ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 557
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 495
Проблемът е в това, че ако на наша територия бъде вдигната забраната да бъдат отглеждани насаждения с ГМО, дори и само за фуражи, достъпът до тях ще бъде изключително лесен и незабранен и смятайте че повечето животни, които нашето земеделие отглежда, ще бъдат хранени с такъв тип фураж, който ще си имаме отгледан у нас, а няма да бъде от внос.

# 496
BTW отново казвам, че съм запазил домейн antigmo.eu - Имам желанието да направя информативен сайт и може би форум но ми трябва help - малко поназнайвам html и се оправям добре с photoshop. Ако има някой който иска да се вклиючи с мен в дивелъпа може да заповяда. С мен се свърза доктор на име Рафаел Х., който ми даде много материали - научни факти с препратки и библиография относно вредното въздействие на любимите ни ГМО. Нещата са на английски и трябва да се преведат ако има желаещи нека се свържат с мен ще препратя и ще се разберем кой с какво да се захване. Полсе като имаме всичко набрано ще ги публикуваме. Идеята е сайта да дава ясна представа какво се случва сбито и смилаемо така, че на човек да му стане интересно - невежеството на хората е проблема с който се борим в момента те не знят защо трябва да ги е страх - как да ги е страх тогава.

# 497
Вижте, храните, съдържащи ГМ, са друга манджа. Наистина, при нас има проблеми с контрола, но ако приемем, че има идеален контрол ...

Няма как да има идеален контрол, оценка на риска също (на тях им е пределно ясно) и това е предпоставка за отваряне на вратичка за този, дето иска да влезе.

И ще се случи посредством тази идея:

...
В случая идеята на правителството е да се подмени забранителен режим и ограничителен режим с  разрешителен.
Принципната недопустимост да стане принципна допустимост...

за това трябва да се работи за забранителен режим или в краен случай мораториум както в другите страни, използвали предпазната клауза! (вместо да ни обясняват че нямало опасност)

# 498
Трябват ни хора, родители, за следващата седмица да ходим в парламентарните групи и основно да говорим с депутатите от ГЕРБ и Атака. Ще е добре част от родителите да са с децата. Майките сме най-силните в случая, в защита на каузата. Това е най-важно в момента. Второто е, да успеем евентуално до понеделник да подготвим обосновано писмо, позовавайки се на протокола от Картахена, и нарушването на изискванията по него, да се промени абсурдния сега срок от 21 дена преди второ гласуване, на поне 2-3 месеца, през което време да може на спокойствие да се обмислят текстове на закона, да се обсъдят и обмислят от всички възможни страни и същевременно да се проведе широк обществен дебат и дискусия. Последното е тяхно задължение именно по протокола от Картахена. като ми го пратят ще го пусна. Същевременно ще преценим от реакциите им другата седмица, можем да пратим писма и до евр. институции. За писмото съм писала на Албена, евентуално, ако имат възможност да ни помогнат и да го напишат даже, понеже те са по наясно.

# 499
Входящите номера на отвореното ни писмо в институциите:
Всеки може да проверява за отговора. Казаха ми, че най-вече смисъл има да натискаме Парламентарната комисия по околна среда. Мисля също, че е добре да се обаждаме и на министър председателя.
Ако им подпалим телефоните с обаждания - какво е вашето становище по исканията ни в отвореното писмо - може и да им направи впечатление, че хората се интересуват от проблема, е може и само да изнервим секретарките, да ни простят за което.
Ето и номерата (някъде заведоха писмото на Комитет на родители БГМАМА, някъде на мое име - Димитър Кацов) (Поради ваканцията на парламента от деловодства на комисиите днес бе първия ден в който можех да взема номер за внесените на 5.1 писма)

Комисия по околна среда ... - тел 9393247
КОС 053-11-9/ 12.01.2010

Министерски съвет
18.00-3/ 5.1.2010

Комисия по земеделие... - тел. 9393248
'039002/11.1.2010

Комисия евр. въпроси...
КФ-0194-Д-1/15.1.2010

Омбудсман на РБ
10/ 05.01.2010

Министерство на здравеопазването
94-00-1/ 05.01.10

МОСВ
05-00-2/ 05.01.2010

МЗХ
94-69/ 05.01.2010

МФ
05-00-1/ 05.01.2010

Народно събрание - председател
ПГ-016-00-1/ 05.01.2010

Президент
92-00-3/ 5.1.2010

След като вече мина на 1во четене, законопроектът ще се разглежда и изменя единствено във водещата комисия - Комисията по околна среда и води - там трябва да насочим усилията си да разберат какво искаме и че сме много; също и премиерът естествено е решаващ какво спусне.

# 500
В събота, в предаването "Бразди" от 15.00 ч, по БТВ  ще има предаване за ГМО.
В шоуто на Канала, доколкото разбрах по предварителните анонси - също.

# 501
  • София
_Grace_, мога да дойда, където и когато кажете, ще взема детето, но няма да говоря, просто не ме бива в приказките, но ако ви трябвам за присъствие, там съм.  Peace  Пиши ми на лични, ако решиш нещо, че тука може да го изпусна.

# 502
Грейс, можеш ли да кажеш в кои часове са организирани посещенията в Парламента и разговорите с групите? Важно е за майките, които искат да дойдат с децата..

Сега вече имам точна информация. Човекът, който ни е поканил за среща, за съжаление ще бъде в парламента чак в сряда (20.01). Срещата ще е от 11.00 ч., като последно се разбрахме да не е с деца вътре и да бъдем около 6-7-8 човека. Ще трябва на предишния ден да се подаде списък с имената на поканените. Това на лични, разбира се.

Разчитаме на този човек да ни направи контакт с останалите парламентарни групи (основно ГЕРБ и Атака), за да говорим и с тях.

Saxophone, а ще можеш ли без детето? В краен случай си мисля, че ако някой съвсем не може без дете, може и да вземем едно-две хлапета  Mr. Green

# 503
  • София
Мога и без детето, но пак да кажа, че няма да съм от тия, дето говорят. Просто се сконфузвам в такива ситуации и не звуча убедително, а нали целта ни е точно такава - да ги убедим.   Wink
Пишете ми на ЛС кога, къде, с или без дете да дойда.  Praynig

# 504
гледайте сега!
http://www.vtv.bg/

# 505
# 506
Saxophone, а ще можеш ли без детето? В краен случай си мисля, че ако някой съвсем не може без дете, може и да вземем едно-две хлапета  Mr. Green

Абе и с хлапетата ще ни пуснат, никъде законово не пише, че в парламета е забранено да влизат хлапета, нямат законово основание да не ги пуснат. Mr. Green

# 507
Мога и без детето, но пак да кажа, че няма да съм от тия, дето говорят. Просто се сконфузвам в такива ситуации и не звуча убедително, а нали целта ни е точно такава - да ги убедим.   Wink

Аз предлагам да обучим децата да приказват вместо нас, те ще са далеч по-убедителни, а и не се притесняват. Laughing

# 508

Ще гледам. Hug

Случайно гледах по ТВ Европа в предаването Под лупа, на 12.01., Албена Симеонова и Борислав Сандов, уникално добро предаване се получи по темата. Обаче не знам тази телевизия дали имат архив.

# 509

Ще гледам. Hug

Случайно гледах по ТВ Европа в предаването Под лупа, на 12.01., Албена Симеонова и Борислав Сандов, уникално добро предаване се получи по темата. Обаче не знам тази телевизия дали имат архив.

И аз не видях от Екотелевизията да имат архив. Предаването беше чудесно, а представянето на нашите хора на много високо ниво- на място, точни и убедителни.  bouquet Водещите обещаха да направят още едно или поредица от предавания по темата.

Ако няма архив, може би трябва да помислим за запис на всичко, което успеем да видим по телевизиите темата ГМО. Само че не знам как е възможно технически. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт