ПРОТЕСТ - РОДИТЕЛИ ПРОТИВ ГМО

• 48 693
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 900
Цитат
Преекспонирането на емоциите няма да помогне да приобщим повече хора към каузата. Даже напротив - отстрани изглежда смешно и плаши. Не е нужно да се държим като психически нестабилни...

Изобщо, ще те посъветвам да избягваш силни думи като "малоумни", психически нестабилни" и прочее думички от наръчника на пишман психиатъра, защото тук не става въпрос за никаква параноя, а за най-хладнокръвно откритие, че това, от което цял свят вече бяга, нашите продажници ще ни го натрапят като стой та гледай, пък ние "разумните" и "възпитаните", ще ги гладим с перце по хитрите главички.

# 901
  • София
Цитат
Преекспонирането на емоциите няма да помогне да приобщим повече хора към каузата. Даже напротив - отстрани изглежда смешно и плаши. Не е нужно да се държим като психически нестабилни...

Изобщо, ще те посъветвам да избягваш силни думи като "малоумни", психически нестабилни" и прочее думички от наръчника на пишман психиатъра, защото тук не става въпрос за никаква параноя, а за най-хладнокръвно откритие, че това, от което цял свят вече бяга, нашите продажници ще ни го натрапят като стой та гледай, пък ние "разумните" и "възпитаните", ще ги гладим с перце по хитрите главички.

Tired

Не са много хората, които да се идентифицират с гръмките ти цезарски препратки!

# 902

Така ли?

Да не би да са те избрали за техен говорител?

Спирам да ти отговарям, защото това тук е обща кауза, а не разправия за влияние на база кой е по-интелигентен и кой не.

Аз такива претенции нямам, но и комплекси - също не.

# 903

Според мен не трябва да се конкретизира буферна зона, небуферна зона, а законът да бъде краен и категоричен и България да се обяви официално за Зона, свободна от ГМО - както са направили много други държави!
Без вратички и възможности за допускане на контрол, който не може да бъде постигнат в тази държава.

Това, което е казала Манева навежда на мисълта, че ще се изхожда от закон, според който ГМО ще се отглежда или пуска на пазара, но при определени условия и при някакъв си контрол. Мен това не ме устройва. Нито 30те им километра, нито ограничителните им текстове, нито особените им случаи, в които някой може да разреши нещо си. Искам България да е зона свободна от ГМО и точка. Няма точка петнайста, член намсикой си... Забрана със закон и това е.

Кои са държавите в Европа, които са се обявили изцяло против? Италия, Гърция, Ирландия..илиги бъркам? Къде може да се провери?

Точно така, щяло да има много сложна процедура по одобрение, петнадесетчленна комисия от специалисти... ooooh!  Подозирам, че добре ще  се "налапкат" още 15 човека.  Tired

# 904

Какво ще кажете за:

Ave Монсанто, mutituri te salutant!

Може и да съм по-слабо интелигентна, но е хубаво темата да не изглежда малоумно...

На мен не ми звучи добре, защото огромна част от хората или политиците няма да го разберат. Не е малоумно, просто не е работещо.

# 905

Според мен не трябва да се конкретизира буферна зона, небуферна зона, а законът да бъде краен и категоричен и България да се обяви официално за Зона, свободна от ГМО - както са направили много други държави!
Без вратички и възможности за допускане на контрол, който не може да бъде постигнат в тази държава.

Това, което е казала Манева навежда на мисълта, че ще се изхожда от закон, според който ГМО ще се отглежда или пуска на пазара, но при определени условия и при някакъв си контрол. Мен това не ме устройва. Нито 30те им километра, нито ограничителните им текстове, нито особените им случаи, в които някой може да разреши нещо си. Искам България да е зона свободна от ГМО и точка. Няма точка петнайста, член намсикой си... Забрана със закон и това е.

Кои са държавите в Европа, които са се обявили изцяло против? Италия, Гърция, Ирландия..илиги бъркам? Къде може да се провери?

Точно така, щяло да има много сложна процедура по одобрение, петнадесетчленна комисия от специалисти... ooooh!  Подозирам, че добре ще  се "налапкат" още 15 човека.  Tired

Ами да, в БГ просто е очевадно как във всички сфери има що годе добър закон и никакъв контрол. И където е допуснато да има вратички - има много умни хора, които знаят как да ги използват. Затова законът трябва да е прост, забранителен, ясен и категоричен и да касае всички култури и цялата територия на страната.

# 906
Цитат
На мен не ми звучи добре, защото огромна част от хората или политиците няма да го разберат. Не е малоумно, просто не е работещо.

Моето предложение е перифраза на една от най-популярните и известни римски сентенции.
Та толкова ли  са малко хората, мислите,  които знаят нейния превод?

Ноооо, аз не настоявам, разбира се, само дадох предложение което, верно, е много силно, да не кажа крайно.

Но битка като тази не се печели с умереност и разум, а с крайни, силни и запомнящи се внушения.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 17:39 от hyppolita

# 907

Ами да, в БГ просто е очевадно как във всички сфери има що годе добър закон и никакъв контрол. И където е допуснато да има вратички - има много умни хора, които знаят как да ги използват. Затова законът трябва да е прост, забранителен, ясен и категоричен и да касае всички култури и цялата територия на страната.

Самата Манева го каза- не законът, а контролът е виновен.  Confused

# 908
Написах в търса4ката Монсанто ГМО- ето какво се показа като резултат.После написах Монсанто България.Вижте резултатите.Една съседката,която се интерсува по темата ГМО,от около година казва 4е тази фирма е Произвеждала ве4е ГМО в България...много е ровила в нета и е намерила информация за това как болни от рак животни хранени с ГМО храни,зарязават с месото им консуматорите..Ракът се пренася върху хората.ето още нещо,което е за и  Байер и Монсанто  "генномодифицираните видове царевица MON810, произведена от Monsanto и на MON 820, произведена от Bayer. Забраните влезнаха в сила през 1997 година и 1999 година."Просто така посо4вам изто4ниците..Нали се сещате Байер и Монсанто са авери..
Не знам за какви психи4ески нестабилни хора става дума във форума.На4ина по,който правителствата се отнасят с нас от десетиления насам е обяснен от психоанализата отдавна.Вси4ко се състои в това 4е те проектират върху нас техните ка4ества,насилват ни психи4ески с познати тактики,след което когато Ние-жертвите ги изобли4аваме,онези запо4ват да се идентифицират с нас и по този на4ин се полу4ава нещо като рокада на ролите в ситуацията.Запо4ват да ни приписват техните ка4ества ,а те го играят невинни,а както винаги за нас остава унижението от това 4е са ни нарекли агресивни ,луди,и т.н.каквито и да сме след доминирането на една такава ситуация,всеки би бил разколебан и нестабилен от онова което му се е слу4ило.Но при4ината за състоянието е в при4инителите,не вътрешна за жертвата..наий-лошото в слу4ая е ,4е ни се превръщаме за тях в изто4ник на удовлетвотение,на несъзнаваното в мозъците им,което проектират върху нас.Фройд е на такова мнение,имайки се впредвид и термина "интроекция",който е на Ш.Ференци..
    Ако ние сме деца на демокрацията,вижте едно откритие на Ференци,което се казва"The confusion of tongues between adult and the childs"..Преплитам вси4ко така,защото вси4ко ми изглежда като някаква мръсна игра..В някой блогове 4етох,4е фирмата Монсанто подкупва цели правителства,с милъони..цялата игра е за парите и как да ги вземат на наш гръб.Залагат на карта здравето ,земята ,екологията ни.А на4ина по който за пореден път се опитват да ни "затворят устите"ви го обясних.Ако някой се интересува може да намери и пове4е информация по темата...Накрая бащиците се надяват да вземат многото пари,с които да си купуват разни работи ,вклъ4ително не ГМО храни..Един вид оцапват пеизажа на нашия живот,4удя се какво ли виждат като се погледнат в огледалото сутрин..дали образа в огледалото не им напомня поне по маската на лицето за изпе4ен престъпник...

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 08:08 от рос-мари

# 909
РОС-МАРИ, тези неща, които казваш , са НАИСТИНА СТРАШНИ. Затова се смятах за късметлийка, че моята родина е България , и тук малко или много се чувствах далеч от  този кошмар. Но вече не мога да намеря спокойствие- ПЪРВО СЕ ПРОМЪКВАХА ТИХОМЪЛКОМ, ЧРЕЗ НЯКОЕ И ДРУГО ОПИТНО ПОЛЕ, А СЕГА ИДВАТ ОФИЦИАЛНО... Плаша се, но не отчяйвам- ПЕТИЦИЯТА ПОКАЗВА ИСТИНАТА, ПОДПИСИТЕ ВАЛЯТ.

# 910
  • София

подкрепям напълно!

без вратички!

# 911
http://sites.google.com/site/zamutantite/hvatki

За храната, борбата и другите хватки

Начини да се помага // ТОВА ЩЕ СЕ РАЗШИРИ, ЗАСЕГА САМО ИДЕИ:

Който иска да помага, да си избере нещо от списъка по-долу и да "специализира", или да си измисли сам нещо. При всички положения, щом искате да помагате, вече сте поне една глава над, и едни гърди пред масата от "електорални единици" само винаги помнете - говорете с хората според това как биха се заслушали и замислили, т.е. индивидуален подход (очаквайте повече инструкции тук), не се палете, не изглеждайте фанатици (един от приомите на опониращите ни "събратяисестри" - всички сме в един кюп, дори и Г-та от Мунтанто(тм) ама те не го знаят - е да ни обявяват за луди фанатици, не им давайте този коз, тук ще има и раздел как да говорим с хора които са ЗА ГМО, колко вида такива има, мотивацийте им и т.н.,) това ще е дълга битка, води се поне от 10-15-20 години, и краят, за сега поне, за щастие, не се види, за сега се вижда само "краят на началото" дали ще е начало на по-добро или по-лошо зависи само от самите си нас:

* разгласяване по форуми на страници като тези тук
    * разпечатка/копиране и раздаване на листовки
    * създаване на специализирани листовки:
          o за политици (тънко да им се загатне че това е много популярна/популистка/болезнена тема от която много прослойки са засегнати, то всички сме де..., и че дори и да мине номера, после ще им оповестим имената до един, кой с к'во е допринесъл, и ще им го натякваме докато не им струва политически)
          o за земеделци/животновъди (дето фермери им се вика сега)
          o за пчелари (магазини за мед)
          o за градинари-любители (и те един ден няма да има откъде семе да си вземат)
          o за родители (магазини за детски стоки)
          o за ловджий (ловно-рибарски, спортни магазини)
          o за пенсионери (те са навсякъде, но колко останаха дето могат да се радват на внучета, вместо да броят стотинки за лекарства, за кисело мляко от мляко на прах, хляб от Мунтанто(тм) пшеница, и т.н. ... друга тема е това, или пък май не е, всички това ни чака, само дето ще опрем до хапчета по-рано и ще работим до последен дъх, че те хапчетата без пари не ги раздават вече, освен за опитни човеко-свинчета...)
          o любители на животни (http://www.zoomania.org/prirodozashtita/9081-vav-filma-se-govori … ktite-na-monsanto)
    * досаждане на медии (същата тактика като за политиците, то те са едно и също животно, двуглаво, с под- и над-главови израстъци т.е., като се види накрая кои медий са стоели със затворени очи, ясно кой са най-продажни, макар че те са сите до един)
    * търсене на лични връзки - все пак сме на Балканите
    * и тънъмънъ
    * да се мисли за след и по-нататък, ако закона мине напълно/половинчато или не мине, Монсанто и приятелчетата им вече отдавна имат план Б, В и Г, ето сега и ние (ще) имаме, к'во ше кажете Господата от Мунтанто (ТМ) !!!

# 912
Искам да кажа и аз моята позиция:

Нищо по-малко от България свободна от ГМО не ме устройва! България

трябва да е синоним на БИО и красота! 

Всичко друго е фалш. С всеки закон за ГМО се узаконява беззаконие и се

отваря вратата. Колко ще е отворена вратата зависи от баланса на силите

- тези отвътре и тези отвън. И тъй като отвън напъват здраво, като й

бият един шут на тази паянтова порта, ще я изкъртят от пантите. Ние ще

се превърнем в експерименална зона на всякакви неща. Колко ги е еня за

нас ония, които не са пожалили своя си народ...

Не се поддавайте на точки, параграфи и законови уредби. 

-------------------------

Тактиката е да се "клонираме" - това което ни движи, трябва да го

предадем поне още на един човек и да се създават автономно задвижвани

центрове.

Когато попитали майка Тереза дали ще участва в митинг против войната,

тя отговорила отрицателно. "Ако направите митинг за мира ще участвам"
Съществува такъв закон, че ако се ръчкаш и бориш срещу нещо, то става все по-силно.
Начинът да се преборим със злото е да разширяваме доброто. Нашият най-
голям враг в момента е невежеството и незнанието!

------------------------

Към политиците трябва да се отправи ясно послание, че техните лица и

техните имена ще бъдат записани за вечни времена на "стената" на

позора.

# 913
  • София

Съществува такъв закон, че ако се ръчкаш и бориш срещу нещо, то става все по-силно.

------------------------

Всяко действие предизвиква равно по големина и обратно по посока противодействие. Там е и смисъла на смирението (принципно)

# 914

------------------------

Всяко действие предизвиква равно по големина и обратно по посока противодействие. Там е и смисъла на смирението (принципно)

http://sites.google.com/site/zamutantite

Raphail, Ivonska, само да допълня че това е и Третият Закон на Чичко Нютон, мой стар приятел :О както споменах в по по-предния ми пост, виждате ли как си говорим на един и същ език, за адски яд на подслушвателните станции :Р

Raphail, за политиците не само срам, тях това не ги касае, те са друга порода, но политическа цена като бъдещо непреизбиране и подобни, от това разбират чудесно... А ти имаш ли време да преведеш описанията на филмите които качвам тук:

http://sites.google.com/site/zamutantite/filmi-na-uzhasite

Че повечето са на Английски, но хората като ги четат (понеже са доста ясни и добри) пак нещо почва да им пари около сърчицата, милите.

Ако успееш да намериш време да преведеш нещо, сложи го тук и/или ми пиши на "svoevolets НА gmail ТОЧКА com".

До после...

Общи условия

Активация на акаунт