113 САЩ.Новогодишна баница късмети раздава:здраве, успех и бейби бум предвещава!

• 31 951
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Много са полезни тези класации. Помагат ми да реша как със сигурност да НЕ си кръстя детето  Laughing . За сега фаворит ми е Гъс от най-популярните (наскоро го бистрихме в една друга тема, наред със Скот и Кърт) , но смятам за по- интересно да го изпиша със "З" накрая. Алтернативните спелинги също били на мода, смятам да се възползвам.

Агент, това Лорелей, или както там се произнася е супер, ултра модерно в момента...чета едни американски форуми и се дивя  Laughing

Ооо, къде е тая тема? Може ли линк?  Grinning Звучи обещаващо забавна. Мога да добавя певицата Киша (която влиза и в класацията за алтернативни спелинги с Keyshia).

# 511
  • usa
странни имена ли обсъждаме в момента? мен ме изумяват най-вече обикновени имена, думи със странен спелинг. един вид дали му на детето име, което всеки може да изрече, ама за да го прекарат, му сложили `фенси` правопис. като на моята силвия една дружка - justys - като правосъдие, но не съвсем... а сестрата на justys се казва regan, като президента, но пак не съвсем... ние се стремим да сложим на нашите деца поне първи имена, които не им се налага да спелват, а местните душа дават без причина да усложнят живота на техните отрочета...

# 512
За втори път таз седмица цитирам Фрийкономикс из форума  Mr. Green, за мен всички класации по откачалщина печели Shithead. Преди да подскочите, четяло се "шъ-тиииийд."

В Англия пък има концепцията за "posh name," която малко ми убягва, още не съм живяла тук достатъчно дълго, за да имам вътрешно чувство Sunglasses Американските тенденции са ми по-интуитивни. Та, пош било Miles, Rhys, Quinn - и да не се бъркате с кралските имена, тук всички останали са Хенри, Джеймс и т.н., с мъжките имена никой не си прави експерименти.

Любима тема  Crazy

За бебе-чакащите, ето една много добра статистика, пише се името в полето с черния курсор:
http://www.babynamewizard.com/voyager

# 513

Мразя, когато непознати веднага нари4ат децата ти на умалителни. Аз ако съм кръстила детето си Джеймс, така го представям, зна4и искам да е Джеймс, а не Джим, Джими и производни Sick

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 02:55 от benson10

# 514
Няма наокола ЛорелАйки Simple Smile (според мен немското произношение е Лорелай, но като нищо са го англосаксонизирали на -лЕй) и като казах оригинално произношение да изпъшкам колко ме дразни ГретЧен, въпреки че харесвам ГретХен... не обичам аз девиации от оригинала  Rolling Eyes

Моето име пак го няма, дори в пространната база на Мишолина!

Миз, и аз с идеята за лесен спелинг и интернационалност вървях напред  Mr. Green

# 515
Аз обичам умалителни имена, особено за деца, но англосаксонските имена нещо не се поддават на "кютнес" с умаляване, както спавянските.
В Банско миналата зима половината момченца англичанчета се казваха Оливър Simple Smile

Миз, много си права, не се бях замисляла за спелинга и имигрантския статус.

Клер, много ме разсмя с Гъс със з Joy

# 516
Аз пък се опитавм, освен всички други условия около избора на име, да заобикалям имената, които съществуват на двата езика, но се прознасят по различен начин- Петър/ Питър, Кристиян/ Крисчън и т.н. , което допълнително затруднява избора.
Според базата на мишолина се оказа, че и двете имена, на които съм се спряла са бая олд-фешънд и почти не се използват тук в момента  Joy , не че това ще ме спре де.

# 517
Аз нямам нищо против умалителните, но ако аз го представям с такова или така се обръщам към него, ина4е ги убивам с поглед Laughing

Аз познавам дете, което се казва Гъс(майка австралийка, баща англи4анин) ,  красив е като картинка, ама добре, 4е няма нищо общо с Б-я.

# 518
Няма наокола ЛорелАйки Simple Smile (според мен немското произношение е Лорелай, но като нищо са го англосаксонизирали на -лЕй)

Не, -лАй е и тук. Любимата ми професорка (американка) беше Лорелай, и си го произнасяше така.

Аз пък се опитавм, освен всички други условия около избора на име, да заобикалям имената, които съществуват на двата езика, но се прознасят по различен начин- Петър/ Питър, Кристиян/ Крисчън и т.н. , което допълнително затруднява избора.

Хм, аз пък точно към тях се целя... Искам да могат да им произнасят имената и тук, и в България. На мъжа ми името например е почти невъзможно за произнасяне от средностатистическия неговорящ английски българин (демек родата ми). Не искам да сдъвкват така и имената на децата ми. То не е тяхна вина, разбира се, но дразни. Освен това аз намирам някакъв чар в имена които си имат и български, и англо вариант... (моето е такова например)  Grinning

# 519
Ами аз предпочитам имена, които се произнасят еднакво на двата езика, това имах предвид.

# 520
*

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 01:54 от anette1104

# 521
Ами аз предпочитам имена, които се произнасят еднакво на двата езика, това имах предвид.
и ние такова търсехме + това да почва с Д(на свеки) и така стана Даниела

# 522
Насред имената, ще спомена Обама. Не като име.  Mr. Green
http://hope-musical.com
Гледайте видеото, много е готино.

# 523
  • usa

аз точно така мислех, че постъпвам като си кръстих сина даниел Simple Smile. оказа се, че съм му дала женско име Crossing Arms.

# 524

аз точно така мислех, че постъпвам като си кръстих сина даниел Simple Smile. оказа се, че съм му дала женско име Crossing Arms.

Хм, Даниел си е съвсем мъжко. Не вярвам да си го изписала с двойно Л, за да стане дамско
Цитат
In 2008 Daniel became the #1 boys name in New York City replacing Michael after 50 years.

Само че и то попада при тези, които се произнасят различно Даниел/ Дениъл явно заради това го възприемат като женско.

Общи условия

Активация на акаунт