ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 808
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 795
ОП, а от другия форум знаят ли за петицията ?

# 796
  • Stuck in a moment
Родители, майки!

Закон, който непоправимо може да нанесе вреди върху природата, върху здравето ни,  цените и качеството на нашата храна - законът за генно модифицираните организми, който искат да променят по скандален и безумен начин...

Генно модофицираните храни носят множество вреди - много европейски държави вече забраняват ГМО, защо ние трябва да отваряме вратите си...

Подпишете се на :
http://grazhdani.eu/peticija.php?c=gmo

# 797
# 798
http://sites.google.com/site/zamutantite

Ами аз ги сложих тези филми от предния пост (т.е. филмчета, както предпочита определен контингент от тясно специализиран, късоглед, технически персонал, който се мисли за "учен" та чак "научен").

Моля разгледайте тук: http://sites.google.com/site/zamutantite и който иска да помага да ми пише на 'svoevolets НА gmail ТОЧКА com'

Искам да почна да слагам най-доброто от тази дискусия, като например следният много добър пост на моя "нов приятел" Simple Smile Paradizio:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459127.msg13846630#msg13846630

Но всичко отнема време... и иска повече ръце...

Ако някой мисли че може вече да се показва на средно-статистичните електорални единици, да го препраща и споменава и в други форуми.

Със здраве и помнете, това е само края на началото!

# 799
Току що по бТВ: "Армията да пази реколтата" Б.Б.

Схващате ли? Кога армията е пазила реколтата? От кого? Защо?
 И аз това се "питам".Просто още едно повърждение за това,колко им е ценен бизнеса който са решили да въртят на наш гръб.Ще стане както някога,когато имаше авария в 4ернобил..Съобщили са не населението след месец за опасността и за фактите-медицинска сестра работила в болница ми каза,4е е било пълно снатръшкани по коридорите хора,на които им е те4ало кръв отвсякъде,като този ден в който се е слу4ило съвпада с деня на аварията..Докато разни други -дипломати,още същия ден са запо4нали да се презапасяват с хранителни продукти,плодове,зелен4уци и всякакви такива.Имало е камиони пред жилищата им ,с така ценните доставки.А другите да мрат,даже не са съобщили,за да могат хората поне йод да приемат на първо време.Ето и сега това с армията-сами си признават по този на4ин,4е става дума за някаква афера,бизнес..Така е в България,вси4ко се договаря тайно от народа-един вид ве4е са ни "сложили шапката"отдавна.Уж имаме право на мнение и на избор-да ама винаги ни поставят пред свършен факт..В БГ е така-стигне ли се до конфликт на интереси между правителството  и народа-армията се намесва..Полицията и всякакви такива агресори,не пазители на нашите права.Такива,като Хеликаза,ще ги пази армията..А за нас-нека Бог да ни пази от ГМО и от такива като нея..О4акваме вклю4ванеот амилаза,транслация ,транскрипция,репликация и всякакви такива..Може би и от спътник свързан със сателита на звезди4ко от,който ще наблюдава ГМО реколтата за по-голяма сигурност..Хамилаза,защо не признаеш,4е изследванията които птавите ще са от полза само най-богатите..Едва ли някой "средностатисти4ески"българин ще може да се възползва от открията ви,които явно са добре обмислена стратегия за търговия.Туморите се появяват от неправилно хранене също,така 4е колкото хора ще е в сила да спаси някакво откритие,също толкова хора/НО бедни/,ще може да погуби.Науката явно се върти в Поро4ен кръг.Колкото до у4ените"...всекиму според делата.."Някой ден,ако откриеш Библейския код "откритията",може да ти паднат Отгоре..В Библията пише за абсолютно вси4ко,достъ4но е да се вгледаш и ще намериш вси4ко,за което хората са слепи..Нека не забравяме,4е сме Българи.За мен това не зву4и унизително.Изкам да ви кажа,4е имам роднина която е пряка кръвна роднина/не аз/ с майката на Васил Левски.С нея 4есто коментираме най-разли4ни теми.Тя е родолюбива българка и е определено против ГМО,също нау4ен сътрудник.Не знам това доколко би респектирало родоостъпници,като родните генни инженери,но се замислете..Едно е откритието само по себе си,друго е това как се прилага върху народа и с каква цел.Истинската цел..За която има много Улики и в медиите и в мнението на хората против ГМО,в този форум..Нужно ли е след време да си скубем косите,за това 4е са ни изтъргували,като опитни мишлета.."?"..Реакцията и на двете страни и "за",и "против"сама по себе си е показателна..Кому е нужно това?Нека не служим на 4ужди интереси,а на нашите Българските.Нека бъдем родолябци и да работим за себе си,не за разни търговци на интересите ни.Търгуват даже с нашите реакции.Използват вси4ки и вси4ко за да ни манипулират.Да манипулират мнението ни,живота ни..Вси4ко,а 4есто си служат със страха на хората.Онзи страх,който е останал от предишни десетилетия.Използват защитните ни реакции,страховата заплаха като средство за да ни повлияят.За да ни затворят устите.Много харабийски ни говорят разни от новото правителство,ама даже да не политизираме ситуацията в слу4ая,за умните хора е ясно 4е политиците в БГ само си прехвърлят топката и правят вси4ко водени от ли4ни интереси-не от тези на Българския народ..ГМО е поредната интрига в нашето общество.Добре режисирана трагикомедия,която е на път да прерастне в истинска драма..Ето и един цитат"За българите не трябва да се обобщава, но има много неща за порицание: в България има много жестоки хора и това трябва да се знае. По-жестоки от всякакви външни врагове. Има и носталгия по свещеното, по личното. Между скръб и гняв, между жалост и любов - така се развива отношението между човек и неговата нация."

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 10:02 от рос-мари

# 800
  • София
предаването ПО РАДИО ВИТОША върви супер  , честотата е 97.6  ,телефонът за мнения е  970 1000 (60 ст.)

ОБАЖДАЙТЕ СЕ! ПИШЕТЕ ВЪВ ФОРУМА ИМ!

говорят и за нас....

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 10:01 от ОП

# 801
  • София
 "Тази неделя от 17:00 ч в предаването на Росен Петров ще гостува министъра на земеделието и май ще говорят за ГМО"

получих това съобщение

# 802
Ето още един цитат,който изрових в нета.."Страхът, ако трябва да перефразирам поета, е насинил българското ДНК".В изто4ника откъдето го взех не пише по темата,но самата реплика е.Нека бъдем единни и да не се страхуваме от онези,които са сигурни 4е ще успеят в манипулацията им върху Българския народ..Да живееш е рядкост. Мнозинството от хората съществуват. Нищо по … за е Оскар Уайлд.Нека ЖИВЕЕМ!!!Не просто да съществуваме.Нека имаме ясна позиция за вси4ко.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 11:18 от рос-мари

# 803
Ако ще е за земеделието, трябва да се говори по възможност с Р.Петров да се чуе и нашето становище - има ли кой да се свърже с него? И май ще трябва да се организира втори протест по време на второто четене? Как мислите?

# 804
Шепа хора искат да определят живота на целия народ. Караджова и всички ''за'' ГМО в парламента, говорят за генно модефициране на роза, лоза, овощни и зеленчукови култури,все едно, че си обсъждат как да си оформят градинката пред входа на НС. Колко немощно звучат доводите на всички,които са ''против'' изменението в закона... Но все още се надявам здравия разум да надделее над корпуративните интереси. Колко ли безпомощни българи,които знаят за тази мерзост, чакат с притаен дъх второто четене? Петицията показва донякъде броя им, а те се увеличават постоянно... И това ли няма да ги засрами тези продажници?Обидно и нагло си се разпореждат с държавата и хората в нея, сякаш играят игра.

# 805
Що да е обидно и нагло - ми пари са взели, няма да излъжат поръчителите си, ще си свършат работата. Ми така де, и те чест имат, нужди и кво ли не още! Едната има да си купува нов костюм от Версачето, другата има 150 кг да храни - зор си е това! Дали да не искаме официална среща с ББ - в очите да ни каже неговото мнение?

# 806
Изпратете това на Росен Петров и на всеки, на когото се сетите.
Ако някой желае да продължи да превежда. Текстът е безценен. По надолу е още по-интересно

Предлагам това с профеионален превод да бъде разпратено до всички партии и преса. Нека знаят, че всеки греши и не  е възможна оценка на риска.

http://www.gmfreeireland.org/efsa/index2.php

From Dr. Brian John
Date: Fri, 28 Nov 2008 15:16:53 +0100
To: Stavros Dimas [European Commissioner for the Environment]
C.c: Jill Evans MEP, Kathy Sinnot MEP, Caroline Lucas MEP
Subject: EFSA лъжи и некомпетентност

Комисар Ставрос Димас
Европейска Комисия

Скъпи Г-н Димас,

Ние дойдохме до заключението, че ЕКСХ (Европейската Комисия по Сигурност на Храните) вече не е способна да се грижи по най-добрия начин за европейските консуматори и това стана след като няколко ГМ култури, които преминаха като “напълно безопасни” от ГМО Панела, в същност са отговорни за органични и  здравни увреди на животни, хранени с тези култури при хранителни изпитания. Ние писахме до нашия Секретар по Околната среда, Хилари Бен, за да го помолим повече да не поддържа “опростяването” и “модернизирането” на процедурата по одобрение на ГМ в Европа. Това писмо е преписано по-долу. Г-н Бен разбира се няма да ни обърне никакво внимание, но ние се надяваме, че Вие ще подкрепите инициативата за оценяващата процедура да бъде ЗАСИЛЕНА и ЕКСХ, да бъде освободена от доминиращата роля за всякакви ГМ култури, които й се предоставят.

Ние също така предлагаме замразяване на всички ГМ одобрения докато се направи пълна изследователска програма, предназначена да изпита (и ако е необходимо да потвърди или отхвърли) шокиращите резултати от публикуваните последни изследвания. Изумени сме, че Европейския съюз, с огромния си бюджет за изследвания, не го е направил вече.

Искрено Ваш,
Д-р Браян Джон
GM Free Cymru

# 807
Ами то,както еказал един БГ поет:"..ще има експрес до луната.."и Вангелия е казала нещо подобно за бъдещето.От вести.бг разбрах,4е са измислили и пистолет който излъ4ва слън4ева енергия..И ГМО-ми са измислили,ама "не" се сещам защо то4но на Българския гръб трябва да са тия щуротии"?"!!!Някой ден сигурно ще е задължително да си киборг..Какви ли ще са правата на киборга някой ден?..А за такиванеща ще си спомняме с умиление и носталгия...За истински гори,цветя,храна...Нека не позволяваме да останат само в ме4тите ни някой ден..Нека докажем,4е можем да ОСТАНЕМ ХОРА.4ОВЕКО БЪДИ 4ОВЕК,нали това е и подписа на автора на темата..Нека докажем БЪЛГАРСКОТО право на глас...Имаме право на мнение.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 13:21 от рос-мари

# 808
Що да е обидно и нагло - ми пари са взели, няма да излъжат поръчителите си, ще си свършат работата. Ми така де, и те чест имат, нужди и кво ли не още! Едната има да си купува нов костюм от Версачето, другата има 150 кг да храни - зор си е това! Дали да не искаме официална среща с ББ - в очите да ни каже неговото мнение?

Как да я поискаме тази среща? Аз отдавна искам, но как на практика ще стане?

# 809

Как да я поискаме тази среща? Аз отдавна искам, но как на практика ще стане?
Като  гост на някое предаване? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт