2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 541
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Деси, биха ли ви Пентаксима като сте с хъркащо носле?  И ние днес сме на консултация и се чудя какво да правя - Мони има сополки само сутрин и от тях се буди  Sad А по принцип какво може да се случи, ако се бие ваксина, когато детето е болно - да се разболее още повече ли?

Only One, на моите момичета им биха 2-рия Пентаксим на 29.12 и няха леко сополиви, но док ги прегледа и каза ОК. Да, обаче на другия ден вече бяха с огромни сополи и едвам дишаха. Давах им Вит. С по 2мг на ден, както и една амплука Осцилококцинум разделена на два приема сутрин и вечер, разтворена в малко вода за 3 дни и се оправиха. Не са вдигали Т.
Естествено имаше борба с помпичката, но пък педиатърката ме учуди като ми каза да се опитвам колкото се може по-често да "дренирам нослето" по естествен начин - и аз като всички вас капя на поразия Стеримар и дърпам ли, дърпам. Та тя твърди, че това предизвиква нещо на лигавицата и т.н. Сега гледам да ги изправям и обръщам надолу, постисквам леко нослето и те "сами се издухват", но пак си помагаме с помпата.

Едната, по-голямата близначка вече се обръща от корем по гръб от доста време, а по-малката Кристина не може. Иначе са шугави и се въртят из креватчетата си, заиграват се с играчките, но има голяма разлика в двете сестри. По-малката много пее, по-голямата е по-тиха, но много се усмихва и си говори на играчките нещо, задържа дрънкалките повече.

А пък аз съм хъркала като бях бременна последните месеци, но мъжът ми така и не ми каза, докато един ден, когато вече майка ми беше дошла у дома и аз много се дразнех и все мърморих и и казах, че похърква като подремва, та тя ми каза : " А ти ако знаеш как силно хъркаш" - Умрях от срам, после от смях.

Изпратиха ми онази диета, за която ви писах, че моята позната свали доста за 1-виа месец, ако искате да я дам на Мира да я качи на 1-ва страница?
От утре я почваме с мъжа ми, та да види дали ще устискаме на тоя режим 90 дена  newsm78 точно до Великден.
Първи ден белтъчини, 2-ри ден бобени, 3-ти ден въглехидрати, 4-ти ден плодове. Редуват се в тази последователност 7 пъти (28 дни), а на 29 се кара само на вода (как ще стане, не знам  newsm78. Има и там разни правила, но като цяло ми се струва доста "либерална" и поносима на прима виста.
By the way, вчера НЕ отидох на фитнес - мързелива свиня, спах като заклана цели 2 часа следобяд. И днес няма да отида. Иска ми се малко да посваля килограми за стимул, сега не мога да се понасям и се отчайвам на тоя фитнес.
Забравих да кажа, че постепенно подменям кърмения през деня с АМ, защото от другата седмица се връщам на работа, но кърмата ми не е намаляла и се будя в локви през нощта. С батковците по естествен начин си намаля и спря, но сега явно са много разработени и двете централи от постоянно сучене.

Спирам, че стана много дълго. Снежни усмивки и прегръдки!
Който е сърдит, да отиде да се фотографира на снега Simple Smile Аз отивам да хапна малко кисело мляко  Wink

# 316
  • София
Здравейте Simple Smile
julia__kristi , въпреки нощните паузи Вики си е на поне 8 хранения все още. Вече преди да заспи цока поне 2 пъти между 21 и 22.30ч. През деня понякога също иска да цока по-често от 3 часа и аз не му отказвам. То и затова така ме боли кръста от разнасяне на такъв свинчо  Laughing

Деси , по въпроса с естественото раждане в къщи... ми наистина след раждането всички са малко ошашкани и не знаят какво да си правят децата, но то е по-скоро точно в обратния аспект - прекалено внимателни и свръх грижовни. Аз например от ошашкване едвам, едвам го подхващах, само чистех, бършех и перях в къщи и не смеех да сложа детето на спалнята ако чаршафите не са току що сменени, а не съм го пльосвала на земята  Rolling Eyes

Вие се оплаквате, че ваще мъже хъркат. Моят грам не хърка, но за сметка на това си говори насън непрекъснато  Laughing Снощи в 3 през нощта проведохме неописуем диалог за вуйчо му, някакво кученце и някакви бисквитки, които очевидно той сънуваше  #Crazy

Както си спи се надига в леглото и се оглежда на всички страни.
Той: Какво става бе, вуйчо?"
Аз: А?
Той: Щеше да остане без кученце...
Аз: Кой? Каквоо?
Той: Бисквитки
Аз: Какви бисквитки, бе
Той: Бисквитки
Аз в този момент разбирам, че бълнува и почвам да се хиля
Той: Е какво?
Аз: Ми не разбрах за бисквитките
Той: Ммммммм
Обърна се на другата страна и продължи да спи  #Crazy hahaha

Всеки път като почне да си говори насън аз се опитвам да продължа диалога барем измъкна някаква интересна информация, но засега нямам успех  Laughing

# 317
Норче, браво за това,че се връщаш на работа . И на мен много ми се иска ,но за сега няма кой да гледа Габи. Ще се радвам да сложиш диетката Аз имам едни 5 кг , които ужасно ме дразянт. За фитнеса:Занемарих го. последните 2 седмици не съм стъпвала .
ще вьеме да ми изгори картата Crazy И да ни покажеш, ама  и Сашето да го има Hug
За раждането вкъщи съм За,но когато асистира акушерка и всичко е изряднио чисто. Случая в Габрово няма въобще да коментирам Naughty

# 318
Здравейте милички,

И Деян яде по много пъти, незнам колко дори Crazy, като замрънка и му давам Laughing, той иначе си е кротичък-хили се, пее, щом ревне значи е огладнял Laughing. А нощем го кърмя в просъница нали си е до мен, ориентирам се само колко пъти е сукал по това колко пъти съм се въртяла в леглото, за да му сменям гърдата, час незнам, но съм го хващала, че обикновено е след 4 часа, така че си поспиваме не се оплаквам. Аз ги приспивам и двамата на голямо легло в детската, иначе спя при мъжа ми в спалнята и като изреве през нощта някой от двамата отивам да успокоявам и до сутринта доспивам при тях. Та като се местя от стая в стая поглеждам колко е часа.

Деян не се обръща още, но са му много силни ръцете и краката, почти не успявам да му правя гимнастиката, особено "жабчето" с крачетата, едва ги разкрачвам Crazy. Той също си лапа ръцете.

megs супер, ще кажеш кога да следим предаването  Simple Smile.
moondream добре, че вече сте си самички  Whistling.

# 319
Честита нова година на всички!!! Нека бъде най-щастливата в живота ни до момента, малките ни слънца да са живи и здрави и да ни радват във всеки един миг.  Hug   bouquet

Аз току що направих грешката да гледам репортажа за 'естественото'', ''нормалното'', или както там се нарича, раждане на въпросната жена.  Съжалявам, но аз съм меко казано отвратена, оставям настрана мизерията, лежащото до бебето куче и хвърлената върху сол!?! плацента. Не мога да си обясня обаче що за безотговорност е това да жертваш живота на детето си като раждаш без никакъв медицински персонал наоколо. Не всяко раждане протича без усложнения и никой, никога не може да знае как ще протече неговото. Тази мания и драпане към ''естественото'' ми идва малко в повече. Едно време са раждали у дома, не защото са искали, а защото  не са имали възможност да раждат в болница, в нашия век поне това ни е осигурено и трябва да се възползваме. Не мисля, че нещо е по-важно от здравето и живота на бебето. Не знам какво представлява раждането в България, но при всички положения знам, че раждането на запад лееееко се идеализира. Раждах в Германия, и епизиотомия, и скачане по корема си получих. Не се оплаквам, и едното, и другото са били необходими, за да се роди детето ми. Та така, казвам си мнението просто, не искам да убеждавам никой в нищо.
Иначе за помпичките за нос, педиатърът ни каза, че не препоръчва да се ползват често. Колкото повече сополки се изсмуквали, толкова повече се образували. Не знам колко е прав, но аз го послушах, ползвам само физиологичен разтвор рано сутрин, когато положението е зле, след това се оправя.
кака_дора, в сайта на BTV можеш да гледаш записи на предавания, включително и на 'Денят е прекрасен'.

# 320
Аддри, голям смях с твоя мъж  Joy. Три пъти ти четох диалога  Joy.

# 321
Здравейтеее   bouquet
Не успявам да смогна да изºета вси4ко! Голяма по4ивка и забава му дръпваме. Направо сме като невидели!  Crazy В4ера даже успяхме да правим дневен секс  Joy Това не се бее слу4вало от мноооого отдавна  Blush
ДЕСИ Имачли идея дали Испанците са прекръстили Нестле НАН на Нестле Натива или Нитива  newsm78 Райън в БГ бее на НАН Сенситив, като дойдохме тук исках да сменя млякото с някое на което +е мога да продължа и в БГ, единствения избор бе6е на ХИП, но хиº не ми хареса. Някой друг дава ли АМ на ХИП? Супер мазно мляко, не мога да измия 6и6етата след него  Shocked
Ина4е Райън и Алекз спят в една стая и по тази при4ина запо4нах да слагам Райън по'рано, вместо в 22:30 го слагам заедно с Алекз в 20:30 като о4аквах събуждане към 01:00 - 02:00 ,  но няма!!! Заспива в 20:30 и се събужда в 05:00 - 06:00  Shocked Пове4е от 6тастлива съм  newsm44
Рони И на мен не ми се отваря6е форума 2 дни

# 322

Може да е нямала пари жената да си отиде до вкъщи? newsm78 А и като ги гледах не съм много сигурна дали причината за раждането в къщи е било само страх от БГ болниците или и парична невъзможност да се плати - питайте Julianka като не беше осигурена здравно (а и нещо особено имаше когато си чужденец - поне при нея) колко й струваше раждането?
Щом сетихте за мен - отговарям:
Бях много изненадана, ама май раждането ми излезна по-евтино и осигурени българки  Laughing Значи за престой в патология би трябвало да ме вземат по 100 лева на ден, ама спестиха тази гадост... Питайки анестезиолога колко ще ми струва операцията по принцип, той ме каза, че 900 лв. като операция по мед. показания и даже за него отделно нищо не трябва, че е имал и своите пари в тези 900 лв. (много по-човечно от куп други мед. работници така да казва, щото като знам тук обичат да взимат и под маса и над маса и далече от маса....) + 120 лв. престой в ВИП стаята. И това е. Питаха ме, плашиха ме с тия осигуровки ама на края оказва се, че на никой не му пука дали ги имам или не. Платих фиксирана такса  и нито стотинка повече.
 Peace

Всеки път като почне да си говори насън аз се опитвам да продължа диалога барем измъкна някаква интересна информация, но засега нямам успех  Laughing
абе, жена, не спираш да ме радваш с всеки твоя нов пост))))) как е вампирчо?!  baby_neutral
И да, най-важното за днес:
черпя ви, че ставаме на 2 месеца))) bowuu

# 323
Аз да ви се оплача-от както влязохме в 4ти месец съня ни стана супер неспокоен.будим се по няколко пъти нощем и щом сменя позата на Явор,заспива веднага.Не знам това нормално  ли е?Паузите ни са по 5- 6 часа , но това будене и местене е просто ужасно.Мисля си че просто му писва да лежи по гръб и иска да се намести.Знам ли вече? ooooh!

# 324
Адри и мен ме развесели много Hug
Джулианка, честита втора месечинка  bouquet
Сгодена ,да не би да е неспокоен от зъбки вече? Rolling Eyes
Ани, аз давам на Хип мляко. Мазничко е ,но на Габи добре и понася. Ака редвоно и и харесва на вкус. А на мне ми е ужасно Simple Smile

# 325
Хаха, Адри, с глас се смях на разговора с мъжа ти, явно у вас е забавно дори насън Laughing

# 326
Ани,идея си нямам за млякото.Радвам се,че си прекарвате добре. Party
Аддри,имах едно гадже,с което така си водехме диалози. hahaha
Юле,честита месечинка,както и на  всички бебчоци родени днес.  bouquet
Ние сега се прибираме,бяхме почти 3ч.навън.Времето е супер.
Съжалявам за Боби Цанков,толкова млад човек.Т тая България за нищо убиват посред бял ден,ужас. Shocked

# 327
Сгодена ,да не би да е неспокоен от зъбки вече?
Знам ли?Гледам че много се лигави вече а и все бута ръце в устата,най -вече палеца!НЕ е ли още раничко за зъбки?

# 328
  • София
Сгодена ,да не би да е неспокоен от зъбки вече?
Знам ли?Гледам че много се лигави вече а и все бута ръце в устата,най -вече палеца!НЕ е ли още раничко за зъбки?

Не е. Моят няма и 3 месеца, а вече се е озъбил

# 329
Адри, а проби ли зъбчето или само се съмняваш, че е зъб? И на мен рано ми се вижда....

Джулианка, честита ви месечинка!
И моята Ели си лапа ръцете, но не мисля, че е признак за зъби

Ани , радвам се, че си изкарвате добре, а за дневния секс ти завидях направо Laughing

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:48 от miracle82

Общи условия

Активация на акаунт