Отзиви и впечатления за 98 ОДЗ в Младост 2

• 19 690
  • 250
  •   1
Отговори
# 75
специално за пързалките много се чудеха дали да ги махнат. може ли да ги боядисат казаха. но те бяха толкова необезопасени, че незнма как изобщо някой ги е сложил там.
някой знае ли със сигурност кога и от колко ще е родителската среща, и дали ще е по групи, или обща?защото за мен от обща РС няма смисъл. всяка група би трябвало сама да си обсъди нещата между родителите и персонала. в понеделник ще говоря с директорката пак.
за качването горе още ли се прави проблем ако си с калцуни? това също трябва да се обясни надиректорката, че е добре децата да си се качват с родителите, а които си искат и се справят и сами и без тях. но въпроса да опира до готовността на детето.

за яденето аз лично видях как в старата градина госпожата им се опитва да храни моето дете. както ви казах то си е ящно и един подобен опит за тъпкане и действа зле. още повече че не яде кремове, а и това са се опитвали да и дават. изобщо този въпрос с храната е много персонален и напълно разбирам госпожите в каква дилема са - кое да оставят да избира и на кое да помагат или хранят. затова всяка майка да си каже.

# 76
моята дъщеря също е записана в 98 набор 2008.Все още не съм я пуснала.Интересува ме какви неща искат да носим за децата на първо време(освен изследвания).Ако някой знае да сподели.

# 77
ani_k, моят син също е набор 2008, записан е в 98 ОДЗ, но още не посещава яслата. С директорката се разбрахме като станат готови изследванияата да й ги занеса и тогава ще се разберем от кой ден да тръгне детето и какво да носим. Освен това разбрах от майките в този форум, че този вторник ще има родителска среща. На нея предполагам, че доста неща ще се изяснят.

# 78
  • София, Младост
Здравейте! Утре от 17:30 ще има родителска среща (по информация от госпожа Методиева на набор 2006).

# 79
Много благодаря на всички за безценната информация, утре на родителската среща се надявам много неща да се изяснят. Мисля, че е нормално, да има отначало период на объркване и у учителките, както и у децата, дано бързо да си влезе в ред всичко. Ние пък срещаме някакви трудности с талоните за изследвания, на всички ли ви караха да си плащате микробиологията и паразитите? Ужас... А, исках да питам също вътре топло ли е много? Аз мисля да купувам направо пролетни пантофки... Стискам палци на тръгналите дечица и на вас, момичета, воденето в това лошо време си е цяло изпитание...

# 80
Ирис, на мен ми се видя голяма жега вътре. По принцип в детските градини си е много топло. Моят ходи или със сандали или с едни тънки пантофи.
За изследванията: имаш право на един талон за паразитология. Не трябва да плащаш това изследване! Развикай и се на твоята докторка, че не може така да те изнудва и, че знаеш, че имате право на безплатни изследвания. Лаборатории Рамус работят с Касата /има в Студ. град до поликлиниката/! На нас ни взеха 2 лв. в 25 поликлиника в Младост 3, за да ни направят изследванията.

# 81
Таткото е успял да изтръгне талони за другите неща, ще плащаме микробиологията. На вас може би не са ви искали, ако сте с прехвърляне. Както и да е, хубаво, че няма да си плащаме всичко...Аз въобще имам много добро чувство за тая градина и съм сигурна, че никой няма да съжалява, че се е преместил, новото си е ново, двора също ще стане много хубав, а и е в парка, това също ми харесва. Децата много обичат млади учителки, но ми се струва, че щом всички са неопитни, родителите трябва да сме по-активни. За учебните материали, в старата градина бяха по Просвета, но ние много бързо се отписахме и сега си ги разглеждаме  в къщи.

# 82
Нееееееее, не ти говоря за сега. Още от както е тръгнал на ясла е така!
Иначе дребчо преди два месеца се разболя от Салмонела. Тогава беше задължително и безплатно по каса да му направим микробиологията, но сестрата ми каза, че така или иначе имаме право по каса веднъж годишно /дали не беше и 2 пъти/ на такова изследване! Потърси в нета повече инфо за безплатните изследвания за децата.

# 83
Излиза, че имаме право и на микробиология на шест месеца, обаче тази е ровила нещо в компютъра и е дала само за глисти, при това с някакви уговорки, мъжа ми не е могъл да я надприказва и това е резултата - 20 лева. Добре, че не са повече....При боледуване дава талони, не мога да се оплача, ама иначе хич не мога да и хвана края...

# 84
Здравейте и от мен! Днес останах много приятно изненадана от учителката на набор 2006. Посрещна ни усмихната, записа си основни неща за детето свързани с храненето и преобличането (за втори ден сме). А малкия през целия път до градината плака, но като я видя се успокои , хвана я за ръка и си тръгна с нея без проблем (познавам си детето и веднага разбрах, че я харесва). Мъчи ме само мисълта, че по пътя му обещах да го взема на обяд и май не е хубаво да остане излъган. Иначе в градината е доста топло, в петък му бяха свалили чоропогащника, което също ми направи добро впечатление.

# 85
Здравейте и от мен! Днес останах много приятно изненадана от учителката на набор 2006. Посрещна ни усмихната, записа си основни неща за детето свързани с храненето и преобличането (за втори ден сме). А малкия през целия път до градината плака, но като я видя се успокои , хвана я за ръка и си тръгна с нея без проблем (познавам си детето и веднага разбрах, че я харесва). Мъчи ме само мисълта, че по пътя му обещах да го взема на обяд и май не е хубаво да остане излъган. Иначе в градината е доста топло, в петък му бяха свалили чоропогащника, което също ми направи добро впечатление.
Grinning Loka, това което пишеш много ме обнадеждава. И ние сме 2006г. Може би ще имаме късмет с тази детска градина! Нашето дете за съжаление вече успя да се разболее (но, категорично не в резултат от престоя в детската) и се наложи да прекъснем ходенето на градина за момента...

# 86
Здравейте, дъщеря ми е в яслите на градината и е ..... голяяяяям рев вече четвърти ден!!! Днес сутринта я заведохме и отново настана един вой, едно чудо... а тя е доста контактна и общителна. Отказва да се храни, което след даден момент ще се превърне в проблем.
Направо не знам какво да правя. От една страна искам да остане, за да свикне и да се адаптира по-бързо с обстановката, но от друга - имам чувството, че й причинявам голям стрес. На обяд като я прибера и до вечерта се вкопчва в мен, не иска дори и за секунда да ме изпусне от поглед. Вечер заспива много трудно, неспокойна и наплашена е. Далеч съм от мисълта, че не се грижат добре за нея, но .... просто вече и нервите ми не издържат. Седя и си блъскам главата, а е едва втора седмица.

# 87
Здравейте и ние сме набор 2006 и засега нямаме проблеми с изключение на това,че мойта дъщеря още се изпуска по време на следобедния сън и вече няколко пъти им мокри чаршафите.Сутрин като кажеме на учителката да и слагат памперс ефект нулев.Дори вечер като я взимаме никой не може да ми даде информация какво се случва с детето.Дано по натам да нямаме проблеми относно тази организация Simple Smile А по повод изследванията нашата лична каза ,че не се покриват микробиология и паразитология от здравната каса вече и платихме по 25 лв за всяко,общо 50лв.И на мен ми се стори малко странно,ама все пак най-важно ми е детето да тръгне на градина.Надявам се утре наистина да се изяснят доста неща и всичко да си тръгне в рамките на нормалното.Успешна адаптация желая на всички дечица и приятен ден на майките Wink

# 88
утре наистина ще има родителска среща от 17.30 часа. днес питах директорката. ще се радвам да разгледам градината от вътре.
ние живеем в блока срещу градината и за нас е перфектно че я отвориха. дано и малкия успеем да внедрим в нея, но като гледам по рано от догодина няма да е. мястото е чудесно и се надявам и всичко друго да е така. детето се е настроило добре към детската градина и даже и пижамата иска да си носи да си спи  там Simple Smile
и да викажа по първи впечатление , че това е най хубава градина която съм виждала, с най младия и усмихнат персонал. и с директорка която приказва, а не се надува. дано се грижат добре за децата.

за яслите аз съм против, но това си е мое мнение. вярно че се побърках 5 години в къщи но пък създадох определен модел в децата ми, който искам да следват като поведение и начин на живот. вече мечтая да започна работа и да се откъсна от вкъщи, но да видим как ще потръгнат нещата с градината.
успешен ден и от мен на всички мами   bouquet

# 89
и да викажа по първи впечатление , че това е най хубава градина която съм виждала, с най младия и усмихнат персонал. и с директорка която приказва, а не се надува. дано се грижат добре за децата.

Това да се чува! Стискам палци наистина да се окаже така. Нашата баба също живее в блока срещу градината и ние отдавна сме и хвърлили око, добре, че ни приеха. Имаш ли поглед върху двора, отзад в голямата част нали също е към градината? А тази част дето беше Център за деца с увреждания пак ли ще остане заградена? Сигурно утре ще разберем...
Колкото до яслата, ние правихме опит, ама боледуваше, ревеше и много отсъстваше, така, че изобщо не я броя за градински стаж. Но много дечица си свикнаха, Zeleno daikiri, и се чувстваха отлично, не се притеснявай ще свикне детето, най важно е да му харесва учителката.

Общи условия

Активация на акаунт