2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 990
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Честита Нова Година!!!Да сме живи и здрави и много усмивки през новата 2010 Hug
Не помня от кога не съм писала,но направо се лудвам вкъщи мъжо,от 31сутринта е с темпеатура и търча ту при него ту при бебчо Confused
Моя мъж също е по слаб от мен ама се надявам да го настигна Peace
А бебчо,напоследък яде по 5,6 мин дали се наяжда за толова кратко време?? Забревих да ви кажа напипах зад дясното уше на бебо някакво топче(подутина)зад лявото няма направоо щее полудеяяяяяя до понеделник а и педито не дига да япитам,не че по тел. ще мже да ми каже нещо Rolling Eyes Confused
Отивам ,че малчо се размрънка Heart Eyes

# 106
  • Ловеч
И аз нося грейките на моят мъж  ooooh!, нооо и аз от понеделник ще почвам гимнастика  Wink

мами, а кърмата може ли да се закваси  Joy ?

По този повод днес си мислех дали мога да ползвам кърма вместо прясно мляко  Joy hahaha Joy Joy Joy за тези две питки, които сътворих
и

И още едно прекрасно пожелание за Новата година, отправено от мен за вас момичета
http://jinglebell.hit.bg/

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 17:55 от rumi73

# 107
Мами, аз разбирам даването на кисело мляко, боза и квото и да е от немотия, но не го разбирам от нежелание да се информира човек.
Peace
Може би и аз вече да съм дала кисело мляко, не от немотия, но от неинформираност и от "опита" и съветите на каки, майки, лели и т.н. Но сега устоявам стоически, още ще сме си на кърма, докато аз си реша  Peace.
Ние сме повече от добре, Габчо само спи, смее се и яде. Тази нощ сме спали 10ч с едно прекъсване в 5,30- спи по- спокойно на хладно (около 20 градуса), не я приспивам на ръце- в креватчето и така; в началото поплакваше по 15тина минутки, но вече й е по- удобно там- пускам й някоя играчка да пее, скривам се от погледа й и тя лежи, лежи па заспи.
Сега ще я храня и пак ще  пиша.

# 108
Герчо, кърмата не може да се кваси, но както е казала Адри, на сапун става екстра.

Момичета, кърмата не е панацея, че да се мисли, че като е кърмено едно дете, то ще е здраво като бик.
Аз и брат ми сме кърмени по 9 месеца, захранени сме на 5. А защо сме кърмени 9 месеца...ами защото "лекар" е казал на баба ми, че вече кърмата не е хранителна, не е полезна и ще навреди, ако се кърми бебето по-дълго. ooooh! Съответно е било предадено на майка ми..и тя е слушала и изпълнявала. Веднъж когато Ема беше на 8 месеца ми звъни баба ми по тел, с думите" ти трябва да се подготвяш да отбиваш вече, че като стане на 9 месеца детето и кърмата не му трябва" Joy Нали се сещате колко я послушах. Mr. Green
Та и аз и брат ми не боледуваме много. Но според мен фактор не е само храненето, а и гледането като цяло на едно дете. Завиването с 10 ката одеала от новородено, определено няма да доведе до нищо добро. Както и къпането на 40 градуса...Мое мнение.

Килограми тамън 25 имам в излишък. Embarassed

# 109
  • София
Мами, възможно ли е на моя акселерат да му пробива зъб  #Crazy Освен, че е ужасно раздразнителен от 2 дни и се плези като ненормален от една седмица никакви други симптоми няма за подобно нещо, но сега преди малко като врещеше му видях отдолу на венеца нещо съвсем, съвсем бяло. Не точно резка, а петно. Като прокарвам пръст по венеца ми драска леко, но той не ми позволява да видя хубаво какво ще да е туй чудо защото езикът му е постоянно на това място  Rolling Eyes

# 110
Адри, щом ти драска и се белее, сигурно е зъбче. Simple Smile

# 111
  • София
Ама той е на 2 месеца само малкият вампир  #Crazy

# 112
Мале момичета вие направо ме разбихте  ooooh!...просто не знам как да се изразя ,че да не стана нерезбрана като Анхелика  Thinking...може ли така да нападате момичето след като е изказало мнение...и никъде не пише ,че търси съвет ...а казва че вече е захранено нейното дете с кисело мляко....това че са и казали на братовчедка й че кърмата и не била хранителна ....доктори бол...единия едно казва другия друго....това че някой е решил да ги слуша е отделен въпрос...навремето при майка ми е било същото докторите са и казали че и нейната кърма също е била нехранителна/даже точните думи са били-лоша/....но така е било тогава и сега го има..какво се впрягате не мога да разбера...АЗ също съм била дохранвана с кисело мляко до третия месец и от там нататък с каша,брат ми е бил от 2 месец изцяло на кисело мляко...така че всеки прави това което сметне  най добре за детето си.....и не бъдете груби към Анхелика ,защото така изглежда когато човек ви чете тук...това е форум където всеки може да каже свободно това което мисли и съответно никой да не го напада така както вие ...даже някои продължават да иронизират нещата...грозно е!!!

# 113
Привет,

Адри, Рони ти е казала, че ако драска и е прозрачничко , значи е зъбче  Peace >Хайде като провериш хубаво се похвали Peace
Днес малката изцоква на хранене и двете гърди....така ми намаля млекцето Confused Сега се тъпча с мюсли, пия чайчета и дано утре вече съм забравила за проблема Praynig
А това за киселото мляко ...аз не бих дала. Изумява ме даже....защо пък точно кисело мляко? ThinkingИма толкова много марки и различни АМ.... Peace...но...всеки си знае Simple Smile

Руми, питките са...мммм....страхотни Grinning

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 19:00 от megs

# 114
Адри, може да е зъбче, а може и дълго още да го чакате. И при нас е така, белее се, дразни ми пръста, детето се лигави чуди се какво да захапе. И с Никол беше така, ама първият зъб и израстна чак на 1 годинка. И то венеца се надуваше много. И така за всяко зъбче.
Пак се е развихрил спор в празничната темичка. Аз съм хранена от първият ден с киселомляко. Нямам грам алергия (дано и да нямам), здрава съм и съм захранена със сокчета рано рано.
 Но няма да го направя с моето дете.
Първо навремето не е имало АМ, второ навремето млякото е било истинско, и трето всички са тръбяли че е полезно. За мен киселото мляко е една от най-хубавите храни, но истинското. Надали обаче се намира такова по магазините. НАй-тъпото е че по селата също заквасват с данони, на баба, на дядо, на чичо. И в киселото мляко липсва точно това което го прави ценно. Преди време бях в компания на хора от този бизнес и  се учудих че в БГ, няма кисело мляко с лактобацилус булг. защото патента е много скъп, а за сметка на това в япония ядът истинско мляко. Не знам сега как е, може и да са се променили нещата, но не ми се вярва.
Както и да е, аз кисело мляко не бих дала преди 1 годинка, така процедирах с Никол, така ще бъде и с Марина. Всеки решава сам за себе си, но ако знам че нешо е отровно за бебето ми, ако ще педито да каже че е злато пак не бих го дала. Слава богу, в днешно време има много начини за самоинформиране.

# 115
Честита нова година и от мен!Да сте здрави и щастливи-и  послушни бебчета през цялата година!
Честит Имен ден на именниците-и моята сестра има имен ден днес.
Честити месечинки на Инна и Цветелина на Babyone,Димитър на аnnivv и Симеон на Оnlyone!
Много гореща тема сте подхванали.Аз лично също смятам да кърмя докато мога.Малкото ми лакомниче е нонстоп гладен-като цедя изцеждам по около 100 мл-и за това го кърмя на всеки 1,5-2 часа- разпознавам кога е гладен по плача и без значение колко време е минало му давам гърда.Знам колко е важно да се кърми максимално дълго и предпочитам да не се наспивам но да дам най-доброто на детето си.4-5 пъти сам давала AM-и то е било защото сам изцеждала наитина малко като количество.Както Адри каза Имам винаги няколко кутийки AM в шкафа(купувам в картонени кутийки по 200мл-готово-само да се подгрее),но съм на мнение както казах че по-ценно от кърмата няма.Аз не знам как сам захранвана-няма и кого да попитам за съжаление,но такава е моята предценка.Всеки решава сам за себе си.
Ivi85-и нашият Алекс като се роди имаше едно топче -колкото бобено зърно под кожата от дясно на брадичката.Бяхме много изплашени,дадоха ни час за лекар едва за след 10 дни откакто го  забелязахме и докато дойде деня за прегледа изчезна от самосебе си.Стискам палци всичко да е наред Peace

# 116
  • Sofia
И аз да не остана недоразбрана,но напълно подкрепям Меридит  Embarassed

Щом Анхи е решила да захрани с кисело мляко-ми нейно си е детето и нейна си е отговорността  Whistling Нашите родители,мъже и т.н. все така са хранени пък живи и здрави са си и така  Wink Всеки решава сам за него си  Peace

Сега за нашата нервичка Гуголин....Извикахме педиатър,че вече се видяхме в чудо и нали е момченце и с този рев  Rolling Eyes Наддал е 1440гр. за един месец  ooooh! и показва признаци на рахит  Praynig Отделно има възпалено ушенце,никнат му долните зъбки и от постоянното плюскане има силни колики  Crazy  ooooh! Дадоха ни капки,повишихме дозата Вигантол и купих Колийф и резултатът е-3 часа сън,усмивки,гукане и игра с играчките  Blush

За дънките-аз просто не закопчавам копчетата и ползвам по-дълги блузки  Mr. Green Blush

# 117
Румииии, страхотни са питките... Ей сега как ми се месиии... Twisted Evil Май и аз ще забъркам нещо тази нощ като оправя дребната. като няма да се спи, поне нещо полезно да свърша

merydit , това му е хубавото на форума, че всеки си пише каквото си иска  Peace. И да - тя не е поискала съвет, но дава съвет, а според мен опасни съвети, които могат да навредят на други бебета не е редно да се дават във форума. Иначе всеки прави за бебето си каквото смята за добро.

# 118
  • Лавал-Пловдив
Преди време бях в компания на хора от този бизнес и  се учудих че в БГ, няма кисело мляко с лактобацилус булг. защото патента е много скъп, а за сметка на това в япония ядът истинско мляко. Не знам сега как е, може и да са се променили нещата, но не ми се вярва.
Тук лактобацилус булг. я продават в кварталния супермаркет, на прах е в пакетчета по 5 гр. Така си и пише на пакета. Аз само с нея заквасвам. Значи ядем хубаво кисело мляко  hahaha Wink Laughing Но въпреки това не бих дала на Сами да опита.

# 119
Тук пак се е развихрил един спор   Sad
По повод теорията за нехранителната кърма искам само да вметна, че моето бебе първия месец
наддаде с 1.700 кг. и 6 см. от нехранителната ми кърма според близките ми ooooh!

Пускам две интересни статии, за който го интересува
1.Кърменето - начало на здравословното хранене http://mamaznae.com/wp/?p=67
2.Захранване на бебето http://mamaznae.com/wp/?p=77
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт