Роди се Велин юнака и направи НОЕМВРИйката Алекс кака!!!

• 22 751
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Тук съм и аз ,чакам новината.

# 106
За Пентаксима - ваксината вече ще е задължителната от ЗК. Нали ни предстои още една педи ни каза, че ще изчакаме дори и да закъснеем малко, защото ще ги зареждат вече с Пентаксим, ама не знае откога.

# 107
  • Бургас
Шопчеее предстартовото броене продължава... Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
За габровката - лично аз нямам против да си роди у дома, нямам против да не е "стерилно" чисто, но не съм убедена, че е редно бебе на 2 дни да спи с мама и огромен пес и не съм убедена, че плацентата в сол няма да нанесе вреда! Това е мое мнение, ама при вас Нана, ако това го видят съответните служби дали ще са толкова либерални? Обичаме да даваме примери с нашите баби, ама нашите баби болести като ендометриоза, миома, поликистозни яйчници почти не са познавали, нашите баби са започвали да раждат на 16 и са раждали докато могат, не коментирам изобщо процента детска смъртност, но са живели при други условия, докато ние сме гледани 25-30 г под похлупак! И не на последно място за мен е неоправдан риск първескиня да ражда без компетентно лице (лекар, акушерка)!
МИСЛЯ, че при вас все-пак има изискване да присъства оторизирано лице, което да следи, ако нещо се обърка и да реагира адекватно? Има отделна лента за линейки, ама при нас, ако нещо се обърка... - не ми се мисли! Абе да е живо и здраво детенцето, защото от репортажа ми се стори, че е добре! Praynig Съжалявам за дългият пост, ама все-това ми е в главата Sad
Хайдеее чакаме включванееее!

# 108
Хайде, Мимееее! Не пускаме палците!
А при нас е .... луда работа. Искат да ни пращат таткото в командировка на другия край на света, за 2 месеца и само пуснаха бомбата и ното казват кога точно, нито нищо.... #Cussing out Та ще се командироваме при бабите, че сама съвсем ще лудна, ама като вземат решение "горните"...
Ели, вашия тати кога си идва?
Илка, внимавай какво време ще докараш Simple Smile
А другата мисля, че е Превенар.
А за раждането в естествена среда....защо не е отишла в някоя пещера да е съвсем естествено...иначе да - свеки има право на избор, нп може би на по-информиран избор...Дано е живо и здраво детенцето!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 14:15 от mamaAnna

# 109
  • Бургас
Шопчеее предстартовото броене продължава... Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
За габровката - лично аз нямам против да си роди у дома, нямам против да не е "стерилно" чисто, но не съм убедена, че е редно бебе на 2 дни да спи с мама и огромен пес и не съм убедена, че плацентата в сол няма да нанесе вреда! Това е мое мнение, ама при вас Нана, ако това го видят съответните служби дали ще са толкова либерални? Обичаме да даваме примери с нашите баби, ама нашите баби болести като ендометриоза, миома, поликистозни яйчници почти не са познавали, нашите баби са започвали да раждат на 16 и са раждали докато могат, не коментирам изобщо процента детска смъртност, но са живели при други условия, докато ние сме гледани 25-30 г под похлупак! И не на последно място за мен е неоправдан риск първескиня да ражда без компетентно лице (лекар, акушерка)!
МИСЛЯ, че при вас все-пак има изискване да присъства оторизирано лице, което да следи, ако нещо се обърка и да реагира адекватно? Има отделна лента за линейки, ама при нас, ако нещо се обърка... - не ми се мисли! Абе да е живо и здраво детенцето, защото от репортажа ми се стори, че е добре! Praynig Съжалявам за дългият пост, ама все-това ми е в главата Sad
Хайдеее чакаме включванееее!

Напълно съм съгласна с теб newsm10

Пък нашия тати утре се прибира от Катар newsm44

# 110
Хайде Мимкаааааааа,тук сме и ЧАКАМЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 111
И аз съм съгласна с мнението на DeeDee76
Продължаваме да стискаме палци,и за ваксините е добре.

# 112
и аз мисля като ДееДее,направо ме потресе като видях гледката Shocked особено с кучето

ние днес бяхме на консултация около 10 кг сме
сложиха ни ваксина за шарки,някаква нова и е за всички видове,няма да се налага няколко пъти да се боцка.Пентаксим ще слагаме на година и осем,дано до тогава да я поема ЗК
новини от Шопито няма ли още??

# 113
  • София
Здрасти, банда!
Какво сте го накацали тоя балкон...ще го бутнете още малко Mr. Green Joy
И с'я к'вооооо? Питате дали има бебе ли? smile3503 smile3506 Нямааааааа! smile3534 . Много били спешните секцио тази  нощ и евентуално утре ще е, но и това не е много сигурно, а си е чиста проба предположение #2gunfire На обяд се видяхме с таткото на Алекс и всички са на "нисък старт", ама....каквото благоволят....даже били изместили и плановите операции. А на Мими плацентата й днес като са я гледали била вече остаряла.....Дано намерят време и желание и я клъцнат, да видим само кога ще е.... newsm78

Денчо, и на мен преди 2-3 месеца ми тръгна нещо като кърма, поцъцарика 2-3 дена и спря. Чух се с моята акушерка, каза, че ми е висок пролактина и при това положение няма как да забременея. Да видим дали ще се е регулирал..... Thinking

# 114
ЕЕЕЕЕЕХХХХХХ те пък сички сега решели да раждат, не можаха ли да изчакат малко hahaha Joy

# 115
Сега като пишете за ваксините, ще попитам педиатърката дали можем да поизчакаме с реимунизацията, за да хванем и ние намалението.

За раждането в домашни условия съм със смесени чувства. От една страна добре, но както казват по- нагоре момичетата трябва да има медицинско лице и в случай, че има усложнения. Целта е родилката да бъде спокойна, сред близки хора и домашни любимци. От друга страна има случаи, в които трябва да се реагира светкавично(да не дава Господ), а това няма как да стане в къщи. Риска ми се струва прекалено голям. Аз лично не бих рискувала.

Шопиии, с теб сме, миличка!

# 116
  • София
DeeDee76 , изложила си много точно и моето мнение. За ваксините и аз се надявам да хванем поне сега намалението, че си плащахме като попове предишните.

Шопчеееееее, душоооооооо, милата ми тя! Изиграй им малко театро и ги спеши тия докторя. Аз щерката исках да я родя преди да влезем в скорпиона и пих рициново масло (1 шишенце), сока от един лимон и маааалко содичка забъркано (беше ми го казала една акушерка - предизвиква силно стомашно разстройство, от там свиване на стомашната мускулатура, от там контракции и...   Embarassed ). То и само рициновото върши работа, другото е за вкус. Два часа след това започнаха контракциите и още 5 часа по-късно се пръкна Габи.

# 117
Ега ти и работата.Шопче  Hug

Хихи Илката днес трябва да летят от София до Варна ама пустия му сняг.Сега на летище София е някакъв хаос.Самолети не излитат, някои не могат и да кацнат  #Crazy
Стискайте палци мъжо да се прибере жив и здрав.Трябва да кацне към 19:00ч наше време.
Пък ако не може в София да вземат във Варна да кацнат.Ще ни направят услуга  Embarassed

# 118
  • На топло...
Деде, не съм тръгнала да споря, не открих репортажа Peace.
Това, което разбрах от вашите постове е, че е родила у дома неасистирано. Това коментирах. За това, че тук присъства акушерка задължително също споменах, а също и че това е нерегламентирано в България, и ще се води една такава под наказателна отговорност. Изборът на всеки си е личен Peace!
Представа нямам кой с кого спи и как се слага плацента в сол. По мои знания тук изчакват да спре да пуслсира пъпната връв и тогава режат - бебето се снабдява докрай с кислород и хранителни вещества.
Лично моя избор мисля, че съм го споделила. Родих в най-голямата болница с най-много раждания в цяла Германия. За мен беше от първостепенно значение наличието на неонатологично отделение и за нас това се оказа от изключителна важност.
Няма да крия, че до последно си мечтаех идилично да си родя с мъжа ми вкъщи, но рациото победи и винаги ще е така.
Също казах, че е начин на мислене! Неща, които на нас ни изглеждат абсурдни, за други са част от ежедневието, а тези други гледат на нас като на извънземни за неща, които нам се струват обичайни Peace ...
А статистиките с бабите са ясни, човешкият род е оцелял въпреки тях. Статистиките обаче на другите страни, където домашното раждане е практика (асистирано!) обаче, изглеждат не по-зле от тези на страните с обичайно практикуваното болнично раждане Peace!
Имаме прекалено много страхове. За жалост се случва някой път да се окаже, че страховете са обосновани, затова "разумните" хора се презастраховат...
Лично аз за себе си се надявам следващия път раждането да протече по същия начин като първото, без някой да ми се меси, но краят му да е по-различен Praynig...

# 119
Ега ти и работата.Шопче  Hug

Хихи Илката днес трябва да летят от София до Варна ама пустия му сняг.Сега на летище София е някакъв хаос.Самолети не излитат, някои не могат и да кацнат  #Crazy
Стискайте палци мъжо да се прибере жив и здрав.Трябва да кацне към 19:00ч наше време.
Пък ако не може в София да вземат във Варна да кацнат.Ще ни направят услуга  Embarassed

Имаш ги Еличка fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт