Германска нова медицина - 5 част

• 56 291
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Аз всъщност вярвам на тази теория, но ми се струва, че има много празнини (в моята глава са огромни  Mr. Green, явно не вдявам всичко). Например, като се знае, че даден конфликт е изживян много тежко, после като се очаква тежко "боледуване", няма ли начин това да се избегне или поне омекоти.

От написаното, което се мъча да следя и невинаги разбирам, оставам с впечатлението, че това е обяснение защо се случват състоянията, които наричаме болести. Обаче, например, ако си осъзнал, че имаш конфликт в работата, непременно ли трябва да я напуснеш? Няма ли по-гъвкав начин да си запазиш работата, но и да не боледуваш събота и неделя?

# 91
Решаването на конфликтите става или реално(ако изобщо е вьзможно в случая) или чрез "пренастройване" на мирогледа.
Ако даден конфликт не можем да го решим реално,трябва да се научим да гледаме на нещата по друг начин.Например починал човек не можем да го вьрнем,не можем да решим конфликта реално,но можем да погледнем на смьртта по друг начин,така,че конфликта или да се реши или да се омекоти.

Конфликти на работното място имат много видове решения.Зависи от конфликта.
Ако споделиш,може да се измисли нещо.

Когато имаме тежьк конфликт,ще има и тежки последствия (според това кьде е засегнато в мозька) или в активната или в решената фаза.Обьрни внимание кои конфликти са сьс симптоми в активната и кои в решената.
Ако сме"болни" в активната фаза,трябва да се тьрси бьрзо решение на конфликта.
Ако сме "болни" в решената фаза,можем да се обблекчим с всякакви методи.Някои избират различни алтернативи,други ползват традиционна медицина (говоря за неща,които биха ни помогнали в тази фаза да се облекчим докато организмьт завьрши сам фазата).

Елица,няма нищо сложно.Чети и сравнявай,наблюдавай.Ще си отговориш на много вьпроси и сама.Заложено ни е и всеки минава от там,иска или не иска.

# 92
Камелот ,мисля ,че ти отговорих на това питане-надявам се и не само ,че това няма да се наложи никога .
Но desi_sunshine,мисля ,че донякъде си права  ,все още не сме дорасли ,и не сме се отърсили от страха си.Що се отнася до разтегливостата на ГНМ теорията ,ами то самия живот е такъв,самата квантова физика го потвърждава.
Лично за мен ГНМ подреди пъзела и затвърди моята философия.Но и аз като elica2009,също не мога да разбера някои неща .Но това ,че не можем да разберем дадено нещо или незнието ни за нещо ,не ни дава право да отхвърляме или заклеймяваме подобни теории.
Крис и други хора ,започват да го забелязват ,по-скоро и други учени .Незнам дали сте попадали на лекциите на Брус Липтон.В YouTube има филм за неговата теория -
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-6568107389365915765#d … 06668136396723343

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 19:21 от samuin

# 93
имам на ръката /м/у лакета и дланта,от вътрешна страна/,нещо като екзема.от 4-5 месеца е и нараства бавно.не се повлия от лекарства.по-принцип не страдам от такива неща.насочете ме каква може да е причината...? Hug

# 94
Камелот ,мисля ,че ти отговорих на това питане-надявам се и не само ,че това няма да се наложи никога .
Съвсем наскоро като чаках на опашка за записване на ясла и една майка ми сподели за детето си, че е на кръвопреливане на червени или бели кръвни телца беше, ще ви излъжа, поради вродена таласемия - оказало се, че и тя и мъжа и я носят в себе си и съответно при двама носители, детето я е развило. Не съм наясно за тази болест, просто си помислих за нещата, които не зависят от нас, колкото и да се надяваме да не ни се или да ни се случат.
Но това ,че не можем да разберем дадено нещо или незнието ни за нещо ,не ни дава право да отхвърляме или заклеймяваме подобни теории.
Аз, определено, не я заклеймявам или отричам, уважавам правото на хората да вярват и да се лекуват, както намерят за добре, например, с религия - силно вярвам в силата на вярата и дори завиждам на хора, които я имат и съответно им помага. Мисля, обаче, че най-правилно е човек да повярва в нещо, когато то е имало ефект върху него. Защото ми прави впечатление, че често хората като им се понрави нещо и му вярват, но като си изпатят и нещата се променят. По-конкретно говоря, че доста от вярващите в ГНМ, не се боледували или поне не от нещо сериозно или най-малкото в последните години, и са позабравили що е то болести и колко са страшни и затова не е трудно да вярват, че нещата зависят единствено от самите тях и самоконтрола над мирогледа им и т.н. (Крис, благодаря ти за отговора; дано не се хванеш и сега за избора на последните ми думи, както като нарекох Хамер създадетел, а то е трябвало да кажа откривател на нещо винаги съществуващо в природата - е, аз пък имах предвид създател на учението, на теорията и практиката, законна или не, но така или иначе реална).

# 95
Хамер много често предупреждава за плагиатори и такива,които изопачават откритието му в тяхна полза без дори да го споменат.
Затова внимавайте в интернет какво намирате под други имена и подобни "теории".

Нано,
Имала си раздяла с нещо любимо,което си гушкала с рьцете си и сега си в решена фаза и ще бьде толкова дьлго,колкото е била раздялата.

Деси,сльнчице,
Всеки от нас знае,че сльнцето изгрява от изток и залязва на запад.
Има ли някой ,който да е разочарован от този природен закон и да не му "вярва"?
Дали някой вярва в даден природен закон или не,няма никакво значение.Законьт важи за всеки независимо от вярата му.
Мисля,че много хора обьркват нещата в откритието с нещо,в което трябва да се вярва.

Хващам се,но с най добронамерено чувство Grinning
Цитат
не се боледували или поне не от нещо сериозно или най-малкото в последните години, и са позабравили що е то болести и колко са страшни и затова не е трудно да вярват, че нещата зависят единствено от самите тях и самоконтрола над мирогледа им и т.н
Има хора,които са боледували от най тежки болести и са се излекували.В това число сьм и аз и жена ми и много познати.
Нещата изобщо не зависят от мирогледа ни,а мирогледьт действа на това как ще асоциираме даден конфликт.Не друго.
Ще ти дам мальк и сьвсем обикновен пример.
Двама мьже и две тьщи.Единият обича тьща си,другият не може да я понася.При нейната смьрт единият ще получи активен конфликт,другият ще реши активният си завинаги.
Едно и сьщо явление,два сьвсем различни човека,два различни мирогледа,два различни конфликта.Едно и сьщо явление.

# 96
Съвсем наскоро като чаках на опашка за записване на ясла и една майка ми сподели за детето си, че е на кръвопреливане на червени или бели кръвни телца беше, ще ви излъжа, поради вродена таласемия - оказало се, че и тя и мъжа и я носят в себе си и съответно при двама носители, детето я е развило. Не съм наясно за тази болест, просто си помислих за нещата, които не зависят от нас, колкото и да се надяваме да не ни се или да ни се случат.
Но това ,че не можем да разберем дадено нещо или незнието ни за нещо ,не ни дава право да отхвърляме или заклеймяваме подобни теории.
Аз, определено, не я заклеймявам или отричам, уважавам правото на хората да вярват и да се лекуват, както намерят за добре, например, с религия - силно вярвам в силата на вярата и дори завиждам на хора, които я имат и съответно им помага. Мисля, обаче, че най-правилно е човек да повярва в нещо, когато то е имало ефект върху него. Защото ми прави впечатление, че често хората като им се понрави нещо и му вярват, но като си изпатят и нещата се променят. По-конкретно говоря, че доста от вярващите в ГНМ, не се боледували или поне не от нещо сериозно или най-малкото в последните години, и са позабравили що е то болести и колко са страшни и затова не е трудно да вярват, че нещата зависят единствено от самите тях и самоконтрола над мирогледа им и т.н. (Крис, благодаря ти за отговора; дано не се хванеш и сега за избора на последните ми думи, както като нарекох Хамер създадетел, а то е трябвало да кажа откривател на нещо винаги съществуващо в природата - е, аз пък имах предвид създател на учението, на теорията и практиката, законна или не, но така или иначе реална).
Деси, всеки има своята си истина .Но мисля ,че доста често хората все се оплакват ,че живота им не им се нарави,но в действителност почти никой не се е отказал от него .
Не съм боледувала от нищо сериозно ,но по- едно време доста често изпадах в депресии.И именно промяна на светогледа ми ,ме излекува.Затова Крис ,позовли  ми да не се съглася с теб отностно мирогледа ,въпреки ,че мисълта ти за мен малко си противоречи.
И относно другите теории ,може би са плагиаторски ,но ти сам каза ,че Хамер не е открил нищо ново под слънцето.Макар ,че лично за мен има и нови неща ,които допълват теорията на ГНМ,не ги изопачават.

И още нещо Деси ,знам ,депресията не е кой знае какво страшно нещо ,но учените ,само от експерименти проведени върху винена мушица ,съдят за цялата еволюция.
Може би наистина е по-добре да си идот или глупак ,поне според мисълта ,в подписа ти ,която ми напомни репликата на един герой от прословутия филм "Коса"-"Господ се грижи за глупавия,умния да му мисли".

# 97
Като стана въпрос за таласемията Desi sunshine ,аз съм родена с такова заболяване ,нося го от единия родител и ми го откриха когато бях на 28... сега обаче няма и следа от него ,просто изчезна...

# 98
Цитат
Нано,
Имала си раздяла с нещо любимо,което си гушкала с рьцете си и сега си в решена фаза и ще бьде толкова дьлго,колкото е била раздялата.

Christian ,благодаря за отговора-голямо чудене се чудя,какво се е случило.единствените по-съществени промени са когато почина баща ми,но това се случи преди почти 5 години и това,че след дълги години миналата есен започнах работа.това съвпада с появата на екземата... тогава имах големи терзания дали ще се справя с обгрижването на децата,защото денонощно аз си ги гледах 13 години и промяната ме плашеше... дали е възможно да е от това и как да реша проблема  newsm78
Сега се сещам,че се бях уплашила от прогнозите за края на света и за кратко бях изперкала.после,като че ли се поуспокоих,но не напълно...

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 11:58 от nano

# 99
И аз да се закача с молба за съвет - преди около 5 години ми излезе червено петно на гърдата. Определиха го като червен лишей, но той не се лекувал първо и второ излизал еднократно. Да - ама не! Предписаха ми и пих инопринозин (имуномодулатор) по някаква схема и мазах кремчета фусикорт и ексипиал. Петното изчезваше за кратко и пак излизаше на същото място. След 3 опита да го излекувам, накрая се отказах - излизаше ми доста скъпо и в крайна сметка пак се появява. Сега не му обръщам внимание - седи си там, нито сърби, нито боли.

Преди 15-тина години пак имах подобно нещо - няколко червени петна в областта на бикините повече към корема (не най-ниско), пак отляво. Тогава имаше един кожен диспансер, там също се опитваха с нещо да ги мажа и отново имаше само временен ефект. Така няколко години, после изчезнаха и до ден днешен не са се появявали долу.

Аз съм деснячка, петното е на лявата гърда. По онова време нямах деца. Вече станаха 2 (едното скоро ще стане на 3 г., а другого е бебче), и двете са кърмени. С мъжа ми сме заедно почти 10 години.

Какво би могло да е причина за сегашното петно (а може би имат връзка и другите)?

# 100
Като стана въпрос за таласемията Desi sunshine ,аз съм родена с такова заболяване ,нося го от единия родител и ми го откриха когато бях на 28... сега обаче няма и следа от него ,просто изчезна...

Това е много интересно! Свързваш ли изчезването с нещо или си остава "случайност"?

# 101

Това е много интересно! Свързваш ли изчезването с нещо или си остава "случайност"?
Може би гените наистина не са всичко, може би клетките наистина подлежат на коренни промени под действието на външните фактори и начина, по който ги възприемаме (мирогледа ни). Това ми напомни за филма на Брус Липтън, изглежда много интересен, но още съм в началото.
Крис, прав си, аз казвам същото за мирогледа, позовавайки се на това, което ти казваш в преден пост - че, за да реши човек конфликта си, трябва или да избяга (но това понякога не е възможно) или да промени мирогледа си. А на слънцето, откъде изгрява, му вярвам не само с ума си (вярата си), а с ума си, но благодарение на с очите си, които ми го показват и с кожата си, която усеща топлината му. Разбирам какво искаш да кажеш с това сравнение, но не мисля, че Човекът е успял да разгадае правилно дори природните закони, които Вселената му предоставя във форма, достъпна за сетивата му, а камо ли да е в състояние да ги разпознае само с душата си. Просто казвам, че вярата има значение, защото всеки има нужда от знанието, по-точно от истината, за да знае в какво да вярва и следва и съответно как да живее (правилно, т.е. добре). Нали към това всеки се стреми - да подобри живота си! А когато човек не вярва в нещо, то за НЕГО не съществува, без значение дали иска да е така или не.
samuin, ти също си права. Силата на ума е велико нещо. Даваш ми за пример депресиите, а аз не съм много наясно с тези състояния. Зная какво е да си нещастен и да знаеш причината и решението на проблема, но да нямаш възможност да го изпълниш за даден период поради определени обстоятелства, спънки, които, обаче, са преодолими. Тогава просто стискаш зъби и чакаш да дойде времето, когато ще можеш. Това е вариант, в който човек има избор на действие, т.е. може да промени обстоятелствата отвън и не се налага да променя светогледа си. Предполагам, обаче, че ако отлагането на проблема му продължи твърде дълго и стоицизмът му не е достатъчен през това време, това може да доведе до депресия. Поне така съм чела - когато е налице един по-дълъг период на почти постоянна подтиснатост, макар и човек да знае, че това ще има край, все пак такъв начин на живот не може да не даде отражение на физическото здраве, на ума и т.н. (нещата са свързани, както знаем). Simple Smile Аз не съм психолог и сигурно начатках големи глупости, ще ме извините, но се опитвам да разсъждавам. Blush
И докато съм в темата, да попитам нещо за детето. От около 2 месеца, откакто се застуди значи, е с хрема, но в един момент започна много силно да и мирише нослето неприятно. Има явно някаква бактерия, но лекарката каза, ако не се влошава да не я лекувам с нищо и че няма нужда от изследвания (секрет). Как да постъпя? Притеснявам се, защото тази миризма продължава вече от доста време. Да направя ли изследвания и какви по-точно? Разбира се, ако ми кажете, че по принцип има конфликт при такъв тип проблеми, и ако успеем да го решим, ще е най-добре, защото иначе ме е страх, че след изследванията, ще и изпишат АБ. Confused

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 07:40 от desi_sunshine

# 102

ЕДНА МОЛБА:

Има ли желание някой с немски да преведе това - http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Sonderpr/Haut.htm

# 103
Desi sunshine,
Ами нямам представа точно какъв е конфликта при таласемията... но да ,мога да кажа че след като преживях заболявенето "рак"цялата ми ценностна система и възприятия са коренно променени ... самооценката ми също... когато ми вземаха кръв в болницата ,заради "рака" лекарите бяха учудени от изключително добрите кръвни показатели и ме попитаха вземам ли някакви витамини ,хранителни добавки или изобщо какво правя ??? а аз не употребявам такива неща ... казах им за таласемията ,занесох и заключението от лабораторното изследване ,което ми е правено преди години и на което пише ,че имам хетерозиготна бета таласемuя ,но ето че сега нямам..

# 104
Моля за малко помощ  baby_neutral - от 3 месеца се боря с бактериална бъбречна инфекция, скъпи антибиотици, профилактика, билки, изчезват за малко и пак се появяват. Къде да търся причината вече не знам  #Crazy. Моля тези с повече опит да предадат малко инфо.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт