ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 777
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 285
Оставете го звездичко, той просто се мъчи да отвлича вниманието с отдавна приключил за протестиращите въпрос - друго е по важното:

От стенограмата от заседанието на Комисията по европейските въпроси става ясно, че никакви наказателни процедури и глоби не заплашват България относно сега действащия закон за ГМО и главният инициатор и подготвител на настоящия проектозакон - МОСВ манипулира обществото и дори собственото си правителство и депутати.

Въпросът е какво да се прави.

Може би - да е настоява дебатите при гласуването на закона в пленарна зала да се предават по медиите, а гласувалите за и против да бъдат изброявани поименно, за да им стане ясно, че приемането на един противоречащ на националните интереси закон ще бъде свързано с личната им, а не колективна отговорност .

# 286
  • София
5. След като има толква безпорни доказателсвна за вредата от ГМО върху здравето, колко такива дела са заведени в САЩ и Канада и колко са спечелени.
Много са заведени, но се приколючвяат със споразумение. Защото "малките хора" трудно могат да се борят с големите корпорации. А защо има споразумения, ако няма проблеми? Ти би ли платил, ако си невинен? Гледал ли си "The world according to Monsanto"?
Значи "Макдонадс" и "Филип Морис" не могат да се споразумеят и ги съдят да плащат обещетения, а Монсанто може и не го съдят и не плаща. В САЩ обещетенията за небрежност са огромни и има адвокати специализирани само в тези дела, които сами търсят пострадали и водят делата безплатно само срещу част от обещетението. Така че това за малките хора е пълен нонсенс

# 287
  • София
Аз съм мълчалив читател на тази тема. Утре съм на протеста заедно с още познати. За съжаление все ми се струва,че нашите бойковци вече са лапнали паричките от големите производители на ГМО посадъчен материал, но сме длъжни да опитаме все пак.

# 288
Това е последното ми включване преди вашия протест.

Първо да уточня. Не работя за Монсанто и подобни компании. Но пък с удоволствие си признавам - бих работил. Бих работил без да ми мигне окото. Защото компанията би ми давала пари. Иначе - да работя наука в България просто за слава? Да не мога да си плащам наема и да треперя утре дали ще имам покрив над главата? Затова - о, с удоволствие бих работил за Монсанто.

Не знам защо повтаряте като папагали "Фермери се самоубиват в Индия", "Пърси Шмайзер осъдил еди кой си"... Да бяхте посетили сайта на Монсанто - техните аргументи по тези казуси изглеждат много по-логични от това, което вие разказвате...

Но вие никога не проверявате двете страни, нито взимате сериозно отношение по темата. Очаквам още да чуя отговор на въпроса: защо въпреки че в много страни е забранено отглеждането на ГМО царевица, подобни семена се внасят НЕЛЕГАЛНО?

# 289
За Звездичко - познанието без морал е страшно, но полу-познанието без морал е още по-унищожително. Вие имате всички шансове да станете от втората категория.
Вие никога не бихте отказали да патентовате лекарството срещу детски паралич, нали? Бихте подправяли данни, за да продължите да получавате голямата заплата. Плюя на парите, искам чиста наука, а не спонсорирана от фирми с интерес от определен резултат. Надали ще ме разберете, просто говорим на различни езици. Всичко най-хубаво ви пожелавам.
С останалите - ще се видим утре.

# 290
Аз ще ви правя чиста наука, няма проблем. Просто не мога да я правя, докато съм гладен и няма как да си плащам жилището. Осигурете ми жилище, осигурете ми ядене - сутрин, обед и вечер - и някакви средства, за да издържам семейство. Може и държавата да ми осигури това. И ще върша чистата наука с кеф.

# 291
Очаквам още да чуя отговор на въпроса: защо въпреки че в много страни е забранено отглеждането на ГМО царевица, подобни семена се внасят НЕЛЕГАЛНО?

Ти си си отговорил сам. Продажници винаги ще има:

Но пък с удоволствие си признавам - бих работил. Бих работил без да ми мигне окото. Защото компанията би ми давала пари. Иначе - да работя наука в България просто за слава?

Но не забравяй... Ти имаш право да продаваш себе си, тялото си, душата си, знанията си... Но земята, която не принадлежи лично на теб, нямаш право да продаваш... Затова съветът ми е... Стегни си куфара и ела да се продаваш тук... (Това е по-лесният вариант.) Но не искай от другите да се продават като теб...
Това пък е моята последна реплика към теб...

За другите... Никой не оспорва правото на Монсанто да защитава патента си. Аз поне говорех за други дела... Дела срещу тях за укрита информация, за опити да подкупват държавни служители, както и на граждани, живеещи в близост до техните фабрики или работещи в тях...

