол в наличност, но не се е консумирал в големи количества. По чаша вино зимата и бира лятото с вечерята е било нещо нормално за родителите ми. Алкохола не е бил заключен, не ми е бил забранен и никога не е предизвиквал особен интерес у мен, може би по тази причина. Не ми е идвало да се напия защото го е имало и не съм го правила. Сега често си пииваме по чаша вино или бира с мъжа ми, на събирания и повече. Пием и пред детето и не го приемам за грешно. Ако малкия поиска му се казва че това е за големи, а за него си има сок и мляко и това е.
Тук живеем в университетски град и ми е правило впечатление когато някой навърши 21 години какъв биг диил е точно защото може да пие алкохол и това означава едно задължително, отвратително (за мен) напиване до несвяст, като това продължава до края на колежа, а понякога има доста трагични случаи. Често след пиянски инцидент дават интервю по телевизията с родителите на момчето/момичето което е пострадало и те винаги са хора които не са пили през живота си, нямало е алкохол в дома им, точно за да може децата им да не го виждат и проявят интерес. Та тези хора коментират че са шокирани от това че децата им пият, че едва ли не е невъзможно.
Според мен всичко забранено и крито предизвиква по голям интерес и любопитство. Не ми харесва поголовното пиене в БГ още от 12-13 годишна възраст, но и не приемам че е така грешно ако момче или момиче опита алкохол на 17-18 години. След като може на 18 години да ходи да се бие с оръжие, какво толкова би станало ако изпие една бира?
Та споделете на който му се споделя  Grinning

# 277
Разпускаме с алкохол в петък вечер. През другото време не пием- първо нямаме време, второ-ако пием няма да можем да си вършим задълженията на следващия ден  ( без едно мога, но с едно не мога-този тип пиячи сме Grinning). Не държим вкъщи алкохол, детето ми  е на 3 годинки и никога не е "кусало" алкохол. Познавам деца на много по-малка възраст, които вече знаят какво е ракия ,вино и бира и родителите им се гордеят с това. Имах позната, на която двегодишната дъщеря се напи със шампанско на купон у нас -бащата  на детето го намираше за супер възмутително, но майката много се кефеше какви щуротии ги вършеше невръстната и дъщеря. Ние с мъжа ми кокорехме очи. Друг такъв случай като това момиче не съм наблюдавала пряко, но този бая ме шокира.

Като стане голяма дъщеря ми, ще го мислим. Засега не проявява никакъв интерес към алкохол и слава Богу.

Честито на именниците!

# 278
Тестове за алергии май не обичат да правят. Синът ми е на 2 и до сега все отлагат, а сме с предполагаема алергия към кокоса - нещо като контактна алергия е. Казват просто да избягваме всичко с кокос, кокосово олио - съответно всякакви лосиони, кремове, сапуни и т.н. Ако имате изобщо подозрения най-добре да избягвате кравето мляко колкото се може по-дълго.

Честито и от мен на всички празнуващи!

# 279
  • САЩ
Цоне, е твоите хора са пък в другата крайност. Направо ме остави така  Shocked поста ти  Grinning

# 280
Хитруша, нашето мнение (моето и на мъжа ми) съвпада с твоето: прекалено твърдите забрани имат обратен ефект. Моето семейство е от винопроизводителен район, имаме лозе, половината ми роднини в България си правят собствено вино и ракия, винаги сме имали вино и друг алкохол вкъщи. На правилното пиене на алкохол в семейството ми се гледа като на изкуство и белег за добро възпитание. Доста преди да опитам алкохол за първи път ми обясняваха кое как се пие и с какво не се комбинира, както и че да позволиш да се напиеш е проява на върховна неграмотност. Разрешиха ми да опитам вино, доколкото си спомням, на 13-14 (глътка шампанско на Нова година).  Досега гледам на алкохола като на изтънчена добавка към яденето. Не разбирам и не практикувам пиене заради самото пиене.

Решили сме, че ще образоваме децата си по отношение на алкохола, без да ги насърчаваме да пият, но и без да го превръщаме в забранен плод. Вкъщи имаме етажерка за вино в кухнята, нямаме намерение да я махаме (извън досега на малки ръчички е).

Атти, мерси! Аз питам главно, за да знам дали си струва да подлагам Буболечето на тестове, след като мога просто да избягвам алергена. Предполагам, че ги избягват заради многото грешни положителни резултати на тая възраст...

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 20:12 от ianajar

# 281
Доста преди да опитам алкохол за първи път ми обясняваха кое как се пие и с какво не се комбинира, както и че да позволиш да се напиеш е проява на върховна неграмотност.

Е ,хайде сега-вестник "Трезвеност" .Не мога да повярвам ,че никога не ти се случвало да  бъдеш неграмотна Stop

П.С.Заяжда ми "А'-то, така че не се чудете, ако  пропускам буквичка тук-таме.

# 282
Няма зна4ение дали има абсолютна забрана или липса на такава за алкохол. Зависи си от детето.  При родителите ми винаги е имало незаклю4ен алкохол(да им се 4уди 4овек, покрай вси4ките други забрани), аз бях от кириъс кидс и сама съм пробвала доста малка, на 15 на една хижа изпих бутилка вино, нищо ми нямаше.  
Преди доста години имах един, който запо4на да пие кафето си с бира като се събудеше, нагледах се на какво ли не, пък и съм пила какво ли не, във всякакви коли4ества, работела съм в кръ4ми, просто дойде момент, в който се отвратих от алкохол.

Мъжа ми никога не е опитвал, става му лошо само от миризмата, у тях никой не пие, като е станал 21 не се напи...а се ожени Laughing
Разказвал ми е като е бил на турнирите по футбол за деца в Дания и Швеция, с отбори от цял свят, как някои са се напивали, понякога до натряване, щото няма забрани за възрастта. Поправям се, за Дания става на въпрос.

У дома нямаме алкохол, единствено купувам в мини коли4ества за готвене. Планирам да обясня на детето как аз виждам нещата за употребата на алкохол, но единствено то ще реши дали да пие или не.

Сетих се, като бяхме в Англия(Уорингтън), искахме да ве4еряме по-късно с приятели в един пъб и не ни пуснаха с Ейдж. Казаха, 4е след определен 4ас, деца под 18 дори и с предружител не пускат на такива места. Не знам дали е закон или някаква местна политика.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 21:04 от benson10

# 283
С алкохола-като с цигарите,другите дроги,ранния секс,седенето до среднощ,яденето на джънк=все в една група е за мен. АКо не научиш детето на информираност и баланс като цяло, овреме и възрасто-съответно,иди го гони в колежа. Ракийка и фас не бих дала никому.Пием минимално,не се крием.С повод и без си рецитирам дрила, гледаме клипове и четем по темата,в останалото време с личния пример к така беше заклеймен нагоре мисля да опитаме да се справим.

# 284
  • Чикаго / София
Израстнала съм в едно обикновенно българско семейство. Баща ми си сипваше по една ракийка вечер, чаша вино или бира - според сезона.  Алкохол в нас винаги е имало на достъпно място. Опитах алкохола още в ученическа възраст, но бях от разумните деца - пиех само по купони и с мярка. Естествено, че в студентските си години съм се напивала с българска водка и степ в пластмасови чашки - бедни студенти какво да правиш! Ама ей на жива съм още, а и всяко нещо с времето си. Сега алкохол пия рядко, да не кажа, че и въобще не пия напоследък. Само по събирания,  напиванията отдавна са история. Съпруга ми и той не пие.  В къщи алкохол имаме, ама не пием - само ако дойдат гости за почерпка. Децата са виждали алкохол, но никога не са опитвали.

Не съм привърженик на строгите забрани.  За всяко нещо си трябва да се обяснява, за да може да се подхожда с разбиране, а не като към нещо забранено.

Общи условия

Активация на акаунт