2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 544
  • 724
  •   2
Отговори
# 210
Привет и от мен, върнааааах сееееее  Hug
По много теми сте писали, на мен мозъка ми изтича с кърмата и половината теми вече са ми избягали, но ще се включа с каквото помня.
Първо за мнооооого години на всички.
Второ ние изкарахме прекрасно. Ходихме до Балчик. Първо се разходихме по морето на 31  Joy Бяхме само няколко луди - тези които доведох с нас и още един бездомник, който изкочи от едно от зазимените летни заведения.  Laughing
После се качихме вкъщи и запалихме огън на двора. Зацвърча едно свинско със винско, замятаха се едни фойерверки за радост на децата, беше голям кеф.
На другия ден се наспахме и похайманосвахме из Балчик и двореца, релаксирахме и на следващия ден офейкахме през Дуранкулак, Констанца до Букурещ.
Накрая стигнахме до Русе за вечеря и се прибрахме към София.
Кой беше от Русе да си признава веднага #2gunfire Норче ти ли? Лелеееее прекрасен град. Как не сте ме светнали по-рано колко е хубаво бе Laughing Уникален център, прекрасни сгради...
А спокойствието му, ме плени повече отколкото мегаломанията на румънците. Снимков материал ще постна по-късно.

За киселото мляко и нападението над Анхи. Според мен никой не я нападна заради това, че е захранила с кисело мляко. Всеки има право да прави каквото си ще с детето си.
Проблема беше, че отказва да прочете статията "за да не се вкарва във филми"  Joy Едно да е имаш свое мнение, след като изслушаш доводите на някой друг, друго е да се държиш като кон с капаци.
За протокола, моето дете е само на кърма. И не защото съм в София  Laughing, аз съм родена в Търново и отраснала в циганската махала в Балчик, а защото реших, че си струва да попорочета малко по темата и реших за себе си, че това е най-доброто което мога да направя за детето си.

За спането на бебета мога да дам моята формула - сработи и при двете ми деца. Разбира се не твърдя, че спят заради това което правя, според мен си е до дете.
Но е факт, че и голеия и малкия спят минимум по 8 часа, малкия 10-10:30.
Аз кърмя преди банята, къпя много дълго време. Преди добавях от маслата на Икаров, за да не се изсушава кожата твърде, сега съм с Линола фет.
Къпя в мивката, първо дупе и косичка под течаща вода, а после я пълня като вана и си играем. Говоря, масажирам леко, пея и т.н. Държа докато не започне да недоволства или да заспива (заспивал ми е така във водата, даже май имам и снимки  Laughing) После се разтриваме с масло и правим гимнастика. Цялото това нещо ми отнема около час и половина два. С големия не помня, но малкия много бързо мина през 6 часа, после 8 сега сме твърдо на 10. Спят на тъмно и тихо през ноща и на нормален ежедневен шум през деня (тракане на чинии, ТВ и музика)
Нощем си е в леглото (никога не съм ги оставяла при мен, страх ме е), денем е в шезлонга в хола (слушам твърде силно музика и няма да го чуя, ако ми е в другата стая).

За велоаргометъра - Кетлерчетата са много хубава марка, но аз съм със професионален Спортер и също съм много доволна. Какъвто и да е важното е да е магнитен, а не механичен.
Твърдо и аз препоръчвам крос тренажора, но ако няма място (и при мен ситуацията е такава), и той не е лоша инвестиция с изключение на седалката (ръби, та се нетрае).
Другото хубаво при него е, че си слагам лаптопа и си чета докато въртя иначе ме гони скуката. Освен него имам и степер, гребен тренажор, гири, швейцарска топка и няква гадост за стягане на краката от вътрешната страна  Sick няма да коментирам колко ги ползвам, защото ме е срам. И аз се върнах с 2-3 кила повече.
Ама като се прибереш вкъщи и като ти  направи баба онези вкусни баници и баклави от детството ти...Ммммм иди ходи, та не яж Joy
Айде стига толкоз, че стана дълго, ама така е като не съм ви виждала (писала) отдавна. В Русе неможах да си поръчам, защото имаха wi-fi, и аз упорито се опитвах да си намеря темата във форума  през телефона  Joy

