Германска нова медицина - 5 част

• 56 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
ПП Витамин С е активираща субстанция(ако е изкуствен).Счита се,че в решена фаза омекотява симптомите като активира леко конфликта.
Крис, привет! Не ми стана ясно - значи изкуствения в. С омекотява симптомите в решена фаза, но и също активира конфликта, т.е. го възвръща в малка степен и по този начин възпрепятсва един вид пълното му решаване, поне за момента на действието си? Сякаш човек не иска да реши конфликта си подсъзнателно, въпреки че съзнателно знае, че трябва да го реши, поне рано или късно. Т.е. в случая с Катенок, тъй като тя явно вярва в силата на лимона да и облекчи гърлото, приемайки го съзнателно, в същото време подсъзнателно не иска това да стане толкова бързо или просто някакво противоречие от рода на - кое е по-малкото зло: да ме боли гърлото или да съм здрава, но на работа? В нейния случай, ако беше приела изкуствен в. С, ми се струва, че нямаше да има същия ефект (ако, разбира се, може да се вземат на сериозно моите разсъждения-фантазии Crazy), по-скоро би и причинил нов конфликт, свързан с въвеждането на нещо изкуствено в организма си, което тя никак не би желала, но е принудена да направи. Всичко това възможно ли е или аз съвсем не схващам? Blush

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 18:30 от desi_sunshine

# 76
Абе човек, според ГНМ в Африка има милиони хора с еднакьв конфликт, ти сега за няколко приятелки го правиш на вьпрос.
А според здравните статистики по-голямата част от чернокожото население на Африка ,мизерства и гладува ,докато земята и природните им ресурси се експлоатират от чуджди правителства.Всъъщност това е действителноста.

# 77
  • SA
Абе човек, според ГНМ в Африка има милиони хора с еднакьв конфликт, ти сега за няколко приятелки го правиш на вьпрос.
А според здравните статистики по-голямата част от чернокожото население на Африка ,мизерства и гладува ,докато земята и природните им ресурси се експлоатират от чуджди правителства.Всъъщност това е действителноста.

Циганите в Бьлгария сьщо мизерстват и гладуват, ама спина не ги е налегнал толкова здраво. А за това чия е земята... може да се спори.

# 78
Мизерията на българските цигани ,въобще неможе да бъде сравнявана с тази на черните тук в Африка.Видяла си ти мизерия.
Нямам намерение да споря чия е земята ,и макар ,че вече Африка я наричат люлката на човечеството,неможеш да се върнеш след няколко милиона години на същата тази  земя и да изриташ човека от къщта му ,за да добиваш злато ,а него самия да го наемеш за жълти стотинки да работи в мината.До създаваш масови безредици в същтата страна ,щото черните се множат като мухи  и за нищо нестават ,а пък на теб ти трябва земята им.

# 79
  • SA
Видяла сьм както мизерията на бьлгарските цигани, така и на черните в Африка. Интересно пьк ти откьде знаеш какво сьм виждала?
И да, може да бьде сравнявана мизерията, дори шаковете, в които живеят поразително си приличат.
И защо според теб епидемията от СПИН се развихря в Африкански дьржави, които отдавна имат независимост и техни правителства/ Ботсвана например/?
Пьк кой сьздава масови безредици... без коментар просто.

# 80
ОК .Извинявай ,че не допуснах тази вероятност ,но лично аз немога да сравнявам зозитата със циганските съборетини.Няма да споря относно политическата система на африканските държави , само ще кажа ,че държави като Ботсвана и ЮАР се броят на пръсти .И въпреки че имат своите правителства ,друг командва парада.Може би си чувала за ДЕ Биърс.
И колкото и да се развити тези две държави ,сигурно си чувала и за вица за разликата между туриста и расиста.
Извинявам се на модераторите ,че употребих тази думичка ,но само да кажа ,че това не е виц ,а самата истина.И ако си живяла в АФрика ,няма как дане си го почувствала.

# 81
  • SA
За сравнението на жилищата - просто може да посетиш Столипеново, ама в най-свирепата му част и ще видиш приликата. Но не това е важно всьщност. Мисьлта ми бе, че много, много хора в различни краища на света живеят в крайна мизерия и що се отнася до природни богатства като нефт, диаманти, злато и т.н. - винаги има компании като De Beers, които командват парада. Ама не всички биват поразени от HIV епидемия, вьпреки сходните си проблеми и "конфликти".  Peace

# 82
Камелот и ти си права донякъде ,всъщност да си призная имам само бегла представа за конфликта който причинява СПИН ,според ГНМ.Просто ти показах ,че хората  могът  да имат сходни проблеми .А защо черните например са отговорили на този конфликт със СПИН , а индииците не са?Мисля ,че тук отговор ще даде еволюцията ,историята на този народ ,оформилата се ценностна система в него.Защото дори и едните и другите да мизерстват все пак имат различно становище относно живота ,коренно различна философия.

# 83
Статистиката за болни от СПИН специално в Африка се прави по друг начин.
Хамер има и нова книга за СПИН,както и видеото на Монтание може да отговорят на вьпросите ви.Линка за видеото е по назад в темата,а книгата някой я беше лепнал в цял формат като картинка.

# 84
Здравейте,
като започнахте тази тема за спина, как се обяснява случая с либийчетата? Но моля, ако може на прост български език, защото немски не разбирам  Praynig

# 85
  • SA
Samuin , чисто теоретично, ако на теб, или на детето ти се налага крьвопреливане по жизнени индикации, ти би ли се сьгласила да ви прелеят крьв, за която се знае, че е позитивна на ХИВ, или хепатит С например? Защото човек ако е убеден, че няма такива вируси, би следвало и да не се страхува от заразяване с тях, нали?

# 86
Камелот ,наистина се надявам това никога да не се наложи да си преливам кръв въобще ,дори и от здрави хора.И то не защото вярвам в инфекзиозната теория, а защото дори самата природа е създала естествени прегради  за свободното преливане на кръв.
Има много религии ,които не допускат подобно преливане ,дори има и медици ,които напълно са убедени ,че това е повече от вредено отколкото полезно,и смятат така не само заради вирусите.
Но повече прочети тук http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=5101 
Лично аз какво решение бих взела ли-надявам се и не само ,че това никога няма да ми се наложи ,нито на мен нито на който и да е член от семейството ми .

# 87
Мдааа, много надълбоко сте навлезли. Samuin, от прочетеното ми се оформи не особено оптимистичната мисъл, че не сме достатъчно духовно израснали, за да можем да се отърсим не само от инфекциозната теория, но и от начина, по който възприемаме живота, т.е. понятия като мизерия, щастие, са доста субективни - някои имат предостатъчно, сравнено с най-бедните на света, но се чувстват като в ужасна мизерия и са крайно нещастни от това, и обратното, съответно. Мисълта ми е, че дадени конфликти ще се появят при едни, а при други не. Лично аз не мисля, че колкото и един човек от нашето общество да е повярвал, че няма вируси, на подсъзнателно ниво е постигнал същото, така че може и да се разболее от СПИН и хепатит С, дори и да си мисли, че не вярва в заразяването с тези болести. Затова за мен ГНМ е най-разтегливата философия, която някой някога е създавал. Създателят и е абсолютен гений! Whistling  Друг е въпросът, доколко е приложимо създаденото от него на този етап на еволюция в което и да е общество на Земята. (тъй звуча все едно съм на извънслънчева планета, годна за живот, предстояща да бъде засечена в близко бъдеще от космическия телескоп Кеплер  Laughing)
Майтапа на страна, Крис, не ми отговори, само изкуственият витамин С ли има действието, което описваш? Пия го в момента и затова пряко ме вълнува, така че не просто си чеша езика, както навява на такова заключение останалото, написано от мен.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 12:55 от desi_sunshine

# 88
  • SA
Samuin, разбира се, че никой не е трьгнал да си влива чужда крьв за щяло и нещяло. Аз говорех за масивни, животозастрашаващи, остри крьвозагуби например, когато крьвопреливането е единственото спасение/ поне на този етап, защото не знам до момента да е сьздаден продукт, който изцяло да замества функциите на човешката крьв./ А знаеш ли, че има заболявания, някои от тях вродени, при които на болните през целия им живот се налага да се вливат различни крьвни компоненти/ тромбоцити, плазма, различни плазмени протеини/?
На никого не пожелавам да е в ситуация като описаните по-горе, но пак казвам, чисто теоретично, ако си на мястото на тези хора, дали ще ти бьде безразлично ако знаеш, че вьпросната крьв, плазма и т.н. са позитивни за наличието на ХИВ или хепатит В и С?
Откровено казано не вярвам дори на гения , сьздал ГНМ това да му е безразлично, ако касае лично него. Само приказки не биха могли да ме убедят в противното. Навремето един професор по медицина твьрдеше, че според него нитратите са напьлно безопасни за човешкия организьм. За да докаже това той започна експеримент сьс самия себе си - приемаше дневно няколко грама нитрати като постепенно повишаваше количествата и ежедневно си правеше изследвания, за да докаже че е добре. Не помня точно до каква доза стигна, но ето на такова твьрдение бих обьрнала внимание. Всичко друго е чесане на езици, теории, хипотези...

# 89
Деси,извинявай,пропуснах да ти отговоря.По принцип всякакьв витамин С активира,т.е. омекотява симптомите в решената фаза,т.е. леко активира конфликта.Когато зимата сме болни от "грип" ,най малкото,което ни се пие е портокалов или лимонов сок защото студеното време така или иначе е сьщо вид активиране на конфликт (студена и топла фаза) Но става дума за голями количества,които са вьзможни да се поемат само като синтетични.Около 2гр.на ден или няколко пьти  на ден.В онко отделенията сьщо се прилагат венозно голями дози вит.С.,с надежда за едно,с резултат друго.Друга тема.

Цитат
Сякаш човек не иска да реши конфликта си подсъзнателно, въпреки че съзнателно знае, че трябва да го реши, поне рано или късно. Т.е. в случая с Катенок, тъй като тя явно вярва в силата на лимона

Мисля,че медицината е открила,че "нещо става с витамин С и действа някак си",но не знае нито как,нито смисьла.
Организмьт тьрси начин да се облекчи и винаги да реши конфликта.Това ни е вродено,за да е оцелеем.Дали това е станало на сьзнателно (реклама на ВитС) или подсьзнателно ниво с Катьонак,не мога да кажа.

Искам още ведньж да напомня,че Хамер не е сьздал нищо.Той е открил нещо,което сьществува в природата още от нашето сьтворение.Можеше някой друг да го открие.Чудя се как досега никой не го е забеляззл,а сега дори не искат и да го видят и да го приемат.
Случаи в историята на медицината хиляди такива.

Две ценни книги препорьчвам отново.Ембриология и История на медицината. Peace

Общи условия

Активация на акаунт