2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 19 979
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте мамчета!
Тези дни не ми оставаше време да пиша от хайманосване навън.
Мегс, моите съболезнования миличка.
Моята педиатърка има притеснения относно крачетата на Мирко. Гънките на дупето и крачетата отзад не съвпадат. И във вторник сме на ортопед. Дано не е късно и всичко да е наред. А относно ам, ни засили вигантола, понеже главичката му е мекичка отзад.  Cry Явно кърмата няма да ми тръгне, за жалост. Тази събота ще навършим три месеца, а сме 6700 гр и 61 см.
От една седмица косата ми капе ужасно, а още от началото на декември съм започнала с маска за косопад, но не действа все още. Вие как сте с косите?
Аз също съм много доволна от нашия батко, макар разликата да ни е много голяма - 9 години. До сега не съм видяла никаква ревност и много е грижовен. Дори днес като рязах ноктите на Мирко, съм го порязала на едното пръстче. И като видяхме че има кръв на пръстчето, Ярослав ми се скара и каза : Мамо бъди по внимателна, когато режеш ноктите на Мирослав.
Ние също ще си изядем ръцете, свива ги на юмрук и право в устата. И голямо лигавене пада. Дали не е предвестник на зъбчета. На баткото първото зъбче му излезна на 1г 1м 3 дни, та не съм се настроила още за зъбки. Но всяко дете си е различно. Ще видим.  Laughing
Относно кг, аз ви писах че и аз съм много над. От една седмица съм на плодове и зеленчуци и без подправки и мазнини. Но съм решила да се тегля всеки понеделник, а не всеки ден. И мисля да започна безвъглехидратната. Надявам се да намаля кг.

# 706

Аз ходих на няколко консултации с пласти4ен хирург за премахване на стриите и се оказа, 4е имам пъпна херния  ooooh! Едва ли си спомняте, но о6те докато бяхме бременни се оплаквах, 4е ме боли много пъпа от време на време.... е сега вместо козмети4на 6те си имам истинска операция с пълна упойка да ми затворят хернията. Някой знае ли дали в БГ по здравна каса +е ми я направят? Въпреки, 4е едва ли бих им се доверила като знам каква дупка +е срежат и какви белези 6те ми оставят...
Как изглежда, защото моето пъпче от едната страна е леко навън, но само част от него-около половин на половин сантиметър? Преди бременноста ми беше нормално а накрая преди да родя вече нямах пъп. http://sempopovi.multiply.com/photos/album/8/8#photo=24 Във вторник ще питам личната.
qroslaw, моята коса също пада. Само маски и това е. За бебчо, нека да го види ортопедът, не се притеснявай.

# 707
Ярослав, не сте ли ходили до сега на ортопед? Аз оня ден се бях ошашкала така, защото и на Дара и се разминават.Оказа се, че това е доста остарял метод и вече не се използва от ортопедите като критерий за проблем.На твойто  педи явно доста му е остаряла инф.Но въпреки всичко и аз ще я водя към 4-я месец.
Чипче,  на някои дечица така им се зачервяват веждичките катоплачкат.На Дара също! Peace

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 17:53 от monnnn

# 708
Здравейте! Пиша ви вече от Варна, пътуването мина много добре, Ели спа през по-голямата част от времето, а през другата си гукаше. Като се прибрахме не й направи никакво впечатление, че обстановката е друга, а си гледаше доволно лампите и пак се смееше и гукаше.Сега я приспах, надявам се да имаме спокойна първа нощ на варненска територия.
Не съм ви чела, утре ще наваксвам! Hug

# 709
Аз попитах нашата лична лекарка, кога трябва да заведем бебо на ортопед, и тя ми каза третия месец. Но при нас не може да става сравнение на доктори, защото Несебър е малък град, и избор няма никакъв. Налага се да ходя на частно при педиатър в Бургас. Но важното е всичко да е наред и бебо да е здрав.

# 710
Мегс, приеми и моите съболезнования  Flowers Rose Flowers Rose
Адри, и моя синковец се запече,след като спрях да му давам Инфакол.Дълго се чудих от какво може да е при условие,че е на кърма само. И все още се питам дали е от спирането на Инфакола-а  newsm78 newsm78 newsm78
   Днес незнам какво му стана на Саши,но толкова кисел беше Rolling Eyes.Откакто се е родил не е мрънкал така.Проблеми няма само ако излезем,иначе в къщи ни подлуди.Ама здраве да е, и такива дни има.
   Що се отнася до ревността на каката,точно вчера ми разигра сцена на ревност.Гадно й било,че всички се радват на бебето,а на нея по-малко (имаше в предвит непознати хора на улицата) и оттам се почна....С баща й пак й говорихме,та да видим.Не го беше правила до сега.

# 711
Аз попитах нашата лична лекарка, кога трябва да заведем бебо на ортопед, и тя ми каза третия месец. Но при нас не може да става сравнение на доктори, защото Несебър е малък град, и избор няма никакъв. Налага се да ходя на частно при педиатър в Бургас. Но важното е всичко да е наред и бебо да е здрав.
Qroslaw, и тук рутинния преглед е на 3м. Дано всичко е наред с малкото синеоко сладурче. Praynig

Миленда, и моят Крис не ака редовно, ако не давам Инфакол. Имам още 3 опаковки, ще ги изразходя и повече няма да ми давам. След ваксината също му давах стриктно и като, че ли от него се почувства по-добре и акото се оправи....Но късно се сетих, едва на 3-тия ден започнах да му давам преди всяко хранене. Embarassed

Аз 3-ти ден удържам фронта с яденето. Карам го на салаки, плодове, зеленчуци и месо-телешко, пилешко. Peace И сирена, без тях не мога. Naughty Сутрин правя упражнения на отворен прозорец и се чувствам много добре. Надявам се до лятото да вляза във форма.

# 712
  • Sofia
Преди мъничко се върнахме от Бургас и се връщам да ви чета  Hug

Видяхме мънииичката Стефани  Party и се шокирах как и Гугата е бил толкооова малък  Crazy Ние сме с невероятни колики и вече разбрах какво е да пускаш сешоар  ooooh!

# 713
  • София
Оххх, плами, имаш ли идея на какво се дължат тия ужасни колики? На Вики уж му бяха минали и сега от няколко дни откакто се запече е нещо страшно - като в най-най-тежките дни навремето... Кога ще приключи това?  Confused

Ванирка, относно гърдите след кърмене... Ронката или не е прочела въпроса ти, или се прави на разсеяна  Laughing Аз вее имах щети по моите гърди от кърменето и неговата първа дружка гравитацията (въпреки непрекъснатото носене на сутиени), но си взех на Мустела кремчето за бюст (на него изрично пише, е е подходящо за употреба по време на кърмене) и честно казано виждам подобрение на ситуацията определено. Дано да задържим положението така Simple Smile
А аз искам да питам вече кърмилите мами - след като отбихте децата гърдите върнаха ли си същия размер отпреди бремеността или останаха по-големи? Защото аз бях 75В, а сега съм 85С като размер и напълно си подмених колекцията от бельо и доста си се харесвам така по-пищничка  Laughing

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 23:42 от Addri

# 714

Ванирка, относно гърдите след кърмене... Ронката или не е прочела въпроса ти, или се прави на разсеяна  Laughing
А аз искам да питам вече кърмилите мами - след като отбихте децата гърдите върнаха ли си същия размер отпреди бремеността или останаха по-големи? Защото аз бях 75В, а сега съм 85С като размер и напълно си подмених колекцията от бельо и доста си се харесвам така по-пищничка  Laughing
Embarassed Виновна. Видях въпроса на Ванирка, но забравих да отговоря...а уж на нея тръгнах да пиша. Simple Smile
Ванче, гърдите ми имаха големи поражения, в частност дясната/некърмеща гърда/, защото тя претърпя няколко мастита и беше в отчайващо състояние. Но с времето се пооправи, но увисна. Лявата-кърмеща, остаа мааалко по-голяма и стегната. Peace

Адри, гърдите ми останаха по-големи. Peace А от както спрях да кърмя, докато забременях мина половин година. В смисъл, ако са имали намерение да се смаляват, имали са време. Laughing

# 715
Меги, съжалявам за загубата ти Sad
Да се отчета и аз - след Пентаксима сме много криви и със силни колики, които от седмици бяха минали и не давах капки. Аз нали безславно приключих с кърменето, започнах диета вече, че и аз бях + 23 кг. След 1 седмица протеинова диета съм - 4 кг, дано до лятото съм във форма. Започнах и редовни антицелулитни масажи, че  съм като великденски козунак.
Адри, за съжаление моите гърди си върнаха големината и номера на сутиена, но формата не е същата Cry
Косата ми се стеле из цялата къща, голям косопад, голямо нещо ooooh!
Миракъл, добре дошла във Варна  Hug

# 716
Добро утро ето кафето

# 717
Добро утро  Grinning
Благодаря ти за кафенцето Силванче  Hug
Момичета да ви питам....искат ли/правят ли опити/ вашите бебоци да сядат вече и кога според вас е добре да се слага бебока по малко да сяда за момичета и момченца.Много страни много мнения...едните казват ,че за момченца не по рано от 6 месеца ,момичета 3 месеца,други казват че и при двата случая трябва да е след 6 месец.....Защото Велиана не спира да се надига да сяда и се сърди ако е легнала и  не знам вече какво да правя....да я оставям ли по малко седнала вече или още е рано? newsm78

# 718
Добро утро.Ех ,Силванка браво,не пропускаш кафенцето.
За сядането според мен е доста рано,мисля че баткото след 6-я месец започнах да го слагам.И то беше пак като игра,с ръцете напред го придържах,и повдигнах степен на количката и така започнахме.
След кърменето с баткото,гърдите ми останаха с първоначалните размери,но лявата ми остана по-странна,крива.Той цокаше от дясната основно.Не съм се мазала с никакви кремове  допълнително

# 719
Добро утро.

merydit , как така се надига да сяда  newsm78. Сама или като ти я държиш и тя се набира... Аз  я подпирам с възглавници под някакъв ъгал все пак да има различка гледка от тази на бял таван.... това обаче не е сядане. За сядането като успее сама тогава. Ако успее днес - добре, ама ме съмнява, че някое дете ще успее преди 6-7 месеца. Иначе за разликата при момчета и момичета ми е малко странна... Какво - момчетата да ги пазим, а момичетата кучета ги яли  Joy. Аз друга разлика в костната система не виждам и ми е странно, че момичетата ги слагат два пъти по-рано от момчетата.
Пламито, адри, тери, дано бързо отминат коликите. Безумно гадна работа, а при вас и продължителна...
Моите гърди останаха много по-големи от преди раждането, но и аз бях 10 кг отгоре, та не мога да преценя. За 1 месец кърмене с иван не бяха увиснали изобщо, ама сега за 3 месеца вече е бая зле положението. Незнам като финиширам с кърменето как ще изглеждат, ама  Cry
Мен косопада още не ме е почнал и се надявам да ме пропусне. С баткото нямах.
Деска, резервирах в гранд хотел велинград - дано няма издънки

Общи условия

Активация на акаунт