# 211
ЧНГ!!!!
Mirkam  -благодаря за инфото за тази от Тина Киркова с протестите, дето ми скъса нервите в предродилна - още ми е пред очите с нейните претенций и как щеше да си седне върху детето докато ражда - направо чак сега намирам сили да пиша за това. Роди пред лицето ми - и въпреки че бях с яки контракции от 12 часа - хванах си системата с 6 см разкритие и излязох отвън да не я гледам и слушам.Била за естествено раждане - не даде на докторите тоновете да й чуят, да я пипнат не даде, после се жалва че я шили без упойка "за наказание". Аман от кифли - целият персонал заряза всички останали за да й се моли да й чуят тоновете на бебо. Като иска естествено - да си ражда вкъщи, а не да травмира всички наоколо! 2 месеца и кусур и още я виждам и ме е яд! На въпроса защо е дошла в болницата като иска естествено отговорът беше - "Накараха ме"> Вместо да е благодарна че и спасиха бебето от това да се пльосне цялата върху него, тя протести прави.
А за персонала на 1АГ - евалата,никой не познавах,но дай боже един ден пак там искам да раждам
Съжалявам за спама,момичета,весела година!

# 212
ЧНГ!!!!
Mirkam  -благодаря за инфото за тази от Тина Киркова с протестите, дето ми скъса нервите в предродилна - още ми е пред очите с нейните претенций и как щеше да си седне върху детето докато ражда - направо чак сега намирам сили да пиша за това. Роди пред лицето ми - и въпреки че бях с яки контракции от 12 часа - хванах си системата с 6 см разкритие и излязох отвън да не я гледам и слушам.Била за естествено раждане - не даде на докторите тоновете да й чуят, да я пипнат не даде, после се жалва че я шили без упойка "за наказание". Аман от кифли - целият персонал заряза всички останали за да й се моли да й чуят тоновете на бебо. Като иска естествено - да си ражда вкъщи, а не да травмира всички наоколо! 2 месеца и кусур и още я виждам и ме е яд! На въпроса защо е дошла в болницата като иска естествено отговорът беше - "Накараха ме"> Вместо да е благодарна че и спасиха бебето от това да се пльосне цялата върху него, тя протести прави.
А за персонала на 1АГ - евалата,никой не познавах,но дай боже един ден пак там искам да раждам
Съжалявам за спама,момичета,весела година!
Стига с това сядане, бре. Кой ще си седне върху детето? Позата която е била заела е била най-безболезнена за родилката, що ли трябва да я съдят как да застане? Ако лекарите ни са открехнати поне малко за това как е по-лесно и безболезнено да се роди, няма нужда целият персонал да се струпва където и да било. А на теб с 6см. разкритие и болки, би трябвало разходката да ти се е отразила много добре, отколкото легнала по гръб. Simple Smile Ако лекарите не мислят само за себе си, и за това как на тях им е по-лесно и удобно да се ражда...света за раждащите жени в България щеше да е много по-хубав. И родилките нямаше да си тръгват травмирани от болниците. Това е много дълга и обширна тема. Но поста ти ми звучи груб и без грам съчувствие като майка и наскоро родила жена. Stop Имам чувството, че си довлна от факта, че са я шили без упойка и са я наказали за смелостта да иска да роди естествено. Sick

Меги, бързо да се оправя Ники! Hug

# 213
Добро утро! Аз днес спах 6 часа без да ме будят и сега съм свежа като репичка  Joy
Еди, радвам се, че си в такова прекрасно настроение. И на мен Русе ми е много любим град.
Не съм чела темата за протеста и не мога да се включа, но аз съм що годе доволна от това, което получих в ТК. Факт е обаче, че чух нещо, което много ме издразни. Шефката на отделението беше в реанимация и един лекар дойде да я пита какво да прави с една родилка - 12 часа контракции с 4 см разкритие. Пита тя дали е на някой пациентка и като и казаха не каза директно да я подготвят за секцио, да не се мъчат. Този раговор беше пред очите ми и съм свидетел... Тъжно, но факт.
Мегс, стискам палци за ники

Малеее, мамииии... 4 дни не съм се цедила и ставам тази сутрин без никакво напрежение в гърдите... Реших, че ще е трудна тая да издоя 450 мл за дневните хранения (при положение, че съм кърмила преди час) и даже се запътих да размразявам... И като тръгна тая кърма... Няма спирка. нищо не усещам като напрежение, ама издоих по 360 мл от гърда и още има, ама ме заболяха зарната от това цедене... Къде се е събрало това млякооо  newsm78. Ронкаааа, нали казваше, че гърдите не са контейнери за кърма, ма аз май съм изключение  Joy. не че се оплаквам, ама егати чудото просто. А 4 дни напрежение не съм усещала, втвърдявания също. Ще се метна аз сега на кантара, че май не всичко от коледноновогодишните трапези ми е в задника, а имам и в гърдите  Joy Joy Joy.... Май като ми спре кърмата някога формата на гърдите ми ще е като на дакел ушите  Joy

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 08:30 от Ger4o

# 214
  • Sofia
Герчо,е тук вече ти завидях за съня  Heart Eyes Май напускаш редиците на недоспалите  Rolling Eyes То бива чудо,но Галин тази нощ ми се е будил като пеленаче на 2-3 часа  Tired

Рони,Marieta_Zh не лъже в това,че въпросната родилка е тръгнала да седне върху главичката на бебето  Naughty От цялата какафония и претенции не е издържала на болките и е "решила да си почине" без да има в предвид,че бебчето е започнало да излиза...."Младото докторче",което ни е много добър приятел и се беше видял в чудо и мога да кажа,че беше много притеснен от цялото поведение на въпросната родилка  Crossing Arms За шиенето без упойка "за наказание"-тя тонове не е дала да и запишат,а камо ли да я боцкат и каквото и да е и тук нещата пак се изопачават  Naughty

Нямам нищо напротив естественото раждане и евала за куража на всяка една жена,която е решила така,но е много нечесно да съдиш и плюеш хората,които се опитват всеячески да ти помогнат  Crossing Arms

# 215
Ай,добро утро и от мен.Аз цяла нощ не мигнах,бебето се будеше на 2 часа.Не разбрах дали е от коремчето или беше от глад,но се принудих да го храня,защотот само нацокан заспиваше.Напоследък пак ми се свива нещо,ака зеленичко и  с малко слуз.Та днес съм като пребито куче.Ще почиствам у нас и да видим дали следобедно ще мога да полегна малко.
Започва голямото отслабване,да знаете.Simple Smile
Чипче,има изисквания към българските педиатри да следват СЗО и последните тенденции в захранването,но няма кой да ги контролира и те си правят каквото смятат за редно.Затова идва разногласието в схемите на отглеждане на децата у нас.

# 216
Добро утро и от нас  Simple Smile ..при нас и днес май ще вали сняг ,мислех си поне днес да излезем малко на разходка ако не вали ...пък то такъв студ отвън ...ушите ти замръзват за секунди  ooooh!
за въпросната родилка ..аз също подкрепям решението на всеки който иска да роди естественно,прочетох нейния протест..... Thinking...какво да ви кажа с много неща от това което е написала не съм съгласна...както каза някоя от майчетата да не беше ходила в болница.... а пък аз казвам като не я слушат тези доктори ами да си хване шапката и да отиде в друга болница...така и без друго не е бързала за тази...но коя съм аз за да я съдя.... Naughty..просто според мен не е трябвало изобщо да протестира.
гледах видео за родилката която ражда в дома си....всичко хубаво ама защо лежи на пода ...и тази пъпна връв...до детето куче ...не съм чела нищо по въпроса за пъпната връв дали може така,но честно и на мен ми изглежда доста мизерно... ooooh!...но както се казва...хора всякакви.
Хайде стига съм писала такива неща рано сутрин...пожелавам ви прекрасен ден днес....Усмихвайте се  Grinning

# 217
Plami, хубаво е да има дискусия /да не си помисли някой, че пак се заражда спор/. Когато преди 3 години и половина раждах в Мйачин Дом-София и понечих да седна и да се подпра назад с ръцете, що викове отнесох...сякаш съм някакво животно/за справка-никога кучето ми не е отнасяло такива викове/, как съм щяла да си убия бебето, че в момента му седя на главата и т.н. А нямах и 6 см. разкритие дори, за каква глава говорим, като тя си седи горе високо. Просто на лекарите им е по-лесно, сигурно и удобно да лежиш вързан за коланите и да не мърдаш. Като в плен си с тези колани и без възможността да се раздвижиш. Тукашното ми раждане не бе кой знае колко по-различно. Лежах вържана за коланите от 7ч. сутринта до 13:12ч., когато изплака Крис, определено това ми раждане бе по-тежко откъм физическа болка/или пък явно с времето се забравя, знам ли/ Но докато бях вързана за коланите аз се въртях накъдето ми е удобно, сядах, лягах...единствено не можех да заема кучешката поза. Водите ми бяха изтекли преди повече от 12ч. и докторите искаха да следят положението/аз си признавам, че ме беше страх и не съм протестирала.
Не знам, сигурно е попрекалила с исканията и претенцийте си, все пак е подписала въпросното съгласие. За съжаление, за да се роди натурално в Бг, явно наистина трябва да се избира "раждане вкъщи, без асистент-професионалист за целта. Confused Разбира се има изключения, не всички доктори са еднакви, има и отворени към това да следват природата.
Най-малкото доколкото разбирам, бая е стреснала другите родилки, освен персонала.

Моята Ема днес е за първи ден на училище след дългата ваканция. С голямо желание отиде.

Криско ми прави една голяма пауза от 20ч. до 2"30ч. след това си цока на 2часа.

Вчера се рових в някакъв сайт, една жена бе задала въпрос кое е най-добре. Пътека, крос тренажор или велоергометър. Вещи хора се изказаха, че най-хубаво е тичането навън/това при нас е изключено/, след това е степера. Peace Та аз както се бях наточила на крос тренажор, сега мисля да се сдобия със степер.

# 218
Кафенцето моля за добро утро Wink

# 219
Добро утро на всички  Rolling Eyes
Силве мерси за кафенцето, като го изпиете, почерпете се и за здравето на сина ми.
Днес прави 8 г. Да ми е жив и здрав и по-разбран  Laughing

# 220
Еди,да ри е живо и здраво момчето.Да е щастлив,умен и благоразумен.
Хриска,и на Саши много хърка все още нслето,киха ,кашля,но мисля,че е от нослето,а не е болен.На вас защо чак натибиотик предписаха,много странно,а няма и температура детето.
Плами, и моя шиши иска на ръце,а не гъм го 'учила'.Харесва му и в кегурото,но не прекалено много.

# 221

Малеее, мамииии... 4 дни не съм се цедила и ставам тази сутрин без никакво напрежение в гърдите... Реших, че ще е трудна тая да издоя 450 мл за дневните хранения (при положение, че съм кърмила преди час) и даже се запътих да размразявам... И като тръгна тая кърма... Няма спирка. нищо не усещам като напрежение, ама издоих по 360 мл от гърда и още има, ама ме заболяха зарната от това цедене... Къде се е събрало това млякооо  newsm78. Ронкаааа, нали казваше, че гърдите не са контейнери за кърма, ма аз май съм изключение  Joy. не че се оплаквам, ама егати чудото просто. А 4 дни напрежение не съм усещала, втвърдявания също. Ще се метна аз сега на кантара, че май не всичко от коледноновогодишните трапези ми е в задника, а имам и в гърдите  Joy Joy Joy.... Май като ми спре кърмата някога формата на гърдите ми ще е като на дакел ушите  Joy
Ger4o, именно това доказва теорията, че гърдите не са контейнери! Simple Smile Кърмата се произвежда по време на сукане/цедене. Като не всеки организъм реагира толкова добре на цеденето, колкото твоят. В другата ни отчетна има едно момиче, което кърми дъщеричката си година и 2 месеца само с цедене, но организма й реагираше изключително добре на цеденето и рефлекса на потичане беше завиден. Гърдите са контейнери, ако мога така да се изразя в самото начало на кърменето/той тогава все още не знае колко е нужно на бебето, за да се наяжда и затова има много мляко//това при повечето кърмачки//. Peace Твоят организъм си знае работата, и освен цокането на малката Ева, си знае, че трябва още, за да се изцедиш. Ох, ама и аз как обяснявам...никаква ме няма по обясненията рано сутрин.

Хриска, много ми стана мъчно за мъничката сладурка. Confused Бързо да се оправя, и повече никакви болести. Naughty Hug

Еди, да ти е жив и здрав Криси! Щастливо и безгрижно детство му желая! Hug

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 10:45 от Ронка

# 222
  • Ловеч
Добрутро момичета!
Еди да ти е живо и здраво детенцето, да те слуша  и да не текара да се червиш като те извикат в училище  Wink  Hug
И на моят мъник му хърка нослето, но педи каза, че е нормално и ще се оправи като започне да сяда т.е. след 6-ият месец.
Ронка, дано Емка все така с удоволствие да ходи на училище.
Герчо какъв беше пълнижа на тестото ти?
Мерси за кафенцето Силве!
Хриси, Мегс дано бързо се оправят дечицата  Praynig
Видях, че обсъждате уреди за отслабване и попаднах на това http://direct.asda.com/Sports-+-Fitness/1207,default,sc.html Мисля, че си заслужават!

# 223
Здравейте, мацки!
Радвам се, че някои от вас са се забавалявали на Нова Година!
Еди, да ти е жив и здрав баткото и все така готен! А иначе русенската мафия е представена тук от Ванирка, Диваненце, Онли Уан, аз и мисля още някой пише от Русе, но не си спомням сега името. Радвам се, че ти е харесал града, и Букурещ не е лош: Русе - малката Виена, Букурещ - малкият Париж  Peace

Започва голямото отслабване,да знаете.Simple Smile
И аз съм на тази вълна, днес съм за 3-ти път на фитнес, но още с храненето не съм променила режима. Една мадама, с която раждахме заедно, вече свали 10 кг за 1 месец !!! (тя не кърми обаче) с някаква програма, при която редува по 1 ден определен тип храна - въглехидрати, протеини и т.н. За нещо подобно беше писал някой тук, но за по няколко дена. Днес ще се чуя с нея да разкаже, че наистина е очевадно отслабването и - Браво на момичето! И твърди, че си хапва дори шоколад, солети и т.н.

Вещи хора се изказаха, че най-хубаво е тичането навън/това при нас е изключено/, след това е степера. Peace
Ронка, наистина по-хубаво от тичането навън няма, НО - в нашия случай може дори да е опасно, заради килограмите и натоварването на коленете. Бягането на пътечка е по-добре, в смисъл, че поема като амортисьори част от тежестта/натоварването.
Само, че аз въобще не можах дори и на пътечката да бягам, защото ме болят млекоцентралите, та си ходя бързо 30 мин. Но наистина кростренажорът най-много ме изпоти и ми хареса, че натоварва и ръцете, и даже коремните мускули.
А степерът изглежда много компактен и явно е най-доброто решение за дома.

Хайде, хубава седмица!

# 224
Руми, стафиди и ядки. Аз затова не харесвам купешките козунаци, защото тези със стафидите в повечето случаи имат 3 стафиди и трябва човек да ги търси дълго и изморително, а аз обичам всичко да е обилно  Joy Joy Joy (то си ми личи на фигуратааааа).
ронка, ако днес без никакво напрежение изцедих толкоз мляко си представям какъв би бил млеконадоя, ако взема да се изцедя до край в ден, в който усещам гърдите си напрегнати и тежки  Joy Joy Joy. Мисля, че доста млекопроизводители могат да ми завидят  Mr. Green  hahaha. Аз не се оплаквам, защото въобще не чувствам дискомфорт вече, а предпочитам да има повече, отколкото по-малко. Ама сутринта смешно ми стана... Тези бутилки се пълнят за минути, а аз пресипвам и продължгавам - смях в залата просто... Иначе Ева намери лесното и само стои и чака млякото само да потече в устата и та на 2 пъти прави бойкот на шишето, че от там си трябва напрежение, че да изкара нещо. Иначе вчера бяхме на една погача на едно бебенце - в момента е 3500, а е на 40 дни и Ева изглеждаше като мечка до него, а разликата им е месец и половина  Joy
Еди, слънце, да ти е жив и здрав Крис и много да те слуша и радва!

Общи условия

Активация на акаунт