За опита и секса

• 14 148
  • 227
  •   1
Отговори
# 150
Абе опита си е опит бе хора.
Както каза някой по-рано няма безполезен опит и лошия път и добрия път и апатичния път - всеки път,по който минем е неимоверен опит на база,който се градим , опознаваме себе си, собствените си желания и т.н. Естествено желанията също се менят с времето.
Никой не може да ме убеди,че опита не е ценен.
Тук никой не говори да зарежеш човека си и да го търсиш опита.

# 151
  • Свищов
^Някои и за това говореха.
Реално за какво ми е опита с много мъже, като аз съм решила да бъда с един конкретен, който както споменах е твърде различен от огромната маса наоколо? В случая е добре да имам опит с него, а не по принцип. В случая наистина би бил безполезен. Познавам си човека, познавам характера му, познавам всеки сексуален каприз. След като мисля, че той е мъжът за мен, защо ми е да се уча върху други.
Не съм мислела, че така ще стане. Просто възприемам секса като нещо твърде лично, интимно, съкровено, в което мога да допусна само наистина любим човек. На млади години съм имала срещи от 3-тия вид с момчета, в които съм била влюбена. Дори конкретни насоки за сексуални действия...ами не можах на 2 пъти. Просто знаех, че само аз имам някакви чувства, че за отсрещната страна е просто секс. Исках да му пука, да трепери като мен, да изживяваме едно и също с еднаква важност двамата. Просто знаех, че това не са те, въпреки, че наистина и 2-та пъти бях хлътнала до безумие. Спрях се навреме и сега изобщо не съжалявам. Намерих човека, който да споделя не само чувствата ми, но и преживяванията ми. С него реално само дето не ми е първата целувка в живота. Всички останали неща са ми с него за първи път (и за него де). |Споменът за първия зрителен контакт с анатомичните подробности за другия пол, първия секс, първата френска любов, първата екскурзия с любим, първото преспиване заедно, първото ми готвене с мъж и за мъж, първото гостуване на момче у дома, първото момиче, което той води у тях...всичко ни е първо. С много малки изключения целият ми любовен свят, цялата ми представа за любовта, отношенията между любимите, секса и прочие съм градила с него. Просто друга идея за тези неща почти нямам. Нямам и желание да имам, защото се чувствам щастлива. Нали това в крайна сметка е целта?

# 152
Кремче, перфектно те разбирам и ти желая от сърце да сте щастливи заедно дълги години!
Ясно, че опита си е опит, ако е дошъл преди това. Но в самоцелното търсене на опит, когато чувстваш, че си с правилния за теб човек няма особен смисъл. Пък, ако някой от двамата съжалява за пропуска и реши някога да си наваксва, лично според мен и да имаше опит би било сходно. Ако човек има такъв тип желания и любопитства и не може да седи в моногамната си връзка дали е имал или не голям/достатъчен (каквото и да значи това) опит преди текущата си връзка, все едно.
Винаги е възможно времето да ме опровергае, разбира се. Затова никога не съм писала в такива теми.
В случая го направих само заради Кремчето.

# 153
Абе опита си е опит бе хора.
Както каза някой по-рано няма безполезен опит и лошия път и добрия път и апатичния път - всеки път,по който минем е неимоверен опит на база,който се градим , опознаваме себе си, собствените си желания и т.н. Естествено желанията също се менят с времето.
Никой не може да ме убеди,че опита не е ценен.
Тук никой не говори да зарежеш човека си и да го търсиш опита.
Е тук съм твърдо несъгласен. Опита бива добър и лош. Не случайно казват че "няма бивш наркоман , алкохолик и  курва."

# 154
Не случайно казват че "няма бивш наркоман , алкохолик и  курва."

Винаги съм си мислела, че големия опит и търсенето на разнообразие в секса има голям риск да доведе именно до това.
Но не мога да съдя предвид скромния си опит Simple Smile

# 155
Според мен говорим за различни неща.
Ако попаднеш на ревнив мъж и изкараш с него дадено време - ще разбереш,че това е нещо,което можеш да преглътнеш или не можеш.
Ако си в кофти фирма,с кофти управление и т.н няма да си доволен хич но стажа там ще ти даде адски полезен опит занапред.
Ако в леглото опиташ с един,двама,трима но не самоцелно,а просто така се стича живота ти- ще знаеш какво можеш да получиш и кое от всичко най ти харесва.
В тоя ред на мисли - няма безполезен опит.Всяко нещо в живота ти-дори и грозно,гадно,отвратително е ценен опит.А това ти как ще разбереш нещата според ценностната си система и дали ще решиш да станеш курва или не е личен избор,който правиш съзнателно на база желанията си и вижданията си.
Сега ще изкарате ,че жените стават курви щото имат богат опит  ooooh!

# 156
Да, за различни неща говорим.
Аз говорех за споменатата няколко пъти в темата теза, че "не бих се оженила за първото си гадже", "не бих препоръчала на сина си" и т.н. Защото тези неща някога просто се случват. И изказванията тип, че ако не си имал достатъчен опит преди брака си, значи непременно ти или той, или и двамата ще изневерят търсейки да си наваксат, или алтернативно, секса е скучен, не толкова добър, не върховен. За това говорех аз, а мисля, че и кремче.

Допълнението ми от преди малко за търсенето на опит беше във връзка, че съм виждала не малко примери, в които човек решава еднократно да се разнообрази и се поддава на някоя тръпка. Но както знаем секса с чуждо си е тръпка. И веднъж като ти падне тази задръзка или нарушиш морала си или както искате го наречете, но започнеш ли да търсиш разнообразието и тръпката, лично съм виждала как често води до това, че после няма спирачка. Всяка връзка в един момент не носи същата тръпка и се минава на следващата. В този ред на мисли донякъде е вярно това, че търсенето на опит може да те превърне в к**ва, но аз не бих го формулирала така Simple Smile

# 157
  • тук-там
Пипче, ревнив мъж, кофти фирма - няма лошо -  трупа се опит и търсиш "върха на сладоледа" на база лошия си опит. Ама когато попаднеш първо в рая, какво правиш - минаваш и през ада, за да видиш какво е и да не вземеш да се минеш ли? Ако започнеш работа в перфектната фирма с перфектото заплащане - ще напуснеш ли за да се пробваш и на други места, ей така за сравнение или ще си работиш и ще пееш - много неуместно сравнение, ама....
И с Кремчето е така - намерила е своето похлупаче, защо трябва да продължава да се търкаля....Животът не е толкова кратък и никой не знае какво го чака, важното е сега и тук да сме щастливи.

# 158
Wild_rabbit, именно! Много добре казано. Точно това имах предвид и аз. Това дали ще се поддадеш на човъркащи въпросчета тип "ама дали с този мъж правя най-върховния секс като не съм опитвала с други", "а какво ли би било, ако..." са деструктивни, ако човек е добре и в хармония с текущата си връзка. А интресното е, че дори и не ти хрумва да си ги зададеш, докато не прочетеш, че според другите "не било нормално", "непременно някой ще изневери", "не си се наживял" и т.н. Simple Smile

# 159
Ама аз съвсем не казвам,че трябва да търсиш под вола теле и зорлем да търсим опит.
Просто казвам,че опита натрупан във времето е ценен и един човек минал през всевъзможни неща е нещо различно от един човек минал само по един път.Как да го кажа не знам .

# 160
ПиПче, това никой не го оспорва Simple Smile Аз си казах защо се включих и кой изказвания имах предвид  Peace

# 161
Пипче, ревнив мъж, кофти фирма - няма лошо -  трупа се опит и търсиш "върха на сладоледа" на база лошия си опит. Ама когато попаднеш първо в рая, какво правиш - минаваш и през ада, за да видиш какво е и да не вземеш да се минеш ли? Ако започнеш работа в перфектната фирма с перфектото заплащане - ще напуснеш ли за да се пробваш и на други места, ей така за сравнение или ще си работиш и ще пееш - много неуместно сравнение, ама....
И с Кремчето е така - намерила е своето похлупаче, защо трябва да продължава да се търкаля....Животът не е толкова кратък и никой не знае какво го чака, важното е сега и тук да сме щастливи.

Как знаеш къде си попаднал, ако нямаш опит за сравния.
А като си влюбен и особенно в началото на връзката нещата са "розови". Само, че след това, особенно ако живеете заедно, розовите очила изчезват.

# 162
А като си влюбен и особенно в началото на връзката нещата са "розови". Само, че след това, особенно ако живеете заедно, розовите очила изчезват.

А ако не изчезнат достатъчно на брой години, че ти се доиска да създадеш семейство и да имаш деца, какво правиш? От казаното до тук в темата от доста хора излиза, че трябва да си кажеш нещо в стила, "не, нямам достатъчно опит, много ми е хубаво с този човек, ама как да създам семейство като не знам дали с някой друг няма да ми е по-хубаво".
Така ли се постъпва или?

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 22:29 от Millena

# 163
  • тук-там
Работата е там, че ако не го натрупаш този "излишен опит" просто няма как да оцениш какво имаш, когато попаднеш на правилния човек. Някак си не става да слушаш по-опитните за това, трябва да ти се случи на теб, за да можеш да го разбереш.

Ей такива пък като ги прочета и направо...Трябва ли да изядеш една торба с  л..на, за да разбереш, че тортата всъщност е хубава.  И на мен един  от близкото село ми обясняваше колко е хубав тарама хайверът с лимонче, ма аз съм захранена с истински и така и не ми се появи желание да опитам селския. Може и да е по-хубав - знам ли, ама още не съм се престрашила. Joy

# 164
Е това звучи като да се ожениш за първия срещнат/ срещната. Мисля си(това на база на житейския ми опит), че човек не трябва да слуша само сърцето си, а и да погледне реалността. Ако задачата ще е да се омъжиш/ожениш само за да създадеш дете мисля, че е напълно бизмисленно. А след това да си задаваш въпроси ще е много късно.

Wild_rabbit тарама хайвера не се ли прави от истински хайвер?

Общи условия

Активация на акаунт