2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 037
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Честита Нова Година!
Много здраве, късмет и любов желая на всички вас и семействата ви и най вече на дечицата!
 Аз пиша изключително рядко, но за сметка на това чета най-редовно и сверявам часовника си, за което много ви благодаря Hug
По въпроса за спането - дъщеря ми се отказа от нощното хранене(това в 3ч) още в началото на втория месец, докато сина ми все още се буди понякога около 4ч./4,3 за да яде и после в 7,30/8 и така нататък. Това което правя е: през нощта  го храня на тъмно, сменям памперс само ако е наакан и още щом го чуя в просъница да пъшка и да се върти му давам да яде веднага - буквално яде насън. С дъщеря ми беше същото. Това което е различно при него е че се буди много от ръцете си и затова го увивам с една пелена почти по метода на Карп , но само горе ръцете и така ми спи спокойно. През деня не го увивам така и резултата е че спи между храненията около 30-40 мин. най много, а понякога и не спи. За да не ми спре кърмата пия лактогонни чайове през целия ден и засега всичко е наред. Температурата при която спим е 19-21 в зависимост от времето навън, а през деня поддържам 21-23.
По въпроса за киселото мляко - както беше казала някоя мама - всеки има глава на раменете си и си носи отговорността за постъпките си.
Желая ви приятен ден! Hug  bouquet

# 166
  • Пловдив
Другото,което искам да кажа е,че в темите свързани с бебета винаги има дразги ,особено тези за раждането и захранването.Достатъчно време прекарахме заедно,за да преценим кой какъв е и да си направим изводи дали дадена кауза си струва,какво ,и защо казва човека срещу нас.Със сигурност не сме се събрали да се караме,а всеки може да изрази мнение.Когато много хора изразяват мнение е нормално да се получи разногласие,но не мисля,че трябва да разиграваме драми.Всеки може да намери съмишленици и да не чете тези,на които не симпатизира.Дайте да обсъждаме,но не да се караме.Смисъл не виждам.Но виж,една конструктивна дискусия,подкрепена с факти и примери,винаги е интересна.и не мислете,че само ние се дърпаме на подобна тематика.В целокупното форумско пространство се бистри една и съща политика. Laughing

Peace

.....
Герчо,страхотно изглежда това,което си показала Flutter

Руми,а за твоята питка нямам думи.И мама прави подобна и я обожавам(то и си личи де Laughing)

# 167
Добър ден ето кафето,че сега ставаме

Имам един въпрос към мамите от Пловдив-знаете ли в коя клиника има лицева хирургия и пластика?

# 168
  • Sofia
Момичета, щях да питам, дали може да има някакъв отрицателен ефект ако давам повече капки от Вигантола? Питам, защото му капя директно в устата, обаче той се върти и не винаги съм сигурна дали съм успяла две капки да капна или са повече.
ginbay,вчера питах педиатърката дали е нормално да давам по 3 капки Вигантол,защото знам,че води до калциране на бъбреците  Crossing Arms Каза ми,че на недоносените бебчета под 2.500кг се бият 300 000 еденици  #Crazy #Crazy #Crazy в крачето и не е предозиране,а една капка се равнява на 400 еденици.т.е. 1200 му давам на ден,средно по 40000 на месец  Whistling Малко като задача по математика го описах,но исках да обясня точно какво ми каза и общо взето-да не се притеснявам  Praynig Все пак не може постоянно да му давам такава доза и сме само за 2 седмици и после пак на преглед за да се види до къде сме се докарали  Flutter Галин беше много неспокоен и само приреваваше и това е дин от признаците на рахит.Сега е спокоен,не се поти като преди и плачка 10мин. преди да трябва да папка  Peace

Вчера и аз останах в потрес за "раждането в домашна обстановка"  #Crazy Не мога да съдя дали е хигиенично,дали са луди и т.н.,тъй като в БГ се гледа "ненормално" на тези неща,но се шашнах как плацентата седи В СОЛ и е все още свързана с бебчето  #Cussing out Дано не навреди на малката душица  Praynig

# 169
Мегс, таз нощ врътнах настрани долното кранче по твоя съвет (горното го държа винаги наполовина) и нощта беше по-добре. Или е било много студено навън, или просто има ефект. Ева се е будила само 2 пъти, което си е рекорд. Иначе тя не ака през нощта и памперси не сменям. С иван беше някаква пернишка трагедия в това отношение - акаше на всеки 2 часа нощно време и който каквото прави аз си бършех лайна по цяла нощ  Joy. сега храня и я бутам в леглото, но пак ми тежи, особено когато става по повече от 5 пъти за 8 часа.

# 170
Здравейте  Hug

Ухааа каква хубава питкааа  Party Аз правя същата ама скоро не съм имала време да се развихрям в тая част  Whistling

Вагинтрола сигурно трябва да си го закача пред очите та да не го забравям  ooooh! Голема блейка съм и сега казах на мажо да ме подсеща защото той не забравя такива неща  newsm78

Ние ще имаме зъбенце и сме кисели докато не я намажа с дентинокс а докато търкам тя ме хапе и ръмжи като зло куче  Joy
почнах да се съмнявам, че са зъбетата когато почна да ми растяга зърното като ластик  Laughing цокне цокне, стисне с венците и се извърти на страни и ме растяга  Mr. Green През деня нема ядове ама през ноща като реши да цицка и я сложа до мен всяко растягане е изпускане и рев докато намери цицето а от там аз пък не мога да дремя  Crazy

Ние спим на климатик и сме го сложили на 22 градуса, но според мен е топло и бубата я обличам с боди и памучно гащеризонче и я покривам с олекотена тънка завивка ама тя е зиморничава и си и е добре  Peace То и водата с която я къя е много топла защото ако е по хладка тя реве и трепери  Crazy

# 171
Леле и аз съм толкова нередовна с този Вигантол, и все се оправдавам с това че на Марина и е малка фонтанелата, демек полузатворена, ама в тая зима май по-добре да се стегна. Иначе знам че 5 минути на слънце, само ръчичката на бебето, например, дава необходимата доза витамин Д. Така че с вигантола нередовна, ама с разходките съм ок. Пък и тази зима се очертава мека. Като изключим днешният ден. Макар че пак не е студено, термометъра отвън показва 0 градуса.
За това раждане, на мен хич не ми изглежда, здравословно и в полза на бебето, както би трябвало да е домашното раждане. НЯкак си мизерно и мръсно ми се видя. А плацентата колко трябва да седи, май само няколко часа след раждането  newsm78 Да ви кажа аз съм шубе. Като знам какво ужасно раждане имах първият път, и как ако нямах упойка така щеше да е и втория, не бих се престрашила. Освен това шевовете, ако е разцепена какво прави, сами ли зарастват.
Аз да ви кажа открих че Метро е денонощно и снощи пазарувахме към 22 часа, е няма такова спокойствие. Купих си квото ми трябваше, чак не ми се тръгваше.
За това какво е било едно време, освен кисело мляко, са давали на бебетата  и биберон топнат във вино, и да знаете как хубаво са спяли, цяла нощ. Прабаба е давала и на 6-те си дъщери и сина си. Ами всички са дълголетници, тя по цял ден е била на полето, а децата по цяла нощ са спяли. (ей да не вземе сега някой да даде вино  hahaha)
Хора форума е наистина за различни мнения и за споделяне, и тук идеални хора няма, обаче, има други, които като прочетът нещо и го взимат като чиста монета, даже има теми от рода "доктора ли да слушам или съфорумката". И понякога може да се навреди на някой, без да е съзнателно. Да всички тук сме ранно захранени или хранени с кисело мляко, и ли и двете. На едно здраво бебе, без генетични предразположености за алергии и болести, това може да е ок, обаче на друго да му избият 1000 проблема. Затова се получават споровете. Аз  лично ако видя нещо, което според мен не е редно, ще си кажа мнението. КАкто ако някой види че аз пиша нещо неправилно, трябва да ме коригира, ако не за мое добро, поне другите да го прочетът. Няма място за обида. Приключвам и призовавам Анхи, да не се сърди.
Марина също отказваше да яде АМ, смених няколко марки и накрая прояде, не случайно е казва адаптирано. А кравето е адаптирано основно към теленцето  Peace

# 172
И аз съм се наслушала на какви ли не истории за отглеждане на бебе  Wink Една моя приятелка е отгледана с попара от хляб и вино за да спи през ноща  #Crazy Естествено давано й е и мляко ама за да си трае прз ноща са й забърквали тази юнашка попара  Mr. Green
АМ има от много отдавна, моята майка е отгледана с такова адаптирано мляко преди ...... 56 години  Peace Но ето аз на голямата давах кисело мляко защото тя правеше фонтани от АМ всички марки и се видях в чудо, та доки ни препоръча кисело  Peace  Не е най-добрият избор ама все па е някакъв  Peace Найстина има рискове, не е най добрата храна за едно бебе ама когато нямаш избор и бебето реве та се къса от рев  Rolling Eyes

# 173
Моми4ета аз сьщо смятам 4е някои майки дават кисело мляко само защото не могат да си позволвт друго-и след това за да не се 4увстват толкова виновни си намират обяснения като това 4е и ние така сме пораснали...А мисля 4е и много лекари дават такива сьвети,защото осьзнават че пациента не може да си купи АМ(разбира се някои лекари просто не са информирани...) и по добре да му кажат поне как да направи киселото мляко(да го разреди 2:1 с вода и да добави малко захар-това е формулата която и аз у4их докато следвах медицина-прави се с цел да се намали количеството белтьк и да се увеличат вьглехидратите-т.е някакьв опит да се приближи до кьрмата)По педиатрия учихме че най-доброто е кьрмата,след това АМ и ако няма друга вьзмойност кисело мляко...

Предполагам на тези майки им е много трудно,но не виинаги можем да направим най-доброто за децата си-например на някои от нас ни се налага да се вьрнем по рано на работа ,за да осигурим по висок стандарт на живот на детето си,но пьк го лишаваме от време прекарано с майка му-балансьт е много труден

Ако някой обаче дава кисело мляко от неинформираност или твьрдоглавие вече не мога да го разбера! Вьзхищавам се на тези от вас които вьпреки че нямат медицинско образование четат,интересуват се и наистина правят информиран избор-другото е невежество и безотговорност...

А че всеки може да прави каквото иска с детето си не сьм сьгласна-докато бях на стаж,момиченце на 7 години по4ина защото родителите отказваха да му се прелее крьв-бяха от някаква секта...И че всяка майка знае най-добре сьщо не е вярно-има толкова незрели и обьркани жени ,които себе си не могат да гледат,какво остава за дете-за сьжеление раждането не те прави автоматично МАЙКА-на последиците от това сьм се нагледала в клиниката по детска психиатрия...

# 174
 аааааааааааааа неее писах писах и всичо изтрих без да искам  #Cussing out
пфууу не мога пак на ново да пипа мнението си относно захранването и киселото мляко.Само ще кажа,че според мен всяка майка е прочела по нещо преди да захрани или даде кис мляко и е преценила за себе си и бебето си. Не бих съдила никой ....
с изключение - майката родила вкъщи -тя не е просто луда...а абсолютно безотговорна .Нямам думи. То покрай този нет ( който и аз чета постоянно ) хората решиха,че са по вещи и от лекарите.

А сега да ви питам нещо,което от няколко дни много ме притеснява.Как са крачетата на бебенцата ви т.е Навътре ли са извити стъпълцата ? Водих Никол при Драганов преди месец и нещо и каза,че всичко е Ок,въпреки риска от проблеми предвид това,че се роди седалищно и тежеше 3700гр . Но и аз тогава не бях забелязала нищо,а сега определено ми се струва,че едното краче си го държи много по извито навътре от другото ?  Rolling Eyes и това мн ме притеснява.... като изпънете крачетата на бебковците ви стъпалата навътре ли са им или навън.при нас само едното се изправя. Мисля утре да звънна пак на Драганов и да я водя отново ....ще се побъркам  Shocked незнам дали не се втилясвам,защото  на братовчед ми едното дете се роди седалищтно и едното краче беше мн извито но още от самото раждане,но с разни масажи и процедури всичко се оправи.

# 175
Здравейте!Надявам се днес да сте в настроение Simple Smile
И аз като Герчо,предлагам всеки да изказва мнението си по дадени въпроси,и който иска чете ,без да има сърдити,всеки сам да преценя кое е добре и кое не.
Аз съм хремава ConfusedМного ме е страх да не заразя малкия,кажете как мога да го предпазя? Confused

# 176

Аз съм хремава ConfusedМного ме е страх да не заразя малкия,кажете как мога да го предпазя? Confused

С маска  Peace

# 177
  • София
здравейте,
честита нова година, бъдете здрави, усмихнати и обичани!

не съм влизала тия дни и не съм ви прочела още!

честит ви сняг за новата година!
лек ден

# 178
Тази полемика е изгубена кауза за някои (за което съвалявам, защото не разбирам това ДА НЕ ЖЕЛАЕШ ДА СЕ ИНФОРМИРАШ), но за други като мен си е доста градивна  Peace.

Аз предлагам да зарежем това и да се видим тази седмица към сряда, четвъртък. Снощи гледах прогнозата и ми се струва добро времето...

# 179
Привет, привет. Изпратих гостите и вече на воля мога да си пиша. Ще се връща мда чета назад,че съм изостанала Hug

Общи условия

Активация на акаунт