П.П. Да не забравя... Звездичко, ще те посрещна на летището... С канадски ГМ хляб и царевица...

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 20:37 от GM-LAB

# 292
Очаквам още да чуя отговор на въпроса: защо въпреки че в много страни е забранено отглеждането на ГМО царевица, подобни семена се внасят НЕЛЕГАЛНО?

Ти си си отговорил сам. Продажници винаги ще има:

...

ГРЕШКА! Който я сее има интерес! от продажбата на тая царевица!

Цитат на: GM-LAB
link=topic=459127.msg13752482#msg13752482 date=1263319797
...
Затова съветът ми е... Стегни си куфара и ела да се продаваш тук... (Това е по-лесният вариант.)
...

И като всички изберат по-лесния и по-платен вариант какво ще стане? Няма да работят тук какви ли не глупости за пари, а ще направят кариера. ПРАВИЛЕН СЪВЕТ. Ама си давам сметка чак сега ...

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 21:04 от bibona

# 293

Аз искам да благодаря на всички провокатори тук- звездичковци, хеликази, бибони , персони и новоизгрели рефренолози заради това, че през цялото време бяха с нас и работеха за събуждането на интереса към темата. Mr. Green
Благодаря ви !   bouquet
Звездичко, на теб ти пожелавам успешна емиграция. Не те гоня, но нали си го пожела в другата тема.  Laughing Щом това ще те направи щастлив, дерзай. Дето ще се продаваш тук на Монсанто, по- добре там на място. Освен това там имат доста повече видове салами от типа на "Камчия". Кефффф! Mr. Green

# 294
  • София

Аз искам да благодаря на всички провокатори тук- звездичковци, хеликази, бибони , персони и новоизгрели рефренолози заради това, че през цялото време бяха с нас и работеха за събуждането на интереса към темата.

ей, изпревари ме!

но няма да е зле след протеста да си вземат малко отпуск...

(ние за какви членове си говорим, де го сърбяло Царевичко...)

# 295
По TV7 в късната емисия на новините (23.00 ч.) ще има за ГМО продуктите на пазара, изследвани, но не етикетирани.

# 296
  • Stuck in a moment
Аз съм мълчалив читател на тази тема. Утре съм на протеста заедно с още познати. За съжаление все ми се струва,че нашите бойковци вече са лапнали паричките от големите производители на ГМО посадъчен материал, но сме длъжни да опитаме все пак.

И аз съм с такива съмнения, предвид бързината, с която се гласува и одобрява всичко, но това не значи да се предаваме.

# 297
Само да кажа, че гледах репортажа по ТВ7. И видях едни таблички, които показаха от лабораторията към РИОКОЗ. Табличките показваха едни цифрички - съдържанието на ГМО в даден продукт. Имаше цифри 0.68, 0.23, 3.56.... така че да не ми приказват някои, че нямало лаборатории и че нямало как да се изчисли 0.1!

А това е отвореното писмо на fermer.bg

Особено ми хареса тази част от него, за която ние не сме се сетили и изобщо цялото писмо е страхотно:

"5. Емисията на неспецифични гени в дивата природа, върху сортове в обработваеми площи и семепроизводствени участъци да се счита за замърсяване. Правилото: „Замърсителят плаща щетите” да важи и при замърсяванията с гени от ГМО на площи от конвенционалното и биологичното земеделие. Да се изключи възможността корпорациите-собственици и производители на ГМО, да предявяват патентни претенции за замърсените от самите тях площи с конвенционални сортове."

# 298

Опасявам се, че утре протестът ще мине под знака на скандалите за избор на еврокомисари - крайно неубедителното представяне на Желева в европарламента при изслушването - и пак няма да ни обърнат достатъчно внимание.

Медиите ще са заети утре само с това - помнете ми думата, дано съм лош пророк.

# 299
"Денят е прекрасен по btv" с участието на наши хора http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=25371
За съжаление излиза само видеото с Магдалена Малеева. Това с ГМО-та го няма. МАкар че е хубаво, че и с нея са говорили за ГМО.

"5. Емисията на неспецифични гени в дивата природа, върху сортове в обработваеми площи и семепроизводствени участъци да се счита за замърсяване. Правилото: „Замърсителят плаща щетите” да важи и при замърсяванията с гени от ГМО на площи от конвенционалното и биологичното земеделие. Да се изключи възможността корпорациите-собственици и производители на ГМО, да предявяват патентни претенции за замърсените от самите тях площи с конвенционални сортове."

От тяхната камбанария това е много важно. БРАВО!

Общи условия

Активация на акаунт