2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 003
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Ронка, раждане в къщи-да.И никой не говори за разкош, а за нормални условия за живот - като легло например.Значи имат пари да гледат и хранят куче, а нямат да си купят креват мама му стара.И като ги гледам какви са чистници дали са си дезинфекцирали ваната преди това.А любителката на естественото, както и ти си забелязала не му предлага цица, а шише с нещо. ooooh!
Аз също съм за животните и смятам, че който не обича животните не обича и хората, ама от малко да го изложа на космите - не.Все пак си е животно.Ела ги виж сега като големи и в задниците им се завират (имаме си ловни) Mr. Green.Но все си мисля, че въпросното семейство вечер си ляга барабар с кучъка.Еми не ми се струва нормално...не знам... Confused
А за раждането в нашите болници....първите 2 пъти родих нормално без уговорен доктор.А сега си платих и уговорих...сещай се защо... Laughing
Адри, напълно лично и достатъчно навътре го поемам Joy (пълнолунието) То бива бива да съм откачила и да не мога да спя ама мойто вече е прекалено.Като гледам и тая нощ отнесох без сън.И най-интересното е че не ми се спи.А сутрин не мога да си отворя очите.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 00:02 от monnnn

# 151
когато се наложи да отбия малката от кърмата защото когато се изцеждах кърмата нямаше нищо общо с кърма а приличаше на разредено мастило,при което доки каза да спирам да и давам понеже не става за нищо...айде кажете ми като няма "лоша кърма" тази добра ли е?
И моята кърма е такава в началото на цеденето.Това е така нареченото предно мляко,което служи за утоляване на жаждата на бебето.В никакъв случай не е нехранителна кърма. Peace Затова е много важно на бебето да се дава да суче достатъчно дълго от една гърда,за да може да изсуче предното мляко,което е по-воднисто,да си утоли жаждата и после да поеме и задното мляко,което е богато на мазнини,и което е хранителното мляко.Ако бебето не се държи достатъчно дълго на гърдата и му се предложи бързо другата гърда,то то може да успее да изсуче само предното мляко от гърдите и затова да има проблеми с колики и ненаддаване,както да развие лактозна непоносимост.

Деско,обаче явно не се доизказах както трябва,кърмата ми не беше такава само в началото на цеденето,а през цялото цедене.Цедила съм дори и повече от половин час,но никаква промяна няма в цвета и в гъстотата на кърмата.Това за предното мляко го знам,но при мен нещата не бяха "предно" "задно" мляко,просто изведнъж стана не годна за кърмене на бебето.Доста време изкара на изцедена кърма,знам какво а беше и каква стана когато се наложи да я отбия,така че съм склонна да вярвам че има нехранителна кърма.
Хубава вечер на всички и простете ако съм обидила или засегнала някой  Peace

# 152
  • Лавал-Пловдив
Цял ден се забавлявам със спора За и Против киселото мляко, но виждам, че взима да става махленска свада. Не искам да се меся за киселото мляко, само искам да кажа нещо на Анхелика. Преди време беше споменала, че нямаш приятелки, сега вече разбрах защо. Сърдиш се точно като малко дете, чак си те представям как тропкаш с крак  hahaha hahaha hahaha Бейби мама е права за едно - ако ще се сърдиш- сърди се, ама какви са тия заплахи, че вече няма да пишеш и т.н. Ние сме само виртуални събеседници, нито се познаваме нито нищо, как може да ни заплашваш и т.н. Като не си съгласна с нещо, просто спираш да пишеш и толкова. Много инфантилно и пубертетско поведение. Между другото само ти ги правиш тия изцепки от всички пишещи тук. Познавам хора, които не бяха съгласни с някои от становищата тук и просто спряха да пишат, ама не са тръбили многократно за това, нито са заплашвали другите, а тихомълком изчезнаха от форума.
Ако така си се репчила и на приятелките си, нормално е да нямаш вече такива.
Казах каквото исках, ако искаш пак се разсърди и спри да пишеш във форума.
Опорочихме хубавата новогодишна тема с дребнави свади. #Cussing out #2gunfire Sick

# 153
  • София

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНАААА!   bouquet

И да почерпя за имения ден с  малко закъснение, защото   bouquetвече е 3-ти Януари, ама сега тигъра заспа....   и с тези почерпки и аз дотам съм съм го докарала да си нося бременните дрешки = срам ме е вече.... Cry, ама файда от срама няма.... Laughing

Това кисело мляко из колко страници се вихри малеее...., аз съм за кърмата твърдо , моята тигрица и тя не наддава много за месец и половина , когато ни мериха за последно беше наддала няма и 800гр, от 4 дни вечер се дохранваме с половин доза АМ, защото за съжаление вечер на последното хранене почти нямам кърма -виси по 60мин на мен - по 30мин на гърда и реве и се къса.... и нямах избор, запасите във фризера от добрите дни се изчерпаха, но все пак - пак цедя , ако тя не се събуди към 4, ставам и се цедя - за да стимулирам повече и наистина сутрин има манджа - ама вечер нннццц.....жалко ....яд ме е, ама.... може пък да има....

Сладки сънища  Mr. Green

# 154

Деско,обаче явно не се доизказах както трябва,кърмата ми не беше такава само в началото на цеденето,а през цялото цедене.
А бебето ти имаше ли проблеми докато кърмеше?
Сииско,буди я по-често за кърмене нощем,за да стимулираш.Цеденето не може така добре да шрави стимулация.Като усетиш ,че кърмата намалява,слагаш бебето по-често и така.Моя шишко сам си прави регулирането,като започва да цока на 2ч. ,когато има нужда.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 00:45 от ДесиХ3

# 155
monnnn, евала за изказването и аз мисля, че тези не са природо съобразници, а мизерници!!! Не може така безотговорно да се отнасяш с чужд живот!!! Това, че си го родила, нямаш правото да му вредиш, не дай си боже и фатално!!! Praynig И наистина, къде е кърменето Shocked???, какъв е този огромен биберон от толкова малко??? Shockedможели такова нещо??? Shocked ами и голичко седи детето, синьо, полилавяло, а те с пуловери, направо са за разстрел!!! Shocked ми Съблечи се и ти бе "Говедо", прости наркомани, е на такива, социалните трябва да им взимат децата, ама не в България, че то се получава от трън та на глог, че е по-висок!!!

# 156
Добър вечер.
Честита нова година на всички

И аз гледах новините направо се потресох от хигиена и от това голямо куче което лежи до голото бебенце #Crazy
Виждам,че има спор за млеката аз и двете си деца гледам със домашно кисело мляко баба ми го кваси нито Мишо нито Рая искат изкуствено мляко.Мишо не можах изобщо да го храня защото беше в недоносено цял месец а Рая я кърмих до 2 месец и се разболях от грип и трябваше да почна да и давам АМ купи сигурно 10 вида млека не ги близна.Както каза една майка по нагоре ш поста по добре да си нахраня детето отколкото да пищи от глад сина ми е на 3 год и си е едно здраво и нормално дете нищо му няма спирам да пиша,че стана дълъг поста
Лека вечер на всички  bouquet

# 157
И наистина, къде е кърменето Shocked???, какъв е този огромен биберон от толкова малко??? :
Е,може да се притеснява да кърми жената. пред цяла България/А биберона е на ЧИКО за новородени.Мога да ти пусна снимка на племенницата ми с такава биба.Външната част е голяма и на малките бебета изглежда огромна в устата.
Мен пък кадрите не ме потресоха и не видях нищо толкова скандално в тях.

# 158
Здравейте момичета! Аз така или иначе ще кърмя бебето си поне две години (тук препоръчват по толкова). Първото си бебе го отбих насила, защото прочетох (една книга на Лоранс Перну), че кърмата била хранителна само първите 5-6 месеца Shocked И тя е лекарка, да не мислите. За моя вече 40-годишен живот съм била свидетел неведнъж как различни лекари препоръчват коренно различни неща, как нещо, което официално се е препоръчвало, след някое ново изследване се отрича напълно. И за себе си стигнах до извода че за нещо толкова ценно като здравето на детето ми не мога сляпо да вярвам на някой, без да съм се информирала сама.
По повод това:

За алергиите- пак ще кажа, че тоя, който беше кърмен повече и гледан стриктно е алергичен, а другия, който яде кис. мляко е по-здрав и няма алевгия.Та все си мисля, че мръсният въздух, буклуците, които ядем докато кърмим, а и докато сме бременни  са по-важен фактор за алергия от ранното захранване.

Искам да кажа, че първо, ако едното дете е кърмено само 1-2 месеца повече от другото, тази разлика едва ли може да има съществено значение. И другото - децата се раждат с различна физика, дори при различни деца на едни и същи родители, гледани еднакво, едното може да е много по-болнаво от другото. И никой не може да знае за кърменото дете, развило алергия, дали ако не беше кърмено нямаше да има още по-силна алергия. Защото има майки, които носят непрекъснато инжекция с противоалергично лекарство в себе си, тъй като ако получи алергична реакция може за минути да умре (аз знам такъв случай). Никой не може да каже дали некърменото бебе, което няма алергия като бебе, няма да развие след 5-10-или повече години (естествено че не само храната води до алергии, обаче това е един фактор, който в повечето случаи зависи от нас). И никой не може да каже дали некърменото бебе заради това че не е кърмено, един ден няма да развие диабет, или няма да го развие по-рано отколкото иначе би го развил. Така че не мисля че такива сравнения с представителна извадка 2 деца са коректни. Направени са толкова много сериозни научни изследвания по въпроса и резултатите са недвусмислени. При условие че не мога да контролирам въздуха, който диша детето ми и куп други неща, които му вредят, за мен е особено важно да му предоставя най-добрите условия поне за малкото неща, които зависят от мен.
А за майките, които не могат или не искат да кърмят, раадвам се че има такъв богат избор на АМ на пазара.    Peace

# 159
Честита Нова Година!
Искам да попитам и аз по колко спят Вашите бебчовци?
Беба от 1 седмица започна да спи около 10 часа през ноща - това нормално ли е?
 От 22 часа до 7 часа сутринта. В резултат кърмата ми рязко намаля - колкото и да се изцеждам с помпата през ноща. И вече сме на АМ - колкото и да не искам. Давам и Nan sensetiv.
И аз да си кажа - ако нямах финансова възможност може би и аз бих давала на беба кисело мляко - имам познати които дават кисело мляко на бебето си по тая причина- и двамата са безработни.
Едно АМ струва около 10 лева а да не казвам че има и по скъпи АМ - Нан сензетив е например 15,51 ст. и е само 500 гр и една кутия отива за около 1 седмица. Значи за месеца
 ще ми трябват 4 - 5 кутии и като сметнем излиза, че ми трябват 60 - 80 лева за АМ на месец. Отделно трябва да имам пари и за памперси.  И като дръпна чертата ще ми трябват около 150, че и  повече лева за АМ и памперси - за някои това са много пари. Отделно бебето има нужда и от други неща.
И другият ми въпрос е давате ли вече нещо за зъбките на бебчовците?

# 160
  • Пловдив
Добро утро! Много е дразнещ този спор, моля ви престанете. Поне 4-5 страници четем само за това.
Относно чужденката, родила в къщата си - определено я разбирам, но пък ако нещо беше станало с бебето (а и с нея), дали щяха да си го простят? Това, което ме възмути наистина беше шишето с вода, което веднага му беше ръгнато в устата - като са такива любители на естественото, защо е тази вода? А и толкова малко бебе изобщо няма нужда от залъгалка (поне при нашия беше така), ама както и да е - те си знаят.
Никой не може да съди другите как си гледат детето!
Аз какъв съвет получих онзи ден от зълва ми - "гледай да махнеш нощното хранене, да се наспиваш, от това няма да ти намалее кърмата, то аз не че съм кърмила много, ама съм ЧУВАЛА!" - при което аз вътрешно се изхилих и само казах "да, добре".

# 161
Аз също гледах репортажа и направо се потресах. Любител съм на кучетата и по едно време имах 2 оргомни немски овчарки в апартамента. Иван е отгледан с една от тях... Ама като знам какъв косморляк се разнася при всекидневно чистене не мога някак да си представя да се пльосна с детето на пода и кучето до бебето. Ужас просто. За плацентата - чела съм, че ако не бъде отстванена има опасност да се върне кръв от бебето към плацентата, което да предизвика анемия. Иначе било хубаво да се изчака май час беше, че да се стечат стволовите клетки от пъпната връв към бебето... А и малко нанагорно ми дойде - естествено родено с шишето и наканили журналисти  newsm78. Ами аз подобни репортажи гледах по сума телевизии - у тях е хан, откакто се е родило това дете. Ами не го приемам. Искаш да го направиш - направи го. Защо трябва по всяка телевизия да те дават..
Генгай, не е възпитано когато някой се е обърнал към теб да не му отговориш, а като му отговориш стават 100 мнения. Всеки обаче има право да чете това, което му е приятно.
Siiisko , не постъпваш човешки  Joy Joy Joy. сега съм заровила глава в хладилника да видя какво ми трябва и а тичам по магазините пак да правя суши
Руми, ето какво сътворих аз... Ама го начупих преди да го снимам - добре, че го щракнах преди да замине във фурната http://media.snimka.bg/5228/016712214.jpg
Аксим, кой мой пост е звучал налудничево  newsm78.

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 10:34 от Ger4o

# 162
  • Пловдив
Момичета, щях да питам, дали може да има някакъв отрицателен ефект ако давам повече капки от Вигантола? Питам, защото му капя директно в устата, обаче той се върти и не винаги съм сигурна дали съм успяла две капки да капна или са повече.
За пъпната връв съм чела, че бебето е добре да остане свързано с плацентата докато пъпната връв пулсира, но не и да се чака да изсъхне  #Crazy А репортажа - предполагам, че е един и просто телевизиите си го "продават".
Герчо, предполагам, че това което си сътворила е било доста вкусно - поне така изглежда на сурово!

# 163
А плацентата прочетох тази статия http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=2756

# 164
heureuse...оффф....мила, имам ги 3 броя  вече  и знам колко коренно различни хора се раждат и растат!И с поста си не исках да кажа :Вижте, на нас не ни навреди киселото мляко преди 9г, давайте спокойно! Просто дадох пример как природата си знае нейното колкото и да си стриктен.Ако си забелязала поста ми беше повече против захарта, а не толкова за кис. мляко.На този етап аз също съм против него,  не защото е кис. мляко , а защото е нишесте  и стабилизатори!!!А най.добрите условия за детето си  всяка майка гледа да предостави. Peace
Герчо, Руми....прекалявате вече!!! eat

Общи условия

Активация на акаунт