2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 520
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Честит имен ден на всички, които празнуват.  bouquet
Siiisko, аз давам зелени водорасли на каката. Коластра давам, когато се разболее. Доволна съм. Но на бебето няма да давам до годинката. Но ще почна 2-3 месеца преди да я пусна на ясла. Ако кърмиш не виждам смисъл от хранителни добавки и имуностимуланти.
И Кити спеше много зле до 2 години. Нищо не помагаше. Будеше се по 15-20 пъти. А през деня също спеше малко. Беше кошмар. Сега вече спи спокойно. Това си е до дете.
Жужи от вчера си хваща играчките. Смее се с глас и тика всичко в уста. А днес беше много сладка - като се наведеш над нея, тя се усмихва и протяга ръчичка. Започва да те гали и изучава. Първо си мислех, че е случайно, но накарах майка и сестра ми да се наведат и с тях направи така. Пораства малкото човече.

# 421
Честито на всички именници !  Simple Smile
Жени много кофти, дано се оправи !
Силвана стискам палци за бързо възстановяване !
Деска тъкмо мислех да те питам за тази испанска схема за захранване  Hug,въпреки,че е раничко.Мисля към 5-ти месец да захраня,ама от известно време чета списания и из нета да се образовам,ама вместо това съвсем се обърках  newsm78 то има хиляда схмеи и всички супер различни  #Crazy аз си мислех,че горе долу са на един принцип.... Laughing май доста има да уча Simple Smile)) надявам се да избера най-подходящата схема за бебка,че както казва Герчо и ние сме като шарпей  Simple Smile

п.с от вчера пия едни хапчета за отслабване,и нещо мн странно се чувствам, дано не се спомина  Praynig

# 422
Джоя ще чакам да пишеш Praynig

# 423
  • Лавал-Пловдив
Честито на имениците - да им е на късмет името!
За говоренето насън току що ми се случи интересна случка.
Аз( на мъжа ми ): Събуди се,трябва да ти кажа нещо.
Той: Ъ, кажи ( в просъница )
Аз: Трябва да върнем новата хлебопекарна ( тук всичко може да се върне в магазина и да си вземеш парите )
Той: Защо?
Аз: Защото е направила един крив хляб и докато го вадех една част и падна.
Той: От кормилната кутия е и пак заспа  Joy Joy Joy

За студа напълно разбирам Ипанемчето  Rolling Eyes Когато пристигнахме тук всички ни плашеха със зимата ( ние дойдохме началото на лятото )Дойде зимата и аз си викам, малко по- студено от Бг, голяма работа. Първата много студена сутрин излизам в 6 сутринта за работа, както в Бг без шапка шал и ръкавици, отварям вратата и при първото вдишване щях да умра - залепиха ми се ноздрите и буквално ми се вледениха дробовете. За стотна от секундата се прибрах и си нахлупих шапка, омотах си шал на устата и сложих едни дебели ръкавици. Иначе не става работата. Затова сега се радвам на - 8 , -10 ,защтото знам какво е -35  hahaha Joy

Ако някой може и му се занимава с мен, може ли да ми прати линк към историята на майката с "естественото раждане" в ТК да прочета за какво става въпрос, че съм в пълно неведение.
Освен това от няколко дена искам да поздравя Мариета зх - когато каза, че дава на детето си сокчета със захар, всички я подхванаха да и обясняват колко е вредно това. Но момичето вместо да се обиди и да заплашва, че повече няма да пише и т.н. спокойно си е направила преценка, информирала се е и е махнала захарта. И дори да не я е махнала, поне не се е обидила за съветите на съфорумките и пак си пише.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 14:42 от kaka_dora

# 424
Jeny, на мъжът ми това му се е случило от изстрел с автомат до ухото. Бил е в болница и много зле. тъпкали са го с лекарства, даже са ги носили от чужбина, и се е оправил. Има само остатъчен шум отвреме на време. И както казах тия пискливите шумове не ги чува. Той не си признава ама аз го засяках.
Първата година обаче е имал нещо като заглъхване на ухото и зверско главоболие. Сега негов колега получи същото ама така и не разбраха от какво, лежа две седмици в болница, тъпкаха го с какво ли не. Сега е по-добре, но също леко недочува, много го боли глава, и не може да шофира. Но и на него са му казали че ще отшуми. Така че спокойно, ще мине с времето. Ако искаш ще питам мъжът ми и колегата му с какво са ги лекували. По-скоро свеки де, че тя по-ги знае. Ама няма да се притесняваш, той татко ти, бая ви наплаши около празниците, дано с това дса се приключи всичко лошо около вашето семейство  Peace

А навън е супер, изведох дребното с кенгурото за първи път, ходихме до един два магазина, сега го нахраних и пак навън с количката обаче, че ми се откъсна кръста.
Аз много мразя студа, нямам шапка, шал, нито ръкавици. Имам един пуловер и с него ходя на ски. Така да мразя да се навличам. ЗАтова се радвам на топла зима. Явно съм супер късметлийка, защото и Никол се роди в много топла зима, та бяхме непрекъснато навън.
Сутринта една пикла, която не стига че ми паркирала в двора, който си е частен, ами и не може да кара. Тръгна и ми задра изолацията на терасата. Излязах да се карам, а тя щеше да ревне, счупи си огледалото, одра вратата, и някаква лайсна и изпадна. Взех и адреса, ама се чудя да се занимавам ли, и как мога да я накарам да ми оправи парчето, което ми отчупи  newsm78

# 425
Благодаря ти  много, Миличка!Наистина татко доста ни наплаши.Забеляала съм ,че по празниците все лоши неща се случват на моето семейство.Миналата НГ ни изгоря къщата на село Rolling Eyes
Ако не ти пресдтавлява проблем може да питаш за лекарствата.Татко пие някакви немски 3 вида, това знам.
Още веднъж благодаря за споделеното Hug

# 426
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

Тази сутрин бяхме на гости с Диди при една бременна приятелка.Направихме  и пълно представление от повръщане,мрънкане,лигавене и наакване и накрая си тръгнахме по живо ,по здраво.Ми така де,да свиква момичето Laughing

При захранването понякога се получава,че ние си мислим едно,ама децата ни друго Mr. Green

При Криси процедирах така(което не означава ,че и при Диди ще е същито)-
  • 5.5 м(навършени)-зел.пюре-морков,тиква,картоф,броколи и т.н -едно по едно и после комбинации от тях.Давах както купени  на Хип,Сънвал,Бебивита(това са моите фаворити) ,така и правени.
  • на пробвах оризова каша и беше пълен провал,затова оставих кашите за известно време
  • на 7 м-пробвах плодово пюре и пак беше пълен провал-изобщо не му харесваха и по-нататък дори спрях да му ги купувам и си ядеше само зеленчукови
  • На 7,5 почнах месните пюрета,които има си хас да не хареса Laughing
  • На 8-9м глутен   чрез някаква каша.Имаше си няколко любими и само тях искаше-бананова на Хумана,на Хип -сладки сънища и т.н. вече съм ги забравила,но пазатър предлага огромно многообразие.
  • Към 9-10м. май му давах няколко пъти жълтък,но полсе ме мързеше да му варя яйца и каквото е приемал е било от застройката(без белтъка) на супичките,които му правих.
Детска кухня започна от 1,1 год и е кърмен 1,2 год.Това е при нас.Никога не е бил ящен и все съ зор стават нещата при него.Дано с Диди по-гладко да вървят нещата .

....
Доре,няколко страници по-назад бях дала линковете...(оле какъв студ е при вас Crazy)

# 427

Аз много мразя студа, нямам шапка, шал, нито ръкавици. Имам един пуловер и с него ходя на ски. Така да мразя да се навличам. ЗАтова се радвам на топла зима. Явно съм супер късметлийка, защото и Никол се роди в много топла зима, та бяхме непрекъснато навън.

Това сякаш аз съм го писала. Grinning
Остави това, ами и на по-топличко отидох. Ако имам възможност още в по-топла страна бих отишла, но да не прекалявам с исканията си.

Доре, и на мен ми направи впечатление Мариета, която наистина не се обиди...както сме свикнали да става в отчетната ни. А си е направила труда да се информира и е избрала какво да прави. Peace

Аз дремнах 1 час следобеда, и съм свежа като репичка. Мъжът ми се оправя с Крис който на 2 пъти промрънка нещо.

След малко отиваме на пазар и малка разходка. И през аптеката трябва да мина да взема на Ема едната ваксина, която е с поръчка.

Аз за захранването май нищо не си спомням, имам някъде писания, но от толкова местене нямам идея къде е.

# 428
  • София
Здравейте пак Grinning
И ние си направихме страхотна разходка в това чудно време,даже успях да си купя и много хубаво яке Peace
Силванче,не се притеснявай,вярвам че всичко ще е наред Hug Hug и си купи лекарство за белези Peace,може би щом имаш абцес няма да те шият и ще зарастне по-бавно.Желая ти бързо възстановяване,че иначе кой ще ни сервира кафенцето Laughing
Пламито  Hug знаех си ,че не съм единственото бебе hahaha hahaha

# 429
Ох тия педиатри да се хванат, най-накрая да се обединят като мнение, щото ми писна да съм в чуденка. (за захранването имам предвид)
Миркам права си да свиква  Joy
За температурите и аз не обичам студа.
Ванирка искаше снимки от Русе Simple Smile сега ще постна няколко от цялата ни обиколка.
ТУК сме с джудженцето на 31.12. в Балчик.
Ето една от нощен Балчик.

Това е Триумфалната арка в Букурещ
А това е Русе.

Снимките не са върха, но валеше... Embarassed

# 430
Герчо, майтап, не майтап, ама си се наспивах.От около 2 седмици ми е така неспокойна и  денем и нощем.И не знам, ама ми се струва, че откакто сложихме ваксината е така.
Деска, не знам ква стачка е, ама ще ме побърка.Започвам да си мисля обаче, че  млякото не и харесва, защото е гладна, реве и като и дам млякото се дере още повече като го усети какво е, а с вода се налива здраво.Значи не я боли нищо.
Но аз напрвих голяма грешка.Давам и по10-тина мл сок по един-два пъти в седмицата/то от една седмица де, ама съм решила да не е всеки ден/  и онзи ден ме домързя да и го давам с лъжица а и го сипах в шишето.Имаше точно за 2 млясвания, ама и хареса.И сега явно търси вкусното. CryДа ама не!
Айде давайте сега идеи за АМ, което хем е вкусно и ароматизирано, хем е хипоалергично.То това са две взаимноизключващи се неща, ама все пак....Едно време баткото яде Милумил и знам, че не беше толкова гадно и миришеше хубаво.Как можа да спре тая кърма бееее!!!Аааа  и акото и е нещо много тъмно зелено
Жени, дано се оправи баща ти.Аз имам такова преживяване с големия синковец.Нещо го ядосах и той /беше на около 3г/  се нерви, нерви и вика ''сега са та гъмна''.И аз съответно си умрях от смях.Да ама както си седях необезпокоявана и си пиех кафенцето нещо така ми изплющя в ухото, че чак ми се зави свят.Той нашия взел един пистолет за топчета, само че без топчета и го заредил и ме застрелял.От силната струя въздух, а и от  плющенето в ухото след това не чувах почти нищо Crazy.Тъпанчето ми беше наранено и до сега имам корички в ухото.С него чувам с ехо и по тел. не мога да говоря, щото не чувам добре.Говоря само от лявото.А моят мъж е ловец и всеки път като се върне от лов са му заглъхнали ушите.Абе на последъкнещо много ''А'' и ''Какво''  ми вика, та май оглушава.Ми как ще се разбираме двама глухи след време не ми е ясно. Joy
На нас педи ни каза след като не е само на кърма да давам зел пюре към 5-я месец.Ма като я гледам какъв е чревоугодник  като опита нещо различно и вкусно и хептем ще се откаже от тия бъркочи...

# 431
Ето ни след разходката  Party И аз мразя студа и въобще зимата и такива дни като днешният ми действат добре  Party

Ще разчитам на вашата компетентност за захранването защото първо нищо не си спомням с Габи как беше, пък и да си спомня няма да го правя  Rolling Eyes Аз жълтък дадох на 2 месеца по предписание на педито  newsm78 сокчета също много рано съм дала  Rolling Eyes Ех защо е нямало тогава някой да ме спре  ooooh! Сега много внимавам и ви следя стриктно  Party Иначе мисля да кърмя докато мога  Peace

Еди хубави снимки  Peace

# 432
Мерси,ДесиХ3 , и аз мисля че не са зъби, за сега и лиги няма,съвсем малко и си ги прави на балончета ххихиххи.
Ронка  - лошото се забравя,човек така е устроен,че само хубавото съхранява Simple Smile особено като става въпрос за малки сладки кифлички бебенца Simple Smile
Addri - на една приятелка бебката мнооого се плезеше и ги точеше едни .... Whistling...бабите казват,че си пишкала някъде на открито докато си била бременна, та за това хахаха. Сети се къде и кажи на някой Wink и ще спре  (хихих) .Аз докато бях бременна ми се наложи в Западния парк да пишкам между едни храсти, та казах на моя да запомни и да ме подсети, ако бебка зсе заплези като се роди Simple SmileJoy Сега сериозно - споко, на приятелката детето е на 7 месеца и ече не се плези, ще мине
Прекрасен ден на всички Simple Smile

# 433
monnnn , гледай ти какво преживяване си имала. Дано ти се оправи напълно ушенцето. Иначе и моето педи казва да захранвам 5-ти месец , защото Габи е на АМ вече. Hug

# 434
Ох, Жени, това е едно от милионите преживявания с мойте диваци.Веднъж пък щяха да ми разбият главата с един каучуков слон, а колко пъти съм падала по улиците заради тях.Тръгнат да се гонят, увият ми се около краката и айййдееее Joy
Аз пък знам, че който се плези ще проговори много рано.И мойта е така.Мъжът ми чак я е кръстил Плезана.Обаче аз я познавам като Дара Плюнката...сещайте се що... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт