РУССКИЕ СЛАДОСТИ

• 58 301
  • 265
  •   1
Отговори
# 180
.......Като бях в магазинчето изобщо не ми е хрумвало да видя къде са произведени продукти, но пък ми стана интересно...  newsm78
Май е прав авторът на статийката. Още в първите постове някъде момичетата писаха, че продуктите са произведени в Германия и аз тогава се учудих, но не съм посещавала магазина, така че не мога да давам мнения. Все пак в такъв магазин човек отива за руски продукти, още повече, ако ги е използвал и ги познава. А и знам на какви символични цени се продаваха. Далече съм от мисълта, че немските или литовски стоки са некачествени или лоши, но нали магазинчето е руско?

# 181
можно ли русские продукты питания производить в Германии.
    Всичко е въпрос на правилна организация. Peace
    Ако са спазени всичките технологии,вкусът и т.н......Какъв е проблема?Пука ми,че е произведено в Германия.Между другото там руснаците никак  не са малко.Така че има кой да оцени качеството на руските продукти.Даже донякъде допускам,че "кефирчетата" само печелят необичайното си място на производството.

Какво,интересно,целеше авторът на статийката?Да изгони клиентите от магазина ли?
   Ами......нормално е да има недоволни.  Mr. Green Става въпрос за пазарни интереси все-пак. Wink

# 182
  • София
можно ли русские продукты питания производить в Германии.
    Всичко е въпрос на правилна организация. Peace
    Ако са спазени всичките технологии,вкусът и т.н......Какъв е проблема?Пука ми,че е произведено в Германия.Между другото там руснаците никак  не са малко.Така че има кой да оцени качеството на руските продукти.Даже донякъде допускам,че "кефирчетата" само печелят необичайното си място на производството.

Какво,интересно,целеше авторът на статийката?Да изгони клиентите от магазина ли?
   Ами......нормално е да има недоволни.  Mr. Green Става въпрос за пазарни интереси все-пак. Wink

Надали целеше изгонване на клиенти.... ето първоизточник http://subscribe.ru/archive/realty.reallyestate/201003/14180558.html има доста други неща, несвързани с магазинчето. На мен лично атмосферата на магазина например изобщо не хареса, обаче си избрах нещичко - топено сирене и кефир. И си заплюх за следващия път гъби...  Laughing И цените никак не са евтини, но все пак ще се глезиме някой път  Simple Smile

# 183
    Прегледах бегло цялата статия....
     Sick Sick Sick
    Никак не ми допада стила,в който е написана.Има лош дъх.....Извинявайте.
    Не слушам хората,които се изразяват така.Не им вярвам.
    Вие си преценете. Peace

# 184
  • София
    Прегледах бегло цялата статия....
     Sick Sick Sick
    Никак не ми допада стила,в който е написана.Има лош дъх.....Извинявайте.
    Не слушам хората,които се изразяват така.Не им вярвам.
    Вие си преценете. Peace

То и аз не харесвам неговия стил и затова не го чета  #2gunfire обаче моя съпруг (по образование също журналист, сигурно оттам познава писания на гореспоменат...) ми прати статийка, след като му омръзнах с молба до ходиме до магазинчето  Laughing

# 185
Inok, авторът Юрий Абрашев ли е или друг?

# 186
  • София

Не, мисля че се казва Игор, но доколкото разбрах работят заедно с Юрий, продават изолации... но това вече не е по темата  Simple Smile

# 187

Не, мисля че се казва Игор, но доколкото разбрах работят заедно с Юрий, продават изолации... но това вече не е по темата  Simple Smile

Да, оспамих малко, просто бях абонирана и получавах материали от Абрашев и ми заприлича.......Няма значение, не е по темата.

Иначе непременно ще посетя магазина при първото пътуване до София. Малко ви завиждам на софиянци, и на варненци....... Grinning

# 188
В днешния глобален свят, това са глупости. Маратонки Найк се произвеждат само в Китай, но това не ги прави по- малко американски. Да не говорим как тук си купуваме лютеница и мартеници произведени в Китай, но си хапваме и се кичим по български обичай.
В Германия, зад Германия, що се прави от руснаци - руско е. Само цените да намалят  Laughing

# 189
  • София
ами наистина, гледах и заквасената сметана е правена в Германия, но какво от това? Руска оригинална не съм пробвала и не мога да направя разликата. Факт е, че коренно промени вкусът на тортата ми.  Simple Smile За мен е нещо средно между сметана и маскарпоне. Даже се чудя дали не може да замества маскарпонето в някои рецепти. newsm78 Labrex, ти ги разбираш тия неща, какво ще кажеш? И този творог дали може да се ползва за същите цели вместо фина извара?
Майонезата ми имаше малко странен вкус Thinking, а мъжът ми даже твърдеше, че мирише на риба. Някой взе ли си от тяхното масло? Или от шоколадовото?

# 190
   Не знам,каква точно майонеза се продава в магазина,но е факт,че от край време руските майонези за по-различни от българските (не казвам по-добри или по-лоши,защото аз лично харесвам й двете.Просто са различни.)
    Навреме в СССр имаше само една майонеза,която беше много по-кисела и по-наситена,като вкус в сравнение с българската.Според мен,не беше и толкова мазна,явно заради киселината и горчицата,която има вътре.

За изварата-творог ,макар и да не съм Лабрекс,ще кажа,че става за плънки и за изделия,като "сьІрники",например.Ако искате да е по-фина,просто я пасирате. Peace

# 191
...Имаше и топено КИСЕЛО мляко....

Суха Мащерка, да не е било топлёное молоко newsm78.
Момичета, "топено кисело мляко" е "ряженка" на руски. Ряженка е нещо като кефир, но се подквасва "топленое молоко" - мляко, което "препечено" за малко във фурна. Много ми е трудно да обясня. Има малко по-различен вкус и самото мляко и ряженка. НО! т.к. тази ряженка е произведена в Германия, вкусът й не е същия като в Русия (пробвала съм и двете). Не че е по-лош, но е различен.

# 192
И си заплюх за следващия път гъби... 
Аз купих веднъж един буркан с гъби - "опята". Бяха много вкусни.

# 193
Днес ходих до магазина,докара ли са стока и имаше много неща.
Макар,че съм на диета пак се изкуших.
Еми да му се не види,вкусно си е и това е./дали го написах правилно Thinking/
Всеки път като хапна нещо от там,си припомням детството което ми мина в Русия.
Пракрасно.

# 194
Еми да му се не види,вкусно си е и това е./дали го написах правилно Thinking/
Всеки път като хапна нещо от там,си припомням детството което ми мина в Русия.
Пракрасно.

Добре сте си вие с руските магазини, пък аз само преглъщам със спомените за вкусотиите.  Grinning И току надничам в темичката. Ама ще се засиля към София.........

Общи условия

Активация на акаунт