2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 991
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Абе вие ненормални ли сте.Кога съм давала съвети които да навредят на някои. smile3515 newsm61Винаги гледам да помогна с каквото мога.
Герчо какво е опасен съвет за тебе.Казах,че бебето може да плаче защото е гладно.
Абе хора осъзнайте се малко. ooooh!
И колко пъти казвам,че давам домашно кисело мляко.
Не ме познавате що за човек съм,че да ме нападате така. Naughty
А за това кои си налага мнението,вие сте тези дето си го налагате и си мислите че като сте се видяли един път сте най добрите приятелки.Никои не знае как е вкъщата на другия.Които ме познава тои да ме съди.
Благодаря на тези които са разбрали какво искам да кажа. Hug

# 121
Забревих да ви кажа напипах зад дясното уше на бебо някакво топче(подутина)зад лявото няма направоо щее полудеяяяяяя до понеделник а и педито не дига да япитам,не че по тел. ще мже да ми каже нещо Rolling Eyes Confused
Отивам ,че малчо се размрънка Heart Eyes
ivi85 и Крис имаше такова топче зад лявото ушенце, колкото лещено зърно . Аз се бях много претеснила, но когато го заведахме при педи тя каза че е лимфен възел и това често се среща при новородени, това беше преди повече от месец сега вече го няма  Hug

# 122
Вики- акселерат  Joy Joy Joy

# 123
И аз не виждам нищо ненормално в това,4е Анхелика е започнала да дава кисело мляко.Та нали вси4ки тук така сме отгледани.Едва ли тези нови АМ са по-добри от киселото мляко.А за кърмата спор няма,това е най-добрата храна за бебето.

# 124
  • София
Ами аз не бих нарекла това спор, а по-скоро коментиране на дадения въпрос. И нека не бъркаме майтапа с иронизиране Simple Smile Аз си мисля, че е добре, че се разразяват подобни спорове. Нали ако аз напиша, че храня Вики с шкембе чорба и никой след това не напише, че не съм права като нищо и някоя неопитна майка като прочете ще реши да даде шкембе на бебето си щото мойто си спи кротко, наддава като свинче и зъб чак му никне. Ако въпреки, че прочете колко е неподходящо да дава шкембе, но го направи тогава вече е друго. Всеки наистина има право да си гледа детето както прецени. За капките от праз против колики също имаше спорове и какво ли не. Обсъждахме ги много, много дълго. Аз например след всичко изписано реших да дам и нося отговорност за действията си (честно казано доста съжалявам, че го направих защото пак си има колики въпреки това издевателство). Но все пак прочетох всички за и против и тогава прецених и затова сега ме е яд на себе си, че дадох, а не на форума от където прочетох за тоя метод... та затова не виждам нищо лошо в споровете и в коментирането на различни мнения. Даже напротив

# 125
Анхи, нали нямаше да се занимаваш с нас  Joy. И за справка Ронка не съм я виждала, освен на 2-3 снимки. мира, кака дора, джоя, както и 90% от момичетата, които пишат тук. И да - не сме най-добри приятелки, но какво общо има това. 5 пъти си ме питала дали съм нормална из темите, а се обиждаш, че съм си изказала мнението. Ами сигурно не съм нормална, щом имам търпението да отговоря на всеки, който се е обърнал към мен или ме е попитал за нещо, но така са ме учили, че е възпитано. И да - не се боря за титлата най-тактичен съфорумец - казвам това, което мисля. И да - мисля, че съвета с киселото мляко е опасен. И със сигурност и ти не ме познаваш достатъчно добре, че да определяш дали съм нормална.
НВИ, не всички сме отгледани така  Peace. Аз лично съм кърмена до годинка и съм захранена на 4 месеца, което се е смятало тогава за късно захранване. И смятам, че всеки трябва да направи своя избор как да си гледа детето, но този избор да е информиран  Peace.  Нещо като информираното съгласие в болниците.

# 126
Нещо като информираното съгласие в болниците.
Сега, ако не хвърлиш поне 10% от четящите какво е това чудо/по-скоро какво съдържа/, да не се казвам...както се казвам. Mr. Green

Абе момичета, друг аргумент освен "ама нали и нас са хранили така, пък нищо ни няма...", дали знаете? Кажете защо аджеба е полезно това?
Както споменах по-рано, кърмена съм 9 месеца, захранена съм на 5. Съвсем не всеки е хранен неправилно.
И едно уточнение, със сигурност знам, че от 1978г./може и от по-рано/ в Бг има Адаптирано мляко! Моята най-добра приятелка е хранена именно с такова. Peace Та и това не е оправдание, че не го е имало.

НВИ, разбира се, че адаптираното мляко е в пъти по-полезно от Киселото, за кърмачетата. Струвами се наивно дори да се задава този въпрос.

Герчо, отдавна подозирам, че не си нормална, особено с оглед на нещата които правиш и със завидната организацията. Wink

# 127
Ами нямаше,ама няма да си оставя и магарето в калта. Crossing Arms
Герчо,къде съм писала,че си ненормална,и къде съм давала такъв съвет ХРАНЕТЕ ДЕТЕТО СИ С КИСЕЛО МЛЯКО,ЧЕ Е НАЙ ПОЛЕЗНО.
 Crossing Arms
Ронка,вече разбрахме че си кърмена до 9-ти месец,няма смисъл да се повтаряш.
Ама ще те питам ако нямаш кърма и детето ти не яде АМ по една или друга причина,какво ще правиш.
Адри,вие от бъзици не разбирате като ви гледам,това си е чиста подигравка с мен.
Мислите си че ние от провинцията пасем трева и незнае какво да правим с децата си.
Направо ми писна да се обяснявам за нещо дето хич хабер си нямам. #Crazy
А за завидната организация,ще кажа че и ние тука сме завидно организирани. smile3534

# 128
Защо сте така лееееко изнервени,досега се подкрепяхме и тръпнехме в о4акване да се родят нашите бебнца,а сега се карате .Изглежда като някакво съревнование,коя си гледа по-добре детето.Всяка майка иска най-доброто за детето си.
Цитат
"ама нали и нас са хранили така, пък нищо ни няма...", дали знаете? Кажете защо аджеба е полезно това?

Ами другото е,4е сега всяко трето дете се ражда с алергии,и какво ли още не.И тези деца са все късно захранени.
А за информираното съгласие,Ронка,сигурно има и други освен теб,които знаят какво е!
Може да е наивно,4е мисля,4е АМ с нищо не е по-добро от киселото,но въпрос не съм задавала!
Аз също няма да дам на детето си кисело мляко преди годинката,но не мисля да нападам някой,който го е направил.И съм сигурна,4е тази майка ,която го е направила оби4а детето си също толкова много,колкото и аз своето.И това не я прави лоша майка.
Много подигравателно зву4ите,грозно е.
Лека ве4ер Hug

# 129
Герчо, отдавна подозирам, че не си нормална, особено с оглед на нещата които правиш и със завидната организацията. Wink
Айде сега пък ти. Няма да ме издаваш, я  Joy Joy Joy.
Анхи, децата ядат това, което им набутаме в устите. Със сигурност децата не ядат и праз, Вигантол, капки против колики и ваксините, ама ей на - налага им се и това е. Децата не си пада и по това да са вързани в столчетата за кола, ама ей на - седят. Всъщност повечето деца, които отказват АМ обикновенно го правят зарави Ванилията, която е добавена в повечето марки, но има и марки без точно за такива деца.
НВИ, ама никой с никой не се кара  newsm78. Също така е погрешно схващането, че в България се захранва късно. Виж нашата тема - 90% вече са давали по нещо - кой сок, кой пюре, кой овесена вода, кой праз. О, и със сигурност аз например с никой не се съревновавам кой по-добре си гледа детето. Просто знам, е аз гледам моето най-добре  Crazy (това беше смешка).

# 130
  • На острова
Здравейте мамита! Честита Нова Година! Нека 2010-та бъде здрава и мирна, и домовете ви да бъдат недостъпни за лоши хора, болести и мисли! И дечицата само да ни радват  Heart Eyes

Не пиша във вашите теми (просто нямам времето), но редовно ви чета, даже някои от вас са ми помагали на въпроси, които съм им задавала лично. Намирам мненията на определени мами за доста компетентни, а и сте доста забавни (изключая разни дразги, които са напълно излишни) Simple Smile

Хайде лека вечер на всички и до скоро!  Peace

# 131
  • София
Анхи, това пък с провинцията... не смятам, че изобщо на някого му е хрумнало. Аз например мислех, че си от София, не знам защо (друг е въпросът, че София май е най-голямото и диво село в БГ).

А колкото до това, че всички сме отгледани така и нищо ни няма (аз не съм, де. Дядо ми е пращал от Германия хумана заради на мама "рядката кърма", ама това няма нищо общо) това наистина не е довод... ми те и циганетата ходят все голи и боси и нищо им няма (даже май са по-здрави от другите деца), ама аз мойто дете пък напук смятам да си го обличам  Whistling
Не искам поста ми да се приема подигравателно или иронично. Просто такъв си ми е стилът на изразяване. Уважавам всички мамчета тук независимо виждала ли съм ги или не и дали са от София, Милано или Долно Нанагорнище

# 132
Не,Герчо,грешиш,аз гледам своето  най-добре  Mr. Green,въпреки,4е му дадох праз  Crazy

# 133
Всеки гледа своето си гардже най добре.То детето си показва само. Peace
Но нежелая по-вече да бъда обиждана и подигравана. Naughty

# 134
Всеки гледа своето си гардже най добре.То детето си показва само. Peace
Но нежелая по-вече да бъда обиждана и подигравана. Naughty

Hug

Общи условия

Активация на акаунт