2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 998
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
"Анхи, всеки има право на мнение  , просто е хубаво да не го налагаш, когато е толкова грешно..."

На мен не ми стана ясно къде Анхелика е наложила мнението си...една майка написа "казвайте с какво и как храните,приспивате децата си,на колко градуса ги държите..." тя също като вас каза как се грижи за своето си дете,а някои девойки пак я разпънахте на кръст.
Герчо аз да те попитам,ако нямаш кърма (не дай боже),а детето ти отказва да яде АМ с какво ще го храниш???
Аз лично знам  че Анхелика не можа да кърми,по една или друга причина се стигна до това да дава кисело мляко,а според теб гладна ли да я остави????
С моя опит на бивша кърмачка мога да кажа,че има нехранителна кърма...когато се наложи да отбия малката от кърмата защото когато се изцеждах кърмата нямаше нищо общо с кърма а приличаше на разредено мастило,при което доки каза да спирам да и давам понеже не става за нищо...айде кажете ми като няма "лоша кърма" тази добра ли е?
И не съм съгласна с мнението че детето яде това което му набуташ в устата,моята дъщеря категорично отказа да яде АМ на НАН,бутах ли бутах е неще и това е,малкото количество което успеех да и набутам в устата биваше веднага изплюто,смених НАН с Фризолак и веднага го хареса.
Ако се беше наложило и аз щях да дам кисело мляко,все пак няма да я оставя гладна.И както ви каза Анхелика,тя знае откъде идва това кисело мляко,не дава купешко.
Сега ако желаете може и с мен да се сдерката за това че изказах мнение,щото явно не всеки има право да пише как гледа детето си понеже бива нападнат и обявен едва ли не за луд.
Лека вечер и спокойна   bouquet

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 22:39 от askim87

# 136
"Анхи, всеки има право на мнение  , просто е хубаво да не го налагаш, когато е толкова грешно..."

На мен не ми стана ясно къде Анхелика е наложила мнението си...една майка написа "казвайте с какво и как храните,приспивате децата си,на колко градуса ги държите..." тя също като вас каза как се грижи за своето си дете,а някои девойки пак я разпънахте на кръст.
Герчо аз да те попитам,ако нямаш кърма (не дай боже),а детето ти отказва да яде АМ с какво ще го храниш???
Аз лично знам  че Анхелика не можа да кърми,по една или друга причина се стигна до това да дава кисело мляко,а според теб гладна ли да я остави????
С моя опит на бивша кърмачка мога да кажа,че има нехранителна кърма...когато се наложи да отбия малката от кърмата защото когато се изцеждах кърмата нямаше нищо общо с кърма а приличаше на разредено мастило,при което доки каза да спирам да и давам понеже не става за нищо...айде кажете ми като няма "лоша кърма" тази добра ли е?
И не съм съгласна с мнението че детето яде това което му набуташ в устата,моята дъщеря категорично отказа да яде АМ на НАН,бутах ли бутах е неще и това е,малкото количество което успеех да и набутам в устата биваше веднага изплюто,смених НАН с Фризолак и веднага го хареса.
Ако се беше наложило и аз щях да дам кисело мляко,все пак няма да я оставя гладна.И както ви каза Анхелика,тя знае откъде идва това кисело мляко,не дава купешко.
Сега ако желаете може и с мен да се сдерката за това че изказах мнение,щото явно не всеки има право да пише как гледа детето си понеже бива нападнат и обявен едва ли не за луд.
Лека вечер и спокойна   bouquet

Hug Peace
лека вечер и от мен  Simple Smile

# 137
  • София
Аз пък нямам претенции, че си гледам най-добре детето. Моето си е и си го обичам безкрайно, но допускам грешки и си го признавам. Захраних го с праз, навличам го понякога повече от нужното, има дни, в които ме мързи да го извеждам, оставям го да гледа телевизия, забравям му понякога Вигантола и още 100 други неща, които сигурно му вредят много повече отколкото би навредило кисело мляко например... Не съм перфектната майка, но това не ми пречи да имам мнение и да го споделям.

# 138
  • Сф
 Shocked Shocked Shocked

Я какво станало докато ме няма Rolling Eyes

В момента съм супер уморена, но като не ме мързи, Анхи, токлова неща искам да ти кажа, ама даже се чудя има ли смисъл, че ти първо нали си много обидчива, а и след това не съм убедена, че ще ме разбереш правилно?!... Crazy

Даже ме мързи да се занимавам с глупости, то пък ми писна-ти му говориш, то рупа ли рупа! То си тръгва, то се връща, пък обидена, пък неразбрана, абе вече ми писна от тебе, честно ти казвам, повечето момичета сме тук за да търсим мнения, подкрепа, съвети и то за неща, които явно не биват разбирани от нашите педиатри, защото те работят( не всички ) с остарели методи, не се информират и не четат за новостите в медицината. Като пример ще дам себе си- аз като юрист, ако не чета всяка поправка на законите-какъв юрист бих била!??!? Така, че не си позволявам да се доверявам на 100% на лекар, на един, а търся и други лекари, чета информация и за мен съветите на СЗО са по-компетентни от лекарката в поликлиниката, но понеже не мога за личен лекар да си взема такъв от Сзо, за това слушам я, но преценявам какво да спазвам от съветите й! И тук идват на помощ и статиите, форумите, съветите и т.н. Те си играли момичетата да превеждат, да пишат, да цитират източници, нови изследвания, проучвания, а ти като си решила да слушаш селската фелдшерка-ама за какво ти е тоя Интернет тогава и какво правиш тука?!!?!?
Стига си ни заплашвала фалшиво, ами вземи се обиди финално!

# 139
Аксим, тази майка, която попита бях аз. И попитах на колко градуса спят децата, дали включвате ел уреди и дали овлажнявате с нещо и чисто хумористично попитах дали майките не пият по някое питие, че да си приспят бебетата. Никъде, ама никъде не съм попитала с какво си хранят бебетата, защото нямам намерение да сменям подхода си. Т.е. Ева е наддала 3 кила и е пораснала с 10 см за 2 месеца и половина и със сигурност това не е защото я държа гладна. И когато човек попита на колко градуса спят "спящите бебета", че имам съмнение, че на моята и съхне носа и от това основно се буди, не очаквам да ми се обяснява оная работа с нехранителната кърма и че като бебето пие кисело мляко спи по 13 часа  newsm78, нали? Преди малко обясних каква е причината някой бебета да не ядат една или друга марка АМ и ти с твоя опит доказваш, че съм права. Тоест достатъчно е просто да се пробва друго ам. Също така е хубаво да се знае, че млечната киселина в киселото мляко не може да се разгражда в организма на бебето, поради което се натрупва и предразполага към обменни нарушения (ацидоза). Тоест с това ти отговарям на въпроса дали има разлика между квасените кисели млека и домашните...  Към това прибавяме АБКМ и всичко останало. Т.е. ако това се прави от липса на парични средства е ок, но ако може човек да си позволи АМ, не е добра идея да се слушат подобни съвети. Също така не съм очаквала и съвети, че сама решавам дали ще храня или не бебето си  newsm78. Ами няма как аз да реша. Ева или е гладна или не е. Какво - гладна ли да я държа (това е ваша реплика  Joy). Аз лично не бих махнала насилствено хранене на дете. Не мисля, че бих била щастлива ако някой ми заключи хладилника между 8 и 17 например защото той тогава е решил... Ям когато огладнея и моето дете прави същото. защо аз да мога да ям, а то не  newsm78.
Само за справка -АМ също се прави от краве мляко, но го АДАПТИРАТ за човешките бебета! Доста малка част от Ам се прави от соя и то за специфични болести и проблеми.
Адри, това за най-доброто гледане на бебето беше на майтап и дори го написах, ама пак неразбрана останах  Joy

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 23:00 от Ger4o

# 140
Една интересна статийка , дава информация за захранване на децата, защо трябва да е след 4я месец.  Simple Smile http://papa-bebe.com/zahranvanepraktika1.html

# 141
Ей, моми, гледахте ли новините с ненормалната, която си е родила в къщи(тая ни бие всичките по най-добро гледане)  Детето седи голо, овито в нещо като парцал, спи почти на земята върху дюшек, около него в пълната мизерия обикаля куче, а отгоре на всичкото още е свързано с плацентата, която е до него в тенджера със сол Shocked Shocked Shocked!!!!Трябвало да падне сама, каза таткото. ooooh!Докторята са се хванали за главите, а на мен ми увисна чейнето като гледах горкота детенце.Ша уморят детето тия идиоти. Вие ще ми коментирате киселото мляко... Crazy

# 142
Здравейте момичета и аз съм  октомврийка, която ви чете редовно. Весела Коледа и ЧНГ!
Моето бебе се казва Калоян, роди се на 23.10. Кърмихме се успешно 1 месец. След което имах период, в който ми намаля кърмата и аз започнаах да давам добавка. Тъй като моя бебо много бавно яде, храненето ни отнемаше час и половина. И когато се наложи и на половин - един час да го храня липсата на каквото и да е време започна съвсем да ме побърква (аз нямам помощници). В момента, в който започнах да дохранвам, бебо почна да спи и да не цока, а да си чака добваката. Така се получи омагьосан кръг и резултата е отбиване. Не мога да отрека, че се изнервях от постоянните хранения, но резултатът е налице Sad За това момичета не се поддавайте на тежките моменти ако искате продължите да кърмите, защото отбиването става много по-лесно отколкото си представях. Сега съжалявам, че не бях по-настоятелна, но не го мисля много защото връщане назад няма. Ние сме на Аптамил ХА. Чувала съм добри отзиви за Лактана био. Има ли някой, който да го ползва? Моята педиатърка каза да се храним задължително с хипо алергенно мляко до 6ти месец.
Все още имаме ужасни колики и през нощта също към 5-6 ни почват. Успива се само на люлката, когато има колики, но пак е някакво решение Simple Smile. Има ли шанс да продължат и след 3-ти месец. Не се издържат вече. За захранване ще мислим след 6ти месец.
Има ли някоя мама живееща близо до мол-а на софия? Ще се радвам за разходка с компания.
Лека вечер  Hug

# 143
Цитат
Адри, това за най-доброто гледане на бебето беше на майтап и дори го написах, ама пак неразбрана останах  
Офффффффф,аз също на майтап го написах,и май аз съм неразбраната Joy  Но както и да е.
Аз съм най-добрата майка  Mr. Green  (това пак е майтап)
И аз правя същите неща като Адри,но едва ли има някой перфектен. Вигантола много 4есто го забравям Embarassed

Айде сменете темата ве4е,4е някои прекалиха,та 4ак се уляха(Бейби Мама)

Моннн,не съм гледала,но това е отвратително Confused

# 144
monnn, гледах репортажа. Честно казано не мисля жената за луда. Ако прочетеш темите които бе пуснала Мира за това как се ражда в нашите болници, ще разбереш защо/не,. че всички не знаем как стоят нещата в нашите болници де/. Това е нещо нормално в много страни, но с помощта на специално обучена сестра за целта, да води раждането.

На мен не ми направи толкова голямо впечатление лудницата в която беше детето, колкото това, че майката не го кърмеше, а му буташе шише с вода или чай, не видях добре.
Не всички могат да живеят в разкош, и дали веднага след раждането или 5 дни по- късно детето ще е в тази среда.
Аз също гледам куче, което от ското всеки ден по няколко пъти идва да подушка бебето по краченцата. Но не му се разхожда в стаята.

Чувала съм ,че е хубаво плацентата да не се реже веднага, защото има много полезни вещества в нея. Но да падне сама не бях чувала, ще се поровя да прочета по въпроса. Сигурно е така, едва ли някой би рискувал живота на детето си. Ненормални не бих ги нарекла. Има доста обширна тема за раждане вкъщи, тук във форума. Peace

lijosa, добре дошла!

# 145

Та и аз чакам съвети от майките, чийто деца спят по цяла нощ, макар че съм сигурна, че си е до дете, но поне да знам, че съм опитала всичко  Praynig

Герчо не съм казала коя майка какво е питала,след поста на Десифейм,Анхелика споделя,че нейното бебче спи непробудно откакто го е захранила с кисело мляко.Не го е казала като съвет,а изказва мнението си за нейното спящо бебче.
В крайна сметка дали ще пробва и това си е нейно лично решение.Смятам че и Анхелика като всяка друга тук,имаше право да каже нейното бебче как е почнало да спи цяла нощ.Изказванията след нейния пост,извини ме,ама бяха доста груби.Не помня някой да е реагирал така нападателно след ваш пост,колкото и налудничав да е звучал.
Всеки пише,своето си мнение,но прави впечатление,че се отреагира много остро след нейни постове,едва ли не нищо не разбира от гледане на деца.
БейбиМама дай да запазим добрия тон,но не смяташ ли че има право да се сърди,след като почти всеки се заяжда с нея.Не може да "съдите" човек като не знаете защо се е стигнало до това положение ( да храни детето си с кисело мляко,да е по-лесно обидчива и  за каквото още там се заяждате).Търси подкрепа и разбиране от вас,а вие се заяждате за изказаното и мнение само защото не сте съгласни с това.
Е извинявайте ама...

# 146
Добър вечер и ЧЕСТИТА 2010 година на всички!

Малко ми е странно, защото до сега съм само ням наблюдател. Честно да ви кажа хубаво е, че ви има, защото доста често си сверявам часовника с вас и проверявам дали само при нас нещата стоят по един или друг начин.

КАЛОЯНчо мамин златен се роди на 25 септември 2009 г. със секцио. Терминът ми беше 4 октомври, но тъй като беше седалищно и първо бебе се наложи да легна под ножа. Роди се 3, 150 и 50 см. Вече минаваме 6 кг и 63 см - във вторник ще ходим за втори прием на Пентаксим и ще видим как стоят нещата. Изцяло на кърма е детето, за което трябва да благодаря на вас и статиите, които открих в интеренет. В началото се борехме с детето по 20 минути, докато успее да захапе зърното, но на третата седмица ни започна една криза в растежа - една седмица само на цици, та се научи детето. И тогава - то върху мен, а аз във форума - чета и се успокоявам, че не сме само ние така. Та по този повод - отново Благодаря. Хем сте ми компания /дори и вие да не знаете/, хем давате добри съвети.

От тук прочетох за ранното захранване - праз лук  Laughing, та и аз така захраних накрая - сега, вече 10на дни нещата са горе-долу добре. Вече мога да кажа, че бебока плаче САМО като е гладен, спи му се или иска да се оригне. Та като че ли започнах да различавам на 70% защо плаче, че преди това беше един нейстов плач - ужас. И почти всички около мен - да не е гладно детето, дай му водичка, да не го болят ушите...... и тн.

Да взема да спра май, че попрекалих като за първи пост.
Още един път благодаря за инфото, което почерпих от вас.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 00:01 от DRalkova

# 147
  • Сф
аским, от кога пазя добрия тон, не е истина! Не бих казала, че се заяжда някой с нея, но поведението й на ощипана госпожица провокира Peace

# 148
  • София
Герчо, НВИ, повече от ясно беше, че го казвате на майтап. Ама днеска май всики приемат всичко твърде буквално и твърде лесно се обиждат. То верно, че вчера беше пълнолуние ама чак толкова да изкукуригва народа...  Laughing (Сега пак да не вземе някой да го приеме лично. Говоря принципно) А аз си го написах това за перфектната майка не по повод вашите думи,а защото така го почувствах. Замислих се колко много грешки допускам аз самата, но когато някой ми ги посочи не се сърдя

# 149
когато се наложи да отбия малката от кърмата защото когато се изцеждах кърмата нямаше нищо общо с кърма а приличаше на разредено мастило,при което доки каза да спирам да и давам понеже не става за нищо...айде кажете ми като няма "лоша кърма" тази добра ли е?
И моята кърма е такава в началото на цеденето.Това е така нареченото предно мляко,което служи за утоляване на жаждата на бебето.В никакъв случай не е нехранителна кърма. Peace Затова е много важно на бебето да се дава да суче достатъчно дълго от една гърда,за да може да изсуче предното мляко,което е по-воднисто,да си утоли жаждата и после да поеме и задното мляко,което е богато на мазнини,и което е хранителното мляко.Ако бебето не се държи достатъчно дълго на гърдата и му се предложи бързо другата гърда,то то може да успее да изсуче само предното мляко от гърдите и затова да има проблеми с колики и ненаддаване,както да развие лактозна непоносимост.
Та много хора,незапознати малко с тези неща ,смята кърмата за нехранителна,което си е малко митове и легенди.
http://www.biberonbg.com/info/mlqko.htm
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/81/

Другото,което искам да кажа е,че в темите свързани с бебета винаги има дразги ,особено тези за раждането и захранването.Достатъчно време прекарахме заедно,за да преценим кой какъв е и да си направим изводи дали дадена кауза си струва,какво ,и защо казва човека срещу нас.Със сигурност не сме се събрали да се караме,а всеки може да изрази мнение.Когато много хора изразяват мнение е нормално да се получи разногласие,но не мисля,че трябва да разиграваме драми.Всеки може да намери съмишленици и да не чете тези,на които не симпатизира.Дайте да обсъждаме,но не да се караме.Смисъл не виждам.Но виж,една конструктивна дискусия,подкрепена с факти и примери,винаги е интересна.и не мислете,че само ние се дърпаме на подобна тематика.В целокупното форумско пространство се бистри една и съща политика. Laughing

Добре дошли на новите мамчета-октомврийки!!! Hug

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 00:07 от ДесиХ3

Общи условия

Активация на акаунт