Отговори
# 270
  • в огледалото на живота
Привет мамчета!Ние вече сме по добре,оченцето не тече,гъбите и те се скриха/пу пу/ Praynig,само дето почнахме повече да будуваме,ама то се очаква,нали порастваме.. Laughing.Choosy,за ноктите аз ги режа от 20 ден,с ножичка,дереше се много и затова,а с ръкавички не траеше,почистих с спирт и рязах,за вигантола,нас ни казаха по1 капка/може би фонтанелата е по затворена затова/,аз капвам когато се сетя,сутрин,вечер,важното на гладно/ направо с пипета в устата,не разтварям.М/у другото с клечка за уши по лесно се мазахме в устенцата.......харесва и,като близалка я смуче Joy,за което огромнооооооооооо  Hug Hug, щото аз измъчих детето с марля. TiredЗа 40 дена ние се падаме на 11 делничен ден,ама ще отидем двечките,после аз ще си направя питката и ще раздам на съседи,няма да викам никой все още не желая да се натоварвам.Знам ,че трябва да има мед и сол на трапезата с нея,за да и е и сладък и солен живота,да опита от всичко. Mr. GreenНас ни ни сложиха вчера хепатитната,малко врякнахме,ама за кратко,няма изкривявания на стави момата добре наддава,всичко си и е наред,Дай боже. PraynigЗа памперсите,бяхме на Pampers,доволна съм/от 22 до 5 сутринта без капка/,сега пробвах  Пуфис,отврат,тече отсрани,нищо не става,ще се връщам на старото.Ей,днес е Бабинден,да са ни честити бабите и ако има дами с тази  живото даваща професия  bouquetАмбър,честита месечинка на момата,не се коси за кърменето,важното е да хапва и да расте,аз и двете не успях да кърмя,просто няма,всичко опотах и няма ,е откъде да я взема Crossing ArmsХайде,до скоро!

# 271
здравейте,

ноктите режа с ножичка на Чико. обърсах я един път със спирт и толкоз.

На 40 ден ще ходим на църква, пада се неделен ден, та ще идем и с таткото. Погача ще правя, събираме се жени, пием кафе и ядем торта. Ритуалите какви са незнам.

Ние се оказва, че имаме проблем. Малкия ми караконджул има най-силни колики нощем. Успокоява го, ако само виси на цица. Да, ама мляко бол и после повръща. ако не му дам да суче обаче, пищи като заклан. Не иска биба, дондуркане, чайове, нито дава да го сложа по корем, ужас просто. Нощес 3 пъти съм го преобличала заради повръщане. Духам със сешоара, но щом го изключа се буди. Драма страшна. Съвети  някой да даде...има ли друг такъв случай...
иначе вчера го мерихме. 600гр. за 16 дена от изписването досега. билирубина е в норма, ще борим жълтеницата само със сукане. взехме и секрет от носа, да видим няма ли да излезе някоя находка.

# 272
Имам отово въпрос, как се изчислявят 40 дни, от деня на раждането ли newsm78, примерно ако Димана се роди на 8.12, на 17.01 ли прави тояно 40 дена, неделя? Нещо немога да ги изчисля.

За ноктите
режа от 20 ден, минах ножицата със спирт и това е. Много бързо растат пущините..

За питката аз искам да си я направим, ма идея си нямам как, мисля  ако се пада Неделя, сутринта на църква, а после с малко приателки в къщи на сладки, питка, мед и сол... и така. Обичай незнам, все още съм много уморена и немисля че ще меся питата, по скоро ще я поръчам...

Нашата мишка си се буди през нощта на всеки три часа и си папаме здраво, утре сигурно ще ходим на ДК, да видим какво е положението.

За кърменето, няма да я бъде, просто няма никой вече, кой ял ял....сега ще друсам шишетата, пък живи и здрави с второто бебенце ще ми е обеца на ухото.

За шишетата на Пижън, незнам колко струва поръчката, ама на сайта има тел, като звънете и ще ви обеснат. Моят тати ги взе от магазина.

Ох много съм уморена, умирам за сън, станала съм караконджул, нощес ставах в 12, после в 3, и от 4 до5 като заспа бебка, аз се укокорих и нема заспиване...баща й и тя хъркат, аз ги пазя...та сега съм като таласъм.....

Сутринта имахме свещичка и торта за 1-та ни месечинка и пяхме Честит рожден ден...

снимки ще кача скоро...ама сега бягам да дремна, докато бебка спи, че после......

# 273
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, ама сега като попрочетох какво споделят другите мами виждам, че не съм сама в борбата за сън и почивка. Малка бебка се оказва доста спокойно човече с нормални изблици на рев и недоволство от "трудното" си битие, обаче..... имаме голям проблем с дупето. Откакто се роди акото й е доста редичко, а дупето й е червено като светофар. Снощи дори забелязах и малки пъпчици, ама ги намазах с един мехлем и те минаха. Но червенината си остава. Ако някой знае нещо "бързо, лесно, ефикасно" моля да сподели.

# 274
аз съм доволна от павлодерм кремче - за дупе - мажеш и минава много бързо

Денерис - за коликите - при мен поне, откакто се опитвам да се храня по неколикоправещо се получава по-добре и няма колики, и капките Инфакол мисля че ни помагат.
Отделно гледам да се храни поне през 2 часа, че да се смели предната кърма иначе много ми повръща.
И задължително да се уригне, иначе като легне и се мъчи гърчи, пъшка стене и пак връща.
Опитах като Ета да го пльосна по корем, за да се уригне... но ефекта беше - директно повърна... и явно не е нашия метод.
Като давам капки по-лесно се и уригва. Дано имаш облекчение в ситуацията.

Амбър, жалко наистина че така ти е секнала кърмата вече, но пък не си го слагай на сърце!  Peace Според мен дните се броят от първия ден на раждане на човека - и си броиш - 40 дни
40тия ден това е  Peace

# 275
Денерис, За коликите мога да споделя, че имахме много силни - дори направо непоносими. Детето се мъчеше с часове наред и плачеше много жестоко. От 3 дни не ям сладко и нищо, което съдържа какао и кофеин и няма и помен от колики. Тази нощ дори за първи път е спала здрав сън - първо 4 часа от 10 до 2, после 3 часа от 3 до 6. Сега при мен е 7 часа и ще видим колко, но мисля, че пак ще спи добре.  Два пъти тази нощ направих хубаво хранене от само по 1 час (тук вклѝчвам и оригането и смяната на папмперса и приспиването). Преди тази процедура беше нескончаема и дори преливаше в следващото хранене - Само рев от глад, а после рев от колики или друг стомашен дискомфорт.  Sad Единственото, което помагаше частично при нашите колики бяха 5те правила на Д-р Карп.
Дано и при вас се оправи ситуацията скоро.  Praynig

Амбър, брои се и самият ден, в които се е родило детето.  Wink

FROLIC, мий с вода на всяка смяна на памперса и сменяй на не повече от 3 часа. Дано даде резултат.   Praynig

Collibri, Кога се махнаха тези бели точици от лицето на Ели. Мишел има 4.  newsm78

Ноктите ги режем често и от 2ри ден с бебешка нокторезачка. Много бързо растат. Но не полагаме специална грижа за нокторезачката.  Wink

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 14:48 от Jennie

# 276
  • Sofia
FROLIC - за дупето да кажа, ако го триеш със мокри кърпи при смяна, почни да го миеш на чешмата. Смяна на всеки 3 часа. И аз от болницата имам едно кремче на HIPP за подсичане, ако случайно ми се зачерви мажа с него и при следващо преобуване вече няма червено. Успех.

Честито на всички месечинки.

На нас 40 дни ни се падат на 19 във вторник. Мисля тогава да отидем при дядо Поп пък питката да я правя в съботата след това.

# 277
Здравейте и за много години   bouquet.Ох,мамчета кажете ми при вас как е с храненето-имате ли нощно,на колко часа ядете и изяждате ли си количеството което трябва на ядене.При нас това ядене се оказва проблем-ядем с голяма мъка и рядко необходимото количество-винаги по малко,а и се опитваме да откажем нощното хранене,но дори и да успеем ме притеснява това,че за денонощието ще има малък прием,а нали трябва да изяжда по 600 на денонощие.А рано ли е да махаме това нощно хранене или пък да я оставим сама да си го откаже,а иначе моята бебка е само на кърма от шише и  аз не я будя да яде-тя сама се буди на три и полвина,четири часа да яде-споделете опит и дайте съвети,а също така от 2 дена сме вече и с биберон-вие давате ли.На последната консултация/на 28.12 09/си бяхме надали добре,но сега ме притеснява това,че не яде по 120-колкото трябва и да не изостане в надаването...

# 278
аз от болницата имам едно кремче на HIPP за подсичане, ако случайно ми се зачерви мажа с него и при следващо преобуване вече няма червено. Успех.
Добре де, не се ли маже с крем против подсичане на всяка смяна на пампа? А не само ако се е зачервило?!?

Ноктите - ние си ги режим от самото начало и почти през ден, защото много бързо растят и акосъм пропуснала да сложа ръкавици - все е на черти по лицето.
За коликите - от вчера давам чай на Хипп с копър, лайка и анасон. Въпреки че го дават за 2-ри месец, това купихме. Бих казала, че действа - поуспокоява се. А съчетано със сешоара за затопляне на коремчето и звука му - това е страхотна комбинация за спокоен сън. Ако се размрънка нещо, пускам звук от сешоар то сайта на Колибри дето го даде  Peace (за което благодаря много).

Аз обаче да се оплача ... от себе си! Поуспокоих се, че натрупах кърма и спрях да се доя с помпата (от няколко дни вече). Ама от снощи забелязвам, че на Дари нещо не й достига пак и давам двете цистерни (иначе до сега беше само от едната на ядене). От одеве все се каня да се почна, ама нещо ме домързява.. Пфу! Ставам да се хващам, че ... ще си дърпам ушите! Naughty

# 279
Добре де, не се ли маже с крем против подсичане на всяка смяна на пампа? А не само ако се е зачервило?!?...

Darlin, Аз до сега с крем не съм мазала. Дори не съм си купила. Мием се на чешмата при всяка смяна и на не повече от 3 часа.  Wink

# 280
  • Sofia
Darlin  по принцип се маже на всяка смяна, но аз не го мажа защото си е добре. Лично мой избор. Общо взето процедирам кати Jennie

За коликите този чай на Хип могат да го пият и по - малки, но така е дадено понеже ако се обрине нещо да се знае точно от коя съставка е станало.
Надявам се да съм ясна, но пиша с една ръка, понеже се кърмим и може малко да пиша по объркано  newsm78 Laughing

# 281
Абе и аз я мия на всяка смяна под чешмата, но въпреки това и си я мажа със Судокрем всеки път. Попитах, защото останах с впечатлението, че вие не мажете постоянно. Но сега ми се изясни .. ок, мерси! Hug

# 282
аз не мия на чешмата, само вечер на къпането е с вода. Иначе с мокрите кърпи.
Ако се зачерви мажа с крем павлодерм зачервеното. Иначе само с кърпите. За щастие рядко се подсича.  Peace

# 283
Надявам се да не ми се разсърдите ,че нахлувам в темата ви  Embarassed Аз съм бъдеща януарска мама (ако бебка не реши да е февруарка де) и много ми се иска да намеря нови познати, с които да бутаме количките живот и здраве.Та питането ми е има ли майки ,които се разхождат в градинката на обредния дом в  Хиподрума (за тези които са от София ми е питането).Преди години с голямата ми дъщеря бяхме заформили страхотна компания майки и бебета ,но уви този път съм съвсем самичка.Ще се радвам да се запознаем.

# 284
  • Sofia
Аз да се похваля до преди малко бяхме на разходка. Много добре ни се отразява спал е като къпан.

renxy  Аз съм т Дружба иначе бих се радвала да се запознаем. Сигурна съм, че ще намериш много майчета тук.

Общи условия

Активация на акаунт