ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 662
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Сега ще излезе, че кой не скача е червен...

# 961
# 962
Подкрепям напълно призива за умереност. Не си го разбрала правилно.  Твърдостта се прилага там където е необходимо, при разговорите с отсрещната страна.  Тук целим да накараме хората да се заинтересуват, не да им натрапим мнението си. Поне аз така мисля.
Искам да допълня нещо към горния ми цитат. Знаете, че принц Чарлз има огромна ферма за екологични продукти. Неговия интерес би бил продуктите му да достигнат баснословни цени, предвид всеобщото ГМО заразяване.  Защо не го подкрепя, за да спечели?
Пп. това май по-подхожда на другата тема, ще го копна.

# 963
Още по въпроса с научните доказателства и становища, относно вредата на ГМО:

http://www.aaemonline.org/gmopost.html

# 964
Там е работата че супер добре съм го разбрала и точно в това е въпроса,че всички показват  умереност в действията и думите,а им се напомня да бъдат умерени,което е парадокс. Не съм прочела нещо,което да ми звучи като натрапване ,всеки си казва мнението и предлага каквото смята за редно,но това да бъдем умерени при условие,че сме точно такива е загадка за мен на която и отгора ,който дойде по пътя на опита  ме разтрои ...не казвам,че ти като си съгласна с умереността целиш нещо . Аз също съм за това и начина на действие ,който предлагам също е много много умерен,но в същото време със сигурност ефективен,а нали това уж искаме.В момента дават по НОВА за протестите....гледайте

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ В БЪЛГАРИЯ

# 965
То това е елементарно, очевидно, но по-друг начин звучи, казано, от такъв човек.

http://www.dnevnik.bg/evropa/zelen_fokus/2008/06/23/517594_evrop … mo_zaradi_cenite/

23 юни 2008

Ентусиазмът на британското правителство (б.р. относно ГМО) обаче бе охладен от собствената му агенция за селските райони и дивата природа "Natural England". В писмо до "Индипендънт" нейният председател Мартин Даути заяви, че няма доказателства, че либерализация на пазара на сега съществуващите биотехнологични култури би съчетало овладяване на цените със защитата на околната среда.

Преди години тъкмо държавната агенция алармира, че генетично модифицираните посеви, особено онези, които са създадени устойчиви към силни хербициди, могат да навредят на флората и фауната в селските райони на Великобритания. През 2003 г. бе доказано например, че хербицидите, с които се пръскат генетично модифицираните цвекло и маслодайна рапица в страната, са в пъти по-вредни за околната дива природа от обикновените хербициди.

# 966
и между другото това със забраната на митингите пред парламента е супер умерено и с добър тон сиктирдосване на тези,които  се опитват да пробудят съвестта на депутатите......май ги е страх да не би да вемат да успеят.........даваха,че на митинга против генно изродените имало повече лозунги на политически партии,а не призиви ,което показва както казах и по-горе и както и е написано в отвореното писмо,че политическите сили са активни само колкото да извлекат лични дивиденти,а не за реални успехи  и защита на природата.Ето пак линк към писмото за който иска :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464985.0

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 23:22 от 9_slunca

# 967
Тео, процедурата може да е дълга и бюрократична, но никак не е сложна. Особено щом ЕС има общо разрешение за определен хибрид. Отде ги извади тези директиви, тез дерогации.. въх, мноо си надобряла Simple Smile

Напротив, процедурата трябва да е максимално дълга, сложна и бюрократична, лошото е, че на нас и това не ни върши работа и не може да ни защити, защото нямаме изграден и действащ контрол. Затова не можем и пряко да копираме мерките, чрез които другите страни са успяли хем да се съобразят с евр. изисквания, хем да останат на практика свободни зони от ГМО. Ако не вземем предвид реално ситуацията у нас, а разчитаме само на теорията и хубаво разписани текстове и процедури в закона, ще имаме един приличен закон и трагедия в реалността, нищо ново за нас, само дето после ще се чудим защо така стана, нали уж почерпихме опит от добрите примери в Европа?

От ръкава си извадих тез дерогации. Mr. Green

# 968
Бъдете сигурни, че иска ли се "дълга и сложна" процедура, договорът е подписан вече.

Ето точно как стават нещата:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/01/21/Eu … emic-Scandal.aspx

-----------

На 25 януари Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (PACE)  ще започне спешно запитване, за влиянието на фармацефтичните компании и международната кампания на свинския грип.

Запитването ще се фокусира върху влиянието на бизнеса върху СЗО (Световната Здравна Организация).

Искането е внесено от д-р Волфганг Водарг, шеф на здравеопазването на Съвета на Европа, който е обвинил производителите на противогрипни лекарства и ваксини, че  са оказали влияние върху СЗО за обявяването на пандемия.

За да продават техните патентовани лекарства и ваксини за грип, фармацевтичните компании са повлияли на учени и официални агенции, отговорни за стандартите на общественото здраве, за да алармират световните правителства”

„Те са карали правителствата да прахосват оскъдни ресурси за здравеопазване за неефективни стратегии за ваксини и без нужда са излагали милиони здрави хора на рисковете на незнайни странични ефекти на недостатъчно тествани ваксини.

Кампанията „птичи грип” 06.2005г. комбинирана с кампанията „свински грип”изглежда е причинила огромни вреди не само на ваксинираните пациенти и на обществените бюджети, но също на истинността и отговорността на важни международни здравни агенции.”
Д-р Водарт също има теория за това.

Той е станал подозрителен, е казал той в Датско интервю, когато е попитал СЗО през 2004г. по време на птичия грип как те са определили пандемията. Това е което е научил: 

„Правителствата са подписали контракти с производителите на ваксини, където те са осигурили поръчките предварително и са поели върху себе си всички отговорности. По този начин производителите на ваксини са подсигурени огромни печалби без никакви финансови рискове. Така те само са чакали СЗО да каже „пандемия” и да активира договорите.”

„Ние трябва да настояваме за прозрачност” Казва д-р Водарг

# 969
За който още не е чел сайта на коалиция да остане природа в България
 http://forthenature.org/attitudes/27
много ми хареса лозунга "не щем деца мутанти" точно в синхрон с последиците

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ В БЪЛГАРИЯ

# 970
Бъдете сигурни, че иска ли се "дълга и сложна" процедура, договорът е подписан вече.

Не знам в другите евр. страни, но това у нас важи на 100%. Именно затова за съжаление не можем пряко да вземем идеите на други страни. И макар при тях да има далеч по-действащ контрол, въпреки всичко са предпочели да не разчитат на процедури, а са намерили вратичките сигурно да блокират ГМО пробива. Явно тяхните притеснения са даже далеч по-големи от нашите.

# 971
Лили-Лу, няма систематизирана информация, защото:

1. Всичко се случва с бързината на влака-светкавица.
2. Без никаква информация по медиите, без обществени дебати, без информиране на обществото за намеренията на правителството.
3. Всичката налична официална информация до момента е манипулирана.

МОСВ (вносител на закона) си сложило на сайта проекто-закона от есента още и си измива ръцете, че е информирало обществото.

Мотив за промяната са "коментари на ЕК" в писмо до МОСВ, че е стартирана наказателна (??)процедура срещу България, защото не сме се хармонизирали с евро директивите за ГМО.

Оказва се, че във въпросното писмо от ЕК става дума единствено за директива, която касае работата с ГМО в "контролирани условия" (т.е. лабораторните екперименти).

Оказва се, че това не е никаква наказателна процедура, а просто напомняне или доброволно подканяне.

Оказва се, че никой не ни кара да пипаме околната среда. Но някой е решил да я пробута в закона, заедно с "контролираните условия".

Колкото до самите ГМО - информация можеш да видиш в 2-те абсолютни крайности. Но не е там въпросът. Презумпцията е, че ако искаш ядеш, ако не искаш - не ядеш. Съвсем различно е да си ги пуснеш в природата, особено пък при липсата на всякакъв контрол в Бг.

Да не говорим, че темата тепърва отново се поставя в ЕС. Много страни, които първоначално трябваше да приемат натиска на СТО, сега отново дебатират.

Нещо такова накратко не може ли да се напише на обратната страна на листовките? newsm78
За бързо запознаване . Peace

# 972

И макар при тях да има далеч по-действащ контрол, въпреки всичко са предпочели да не разчитат на процедури, а са намерили вратичките сигурно да блокират ГМО пробива. Явно тяхните притеснения са даже далеч по-големи от нашите.

Не знам как е в другите страни, но от 1998 в Австрия три пъти вече се опитват да вдигнат забраната с довода, че трябват 72% поддръжници в ЕС- комисията или ще бъде принудена. На 28.02 миналата година имаше протест на фермерите. Мисля, че по същото време и в Унгария. Като цяло това е най-сигурната вратичка! Земеделците казаха не.

Пет са държавите, в които Mon810 е забранен- Австрия, Унгария, Гърция, Франция и Люксембург. Дано скоро и България...

# 973
Като цяло това е най-сигурната вратичка! Земеделците казаха не.

Пет са държавите, в които Mon810 е забранен- Австрия, Унгария, Гърция, Франция и Люксембург. Дано скоро и България...

И аз мисля, че това е най-сигурния начин да намерим пътя към "вратичката"! За съжаление някои хора мислят, че имат шанс и без да кажат категорично не.

# 974
и между другото това със забраната на митингите пред парламента е супер умерено и с добър тон сиктирдосване на тези,които не се опитват да пробудят съвестта на депутатите......май ги е страх да не би да вемат да успеят.........даваха,че на митинга против генно изродените имало повече лозунги на политически партии,а не призиви ,което показва както казах и по-горе и както и е написано в отвореното писмо,че политическите сили са активни само колкото да извлекат лични дивиденти,а не за реални успехи  и защита на природата.Ето пак линк към писмото за който иска :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464985.0

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ

Май с протеста на 13.01 хванахме пролука между първо и второ четене на Закона за събранията, митингите и шествията. На първо четене дори е прието да може да се протестира и през нощта. http://dnes.dir.bg/2009/12/09/news5518247.html#sepultura, на второ обаче нещата изглеждат коренно различни.

Дано се случи така и със второ четене на закона за ГМО> Praynig

Общи условия

Активация на акаунт