2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 540
  • 724
  •   1
Отговори
# 360

И да стори ми се мизерно.Те спяха на дюшек на земята и навсякъде се въргаляха парцали.Нямаха дори легло.Ами колкото и да не е чисто в една болница,поне не се спи на земята все още.

И ние спахме на земята и то не на матрак, ами на надуваем дюшек. Аз бременна дни преди да родя. Като се преместихме в новото жилище нямахме възможност веднага да вземем матрак и легло, защото ни изгърбиха страшно много за апртамента и имаше доста непредвидени разходи. Дори през деня го вдигах и подпирах на стената, за да мога да изчистя по-лесно и по-добре. Та даже и легло нямахме денем. Купихме матрак в деня в който се прибрах от болницата-вече имахме финанси. Но ако нямахме пак на земята щяхме да спим и бебето с нас, и кучето влизаше от време на време...представям си и куп репортери на главата ни...в такъв случай кучето е невъзможно да стои спокойно в друга стая, само на тераста заключено. Бащата даваше репортаж, представям си го да върви и да вика по кучето...а и тук е тънък момент, защото това е животно, но е живо същество и носи душа и има чувства.

Не всички имат финанси. Много хора живеят по-мизерно и без куче. Това означава ли, че не трябва да имат деца? Всеки си избира как да живее, в случая родителите избират начина на живот и на своите деца. Майката е само на 22г. ошашкана, репортери, предполагам и език не знае добре, или пък изобщо....определено доста стресираща ситуация.
Тук като ми дойде жена, за да види как живее детето, да ми каже къде мога да го водя за прегледи и т.н. абе само полезно инфо ми даде. Ами аз бях доста притеснена. Сигурно и според нея аз си гледам детето мизерно, защото нямаме пердета в стаята, наличието на куче и т.н., знам ли?!
Аз в болницата тук се чувствах ужасно. Отношението на персонала беше страхотно. Но в стаята бях с отвратителна жена, постоянно прииждаха хора с манджите в тигани/предполагам знаете колко е ароматна арабската кухня/, вдигаха шум, мляскаха, пърдяха, кихаха....ужасссс. Съседката ми по стая ходеше гола-това определено не бе най-приятната гледка на света, повярвайте. Пъшкаше сякаш ражда....мога да изброявам до безкрай...А като ми се изсипаха 2 поредни вечер 9 броя нейни сънародници в 21"30ч. бях на ръба на полудяването. Ходих да се оплача на персонала, идваха да се разправят с нея...не могат да ги изгонят бе. Това е ужасно нагло същество. На вторият ден идват да правят изследване за слуха на детето ми с апарат...трябва да се пази пълна тишина и детето да е в покой. Ами свекървата на съседката-стара, сбръчката и миризлива арабка в този момент влиза с 3 торби багаж и започна да разопакова и да показва на снаха си какво й е купила. Шумолят пликчета, с докторката я чакаме да спре, но при 3 молби от страна на док. тя не спира. Накрая както не знаех език добре, така се развиках...бях полудяла, и да видите как ми идваха думите една след друга. Спирам, че стана роман.
Ако зараждам пак някой ден, пак ще потърся лекарска помощ в болница, защото ме е страх и не бих родила вкъщи. Някак психически се чувствам по-сигурна в б-ца, но на 100% ще искам самостоятелна стая.

Бейби мамче, и ние днес водихме малкото на консултация. Качин е 500гр. за 1 месец. Док. каза, че е супер, няма място за притеснение. Аз също не се притеснявам все още. Мисля др. седмица в четвъртък да го заведа да го премерят...ей така за сверка на часовника.
Пораснал е с 3см. Биха му Инфанрикс. Следващият месец Инфанрикс/този път в др. аптека открих 6-валентен/ и Превенар. На Ема ще слагат Менингококова ваксина и Приорикс. Ще водя мъжът ми с мен, че с 2 броя ревльовци не ми се мисли. Въпреки, че малкото днес през цялото време се хили на педиатъра си, на ваксината не заплака изобщо.
В четвъртък сме на ортопед, още днес щяха да ни приемат, но нямахме време, трябваше да вземем Ема от училище.

Жени, Мууни, направо не знам откъде вадите такива железни нерви. Ама къде са мъжъте ви питам аз? Аз ще изселя моя с все родата му и хич няма да ми пука кой какъв е и за какво се бори. Naughty Много пъти съм казвала, че моето спокойствие и това на децата ми е преди всичко. Егоист безподобен съм, но дали заради това, или защото родата на мъжа е от що годе тактичните не съм имала проблеми от това естество.

Много изписах май , ставам

# 361
За запушване на мастна тъкан говорят!Ще продължи около 20 минути ама оринтировъчно това...Пък за кърменето не са казали,че е проблем.

# 362
Vanirka, от магазините "Денси'  Peace

Моята мишка сега като направих равносметка е качила за 2 седмици само 150гр newsm78 определно ми се малее нещо. Като се има в предвид, че първия месец беше качила 1300кг, а сега толкова малко Thinking

# 363
  • София
Силванче, много неприятно. Дано всичко мине много бързо и леко  Hug
Вики цял ден не е акал. По принцип е такъв посерко, че никога не ми е хрумвали, че ще имаме подобно оплакване   Confused Иначе се напъва силно и проплаква, но нищо не се случва.

# 364
  • Пловдив
Оф,съжалявам,че се обадих изобщо Whistling

И на мен ми се е налагало да спя на матрак,яла съм само хляб и маргарин с чубрица и изобщо също съм минавала през доста трудни периоди.Някои от тях съм била много далече от дома и съм се оправяла съвсем сама.
Така че не виждам нищо срамно в това да се спи на матрак,но все си мисля,че когато човек е взел решение да бъде родител,от него се очаква и да подсигури бъдещето на  този млад човек.
Ако за тях това бъдеще означава да спят на дюшек(защото тяхното беше прогнил дюшек от онези по време на комунизма,а не матрак),ами свободни са.Те си носят отговорността за това,което вършат и ако желаят да си гледат децата както циганите ,нека го правят,защото на мен на това ми заприлича.

Както и да е,наистина нещата през различните очи изглеждат различно.Ако вие одобрявате това -добре,но не мен не ми хареса това,което видях и се надявам и бих направила всичко,за да не изпадна в подобна ситуация.

# 365
Адри, моята не е от 4 дена  Wink

# 366
ЧНГ!!!!
Mirkam  -благодаря за инфото за тази от Тина Киркова с протестите, дето ми скъса нервите в предродилна - още ми е пред очите с нейните претенций и как щеше да си седне върху детето докато ражда - направо чак сега намирам сили да пиша за това. Роди пред лицето ми - и въпреки че бях с яки контракции от 12 часа - хванах си системата с 6 см разкритие и излязох отвън да не я гледам и слушам.Била за естествено раждане - не даде на докторите тоновете да й чуят, да я пипнат не даде, после се жалва че я шили без упойка "за наказание". Аман от кифли - целият персонал заряза всички останали за да й се моли да й чуят тоновете на бебо. Като иска естествено - да си ражда вкъщи, а не да травмира всички наоколо! 2 месеца и кусур и още я виждам и ме е яд! На въпроса защо е дошла в болницата като иска естествено отговорът беше - "Накараха ме"> Вместо да е благодарна че и спасиха бебето от това да се пльосне цялата върху него, тя протести прави.
А за персонала на 1АГ - евалата,никой не познавах,но дай боже един ден пак там искам да раждам
Съжалявам за спама,момичета,весела година!
Стига с това сядане, бре. Кой ще си седне върху детето? Позата която е била заела е била най-безболезнена за родилката, що ли трябва да я съдят как да застане? Ако лекарите ни са открехнати поне малко за това как е по-лесно и безболезнено да се роди, няма нужда целият персонал да се струпва където и да било. А на теб с 6см. разкритие и болки, би трябвало разходката да ти се е отразила много добре, отколкото легнала по гръб. Simple Smile Ако лекарите не мислят само за себе си, и за това как на тях им е по-лесно и удобно да се ражда...света за раждащите жени в България щеше да е много по-хубав. И родилките нямаше да си тръгват травмирани от болниците. Това е много дълга и обширна тема. Но поста ти ми звучи груб и без грам съчувствие като майка и наскоро родила жена. Stop Имам чувството, че си довлна от факта, че са я шили без упойка и са я наказали за смелостта да иска да роди естествено. Sick

Меги, бързо да се оправя Ники! Hug
Ронка, да никакво съчувствие, а ме е яд на нея. И не ме е срам.Освен че щеше да смаже детенце (да й е живо и здраво), защото реши да направи "антракт" и да си почине върху дупето докато ражда (и аз бих се изморила от такъв театър, въпреки че с това се занимавам), ами и сега като се замисля за собственото си раждане - пред очите ми излиза съвсем непозната жена. За кое да й съчувствам? И мен ме болеше, с изтекли преди 14 часа води си влачех системата в коридора с кански болки и 6см разкритие, но неизгладена шийка, само и само да не я гледам. На едната лекарка й стана жал докато ме гледаше в леглото и дойде да ме погали и ми каза ако имам сили да изляза, за да не гледам. Нямам нищо против естественото раждане, но за мен ако си решил да раждаш така - и то в болница - подготви си нещата, говори с лекар, подготви хората, или си стой вкъщи. В Щатите това е масова практика, но да ми цъфнеш с торбата с претенциите и после да правиш протести... Naughty
Но стига по темата. Спрях захарта във водата и соковете тотално Simple Smile Благодаря за съветите,момичета Simple Smile Габи от 2 дни е неспокойна, даже онзи ден се събуди в 3 да яде (нощем не се храним ). Напоследък даже пропускаше първото папкане в 6, а нощес в 5 изрева. Дадох и водичка, и поспа до 6. А и ми прави впечатление, че си хапе ръчичка и чеша венеца (дори пробвах с моят пръст)....та....не е ли рано за зъбки? И дали са зъбки? Дадох й 1мл панадолче и чайче...но не е нормално за нея да киселее...тя рядко плаче,та камо ли да е нещастна...Дано ни забавят зъбките,че тъкмо се отървахме от коликите. А сокчето го обожава,правя и микс круша,морковче и ябълка и с лъжичката и го давам - по 30-40мл на ден, папка го като прасенце и отваря уста за още Simple Smile
Ние пък имаме проблем с подсичането - доки каза че е с много чувствителна кожа - и ще е така до 3 - 4 м. Ама ми е много жал - мажем с Имазол и с Певарил  сутрин и вечер ...Преди това пробвах какво ли не - всичко - и тва е.
Лека от мен Simple Smile)

# 367
Абе,мацки,за две страници 5 жени питате едно и също за зъбките Simple Smile
Лигавенето и слагането на ръцете в устата не е задължителен признак за зъби.
Бебетата по някое време разбират,че има ръчички,все повече могат да ги контролират и нормално за тях е да ги налапат.Все пак ръцете ,устата и крачетата са има най-чувствителните зони,чрез които изследват света.На този етап от развитието им започват усилена работа и слюнчестите жлези и бебчовците се плюнчат много.По някое време започват да нарастват и зародипите на зъбките,започват да ги дразнят венците.Та,резултатът е-много смучене,близане и бутане на ръчичките в устата,съпроводено с мнооогооо лигавене Laughing

# 368
  • Пловдив
Коригирам си думите за условията.

Имали си кошара хората Tired и хубава детска стая.

Пожелавам им да  са живи и здрави.

# 369
Нямам нищо против естественото раждане, но за мен ако си решил да раждаш така - и то в болница - подготви си нещата, говори с лекар, подготви хората, или си стой вкъщи. В Щатите това е масова практика, но да ми цъфнеш с торбата с претенциите и после да правиш протести... Naughty

Тук сме на едно мнение. Направих си труда да прочета подробно за майката...има доста неща в поведението й, който не ми харесват. Peace
Съжалявам, че с лошо ще запомниш раждането си. Важното е, че всички са живи и здрави.

Мирка, недей съжалява, всеки има право на мнение и го казва.

Сега дадоха по новините, че са обзавели за бебето и то повече от добре. Peace

# 370
  • София
Бебовците се лигавят защото сега им се разработват слюнчните жлези, а си лапат ръчичките защото така ги изучават. Бебетата си бутат всичко в устата. Така опознават заобикалящия ги свят. Просто още не са се научили да хващат и затова се задоволяват да си ядат само ръчичките. А Вики ужасно много се плези. Като тик някакъв има  Rolling Eyes

Иначе последните дни се е научил много кротичко да си спинка с мен до 13.00 на обяд. В моето легло обаче. След яденето в 09.00 отказва да си спи в неговото и затова го взимам и го слагам на мястото на татко му. За сметка на това обаче вечер не може да заспи преди 23.00. Къпем го, нацоква се и се опулва е така  Shocked и не ще да спи, не ще в леглото и туй то.

# 371
Само леглото им беше странно на хората,иначе стаята си изглеждаше нормална още на първия репортаж.
Моя беб е с температура,предполагам от ваксината.Нервен е и мрънка.Сега съм го гишнала и ме гледа как цъкам.

# 372
Деси, гушкайте се и бързо да му мине Т на малчо Peace

# 373
  • Пловдив
Моя беб е с температура,предполагам от ваксината.Нервен е и мрънка.Сега съм го гишнала и ме гледа как цъкам.
Дано по-бързичко да му мине Hug

Аз изкъпах баткото и го сложих да спи до татко му,който си легна още в 21 часа Crazy

А пък  малката още не се е събудила ,за да я изкъпя и нея.

....
За зъбките изобщо не бих се тревожила и не виждам какво толкова ви притеснява-или ще излизат,или няма да излизат.Не можете нищо да направите.Бихте могли до известна степен да облекчите детенцето.
Така или иначе всичко си е до дете и всяко по различен начин и време вади зъбите си.

Това,че на някое бебче му е излязло зъбче не означава ,че сега на всички бебета в темата почнаха да им растат зъби Grinning

На Криси първите му два зъба излязоха на 7 месеца и до 1, 1 год. си ходеше само с тях.Другите деца имаха вече по 14 зъба,той милия ми заек само 2 Laughing.Малко по малко след годинката почна да се обзавежда,но по-голямата част от зъбите му изникнаха след 1,6 год.Ето точно преди няколко дни проби още един кучешки.Не мога да кажа,че толкова много зор е видял,общо взето само с разтройство и загуба на апетит минахме,но знам и съм чела за дечица ,при които никненето и един много труден период.Надявам се и с Дианка така лесничко да мине Praynig,както и при всички други октомврийски бебешоци Hug

# 374
Адри, аз говоря на сън от малка и понякога ме е било шубе да не си кажа тайните на сън, сега големият ми син е така - направо си говори човечето, много е забавно, наистина.

Ронка, Мира, Деси, С тея матраци дето ги обсъждате, ме върнахте преди 15 години, когато бяхме гаджета с мъжа ми и спахме на 2 матрака от най-смотаните на земята в ергенската му квартира - да ви призная имахме едни от най-хубавите мигове, много повече от тези на сегашните специални легла с повдигащи се с дистационно матраци ... Какво нещо е живота....
Е, когато става въпрос за деца, е друга тема - радвам се, че са обзавели бебенцето.
Спомням си как всички ние бяхме полудели на тема чистота преди да родим (така и не дадохме медали на Деси и Гер4о - голямо чистене падна)

И в тази връзка, а и да надскочим битовизма, ви споделям една мисъл, която много ми хареса от новия брой на L'Europeo (стр.76) - "....когато се стремиш да притежаваш един предмет, никога не стигаш по-далеч от този предмет. Тя не цени лукса на материята, а скъпото усилие на духа."
Най-важното е да се обичаме и да преодоляваме всички трудности! Всичко друго подлежи на увехтяване, износване, изхвърляне...

Деси, да се оправя Сашито бързо, ако искаш му дай Осцилококцинум половинка тази вечер, разтворен във вода, а утре сутрин Вит.С и другата половинка на хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт