2010 година дойде,а ОКТОМВРИйка е с най-прекрасния дар на ръце!

• 20 019
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Деси, определено съм влязла в някакъв кошмар, все се успокоявам, че и други бебета са били така и няма да е вечно  Praynig!
MVinzens, не става с биба, сутринта след като яде в 5 и 30, и се събуди отново с рев в 6 и 20, започнах с носене на ръце, биберони, заспа за 5 мин, но като го оставих в креватчето пак същото, и така няколко пъти, накрая се успокои с цокане, засега не успявам по друг начин, но продължавам с опитите.
Дралкова, и мойто синче трудно заспива, виждам, че се изнервя на ръце, но пък и сам не може да заспи. В крайна сметка всяко заспиване вечер продължава поне 2 часа, като всяко поставяне в креватчето го събужда. Абе не ти помогнах, ама поне да знаеш, че има и други. Иначе, в количката вече заспива сам, макар че беше като при теб до скоро положението  Peace.

За крачетата, при тази поза жабче, трябва ли крачетата да стигат пода при натиск?

Да, макар че нащите още не са. Уж на всяка гимнастика натискам пружинирайки, но явно не достатъчно

Ваня, и нашите още не са значи  Sad

# 586
  • София

Здравейте мамчета.... о тук слънцето се показва, май пак ще е супер за разходка!

Мегс, много добре те разбирам за кученцето! И аз имах кученце на 18 години, но накраъа живееше при мама, беше сляп, блъскаше се постоянно в стените и вратите, не чуваше,  напишкваше се - мъчеше се милия, починал е към края на бременността ми, ама мт катоама не ми е казала - за да не разстройва! Първия път като им отидохме на гости с малката... вечерта след като се прибрах се усетих, че не го видях там - споделих с мъжа ми и той ми каза - мноого ми беше мъчно, мнооого   Tired !

Относно забременяването след раждане, мойте племенници са породени, малко трудно й беше на сестра ми - но ние много й помагахме - ама сега е чудно, двете си се гледат чудесно!

И аз имах проблеми с манджата и вечер дохранвах, ама сега нещата май са по-добре  - вечер си виси по мен по 1 час с по 15 мин почивка и пак..., ама като има манджа-  моята кукла май не знае кога да спре, сутринта се храни почти половин час - гърдите ми бяха препълнени и после много повръща, ама като й дръпна гърдата и плаче... newsm78..

Имах една приятелка като малка, много й щръкнаха ушите, защото имаше много гъста коса и си я слагаше зад ушите, не знам дали е възможно - ама спях да си слагам тогава косата зад ушите, не че ми е много гъста и тя се оперира след време....

Хубав ден!

# 587
На мен ортопедът не ми каза нищо за позата Жабче,и че краката трябвало опират повърхността,като си натиснеш.Каза да го заведа пак на 7м. за проверка на костна зрялост.

# 588
  • Пловдив
Здравейте и от нас! И ние вчера имахме случка с кърменето. Докато сучеше, пусна зърното и струята (доста силничка) го опръска, само не успях да видя дали в окото или в носа. И като писна това дете, няма успокояване, не иска да захапе, извива се назад, едвам го удържах. Той реве, аз рева с него - въобще картинка. След 10-тина минути се успокои и засука, накрая заспа на гърдата и след това спеше толкова неспокойно, ако му няма биберона в устата се събуждаше - въобще някакъв ужас. И в резултат на това (а и май се беше задържало мляко в едната гърда - беше се зачервила) на мен като ми стана лошо - не мога да мръдна, вдигнах температура, едвам изчаках мъжа ми да се прибере вечерта, че да го вземе (бях го сложила на активната гимнастика до мен на леглото и добре, че се занимаваше сам).
Силве, въпреки болките как имаш сили да станеш толкова рано (сега гледам, че то е било направо посред нощ!), че и кафенцето да пуснеш. Бързо възстановяване ти пожелавам  Hug А детенцето успя ли да те познае в новия ти вид на мумия или те гледаше странно?   Wink Laughing (майтап, не го възприемай като заяждане Embarassed) Аз като изляза с хавлията от банята и малкия ме гледа едно странно - все едно не ме е виждал  Laughing
Vanya_P и аз се опитвам на всяка смяна на памперсите да му разтварям крачетата като на жабче, обаче той е толкова силен, че не винаги успявам. А за гимнастиката с ръцете да не говорим - като ги стисне, няма разпъване нито настрани, нито нагоре, понякога едвам блузката му обличам. Свива ги и се опитва да се надига.
Мегс, много кофти за кучето. Нашта котка е от 2003 година с нас (леле, вече 6 години, как тече времето newsm78) и сигурно ще го преживея много зле ако нещо стане с нея. Как ме шашна миналата седмица - мъжа ми й взел някакъв врат от супер неизвестна фирма-производител, тя си го хапна и като започна да ми повръща и то с цвят на кръв - а аз не мога да разбера кръв ли е наистина или не. Звъня на ветеринарката и тя вика - спокойно, най-вероятно в пушения врат е имало някакъв консервант и оцветител, който е раздразнил стомаха. Така че, внимавайте какво ядете!
Миркам, мерси за нещата за захранването! Определено ще са много полезни. Ох, и май е крайно време да започна да си водя записки - ама като съм блейка и забравям Embarassed сигурно ще забравя къде съм сложила тефтера  Laughing
Ронка, и аз съм от тези, които ще си държат детето гладно, но ще бъде само на кърма. Напълно съм наясно, че кърмата се регулира - може да отнеме 2-3 дни, но няма да спре.
MVinzens , да знаеш, че твърдо съм се настроила, че лятото ще имам от твоите рокли  Laughing (тоест, фигурата ми върви към такава каквато искам!)
DRalkova, и ние бяхме така до преди месец. След това Ani_boland   bouquet ми препоръча една книжка, която ми беше много полезна (само че е на английски и аз си я взех от e-bay), та според книгата, трябва да следиш за признаците за заспиване на бебето и да го хванеш преди да се е преуморил. Това, което описваш (зачервените очи и тн) са признаци за преумора. Та, от тогава, в момента, в който го усетя, че зарее поглед в далечината (дори и след това да започне да се смее) и започне да се прозява, го слагам в леглото (естествено той мрънка), увивам го хубаво (да не може да ръкомаха с ръце), давам бибероната и за 10-тина минути е заспал сам! Освен това, в същата книга пише, че спането в движещо се нещо (количка, кола, и тн) е много повърхностен (и некачествен) и затова в момента, в който спре движението (или се опитате да го оставите на леглото) и детето се събужда и вместо да се събуди отпочинало и готово за игра, то се събужда изморено и така става един порочен кръг.
А в Пловдив отново е мъгливо - поредния ден, в който ще си седим затворени в къщи  #Cussing out
Оле, че ми стана дълъг поста (ама 8 отговора докато публикувам!)

# 589
  • Пловдив
Добро утро и от мен!

И аз съм февруарка 2008 и в нашата темичка също забременхме 5-6 на един път.Сега пак има 4 бременни мами.И също имаше заглавие ,посветено на бремнностите.Изобщо много се радваха момичетата и постоянно искат да им разказваме за малките сладури.
Сигурно ще има някоя проятна изненада в скоро време Mr. Green

Иначе и моите деца са породени,не са с чак толкова малка разлика-1.7год.Наистина е трудно,защото си гледам две бебета,ревността на по-голямото и невъзможността да разбере все още необходимостта да пази бебето Confused,но се надявам след известно време и те да си станат близки,да си помагат,да си играят.
А пък иначе аз мисля на този етап твърдо да приключвам с бременностите Laughing

....

Мвинценс,не съм наясно,може би е свързано с приема на таблетките.То и като ги няма в България,едва ли бихме могли да сме ти полезни,ами най-добре звънни на гинеколога си Peace

Гинче,благодаря,но това са само материали от подфорум "Кърмене и захранване"-да са живи и здрави по-стриктните мами,които записват.Аз съм такъв отвей прах,много ми беше досадно и нямам абсолютно никакви мои записки Embarassed

Анхелика,мисля,че е крайно време да престанеш Stop

# 590
Момичета, благодаря ви за подрепата  Hug Само като се сетя...и ми текват сълзите и заства гадната буца на гърлото Cry Благодаря ви още веднъж  Hug
Моето момче е на АБ. Не можахме да минем без него.
Забравих кой писа за вирус с повръщане. Дано се оправи бързо детето и не се разболее бебчето, че при тях е изключително опасно обезводяването Confused Знам го от опит, с Ники сме лежали 3-4 пъти в болница заради това.
Байби мамче, знам че е трудно и аз даже се чувствах виновна, че малката не ще да захапе гърдата, но наистина е някаква криза. Случва ни се пак понякога, но по-рядко. Ставам и започвам да се движа и така се кърмим и до днес Peace Всяко детенце е различно, но не спирай да опитваш различни методи, включително и да кърмиш като е полузапсало мишлето. Peace

За забременяването- станало е между 16 и 19 януари Peace, а разбрах на 30 януари Peace

# 591
Ох, добър ви ден!
Благодаря ви за бързите отговори! HugАз снощи като се поразрових в нетаи като се вкарах в едни филми...съблякох я посред нощите да и меря краката. ooooh!И тя винаги така си завърта едното навътре, че излиза по-късо.Лелее въртях я суках я вдигх и ги, един път излязат равни, един път-не!!!Казвам ви побърках се.Днес след щателна проверка установих, че единият и крак е по-дебел от другия.Айде ново 6!Сега почвам да се чудя дали това е нормално.А на ортопед като ходихме, той каза, че всичко е наред...не знам може ли в последствие да се получи луксация.А упражнението го правих сега- нито спира някъде, нито пука, ама и на нас не ни стигат краката до долу. Да не говорим как иска да си седи на гъза това дете и каква е борба всеки ден.
Герчо, вярно ли е сложна?Аз не знам къде четох отдавна, че това е една от най-елементарните пластики...
Аз пък искам да си махам една бенка, която ми е на носа и започна да расте.Рискувам да заприличам на баба Яга след години.Но знам, че не е многа проста интервенция и още не мога да се престраша....аз така и циците се каня да си оправям от 100години Crazy.
Ани-бани, аз също гледам да не стана от майките, които говорят само и единствено за децата си, все едно само те имат и не ги интересува нищо друго.Някак са ми скучни...то не е ли да си кажем по някоя клюка, да изръся някоя простотия все едно не съм се срещала с хора. Laughing
Дара току що доката се пореше с мен да ми се измъкре от хватката и да си седне на гъза....и замлъкна  и се отпусна като дроб.Като я погледнах - заспала...ей така от раз.Все едно някой мина , щракна и я изключи. Joy
MVinzens, не можеш да си представиш колко многа искам да ти дойда на гости Joy
Ралкова, да не те плаша, ама нищо не помага.Малкият ми син беше така.Друсах по 1 час, за да спо 15мин. И като застанеше с полуотворени очи и си стоеше така по един час.И заспиваше само при яко друсане.Как не получи мозъчно сътресение това дете не знам. CrazyА аз какви ръце бях изваяла Laughing

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 11:38 от monnnn

# 592
  • София
ginbay, коя е книгата? Звучи логично това с ръцете, моя толкова ръкомаха, че дори да се унесе, с ръцете се разбужда пак. Само не знам дали ще понесе увиване, досега винаги е бил със свободни ръце.
А някой подстригвал ли е вече бебока си, моя е с толкова дълга коса, че вече взе да му пречи, трябва да кача снимки да ви го покажа. Но наистина ще взема ножиците тези дни... Crazy

# 593
Привет и добро утро, то стана добър ден докато ви изчета  Hug
Моя бебочко тази нощ ме буди два пъти - явно и той стачкува. Ама предвид че спя по 10 часа много отдавна ще му простя тая нощ, за другите ще се замисля  hahaha
За косата моя си е плешо, на тати си се е метнал  Grinning
Монн не се вкарвай в приключения заведи я на лекар  Hug Ако се изнервиш ще се изнерви и бебочка.
Мегс  Hug Моето куче е при майка ми, че няма място за нея тук, а и не мисля че ще намеря време. Тя е един огромен немски слон. Но те разбирам напълно. По същата логика котарака ми все още е софиянец, а не селянин. Дано се оправя моченцето ти бързо.
Гинче споко, малките забравят Wink Иначе половина ще искат да ни се сърдят за нещо като пораснат  Laughing
Някой беше питал за оригването. Аз оригвам винаги, защото иначе малкото хъмка и не ще да заспи само. Но големия несъм, той никога не се оригваше - ни денем ни нощем.
Вчера забелязах, че когато малкия е нервен реве на не "Нееееее" Когато е гладен на "Хау-Хау" А когато ме вика ей така за да не му е скучно на "Уееее"
Ставам че сме на "Хау"

# 594
  • Пловдив
Десифейм,пробвай като лекичко го загърнеш в пелена с ръчички ,прибрани към тялото.Иначе аз бях водила сина ми ,когато беше на 6 м. да го подстриже моята фризъорка,която ми е и приятелка,защото той имаше много дълга и твърда коса ,досущ като на възрастен.И мина много добре,но знам,че ако не ти е познат фризъора на се навиват да подстригват бебета.
Само за уточнение,че го подстригват с машинка.Много си въртят глават и с ножици май е опасно Rolling Eyes
А пък Дидката е плешко и има само мъхче по главичката.

...
И моя големия никога не се оригваше,нито пък в повръщал,но малката изобщо не иска да заспи,ако не е оригнала.Понякога е толкова шумно,все дно е възрастен Laughing

# 595
Десифейм,моя беб толкова смешно оплешивя,че може да го мина с машинката целия,ако не тръгне нова косичка.Племенницата ми беше останала само с един пънкарски кичур отгоре и беше много смешна.Зет ми я мина с машинката с едрата приствка и сега и расте хубава  еднаква косичка навсякъде,не е като ПИНК.Simple Smile Така,че може преспокойно да подстрижеш дечко щом му е много голяма косата.

# 596
Момичета, моят Крис от 3 дни ака зелено и доста често. След ваксината започна да ми прави тези номера. чудя се да се притеснявам ли? newsm78 Не мисля, че е настинал, весел е. Не е и гладен, защото не иска да суче често. Може би коремчето да го боли, защото тази нощ не спа никак спокойно. Давам Инфакол, дано се оправи, ако не, следобед ще го водя при педи да го види.

# 597
  • Русе
Рони, зеленото ако, не е признак за настинка. Така ми казаха и двете педита, при които водя бебо. Може да е от нещо, което ти си яла или пила, или нещо да се изчиства стомахчето му.

Десифрейм, и ние сме така вече 3 месеца..... Sad По 2 часа се приспиваме вечер на ръце! Сам в леглото не иска да остане и за минутка, а аз не мога да го слушам как се дере!!!  Sad Голяма ми е мъка и вече чак не искам да се стъмва! (Не, че през деня заспива сам - пак го люшкам, но доста по-малко 10-15 минути и после го слагам в коша на количката, че като се по размърда да го клатя). Преди да започна да го люшкам задължително си подготвям пелена за повиване в леглото му, защото иначе се стряска от ръцете си на 2-та минута! Ако се поразмърда му пускам сешоара. Но от Нова година насам, тези номера не минават и след като го сложа в леглото му се буди след 20-30 минути. Слагам го на цицата и той заспива и така по няколко пъти...Дано скоро се оправят нещата, че започва вече и да тежи този дивак!

Все се каня да ви питам и забравям - спането по корем дали се отразява на кърмата? Може ли да намалее като си притискам гърдите?

# 598
За много години мили мами октомврийки! Да сте здрави, щастливи и много, много обичани, вие и съкровищата ви!    Hug  Hug  Hug
П.С. По-късно, ако имам време ще ви чета! Сега наминах само да ви поздравя и да ви кажа, че с принцесата сме добре! Приятен ден и до скоро!  Simple Smile

# 599
Оп, ето ме и мен  Hug

Еди и ние имаме различни звуци и ревове по всеки повод  Laughing "Нееее" е когато и се спи, " на на на" когато е гладна а като търси компания - "аууу бауууу" и като застане някой срещу нея хлъцва от кеф  Heart Eyes  

Силве  Hug

Ние вчера ходихме с малката на имен ден и не знам какво и стана ревеше от всеки който я гушне  Rolling Eyes ей едно шупене едни ревовеее  ooooh! бързо ни накара да си тръгнем  Crossing Arms Нито беше гладна нито недоспала, дали не е станала дивак от това, че рядко излизаме заради това време  newsm78  
Иначе снощи заспа в 19.30 и се събуди в 5 сутринта озверяла от глад и щеше да ме изсмука цялата ако можеше  Laughing

monnnn ако нещо те тревожи просто води бебчо при специалист  Peace и не се вкарвай във филми, че така ще изперкаме бързо  Wink

За забременяването сега  #Crazy уффф дано не ми се случи, че мани мани  Mr. Green  Някога Габи беше на 4 месеца и забременях ама нямах сили и желание за още едно тогава  Blush Но ще се радвам ако някоя от нашите мами ни се похвали, че ще си има още едно бебенце  Party
На мен не ми е идвало изобщо и не знам кога ще ме изненада а мажо само ми се смее, че така няма да разбера кога съм забременяла и съм щяла да усетя чак като почне да рита  ooooh! Ми не се сещам за противозачатъчно което да не ми спре кърмата а спирала не мога да сложа сега .........  smile3516

Ронка и моята сутринта дриска малко зелено ама не е настинала, аз го отдавам на нещо което съм яла спанак примерно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт